wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Holešovská výzva


Dobrý večer Wahl,
dostala se mi do meilu tahle výzva.
Pokud si ji necháte pro sebe, nevadí, osobně si myslím, že by si ji mělo přečíst co nejvíce lidí, a proto bych Vás chtěla požádat o pomoc prostřednictvím Vašeho webu.
Děkuji moc. Kamča

Náš cíl: Odstranit vládu a zkorumpované politiky napříč celým politickým spektrem, volat k zodpovědnosti ty, co rozkradli a zadlužili naši zemi
Oznámení: pro případ že by náše vebové stránky byly napadeny a zablokovány, hledejte nás na www.narodni-rada.cz

Celostátní konference vyzvala vládu a prezidenta k demisi.
Byly zahájeny přípravy na demonstraci 15.3.2012 na Václavském náměstí v Praze a na náměstích všech měst.
Byla ustavena koordinační rada, která bude řídit organizaci demonstrací.
Slávek Popelka

Usnesení celostátní konference ze dne 28. 1. 2012 konané v Praze v Hloubětíně.
Požadujeme:
1. demisi vlády a jmenování dočasné úřednické vlády odborníků
2. zahájení příprav spravedlivých demokratických voleb
3. uzákonění referenda
4. zastavení církevních restitucí
5. zastavení penzijní, sociální, zdravotnické a školské reformy
6. odvolání podpisu na smlouvě ACTA, která zavádí cenzuru na internetu
7. do jednoho týdne po jmenování dočasné úřednické vlády odstoupení prezidenta Václav Klause pro ztrátu důvěry
8. požadujeme naplnění našich požadavků do konce měsíce února t.r. (u bodů 3. a 7. v termínech možného splnění).

Počínaje dnem 29.1. 2012 budou tištěny a distribuovány plakáty, které budou vyzývat lidi k demonstraci na den 15.3. 2012, do ulic měst vyjedou ozvučená auta
Slávek Popelka
Vlastibor Čermák
Karel Fiedler, jménem demokratického vyjádření účastníků konference při schvalování jednotlivých bodů usnesení.

Ve středu 1.2.2012 se setkají zástupci iniciativ v Praze k tvorbě koordinačních center a k volbě delegace, která předá usnesení z konference na vládě ČR, prezidentské kanceláři, parlamentu a ČTV. Předání bude do konce týdne.

Potřebujeme Vaši pomoc
Na přípravu celonárodního protestu 15.3.2012 bude zapotřebí vytisknout statisíce letáků, zajistit ozvučení náměstí, cesty aut s aparaturou po republice... atd.
Naše prostředky jsou už téměř vyčerpány, pokud můžete, přispějte i malou částkou. Proti nám stojí lidé, kteří mají nakradeny miliardy.
My máme zas jen ty holé ruce...
Ale vyhrajeme to. Slávek Popelka

Číslo účtu: 1934960173/0800
Na stránkách bude pravidelně umístěn výpis z účtu se všemi příchozími platbami a také informace, na co byly tyto peníze použity /většina bude na letáky/
Ti, kteří se chtějí zapojit do organizace shromáždění, vylepování letáků, atd., ať se ozvou na mail: cermak.nr@seznam.cz
Kdo může jezdit s ozvučeným autem republikou, ať volá na číslo: 737 708 311.
Vytvářejte v místě, kde žijete, koordinační centra pro přípravu demonstrací, kontakt: 606 785 400.
Nastal čas utáhnout našim politikům opasky...

Na úvod:
Situace naší země a jejích obyvatel není dobrá.
Narůstá zadlužení, mnoha lidem už příjem nestačí ani na zaplacení základních životních potřeb, jako je bydlení, elektřina, kvalitní jídlo.
Exekutoři a vymahači dluhů se pohybují daleko za hranicí dobrých mravů, často i za hranicí zákona.
Politici kradou už ne po milionech, ale po stovkách milionů či miliardách.
Policie je paralyzovaná, mnozí soudci a státní zástupci kryjí korupční aféry i další trestnou činnost politiků a s nimi propojených podnikatelů.
Většina národa je natolik znechucena panujícími poměry a vyčerpána zápasem o holou existenci, že už nemá dostatek energie, času ani chuti se vzepřít, lidé čekají, že to za ně udělá někdo jiný.
Situace začíná být kritická, je nejvyšší čas, aby v naší zemi byly zahájeny změny k lepšímu.
V ČR působí několik desítek, možná i stovek protivládních iniciativ a sdružení. Jednotlivě žádné z nich nemá sílu k prosazení svých záměrů a dosažení obratu k lepšímu v naší zemi.
Proto jsme se rozhodli nabídnout těmto hnutím, iniciativám, sdružením, odborům atd. možnost setkání na celostátní konferenci, kde by jejich zástupci projednali, jak postupovat, aby zkorumpovaní politici odešli, a tím se otevřela cesta k zahájení pozitivních změn.
Zdroj: http://holesovskavyzva.zacit.cz/
Slávek Popelka 05.02.2012

