wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Hlásilo se to na policii, je vyhlášeno pátrání


Milá Wahl,
obracím se na Tebe s velkou prosbou. Nevím ani jak začít.
Můj bratr má přítelkyni, která u něho bydlí společně s malou dcerkou. Se svým mužem se rozvádí. Ten si holčičku vždy v sobotu bere, ale včera bylo všechno jinak.
Zase si ji odvezl, ale z cizího čísla jen zavolal, že mu nejede auto. Nevrátil se.
Nikdo o nich nic neví. Hlásilo se to na policii, je vyhlášeno pátrání, ale víš, jak to je...
Všichni tady se domnívají, že by už mohli být mimo republiku.
Budu vděčna za každou informaci o malé.
Nevíme kde hledat.
Moc děkuji za každou pomoc.
Čekáme na jakoukoliv informaci od Tebe.
Objímám
Mae 13.09.2010

Milá Mae,
tohle není úplně jednoduchá otázka. Muž, o kterém píšeš, je velice výbušný, konfliktní, byl zvyklý absolutně vždy vítězit. Ale dostal se najednou do situace, kdy mu nevychází všechno, jak si představoval. Tohle se týká jeho vztahu, jeho lásky. Zjistil, že žena, kterou miloval, už s ním dál nechce jít životem, všechno se mu zhroutilo. Sice možná působil na první pohled jako silný muž, ale uvnitř byl raněný. Najednou jeho život ztratil smysl, zjistil, že nemá důvod, proč by žil. Jakákoliv spolupráce s touto ženou nevycházela, i když on tomu tolik věřil.
Teď má jejich holčičku jako rukojmí. Jakmile totiž odešla s malou bydlet jinam, zjistil, že nemá vůbec nic. Nic, co by mělo smysl. Všechno to záleželo jen na ní. Proto se rozhodl jednat.
Teď má sice holčičku u sebe, ale neuvědomuje si, že ona není hračka, s kterou by se dalo takto manipulovat, ona potřebuje mít hlavně maminku, na kterou je zvyklá. Nejspíš si ani neuvědomuje, co by mohl udělat. Má ji v rukou a uvažuje, co bude dál. Nechápe, že malá není auto, o které by se mohl se svou ženou přetahovat, nedochází mu, že vazba mezi dítětem a dospělým vzniká jinak, ne takhle.
Cítí se odstrčený, jako by on nebyl otcem. Najednou mu dochází, co všechno v jeho životě bylo hezké a co mizí. Takhle to nechtěl.
Je tady myšlenka, že pokud on nemá mít svou ženu, už ji nebude mít ani malá. Neznáme celý příběh, nevíme, co se mezi nimi stalo, proč ona se odstěhovala, proč s ním nechtěla žít. Chápu ale, že on je velice dominantní, může být i hrubý, vypadá to, že by byl schopen prakticky cokoliv. Zatím je jeho jediným zájmem dostat holčičku od maminky, to vidí pro ni jako největší trest, aby ona malou neměla. Moc dobře věděl, jak jsou tyhle dvě na sebe fixované.
V tuto chvíli jedná už pod tlakem, protože některé události, které nastaly, vůbec nepředpokládal.
Nezdá se mi, že by byli mimo republiku, jsou v pořádku, nejspíš budou na severní Moravě, ovšem ne ve městě, ne ve vesnici, ale spíše někde v lese, snad nějaká dřevěná chatička.
© Wahlgrenis 12.09.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji za rychlou odpověď. Odhadla jsi ho, jako bys ho znala. Jak je tohle možné?
Ještě jsem s maminkou malé uvažovala, jestli by nemohl být na nějakém statku nebo na ranči. Má blízko k přírodě, rozumí koním. Tady někde by se mohl i s malou schovat, to by nebylo nápadné, co?
Hlavně, že je holčička v pořádku...
Mae 12.09.2010

Milá Mae,
ano, i ranč by to mohl být. Místo, kde není příliš lidí. Žádná civilizace, žádné obchody, nic, co by člověka omezovalo... Tohle teď ten muž potřebuje. A navíc aby holčička nemohla s nikým moc mluvit.
Připadá mi, že se nějakým způsobem vzdálil od své práce, jako by měl dovolenou, nebo teď po nějakou dobu nemusel pracovat. Práce tady nehraje hlavní roli.
Nevíme, co se mu odehrává v hlavě, ale nevypadá to jako jeho nová životní fáze, spíš moc dobře ví, že pokouší osud. A tudy cesta nevede... Měl by si všechno, co chce udělat, dobře rozmyslet.
© Wahlgrenis 13.09.2010

Milá Wahl..
posílám lásku, muži i ženě ... aby jií zužitkovali k poznání, že takto ne.
Kam člověk zajde, když nemá lásku a úctu sám k sobě?
Hmm... vím, není na filozofii čas..
Rosa 13.09.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.