wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jaký bude rok 2024?


Již tradičně na počátku dalšího nového roku nahlížím do mých dřevěných věšteckých kostek.
Výjimku neudělám ani na začátku roku 2024.
Jako v minulých letech jsem kostky seřadila po třech vedle sebe do sloupců.
Každý řádek představuje jeden měsíc v roce.

První polovina (prvních šest sloupců) představuje měsíce leden až červen, druhá polovina (druhých šest sloupců) jsou měsíce červenec až prosinec.
Není možné se na jednotlivá slova dívat jen jako na obyčejná slova, důležitá je nejen poloha (jestli je v přítomné nebo negativní poloze, jestli je otočené do minulosti nebo do budoucna), ale i barva kostky a také vzájemné energie sousedních kostek.

Kostky k nám aktuálně promlouvají takto:

Leden 2024 až červen 2024:




Července 2024 až prosinec 2024:



Leden 2024 - neštěstí, hřbitov, svítání
Je za námi velice krizové období, které tady - za našimi zády - symbolicky vidíme jako neštěstí. Vypadá to, jako kdyby ta podivná tragédie, jíž jsme součástí, měla pokračovat. Neukazují se kolem nás žádné optimistické energie, spíše vnímáme ticho a smutek. Ale nemá to tak být pořád. I po té nejčernější noci přichází v jediné vteřině svítání a s ním i nová naděje.

Únor 2024 - klíč, milenka, ticho
Dostáváme se konečně k tajemství, které bylo před námi ukryto. Vypadá to, jako kdyby se najednou otevřely dlouho zavřené dveře, za kterými je pro nás překvapení. Přicházejí k nám zcela nové energie, roztančené, rozezpívané. je tady otevřená náruč, objetí. Určitě odchází ten depresivní stav. Situace kolem nás se začíná v tom dobrém slova smyslu měnit. Je to, jako když se po nějaké době zákazů potkají dva zamilovaní.

Březen 2024 - kámen, údolí, nic
Měsíc březen připomíná podivné energie, jako když se utrhne kus skály, která padá dolů do údolí. Bere s sebou všechno, co se jí dostane do cesty. Je to podivný stav, kdy člověk nemá nad tímto procesem kontrolu, nemůže nic udělat, jen přihlížet, co se to děje. Toto je chvíle, kdy člověk upíná svůj zrak nahoru a začíná se modlit... Směrem do budoucna vidíme slovo NIC, které je tady víc než symbolické. S něčím se pravděpodobně budeme muset rozloučit.

Duben 2024 - hotovo, úspěch, stará žena
Měsíc duben naznačuje, že je tady něco, co definitivně opouštíme. Vnímám tady, jako kdyby už bylo dílo hotové, není potřeba nic dalšího přidávat ani se o nic jiného snažit. Budoucnost je ale tak nějak otřesena. Ukazuje se tady, že není nic lepšího než to, co nám zde zanechali naši předkové jako svůj odkaz budoucím generacím. Vypadá to, jako kdyby se dnešek nějak podivně rozplynul, jako kdybychom si s jasnými plány do budoucna podřezávali větev, na které sedíme.

Květen 2024 - ochrana, úklid, polibek
Květnové dny navazují na otřesy, kterými jsme si procházeli v minulých týdnech. Vidíme tady slovo CHUDOBA otočené do budoucna. Je potřeba začít s úklidem, ale také s budováním nových základů, na kterých teprve bude moci něco reálného vyrůst. Všechno tady bylo definitivně otřeseno. Ukazují se ale najednou zcela nové energie, ke kterým budeme posouváni jakoby shora. Je to duchovní plán, který bychom neměli v žádném případě podcenit. Také to lze chápat jako nabídnutou ruku k usmíření, k dalšímu posunu.

Červen 2024 - slib, obchod, klid
V červnu se začínají ukazovat první střípky reálně nového života. Život se vrací do svých obvyklých kolejí. Může se jednat o naplnění slibů, jako kdybychom měli začít splácet nějaký náročný finanční závazek, hypotéku nebo půjčku od posledního člověka, který by byl ochoten nám půjčit. Úroky jsou pochopitelně vyšší, ale to je daň, kterou musíme zaplatit - chtě nechtě. Určitě nezůstáváme v klidu. Je to konec bezstarostného období.

Červenec 2024 - zranění, zmije, šéf
V červenci můžeme zažívat pocit, jako kdybychom byli hodně raněni, jako kdyby v našich ranách byl jed a dokonce nám to může připadat, jako kdyby na nás všichni tam někde nahoře zapomněli. Rozhlížíme se kolem sebe, rádi bychom pochopili, co se stalo a hlavně proč, hledáme nějaké jasné odpovědi, které ale nepřicházejí.

Srpen 2024 - nenávist, teplo, dům
Situace se může jevit jako dramatická, nenávist je všude kolem nás. Lidé si přestávají věřit, chybí jistoty a je otřesena důvěra v důležité instituce. Mohou přijít propady v hospodářství, propady v dodávkách elektrické energie. Všechno se bude dít podivně, jako kdybychom s tím nemohli nic udělat. Vypadá to, jako kdybychom byli na kolotoči, který ale nikdo nedokáže zastavit. Bortí se nám do této doby ještě pevná půda pod nohama.

Září 2024 - smír, vítěz, zlo
Konečně se začínají okolnosti kolem nás měnit tak, jak si to všichni už dlouho přejeme. Zažíváme po dlouhé době vítězné vibrace, slyšíme oslavné fanfáry. Zlo, které jsme do této doby vnímali, je už za našimi zády. Vypadá to, že se posouváme do klidnější fáze roku. Bylo to náročné, ale konečně je to za námi.

Říjen 2024 - závist, obilí, vlna
V říjnu bychom se neměli zdržovat rozhlížením se kolem sebe a porovnáváním toho, jak žijeme, v poměru k tomu, jak se žije jiným lidem kolem nás. Pokud chceme v budoucnu sklízet, musíme mít obdělávaná pole, která nám v budoucnu zaručí úrodu. Budeme muset plánovat, rozmyslet si, co uděláme dnes, aby se nám zítra něco urodilo. Paralela zde přichází v souvislosti s úlohou školství, se změnami v učebních oborech. Budeme muset více přemýšlet o tom, co je tady naše, z čeho především my můžeme mít užitek. Potřebujeme se dostat na jinou vlnu, řeklo by se také - potřebujeme se přeladit na jinou vlnu. Tohle bylo v minulosti hodně podceněno.

Listopad 2024 - mír, nikdo, zklamání
Klid kolem nás ale není. Pokud jsme do této chvíle byli jen ovcemi, které tupě poslouchají pokyny jiných, najednou si uvědomíme svou vlastní sílu a začne se mnohé měnit. Neměli bychom už žít to zklamání a deziluzi, neměli bychom prožívat pocity, že nic nemá smysl. Připadá mi to, jako kdyby se najednou všichni, komu o něco jde, dokázali konečně spojit a svět se začíná měnit.

Prosinec 2024 - obrazy, násilí, bůh
Vypadá to, jako kdyby se v prosinci začínalo všechno pěkně kompletovat. Nic nechybí, nic nepřebývá. Všechno dává smysl. Pokud tady ještě nedávno bylo v hlavní roli násilí, to už je za námi, už se nemusíme ohlížet do minulosti. Co se stalo, stalo se. Nyní je nad vším ta univerzální energie. Nic není špatně. Stojíme na prahu nové etapy.
© Wahlgrenis 02.01.2024


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.