wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Horoskop na týden od 21.12.2009 - 27.12.2009

Po 21.12.2009 Út 22.12.2009 St 23.12.2009 Čt 24.12.2009 25.12.2009 So 26.12.2009 Ne 27.12.2009

 

 

BERAN  

21. 3. - 20. 4.

Šťastná čísla: 1, 8, 26, 41, 47, 49

Práce:
Máte nejspíš volno a připravujete vánoční svátky mezi nejbližšími. Buďte s rodinou, s dětmi, to je pro tyto dny vaše priorita. Postarejte se, aby doma nic nechybělo, abyste si mohli nejkrásnější svátky roku užít opravdu naplno. Je to jen pár dní v roce, na které se později ale už jen vzpomíná.

Zdraví:
Pozor na úraz. Mohli byste se smeknout na schodech nebo někde venku uklouznout na chodníku. Pobyt v nemocnici, i když jen na pár okamžiků, než vám dají sádru, není nic příjemného. Opatrujte se proto, dávejte na sebe větší pozor. V ohrožení je hlavně vaše pravá noha. Hlavně nespěchejte.

Vztah:
Snažte se pojmout svátky jako regenerační program pro vás pro všechny. Dělejte druhým jenom to, co se jim líbí, co jim vyhovuje. Žádné násilí, žádná krizová témata, žádní cizí lidé. Na konflikty ještě bude dost času v příštím roce. Buďte milí a uvidíte, jak budou milí i všichni kolem vás k vám.

Volný čas:
Všechna trápení nechte spát, nevyhledávejte je ve svých tajných skrýších, aspoň v těchto dnech ne. Nalaďte se na krásu a radost. Pojměte tyto pocity jako program. To není nic složitého. Dívejte se třeba v televizi na pohádky, vzpomínejte na vlastní dětství. Budou to krásné Vánoce.

Rada:
Nad vším je jediná energie, kterou si možná právě teď uvědomíte. Člověk nesmí pořád jen natahovat ruku a ptát se, kdy bude víc a ještě víc. Sladění se s Univerzem je moc důležité, bez toho se neudělá ten důležitý krok dál. Uvědomte si už konečně, že nejste vládci, ale nerozlučná součást tohoto světa.

21. 4. - 21. 5.

BÝK  

Šťastná čísla: 25, 30, 35, 42, 46, 48

Práce:
Nejspíš jste stále doma. Vyhnuli jste se tak podnikovému večírku, ale ničeho nelitujete. Víte, že do pracovního procesu se zase vrátíte v novém roce. Nastoupili jste na správnou cestu, víte, že z ní už nesejdete. Všechny úkoly máte pod kontrolou, už dávno nepracujete podle vzoru: pokus – omyl – jinak.

Zdraví:
Zaskočí vás podivná komplikace. Snad se vám najednou udělá zle a teprve od lékařů se dozvíte, že s vámi není něco v pořádku. Budete muset přijmout jejich ortel. Ale nikdy není tak pozdě, aby se nedalo něco dělat. Zmobilizujete všechny své síly, konečně změníte jidelníček a přestanete si ubližovat.

Vztah:
Komunikace s partnerem se zúží na podivnou diskuzi kolem vánočních dárků, hlavně kolem peněz za dárky, jestli musely být až tak drahé. Peníze by ale neměly být prioritou žádného vztahu. Pokuste se být aspoň v těchto dnech na sebe milí. Zkuste si doma vytvořit nádhernou vánoční atmosféru.

Volný čas:
Tyto vánoční dny jsou jako stvořené pro přemítání nad smyslem života, nad osudovostí a také nad tím lepším, co je v nás. Možná se na osud díváte až příliš fatálně, ale nic není neměnné. Záleží jenom na vás, pro co se rozhodnete a co si zakážete. Nic jiného se totiž už do vašeho života nevejde.

Rada:
Všechno, co říkáte druhým lidem, může mít několik podob. Záleží, jak tato slova řeknete, jak se u toho zatváříte a co přitom dodají vaše oči. Snažte se, aby při vašem vyjadřování nedocházelo ke smazání smyslu toho, co chcete sdělit. Člověk je jediný tvor, který dokáže mluvit. Važte si toho.

