wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Nepříjemná pravda??? Opravdu nám zbývá posledních deset let?


Milá Wahlgrenis,
včera jsem zaslechla, že na Nova Cinema bude unikátní film - Nepříjemná pravda, okamžitě mi zaujala ukázka a řekla jsem si, to musím vidět a také říct, napsat Wahlgrenis.
Vlastně už se mnou a mým manželem žiješ, skoro denně o tobě mluvíme - jak pomáháš a jak jsi úžasná a komu jsi zase pomohla.
Rozčílila jsem se, protože všude jsou samé katastrofické, akční, násilné a nesmyslné filmy a takový film Nepříjemná pravda, si myslím donutí hodně lidí k zamyšlení ... a zjistíme, že se dá třeba ještě něco změnit, že máme ještě naději. Takové filmy kdyby dávali aspoň sem tam v televizi, tak by mohlo být pár věcí jinak, ale lidé si to jen tak sami od sebe neuvědomí. Uvědomí si to jen, když už je pozdě...
Posílám něco o tom dokumentu. Třeba tě to zaujme.

Nepříjemná pravda (An Inconvenient Truth) 6.5. 20:00 Nova Cinema
Al Gore a dokument o jeho tažení na záchranu planety.
Když Al Gore v roce 2000 neuspěl v amerických prezidentských volbách, začal se angažovat v boji za záchranu planety před nezvratnými změnami, vyvolanými nešetrnými zásahy lidstva do životního prostředí. Dokumentární film o jeho práci je pojatý jako záznam přednášky, prokládaný střípky z jeho života a cesty, která ho dovedla k životnímu ekologickému poslání.
Jeho názory jsou nekompromisní, příklady a důkazy přesvědčivé, varování alarmující. Lidstvu prý zbývá posledních přibližně deset let na odvrácení globální ekologické katastrofy, která by nenávratně změnila tvář naší planety a život na ní.
Petruška 05.05.2010

Milá Petruško,
děkuji za upozornění na tento film. Já ho ale neuvidím. Televizi jsem už dávno zrušila ze svého života (a jsem ráda).
Možná se na něj podívá někdo jiný...
© Wahlgrenis 06.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.