Petra Bostlová: Proč NE-podpořit HOLEŠOVSKOU VÝZVU
28.leden 2012
Tzv. Holešovská výzva je především podvodem na občany.
Je prací bývalých StB: Václav Princ, agent bývalé StB, sám se veřejně přiznal ve svém (ješte před nedávnem na internetu zveřejněném) životopise. Vlastibor Čermák, agent bývalé StB, v seznamech uváděn jako: „důvěrník" (ač na stránkách Holešovské výzvy svatosvatě proklamuje, že s StB nespolupracoval).

Josef Mrázek, sám se v životopise "pochlubil", že radil Obamovi (!) a že pravidelně dostává zprávy přímo z Bílého domu. (!) A sice, ve svém životopise na těch samých stránkách. Dnes už tam takovou výpověď nenajdete. Byla jimi vymazána. Ludvík Adámek, předseda narychlo sestavené politické strany Občané 2011, sám sebe na stránkách prezentuje jako "Vodnář" (existují tací tajemnými symbolikami zkrátka jak posedlí). Sice opět na svých stránkách proklamují, jak jsou politicky „neangažovaní" a politikou „nepolíbení".

Není tomu tak ani v případě Václava Prince. Ten ještě donedávna byl (a je?) členem Havlíkovy Občané.cz. (Toho Petra Havlíka, jednoho ze zásadních zakladatelů ODS a manažera Klause v 90. letech.) Dokonce za ně kandidoval, snad do Kraje. Ani v případě Josefa Mrázka tomu není jinak, ten se v politice pohybuje nejméně od roku 1989. Tehdy byl vysokým funkcionářem OF (Občanského fóra). A od té doby střídá veřejné a politické funkce, celých více než 22 let. Těch základních signatářů je celkem osm. Kromě těchto jsou to: Jiří Baťa, Antonín Štěpánek, Štefan Haviar, Slávek Popelka. (I když z jejich webových stránek mnozí z nich záhadně „zmizeli".)

Své výpovědi a dokumenty na svých webových stránkách vůbec velmi záhadně mění a upravují. Z toho důvodu tak na nich již nedohledáte ani, že osobou Josefa Mrázka mají být cíleně nasměrováni na Fórum alternativ. Těch zásadních a určujících informací, zveřejněných na webu Holešovské výzvy v počátku, zkrátka za těch pár dní záhadně zmizelo celkem dost. Otázkou tak vyvstává - proč.

Podívejme se však na jejich požadavky: 1. Pád vlády, 2. Pád prezidenta (a další snad desítky). Zůstaňme však u těchto dvou. Při zamyšlení, co by toto v reálu vyvolalo, ta odpověď je zcela na snadě: CHAOS. Právě prezident přece pověřuje osobu sestavením nové vlády a členy nového kabinetu poté jmenuje. Jak mohou tedy požadovat pád obou zároveň?? Ještě s tím ultimativním požadavkem, nebudou-li splněny všechny jejich požadavky, zosnovují generální stávku?

Ne méně zajímavé však je, že na jedné straně svolávají na 28.1.2012 konferenci pro všechny občanské iniciativy, občanská sdružení, odbory apod., pro všechny ty, kteří jsou nespokojeni se stavem naší společnosti a jejího vedení (- no to já jsem taky!), kde se tito mají usjednotit na společném postupu a požadavcích. Přitom tato Holešovská výzva zcela ultimativně již mnoho týdnů dopředu má připravený přesný scénář všech požadavků i kroků vedoucích k sesazení jak vlády, tak prezidenta. A ten dopředu, již nyní, před proklamovanou konferencí 28.1., všude zveřejňují. (!) Divná „svobodná volba", konsensus a demokracie, že?

Bez povšimnutí nemůže zůstat ani fakt, že nepředkládají ŽÁDNÝ možný scénář, co by mělo podle nich následovat poté, až jejich (mnohde nesplnitelné) požadavky – protože naráz - by byly skutečně splněny. O tom už neříkají nic.