BLÍŽENCI  

22. 5. - 21. 6.

Šťastná čísla: 3, 7, 14, 17, 18, 47

Práce:
Je pravděpodobné, že si vás v těchto dnech v práci moc neužijí. Splnili jste si včas své úkoly a máte nárok na zaslouženou dovolenou. Užíváte si se svými nejbližšími. Víte, že tohle je nejkrásnější období roku. Hlavně s dětmi byste měli být. Pokud jsou ty vaše velké, máte možná už i vnoučata.

Zdraví:
Žádná faleš a lež by v tyto dny neměla skrz vás procházet. Nikomu neslibujte nic, co nemůžete splnit. Nehrajte si na hrdinu, potom byste to odnesli zdravotními komplikacemi, nejspíš v oblasti krku – hlasivky nebo mandle. Říkejte je to, co vám nedělá žádné násilí. Vyznávejte lásku.

Vztah:
Ve vztahu k partnerovi nemůžete nic uspěchat. Všechno se postupně vyvíjí, nic nepřeskočíte, postupujete plynule krok po kroku. To, co má čas celé roky, nechtějte zvládnout za jediný večer. Těšte se na budoucnost, ale maximálně naplno žijte v přítomnosti. Tady a teď má pro vás největší význam.

Volný čas:
Uvědomíte si, jak čas letí. Už ani nespočítáte, kdy to bylo, když jste se těšili jako malí na vánoční zvonek. Nyní přesně tohle zažívají vaše děti. Neošiďte je o tuhle krásnou atmosféru. Buďte zase chvíli jako ony a prožívejte s nimi tyto nádherné chvíle. Nezáleží na počtu dárků, ale na světýlkách v očích.

Rada:
Když jste sami pod nebem plným hvězd, uvědomíte si, jak jste proti nekonečnosti vesmíru malí. Chtěli byste jistě něco v životě změnit, ale chápete, že to není vůbec jednoduché, že jsou věci, které nedokážete, i kdyby jste se snažili sebevíc. Přijímejte všechno, co k vám v těchto okamžicích dorazí.

22. 6. - 22. 7.

RAK  

Šťastná čísla: 2, 8, 12, 13, 35, 46

Práce:
Udělali jste ve firmě obrovský kus práce, posunuli jste se na důležitý stupínek ve firemní hierarchii. Nebylo to jednoduché, jen vy sami dobře víte, kolik vás to stálo úsilí a co všechno jste si museli projít. Nyní už na to naštěstí jenom vzpomínáte. Máte kolem sebe dobré kolegy i podřízené.

Zdraví:
Stále nejste zcela v pořádku. Výsledky už jsou ale mnohem optimističtější. Hlavně krev ještě hlásí chybu, musíte se nadále šetřit. Věřte, že zase bude všechno v pořádku, nepropadejte panice, když se objeví zase nějaký problém. Dlouho jste nad sebou jen mávali rukou, proto se nyní nedivte.

Vztah:
Když se vám podaří ukončit minulé dějství bez jakékoli vnitřní výčitky, můžete se s klidným svědomím těšit na další dějství. Ale prožívat současně několik paralelních vztahů, to u globálnějšího pohledu možné není. Udělejte si proto tu důležitou inventuru a to, co můžete, opravdu zrušte.

Volný čas:
O Vánocích máte žít Vánocemi. Vnímejte ticho, poslouchejte koledy a kostelní zvony. Procházejte se vyzdobenými ulicemi a pozorujte, jak jsou všichni slavnostně naladěni. Vánoce nepředstavují jenom honičku po hypermarketech. Vraťte se k vlastním kořenům, pochopte, co o to tady jde.

Rada:
Je-li kočka kočkou, jen těžko může cválat jako kůň. Naučte se přijímat všechno, co má pro vás nějaký význam. Sundejte tu těžkou masku a zbavte se tíže, která na vás usedla. Už je čas, abyste si uvědomili sami sebe a začali konečně podle toho také žít. Mohlo by k vám dorazit tajemství z jiných světů.

