wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Je lepší nic nemít, alespoň člověk o nic nemůže přijít?


Ahoj Wahl,
prosim tě, včera nebo v pátek - to já vlastně nevím - mi někdo ukradl kolo. Je to už třetí kolo za posledních sedm let. Já to nechápu.
Proč?
Co jsem komu udělal?
Mám sice ještě jedno nové, to jsem si koupil minulý rok, ale tohle bylo na ježdění po městě úplně ideální, mrzí mě to.
Musím se přiznat, že jsem byl včera pěkně neštvanej, oni si otevřou dvěře do zamčeného baráku, pak ještě dveře do kolárny a odnesou si kolo který jsem měl zamčený zámkem na motorky (to jsou takový ty veliký docela těžký).
Prostě ta drzost lidí je neuvěřitelná. proč jsou lidi takový? Jsem rád, že žiju v ČR ale v tomhle ohledu se za nás Čechy stydím, proč jsme národem zlodějíčku podvodníků a já nevím čeho všeho?
Obávám se že, slova jako morálka, poctivost, slušnost, jsou stále u většiny lidí neznámé pojmy....
Někdy si fak říkám, že je lepší nic nemít, alespoň člověk o nic nemůže přijít.
Martin 14.06.2010

Milý Martine,
chápu moc dobře, co sis prožil. Také jsem byla v podobné situaci, kdy ze zamčeného sklepa zmizelo moje kolo. Ono tehdy bylo těch sklepů vykradeno víc, ale stejně to nebyla žádní útěcha. Někdo tenkrát prohlásil, že tahle starší kola se hodí do bazarů nebo do půjčoven kol někam mimo Prahu, tam nikdo nezkoumá jejich původ. Ale byla jsem z toho hodně špatná, asi jako Ty teď.
Ale nic se neděje jen tak, všechno je doučástí vyšších plánů, i takové lekce musíme pochopit a zpracovat. Dostal ses do stavu, kdy všechno kolem Tebe je krásné, nádherné, super, ovšem svět to má trochu jinak. Nejen andělské energie jsou tady kolem Tebe, ale právě tahle Tvá velká důvěra je vlastně spouštěčem dalších událostí. Není možné brát všechno kolem, že absolutně ladí s tím, co bychom chtěli, co si přejeme. Mnozí lidé to mají úplně naopak, ale vidět to na první pohled není.
Tváří se, jak je všechno úžasné, ale přitom uvažují o zradě. Pro Tebe je tady jediná rada: Nedívat se na okolní svět jako na ideální prostor k životu, ale mírně se ohradit.
Momentálně jsi z té velké ztráty smutný, nechápeš, jak si to někdo vůbec mohl dovolit, zkoumáš tento skutek ze svého hlediska, ale pořád se nemůžeš dopátrat odpovědi. Ty to máš jinak, Ty bys nikdy nic takového neudělal. Jenomže to je jenom Tvůj úhel pohledu. Ale je tady pro Tebe i varování, že se máš od těchto podivných individuí distancovat. Jako bys Ty byl jinde a oni jinde. Jsou to dva různé světy. Ty nepatříš tam a oni nepatří k Tobě.
Přestože jsi teď raněn finanční ztrátou, nemáš se ohlížet do minulosti a zkoumat, kdo to mohl udělat. Spíš se jedná o pochopení, proč se to stalo právě Tobě a změněným postojem bys mohl také mnohé do budoucna upravit. Je tady velká víra v Univerzum. Jakmile dáš najevo svůj jasný postoj, že Ty jsi naprosto v pořádku, ale s "těmi druhými" nechceš mít nic společného, "oni" se Tě pak už přestanou týkat. Nic není náhoda.
Věř, že tohle byla poslední lekce tohoto druhu.
© Wahlgrenis 15.06.2010

Děkuji za odpověď.
Martin 16.06.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.