wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Proč se lidé s vyšší funkcí mění?


Milá Wahl,
poslední dobou se přemýšlím, co se to stane s lidmi, kteří postoupí do vyšší funkce, jako by se rázem změnili.
Najednou pro ně neplatí zákony, neslyší na argumenty - rozhodují z pozice síly - takhle to bude a vy to zařiďte, že to není v souladu se zákonem a že ve podobném případě bylo rozhodnuto jinak - to mě nezajímá - bude to tak a tak...
Proč se z normálního člověka rázem stane někdo jiný?
Funkce, moc, peníze a patent na rozum.
Nestalo se mi to poprvé, když to bylo vůči mně, říkala jsem si: moje chyba, nejsem dost důrazná, neumím důrazně argumentovat.
Když mi volal kolega z jiného města, že se mu s toutéž osobou stalo totéž a ještě jsem byla jmenována jako příklad, že když se chce, tak to jde.
Vím, že není chyba ve mně.
Jen je mi z toho nanic.
Jsem zvyklá a připravená plnit i nepříjemné povinnosti, snažím se neuhýbat, jen mi vadí způsob, kterým je mi to servírováno.
Domluvíme se na postupu, já jej dodržím a pak zjistím, že to, co platí pro mě, pro jiné neplatí.
Zítra musím rozhodnout, kolik kterému kolegovi snížím plat.
Mám sumu, kterou musím ušetřit.
Jaké vzít kritérium?
Ten má dvě děti na vysoké, ta je samoživitelka, ten bez řečí udělá práci navíc, když je potřeba.....
Není to lehké teď před Vánocemi.
Navíc to vypadá, že budu muset zakrátko říci jedno jméno, který už v našem kolektivu nebude.
Přichází čas nepříjemných změn?
Libella 08.12.2010

Wahl,
posílám Ti sněžný pozdrav a krátké zamyšlení.
Zrovna včera jsem jela v metru a rozhlídla jsem se kolem sebe.
Pár rozchechtaných studentek stálo u vchodu, jinak upracované, unavené tváře lidí, mnohdy páchnoucích nevypraným prádlem, cigaretami, potem a dřinou, pár mamin s taškami a dětmi,... lidé znavení, lhostejní, zlomení...
V tom metru to pozoruji stále víc a ve větší míře.
Dřív se takhle projevovaly některé brzké ranní vlaky, plné pracujících Ukrajinců a Ukrajinek,.. když jsem ale jela kolem 8. hodiny ranní do práce, byli pasažéři jiní - upravené elegantní paní a pánové v košilích, voňaví, s noteboky, aktovkami, mobily, knihami,..
Ti postupně z Metra mizí - alespoň dle mého pozorování, a stále víc a šířeji je nahrazuje úplně jiná skupina lidí.
Je vidět jakoby zchátralost,.. nedostatek.
Wahl, v tu chvíli mě napadlo - mně poslali tuhle zprávu.
Krize je uměle vymyšlená k ovládání lidí.
Je to umělě vyvolávaný stav poroby a nesvobody, protože lidé se už nebojí Boha, bojí se ale chudoby.
Proto jsou najednou státy v krizi, všude slyšíme, že se musí šetřit, ale na vedoucích místech se chovají stále rozežraněji.
Konkurence, spočívající v existenci socialistických zemí, které ukazovaly plnou zaměstnanost, sociáoní, důchodové zabezpečení, rekreační systzém zotavoven apod. - zmizela.
Jakkoli to kdokoli může napadt z kolektivismu, lidé odcházeli do důchodu důstojně od 55 let, školství jsme měli jedno z nejlepších na světě - kde jsme dnes?, kultura byla přístupná všem, ne jen bohatým,.. dovolená sloužila k odpočinku nebo stavbě vlastních chat a chalup - měli na ně tehdy skoro všichni!!!,.. a zdravotnictví mnohdy fungovalo líp než dnes.
Tahle konkurence zmizela.
Jak udržet lidi na uzdě?
No přece nejistototu, nedostatkem, obavami,... pak jsou kujní a tažní,.. a udělají všechno a shrbí se až na kolena.
Je to vidět s tou demonstrací - je tu už strach z represe,..
V té souvislosti mě přišla ještě jedna informace.
Transformace je etapa, jak se budou ostře odlišovat dva světy, dualita bude na vrcholu,.. zrno od plev, tma a světlo, materiálno a jemnohmotno,.. zlí a dobří, chudí a bohatí,... zdraví a nemocní... ti, kteří se budou transformovat a ti, kteří zůstanou zdánlivě beze změny.
Apelovali ale na to, že nesmíme mít strach.
Za žádných okolností.
Je třeba absolutně důvěřovat své duši - kolektivní Jednotě a Universálnu - tedy Bohu,.. je to velmi těžké, zůstat beze strachu, když někomu berou střechu nad hlavou, nemá na činži, odstřihávají mu elektriku,.. aby mohla přijít jednota, budou se muset oba světy zase propojit a spojit - dobro se zlem, tma a světlo, chudí a bohatí, zlí a dobří, budeme jednota všeho - jednota protikladů, střed středů... k tomu může dojít různými způsoby, od individuálních rozhodnutí po kolektivní změnu vědomí na zvolené úrovni až po přírodní katastrofu, která globálně a násilně změní pohled na civilizační výdobytky, včetně peněz.
V tom metru jsem si uvědomila, že hladový, zbědovaný, vystressovaný člověk je živná půda bytostí tmy a temnoty,.. takový člověk se těžko vzepne k tomu, jít světlem, mít energii na změnu a čestný boj, mít energii na prosazení sebe sama, mírt energii míru a pohody - andělů... přemýšlím, jak s tím zjištěním a s tou zprávou dál naložím.
První jsi byla Ty, Wahl.
Lidé ve vyšších funkcích se zase bojí - že o všechen ten blahobyt přijdou, tím spíš, pokud předtím už podobnou zkušenost bídy zažili.
A takhle ten strach drží pohromadě tu pyramidu - která je ale tmavá, nevyzařuje. Asi to špatně píšu, protože je to polovina pyramidy, je jaksi pod zemí, skrytá, jakoby opačný pól, ale není to součást merkaby, nebo je?
Právě Atlantida prohrála na strachu.
Na vynuceném, všeobecném strachu.
Proto prohrává církev a každá sekta, protože opět stojí a padá s penězi, tedy i se strachem, že je nebude mít,...přitom existuje mnoho metod odblokování strachu, jakoby vyrušení,...ale to zase souvisí s nutností neporušit svobodnou vůli toho druhého.
Plete se mi zmateně páté přes deváté,.. ta paní mě ale nahrála, už včera jsem Ti to chtěla napsat.
Olga 09.12.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.