LEV  

23. 7. - 23. 8.

Šťastná čísla: 14, 16, 20, 23, 29, 39

Práce:
Máte po delší době zasloužené volno, už si potřebujete od svých pracovních projektů odpočinout. Užívejte si rodinného tepla, nemyslete na uzávěrky ani obchodní partnery. Hned po Novém roce vás čeká další fáze, víte dobře, co se od vás očekává a že nesmíte zklamat. Vánoce mají být jen vaše.

Zdraví:
Jídelníček v těchto dnech se bude poněkud lišit od toho běžného. Ale zase moc byste to přehánět nemuseli. Obžerství je jiná kategorie, kam jistě patřit nechcete. Jezte i o Vánocích s mírou. Více než smaženým jídlům byste měli dát přednost ovoci a zelenině. Dobře vám udělají strouhaná jablka.

Vztah:
Nepromítejte si rizikové scénáře, když se partner náhodou někde o chvíli zdrží. Nemyslete hned na nevěru, věřte tomu, co říká. Možná vám shání originální dárek na poslední chvíli, můžete se těšit. Pokud by uvažoval o jiné osobě, určitě by si zrežíroval jiné alibi. Nejvíc si přečtete v jeho očích.

Volný čas:
Každé volno kolem Vánoc má krásný nádech tajemství, dárků a vůně jehličí. Udělejte si čas na procházku slavnostně vyzdobenými ulicemi, nechte do sebe proniknout atmosféru těchto dní, která se nikdy v roce nezopakuje. Odpusťte všem svým nepřátelům, alespoň v duchu se s nimi smiřte.

Rada:
Právě nyní se můžete na chvíli zastavit a udělat ve svém životě malou ale nesmírně důležitou inventuru. Něco například už do budoucna vůbec nepotřebujete, jiné věci naopak postrádáte. Při pohledu na zasněžené kopce a nebe plné hvězd možná pochopíte víc než při neustálém všednodenním shonu.

24. 8. - 23. 9.

PANNA  

Šťastná čísla: 4, 20, 22, 25, 41, 49

Práce:
Ve firmě si moc nebudete. Ale jako by se vám právě rozjížděly nové projekty, které si rozhodně nechcete nechat ujít. Navíc stojíte v tuto chvíli na správné startovní čáře, po Novém roce to bude pokračovat obdobně. Ještě asi moc nechápete, co se to vlastně s vámi děje, ale dočkáte se.

Zdraví:
V některých případech má hudba výrazně léčivou roli. Neměli byste se před tou správnou uzavírat. Jakmile se napojíte na hudební proud, který ladí s vaším srdcem, zažijete na vlastní kůži změny, které znějí jako příběh z pohádek. Spustí se najednou obrovská vlna energie, všechno bude správné, čisté.

Vztah:
Měli byste zajet za svou matkou, nebydlíte-li společně. Má stále vnímat vaši lásku, neměla to v poslední době vůbec jednoduché. Nevymlouvejte se na čas, některé věci není možné odkládat. Ale ani tady byste svou návštěvu neměli vnímat násilí. I láska k rodičům by měla procházet srdcem.

Volný čas:
Vánoce mají zvláštní kouzlo. Přibližujete se k tradicím, to je moc krásné. Neodpustíte si půlnoční mši, zpíváte koledy, chodíte na vánoční koncerty. Je to sice jen pár dní v roce, ale člověka to dokáže posunout nádherně na jeho cestě k lidství. Nejste na nic sami, jste součástí celku, každý si nese svůj kříž.

Rada:
Všechny své agresivní reakce a ošklivá slova byste měli vnímat jako stopy v písku na okraji moře. Každou chvíli přijde vlna a písek je zase bez jediného dolíčku. Zapomeňte na zlo, které ve vás občas vře. Ovládejte nejen své reakce, ale i myšlenky. Těmi si totiž ubližujete také a možná víc, než si myslíte.