Zato jsou plni přesvědčení, že kdo si dovolí mít jiný názor, je „dozajista sluha současných parlamentních stran, korupčních elit a nenávistný provokatér".

V listopadu 89 jsem byla jedním z řadových členů pražského vysokoškolského stávkového výboru. Dnes už vím, že jsem patřila mezi ty „komparzisty", „statisty", zkrátka ty, které si staré komunistické struktury potřebovaly použít pro své zájmy. (Aby si předaly moc z jedné ruky do druhé. Za povyku prý „pravdy a lásky".) Tehdy jsem se napálit nechala. Jako naprostá většina nás tehdy. Cosi tak od té doby již poznám. A tak dnes už se napálit nedám. (!)

Nenechme se zmanipulovat – a k tomu těmy samými kruhy. Které nám už jednou Sametovou revoluci ukradly, už před 22 lety. A ani žádnými jinými.

Přeji mnoho moudrosti a rozvahy všem (slušným lidem).

p.s.: Pro pád současné Vlády ČR jsem. Protože je protilidová a do záhuby nás všechny vedoucí. Pro rozpuštění parlamentu. A pro vypsání předčasných parlamentních voleb poté, zároveň s volbami krajskými, letos na podzim. Protože ta současná politická mapa se musí přepsat. (Vládní koalice TOP 09+ČSSD, o které si štěbetají už i vrabci na střeše, by byla posledním hřebem do rakve jménem ČR.) Ale musí se to vše dít demokratickou cestou, zachováním Ústavy ČR, bez chaosu, anarchie a násilí.

(A ne úmyslným vyvoláním chaosu těmi, kteří se s námi snaží stále tak neuvěřitelně manipulovat.
A ani raději nechci domýšlet to, co „hezkého" nám tentokrát tito - zase - zosnovali.)
zdroj: http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/182-proc-nepodporit-holesovskou-vyzvu
Zdroj: http://www.czechfreepress.cz/cfp-doporucuje/petra-bostlova-proc-ne-podporit-holesovskou-vyzvu.html
Petra Bostlová 05.02.2012

Dusno na konferenci
Nejdřív hádka, pak výzva. Nová iniciativa chce zastavení reforem a demisi vlády
28.01.2012 18:42
Nová iniciativa Holešovská výzva volá po demisi vlády, ustanovení úřednického kabinetu odborníků a odstoupení prezidenta. Chce také podle usnesení z pražské konference zastavit vládní reformy a církevní restituce. Účastníci shromáždění, na které přišli představitelé různých seskupení i jednotlivci, se v jednu dobu pohádali.

Spor vypukl při schvalování usnesení. Zástupci iniciativy předložili dva texty, ale řada účastníků namítala, že o nich nebyla debata. "Musíme sjednotit národ a zastavit tok zlodějny v tomto státě," uklidňoval přítomné spoluzakladatel Holešovské výzvy Václav Princ.

Nakonec se četla jednotlivá usnesení, které účastníci takřka jednomyslně schvalovali. Chtějí také připravit "spravedlivé demokratické volby", žádají uzákonit obecné referendum a odvolat podpis na smlouvě ACTA, která podle usnesení zavádí cenzuru na internetu. Požadavky mají být splněny do konce února.

Další ostřejší debata se rozpoutala kvůli utvoření koordinační rady, která by měla chystat protivládní demonstrace obyvatel. Další zástupce iniciativy Slávek Popelka zdůrazňoval, že může už od pondělí připravovat desetitisíce letáků a ozvučené vozy.

Cílem Holešovské výzvy je sjednotit protivládní sdružení. V sále hloubětínské Tesly visely transparenty s nápisy za odstoupení vrcholných přestavitelů státu a zkorumpovaných politiků.

První části konference dominovala vystoupení diskutujících, přihlásit se mohl kdokoli ze zhruba 150 přítomných lidí. Mezi řečníky byli například zástupci České strany národně sociální, Moravského národního kongresu, hnutí Skutečná demokracie teď i nacionalistického Národního sjednocení a Českého hnutí za národní jednotu.
AUTOR: ČTK
Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/nejdriv-hadka-pak-vyzva-nova-iniciativa-chce-zastaveni-reforem-a-demisi-vlady_223850.html
© Wahlgrenis 05.02.2012

Postřehy z konference Holešovská výzva, aneb Co zaznělo jen na okraj
30.1.2012
1. Sjednocení, a to všech iniciativ i jednotlivců v úsilí za stanovené cíle. A já jsem přesvědčen, ze by nebylo správné vylučovat členy politických stran, kteří souhlasí s našimi požadavky a jsou ochotni tyto požadavky prosazovat. Vycházím z Komenského, který zval k nápravě věcí lidských všechny a nikoho předem nevylučoval, píše Jan Sedláček.

