wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Je to začátek konce nebo začátek začátku?


Milá Wahl,
často mě napadá, v poslední době, že v období před transformací se již projevují dávno předpovězené znaky. Země pláče, vzteká se a krvácí. Sopka na Islandu nastavuje skvělé zrcadlo vědcům, "kteří umějí všechno vypočítat".
Otevřená rána Země v podobě neustále vytékající ropy je jakoby přes kopírák obsah jednoho amerického akčního filmu. Obří hydraulický " zvon" nepomohl.
Teď mají pomoci odpadky,.. jaká ignorance hodnot, vyváženosti,... úcty k přírodě... Obě tyto události nastavují lidem a jejich zpupné majestátnosti zrcadlo.
Jsme doopravdy tak schopní, jak si myslíme? Bude nám neustále procházet arogance ke všemu, co neumíme spočítat, nahmatat, ... uchopit? Výbuchy metanu jsou čím dál častější... Stále vyrábíme,kupujeme,.. a přesto máme stále míň a míň peněz. Ona ta krize, o které se mluví jako o finanční a obchodní, je ve skutečnosti krizí lidské společnosti, jejích východisek, hodnot, postojů, mravnosti, hranic, svobody atd. Pod pláštíkem rovnosti připouštíme katastrofální nespravedlnosti a nerovnosti.
Celé Evropské společenství je jen iluze.
Celý svět se stále víc stává iluzí.
Připouštíme hlad a bídu v Africe, části Asie , v Jižní Americe a v Austrálii,.. připouštíme plýtvání bohatých v Evropě a v Americe,... připuštíme na jedné straně to, že jeden stát - v tuto chvíli není náhoda, že Řecko!!! - dává svým zaměstnancům příplatky za to, že přijdou včas do práce atd. atd., na úkor těch, kteří poctivě dřou a pracují,.. kdo dává ty miliardy do rozvojové banky rezerv EU, a co za to bude chtít.
Máme vyspělé technologie, přesto nevíme nic. Počínáme si barbarsky ke zvířatům, přírodě, zdrojům, surovinám,.. už i vesmíru, který neustále zaplavujeme dalšími a dalšími vypouštěnými tělesy?
Mnoho z nás se chce změnit a měnit, jsou jakoby stále strháváni proudem těch,.. kteří nevidí, neslyší,.. nastává chaos v myslích, co je vlastně správné a co je špatné, nastává chaos v přírodních cyklech, nastává chaos v nás samých?
Je to začátek konce nebo začátek začátku?
Olga 11.05.2010

© Wahlgrenis 11.05.2010

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.