wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Největší Kristus planety dokončen


Po pěti letech byla v sobotu v městečku Šwiebodzin v polském Gorzowském vojvodství dokončena betonová socha největšího Krista na světě. Měří symbolicky 33 metrů, neboť podle bible bylo Kristovi, když zemřel, právě 33 let, a stojí na 16 metrů vysokém kopci, navršeném z hlíny.


V polském městě Šwiebodzin staví sochu Krista.
FOTO: Kacper Pempel, Reuters
Dnes 8.11.2010 2:41 - Šwiebodzin

Monument Krista v brazilském Rio de Janeiru je z roku 1931, vznikl k 100. výročí nezávislosti země a je o tři metry nižší než polský.
Polská skulptura měla být hotová už před dvěma týdny, avšak vítr a nehoda, při níž se zranil jeden dělník, způsobily odklad.
„Bylo to mé poslání. Kristus se mi jednou zjevil a řekl, abych to udělal. A tak se stalo,“ řekl místní kněz Sylwester Zawadski, iniciátor stavby, po jejím dokončení a vzápětí se rozplakal.
Pavol Minárik, Právo
Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/216166-nejvetsi-kristus-planety-dokoncen.html
© Wahlgrenis 08.11.2010

V Polsku se srazily vlaky s palivem, po explozi vypukl obrovský požár
K explozi a obrovskému požáru po srážce dvou nákladních vlaků přepravujících naftu a benzín došlo v pondělí ráno kolem půl šesté v blízkosti železničního uzlu v Bialymstoku na východě Polska, informovala polská televize TVN24.
Dnes 8.11.2010 8:52 - Bialystok
Požár se pokouší uhasit 30 hasičských jednotek, zatím však bez úspěchu. Z 20 cisteren přepravujících palivo vybuchlo zatím sedm a podle Pawla Frontczaka, který koordinuje zásah hasičů, hrozí riziko, že nastane řetězová reakce.
Zraněny byly dvě osoby, zřejmě strojvedoucí obou havarovaných vlaků. Evakuováni byli pracovníci dvou blízkých budov. Obyvatelstvo ohroženo není, protože srážka vlaků s palivem se odehrála za městem. Hrozí ovšem další požáry, protože nedaleko exploze se nacházejí vlakové soupravy naložené uhlím.
Záhy po výbuchy byla zastavena veškerá železniční doprava vedoucí doměsta i z města Bialystok. Přerušeny byly také dodávky elektrické energie.
Pavol Minárik, Právo
Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/216175-v-polsku-se-srazily-vlaky-s-palivem-po-explozi-vypukl-obrovsky-pozar.html

© Wahlgrenis 08.11.2010

Nedočkaví Poláci odhalili a vysvětili nedokončenou obří sochu Krista
Největší pomník Ježíše Krista na světě, který postavili v Świebodzině na západě Polska, v neděli odpoledne odhalili a vysvětili zároveň. Spasitel váží 440 tun a na výšku má tolik, kolik má let – 33 – a s pozlacenou sochou na hlavě měří ještě o tři víc. Kristus stojí na 16,5metrovém kopci, dohromady má tedy na výšku 52,5 metru.


Odhalení Krista v polském Świebodzině.

FOTO: ČTK
Včera 21.11.2010 18:12 - Świebodzin

„Pomník je už sice vysvěcený, ale jeho stavba ještě není dokončená a zkolaudovaná,“ uvedl okresní stavební dozorce Wladyslaw Rudkowicz. Řečeno stavbařskou terminologií jde zatím o holobyt, v němž chybějí omítky, obklady, instalace i fasáda, dodal. „Dokončování může trvat ještě dva roky. Chtěl jsem zabránit jeho odhalení, aby se nestalo neštěstí, ale organizátoři se zaručili, že lidé budou v neděli stát od monumentu v dostatečné vzdálenosti,“ vysvětlil.
Na poli, jež předtím leželo ladem, vyrůstal Kristus pět let. Je ho vidět ze vzdálenosti několika kilometrů. Z výšky se dívá na supermarket, benzínovou pumpu a v řadách stojící rodinné domky. Po straně a za zády má rušné silnice, po nichž se plouží nekonečné šňůry nákladních aut. Přes Świebodzin se jede k německé hranici nebo do Gorzowa a Štětína. Pro většinu řidičů bylo až do nynějška toto 21tisícové městečko malým bodem na mapě, kde nebyli příliš zvyklí zastavovat.

V očekávání zisku
Od té doby, co se do světa dostala zvěst o tom, že ve Świebodzině postavili ještě většího Krista než v brazilském Riu de Janeiro, místní počítají s tím, že turisté se sem jen pohrnou.
„Z toho Krista budeme mít velký užitek všichni,“ říká jeden starší muž. I další lidé přepočítávají sochu Spasitele na zloté a nová pracovní místa, jež mají vzniknout v oblasti gastronomie a hoteliérství. „Návštěvy z Polska i z celého světa k nám budou proudit plnou parou, a to díky našemu knězi budovateli Sylwestrovi Zavadzkému, který byl iniciátorem monumentu,“ dodává muž.
Ne každému se v Świebodzině se však pomník líbí. Kritikové, především mladí lidé, hovoří o megalomanství a kýči. A nedělní slavnost, na niž přišly tisíce lidí z celého Polska, na internetu nazvali odhalením Krista v Riu de Świebodzineiro.
Pavol Minárik, Právo
Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/217363-nedockavi-polaci-odhalili-a-vysvetili-nedokoncenou-obri-sochu-krista.html
© Wahlgrenis 22.11.2010

Wahl,
jen pár slov... k té soše Ježíše v Polsku.
Je z toho všeho cítit ohromná nepokora...
Ježíš byl pouze vypůjčen pro zviditelnění něčeho, co s duchovnem moc nesouvisí.
Už to umístění... na pole, které před tím bylo ladem...
"Z výšky se dívá na supermarket, benzínovou pumpu a v řadách stojící rodinné domky. Po straně a za zády má rušné silnice, po nichž se plouží nekonečné šňůry nákladních aut."
A taky těšení se na materiální zisky, které tento monument přinese.
Ani zmínka o jakémkoliv jiném rozměru, jiném přínosu...
Dříve se přece stavěly svatostánky na místech zjevení, na silných energetických místech spojených s léčivými účinky Země, které tímto lidem ukazovaly další možnosti jejich cest, další možnosti jejich uzdravení...pochopení...
Ale tohle je jenom tak mimo... jenom mě to tak napadlo...
Ája 23.11.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.