2. Na konferenci zazněla slova o krizi morální. Já ji nazývám příhodněji krize duchovní. A je to krize celé společnosti a nejenom té naší. Je zapříčiněna ztrátou spojení člověka s transcendentálními silami, neboli s Bohem. Lidé potom těžce hledají cíl a smysl života a cestu k řešení společenských i lidských problémů. Ozdravění naší společnosti nebude možné, pokud alespoň podstatná část naší společnosti nebude schopna navázat kontakt s Bohem a hledat cesty k naplnění božího plánu. Toto je nejdůležitější podmínkou našeho úspěchu a je to plně v souladu s názory J. A. Komenského.

3. Demokracie, slovo, které zaznělo ve většině diskusních příspěvků. Bůh dal člověku svobodnou vůli a každá snaha tuto vůli omezit je proti božímu plánu. Proto demokracie je v souladu s božím plánem. Ale každá mince má dvě strany. Silný vůdce, který získá podporu, dokáže mnohem více než rozhádaná skupina sebemoudřejších individualit, kde každý stojí za svým a nikdo není ochoten se podřídit. Bezbřehá demokracie nemusí vést k dobrým výsledkům.

4. Kdo je náš nepřítel? Konference ho označila jednoznačně – současná vláda, prezident, popř. parlament a velké politické strany. To je nepochopení sociální podstaty tohoto světa. Skutečnou moc nemá vláda, ta je pouze pomocnou elitou, moc má vládnoucí elita. A to jsou majitelé bank a korporací, ve většině ne příslušníci našeho státu. Oni určují, kdo bude vládnout, a vláda plní jejich úkoly. I kdyby se nám podařilo svrhnout vládu a ustanovit novou, tak ta nebude o mnoho lepší než ta současná. Nemůže být, neboť bude závislá na vládnoucí elitě, na elitě, která je v našem státě často spojena se zločinem a nejsou jí cizí mafiánské praktiky. Podmínkou úspěchu je vzít moc této elitě. To znamená, vzít jí majetek a tím ji odříznout od moci. Ale to nepůjde uskutečnit nenásilnou cestou, to je nutné si uvědomit. V roce 1989 byla situace úplně jiná. Tehdy šlo o majetek, který neměl přímé vlastníky.

5. Jsme součástí Evropské unie a jsme s ní úzce svázáni. Některé změny není možno provést, aniž bychom přetrhali tyto svazky. A toto zpřetrhání by bylo velmi bolestivé vzhledem k našim obchodním svazkům s Evropskou unií. Tady je tedy nutnou podmínkou úspěchu mezinárodní spolupráce.

6. Dnes jsou většinou lidé oslovování prostřednictvím masmédií – internetem, novinami, časopisy. To vše stojí peníze. A po čem touží obyčejný člověk? Chce mít práci, aby se mohl dobře najíst a jet na dovolenou k moři. Chce mít auto a dobré bydlení. Chce se „mět dobře“ a pokud možno ještě lépe. Jak získat lidi?
Zdroj: http://www.blisty.cz/art/62130.html
Britské listy 05.02.2012