VÁHY  

24. 9. - 23. 10.

Šťastná čísla: 5, 7, 32, 34, 45, 46

Práce:
Jste už mnohem zralejší. Víte, co si dovolit nesmíte. Byli jste směrem příliš neomezenými vládci, ale už jste se srovnali. Do konce roku máte prostor, abyste si promysleli další pracovní plány. Hlavně se nesnažte s nikým bojovat, hledejte raději společnou řeč. Ovšem druhé se naučte také vyslechnout.

Zdraví:
Potrápí vás uši, jako když jste byli dětmi. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste museli k ušnímu specialistovi. Tohle bylo jedno z nejbolestivějších úkonů, které jste museli snášet. Nyní se může situace opakovat. Uši vás bolí ve chvílích, když nechceme slyšet to, co se kolem vás právě děje.

Vztah:
Podařilo se vám překonat krizi, z které jste neuměli udělat ten rozhodující krok. Minulost je definitivně odstřižena, můžete začít s novými akcemi. Spouštíte stavidla, všechno se najednou zrychluje. Nalézáte kolem sebe spoustu krásy tam, kde dosud nebyla ani náhodou. Neohlížejte se, utíkejte směle vpřed.

Volný čas:
Poslouchejte sny, nyní k vám dorazí informace o růžích, které pro vás právě rozkvétají. Nezavírejte oči, a nezamykejte své srdce. Je třeba nastavit otevřenou dlaň, brzy se objeví druhá. Nebudete se stačit divit, jak do sebe zapadnou, jako by tam patřily navždy. Neptejte se, co bude.

Rada:
Když druhého člověka neznáte, je jednoduché hrát si na nejlepší, nejideálnější a bezchybné. Ovšem pak se nedivte, že se může zpočátku pozitivní smýšlení směrem k vám otočit. Každý má chyby. Nepřizpůsobíte-li se ve všem, což nikdy zcela nejde, mohou proti vám vystřelit ostré šípy, plné falše a jedu.

24. 10. - 22. 11.

ŠTÍR  

Šťastná čísla: 2, 8, 12, 13, 35, 46

Práce:
Určitě moc nepracujete, anebo jen minimálně. Měli byste se užívat s rodinou, vnímat teplo domova. Nakupujete poslední dárky a snažíte se, aby byl Štědrý den pro všechny vaše blízké co nejhezčí. Potřebujete si odpočinout a načerpat energii do roku 2010. Bude pro vás v mnohém zlomový.

Zdraví:
Varování k vám přicházejí hlavně v souvislosti s jídlem. Riziková může být kost v krku, i když nikdy se vám něco podobného nestalo. Povyšte přijímání potravy raději na jakýsi rituál, nespěchejte, každé sousto si důkladně prociťte. Vnímejte na talíři všechny barvy i vůně, hlavně nehltejte.

Vztah:
Vnímáte kolem sebe lásku. Jste rádi, že Vánoce prožíváte právě tady a s lidmi, kteří jsou kolem vás. Už dlouho jste podobné pocity neměli. Zavzpomínejte si také na Vánoce, když jste byli malí. Rodiče by o vaší radosti měli také vědět. Určitě si naplánujte návštěvu, přivítají vás velmi srdečně.

Volný čas:
Přestože na tradice příliš nedáte, v těchto dnech je všechno trochu jiné. Nestyďte se zazpívat si s dětmi u stromečku koledy, krájejte jablko a těšte se na hvězdičku. Každý detail má svou zvláštní cenu. Nesmí ve vašem domově chybět jmelí, ale ani vůně františku. V přírodě nechte něco pro zvířátka.

Rada:
Nepropadejte depresím, že končí další rok a vy jste zase starší. Čas není základním ukazatelem, mnohem podstatnější je, jak se sami vnímáte. Najděte si k sobě tu správnou cestu, mějte se rádi a čas přestane být hrozbou. Vyhněte se stresujícím nákupům, omezte pobyt v obchodních centrech.

STŘELEC  

23. 11. - 21. 12.

Šťastná čísla: 5, 6, 20, 29, 32, 37

Práce:
Pokud jste poslechli varování z minulého týdne, moc nepracujete, anebo jen minimálně. Měli byste se užívat s rodinou, vnímat teplo domova. Více než otevřené prostory jsou pro vás v tyto dny vhodná menší uzavřená místa. Příroda počká. Nepodnikejte nic náročného. Hlavně si potřebujete odpočinout.

Zdraví:
Doma jste v bezpečí, tam by se nemělo stát nic dramatického. Ovšem hodně opatrní na sebe buďte venku. Mohli byste uklouznout na umrzlém chodníku. Dávejte na sebe mnohem větší pozor. Každé zastavení je pro vás jenom varováním, že některé vaše dosavadní postupy nebyly v pořádku.

Vztah:
Povzneste se nad všechna trápení. Plánujete si s partnerem krásné dny. Všechno by nyní mělo být naprosto bez chyby. Naštěstí jste citliví a vnímáte obrovskou lásku od partnera a také ji intenzívně dáváte jemu. Jste ve spojení, není tady nic mimořádného, nic krizového. Dívejte se jeden druhému do očí.

Volný čas:
Přestože se vám původně nechtělo, vracíte se v myšlenkách do dětství. Dodržujete aspoň částečně tradice a zvyky, které znáte od svých rodičů. Měli byste v tom pokračovat podobně dál, přenášet toto na své děti. Třeba zpívejte koledy, hrajte na hudební nástroje, které doma máte, udělejte si krásnou vánoční atmosféru.

Rada:
Nepropadejte depresím, že končí rok a vy jste zase starší. Čas není základní ukazatel, mnohem podstatnější je, jak sami sebe vnímáte. Najděte si k sobě zlatou střední cestu, mějte se rádi a čas najednou přestane být hrozbou. Vyhněte se stresujícím nákupům a omezte pobyt v obchodních centrech.

22. 12. - 20. 1.

KOZOROH  

Šťastná čísla: 9, 14, 16, 38, 40, 41

Práce:
Peníze se stanou v těchto dnech důležité, snad vás zastihnou odměny. Každopádně budete mít k dispozici větší sumu, než s kterou jste původně počítali. Můžete tedy s klidem zajít nakoupit poslední chybějící vánoční dárky. Hlavně se domluvte s partnerem, abyste oba nekupovali příbuzným stejné věci.

Zdraví:
Zdravotní problémy by se vám nyní už měly vyhýbat. Nedívejte se kolem, kdo co řeší, ale snažte se být maximálně v pořádku. Není nutné kupovat si obrovské zásoby léků na volné dny. Tak špatně vám určitě nebude. Kost v krku není ve vašem případě problém, jíte totiž pomalu a nehltáte.

Vztah:
Nechtějte mít víc, než co právě máte. Tohle neplatí jenom o vánočních dárcích, které mohou být jiné, než jste chtěli, ale také o partnerovi. Níkdy se ho nepokoušejte dostat na svou stranu, nepředělávejte si ho k obrazu svému, nechte ho takového, jaký je. Ale zajímejte se o věci, kterým se věnuje ve volném čase.

Volný čas:
Zvažujete na příští rok zásadní jednání s úřady. Můžete se s klidem rozhodnout pro koupi nebo stavbu nemovistosti. Bude to rok ideální pro jakékoli nové začátky. Nesmíte se ale žádných nabízených šancí bát, nemáte proč. Je třeba, abyste byli vždy aktivní a nezalekli se prvních nezdarů.

Rada:
Pokud máte někde hluboko ve vaší duši zapsané zklamání nebo zradu od člověka, kterému jste do té doby věřili, měli byste nyní tohle všechno v sobě ukončit. Odpustit, pokud je to jen trochu možné, podívat se na něho jinýma očima, každý člověk chybuje. Měli byste mít mezi sebou zase čisto.

VODNÁŘ  

21. 1. - 19. 2.