Co my ostatní na to ....?
Téměř s každým odstavcem bych mohla souhlasit, kdybych nečetla tento odstavec a neměla zkušenost s tím, jaký byl podvod "SAMETOVÉ REVOLUCE", od které jsme si slibovali lepší životní podmínky, demokracii, pořádek a spravedlnost.
Cituji:
"Proto již dozrál čas pozvednout tyranům zbraně nejsilnější!
Hlas prostého dělného lidu! Do zbraně !!! 3. 3. 2012, obsaďte policejní stanice, slušní policisté půjdou s námi, vojska se nebojte, jsou to naši synové a jsou placeni z našich daní."
Po přečtení tohoto odstavce, jsem se musela zamyslet. Kdo nás to vyzývá k obsazení policejních služeben?
Cožpak nevíme, že policisté a vojáci jsou také jen zaměstnanci, kteří musí uposlechnout rozkaz a musí bránit své pracoviště?
Opravdu nás nechají vtrhnout na své pracoviště a obsadit ho?
Není tu náhodou někdo, komu jde o to rozjet tady opravdovou revoluci, ve které budou lidé biti více než 17. listopadu 1989?
Komu přinese prospěch svržení prezidenta, který nadělal spoustu chyb v době, kdy byl ministrem financí, premiérem a musel skákat, jak prezident Havel a jeho přátelé pískali? /Ti jsou tam stále!/
Dnes je prezidentem on a nechce skákat, jak někteří eurohujeři pískají.
Nechtěl podepsat Lisabonskou smlouvu tak, jak mu byla předložena.
Dokonce si vymínil, že se nesmí změnit Benešovy Dekrety.
Nechce předávat majetek v pohraničí Němcům.
Havel se jim omluvil.
SCHWARZENBERG jim slíbil, že tak, jak dostal majetek on a Havel, dostanou ho i Němečtí vystěhovalci.
Dnes je potřeba Lisabonskou smlouvu doplnit o část, že nám bude Brusel hlídat rozpočet.
Nařizovat, kolik za co dáme a hlavně, že budeme do EU nalévat miliony, když bude potřeba.
Klaus s tím nesouhlasí.
Dokonce přesvědčil i Nečase aby nepodepsal.
Je toho víc, čím se Klaus proti EU provinil a odmítá poslušnost.
Kladu si otázku.
Proč tak spěchají se ho zbavit?
Není to proto, že ´šišlavý spící kníže´ už nechce rok čekat, než dovrší Klausovi mandát?
Koho nám chtějí ti, co připravují revoluci na počest napadení fašismem ke žlabům dodat?
Nevěřím, že náhradu nemají.
Že ji budou teprve hledat.
Kde vzali peníze na letáky, a auta na rozvoz s ozvučením?
To, že uspořádali sbírku při konferenci, kde se platilo dost i za sál, se mi nechce věřit.
Možná, že moje nedůvěra plyne z otevírání očí z roku 2005.
Kdy mi pán, který překládal jednání Mitteranda s Havlem v base vyprávěl, že se musí smát, jak hezky jsme ten převrat nazvali "SAMETOVOU REVOLUCÍ".
Nakonec NÁŠ STÁT DOPADNE ZE VŠECH SOCIALISTICKÝCH ZEMÍ NEJHŮŘE.
Říkal a já vidím, jak se jeho předpověď naplňuje.
Vy ne?
Zapomněli jste, že v Polsku byl hlad a bída?
Že k nám jezdili Poláci a jiní cizinci nakupovat potraviny?
Že jsme vyváželi celé vlaky potravin do SSSR a jiných zemí?
Dnes se k nám dovážejí z Polska i ze západních zemí potraviny, co by oni nejedli.
Nedávno havaroval u nás Maďarský kamion.
V nevystříhaném záběru bylo vidět, co nám veze.
Chcíplé slepice a odpad.
To se sem nevozí jen z Maďarska, ale ze všech okolních států.
Proto říkám: ZMĚNA JE NUTNÁ, ALE MUSÍME VĚDĚT, ZA CO VYMĚNÍME VLÁDU, KTEROU JSME SI PŘED DVĚMA LETY ZVOLILI. CO NÁM HOLEŠOVSKÁ VÝZVA NABÍZÍ???
Proč tolik spěchá se svržením prezidenta, který byl dobrý, když skákal, jak Brusel píská, a špatný je, když nechce poslouchat?
Proč tu najednou vzniká tolik nových straniček, hnutí a iniciativ?
Není to proto, že vědí že už toho lidé mají dost a mohla by se do parlamentu dostat některá z těch stran, které chtějí opravdu změnu a mají to už promyšlené?
Když se hlasy naštvaných voličů rozdělí, nezmění se nic.
Proč se lidé nespojí se stranami, o kterých už něco vědí?
NENÍ TO JEN SUVERENITA SBB, KDO CHCE POŘÁDEK A SPRAVEDLNOST V NAŠEM STÁTĚ. KDO VÍ, JAK TU ZMĚNU UDĚLAT PODLE SLUŠNÝCH PRAVIDEL BEZ ZBYTEČNÉHO BITÍ NA POLICEJNÍCH SLUŽEBNÁCH A NA ULICI.
Bůh ví, že bych pro změnu položila i svůj život, kdybych věděla, že tím pomohu alespoň 50% chudých lidí a spravedlnosti.
Ale ač držím palce lidem, kteří doufají a ze zoufalství chtějí změnu udělat sami, mám obavu, že budou opět zklamání.
Kéž bych se mýlila já.
Zdraví Vás žena, která chce v této zemi PRÁVO, PRÁCI, POŘÁDEK.
Alena Filipová 05.02.2012


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.