Šťastná čísla: 2, 4, 7, 27, 35, 38

Práce:
Rozhodně nebudete mít pocit, že by se vám nedařilo. Štěstí se vám lepí na paty a vy si toho také náležitě užíváte. Kráčíte s hlavou hrdě vztyčenou a všem kolem kynete rukou. Možná byste ale už měli dát aspoň trochu prostor pokoře, nebo přijde náhlý pád. Pak budete jen těžko zkoumat, kde jste udělali chybu.

Zdraví:
Zapomeňte, kolik je vám let. To totiž není v poměru k nekonečnu vůbec důležité. Nezkoumejte v zrcadle své šedé vlasy ani vrásky ve tváři. Všichni to máme stejně. Naopak naplňte své dny láskou a nekončícím štěstím. Štěstí je náboj, s léčivou silou. Je na světě tím největším, ale nesmíte čekat, že vás bude hledat.

Vztah:
V práci jste minimálně, věnujete se rodině. Vracíte se k tradicím a zvykům, které jste dodržovali ve svém dětství. Bylo by dobré pokračovat podobně i v této době, přenášet tyto tradice na vaše děti. Zpívejte koledy, hrajte na hudební nástroje, které doma máte, udělejte si krásnou vánoční atmosféru.

Volný čas:
Období kolem Vánoc je hodně depresivní hlavně pro staré osamělé lidi. Neunesou právě tíhu samoty, proto byste měli v těchto dnech navštívit všechny babičky, dědečky a jiné příbuzné. Potěšíte je už jenom tím, že vás uvidí. Oni potřebují mít pocit, že na ně ještě někdo myslí, že nezůstali na světě úplně sami.

Rada:
Lyžování není pro vás ani pro vaše děti ideální. Pád by mohl bolet víc než jindy, chraňte se přílbou. Strom v cestě nebude mít v úmyslu se vám uhnout. Vypadá to na krizi při rychlé jízdě. Opatrní buďte i na saních a v autě. Závod s časem nevyhrajete. Čas není, ale k tomu člověk přichází v posledních vteřinách života.

20. 2. - 20. 3.

RYBY  

Šťastná čísla: 5, 22, 29, 33, 35, 44

Práce:
Tyto dny nejspíš nebudete v práci a když, tak bez vlivu svého bezprostředního nadřízeného. Je tedy možný volnější režim. Budete se už těšit na nejkrásnější svátky roku. Uvědomíte si, že bez šéfa se vám nějak lépe dýchá, ale zatím s touto myšlenkou nebudete nic dalšího podnikat. Udělejte si pořádek na pracovním stole.

Zdraví:
Jsou chvíle, kdy nevidíte žádný další směr vaší cesty. Nesmíte nikdy rezignovat, to by bylo to nejhorší. Domluvte se na kávu s kamarádkou, která si prošla svým peklem. Jakmile proberete nejčernější okamžiky svého života, zjistíte, že mnozí lidé jsou na tom ještě mnohem hůř. Nikdy se nevdávejte.

Vztah:
Otřes, který jste si prožívali, ve vás ještě trochu zůstal. Chcete věřit, že se nic nestalo, ale pochybnosti ve vás hlodají. Zbytečně se tak užíráte zevnitř. Připadáte si sami, opuštění a bezradní. Tohle je na vás, jak to zpracujete. Důvěra je ve vztahu podstatná. O Vánocích máte možnost spolu více mluvit.

Volný čas:
Přibližujete se k tradicím. Neodpustíte si půlnoční mši, zpíváte koledy, chodíte na vánoční koncerty, jste plní téhle nádherné atmosféry. Je to sice jen pár dní v roce, ale člověka to dokáže posunout nádherně na jeho cestě k lidství. Nejste na nic sami, jste součástí většího celku, každý si nese svůj kříž.

Rada:
V posvátné úctě k vánoční tradici do vás vstupuje všeobjímající ticho. Jste slavnostně krásně naladění, jako by se právě vám měl narodit nový Ježíšek. Je to sice starý příběh, ale zase mu uvěříte, jako už tolikrát. Nakupujete poslední dárky, stromeček a kapra. Na vánočním stole by nemělo nic chybět.


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.