wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Top manažer vytlačil ze silnice jiné auto


Milá Wahlgrenis,
tak mi nedá se nezamyslet nad tím, co se poslední dobou děje. Přemýšlím o tom už celou tu dobu, co ten příběh vyšel najevo, a postupem času začalo vyplouvat na povrch, že tento příběh rozhodně není ojedinělý.
Mluvím o tom, jak top manažer vytlačil ze silnice jiné auto, a to jen proto, že předjížděla pomalu. Vážně bych ráda věděla, co mu v tu chvíli táhlo hlavou, proč zareagoval takhle vražedně. Kam asi tak strašně pospíchal, že ho tak rozlítilo těch pár vteřin natolik, že přestal přemýšlet jako člověk a bylo mu jedno že může zabít... Zaměstnanec roku 2004, manažer pro klíčové zákazníky v jedné pivovarské společnosti, takový člověk by měl mít nejen profesní ale i morální kvality, ne? Anebo je to právě tak, že takový člověk je vlastně jako kůň s klapkami na očích který vidí jen ten svůj profesní "život" a nic kolem sebe nevnímá?
V jednom článku byl vyfocený, jak sedí -samozřejmě s neprůhlednými brýlemi na očích - v autě se svým obhájcem, a z pozice úst bylo vidět že si myslí něco ve stylu "abyste se z toho nezbláznili nic se jí nestalo..." akorát o několik tříd peprněji... ale proč tedy ty tmavé brýle, když si je jist sám sebou?
Aspoň že jeho zaměstnavatel mu okamžitě pozastavil výkon té top manažerské funkce a nechal se slyšet že na tyto klíčové pozice potřebuje nejen profesně, ale i lidsky kvalitní zaměstnance, a že mu pozastavuje výkon funkce minimálně do vyšetření tohoto případu policií.
A najednou se začaly rojit případy, resp. spíš ti v rolích obětí sebrali odvahu a je slyšet případ kdy kvůli pomalejší rychlosti agresivní řidič je ochoten "si to vyříkat ručně," kdy agresor hodí láhev a rozbije čelní sklo....
Pomalu abych začala být ve střehu, až někam pojedeme my, Honza je totiž přesně ten typ řidiče, který rychlosti dodržuje, a rozhodně by podobné týpky mohl snadno vytočit... Když je někde přehledný a rovný úsek, ale je tam jen padesátka, tak on to stejně nerozjede, protože zkrátka proč.... takže jsme potenciální obětí...
No pevně doufám že ne... ale kdo ví...
No nic, to bylo jen takové zamyšlení.... Bohužel ne moc veselé, vím....
Tak prima den
Orianna 13.04.2010

© Wahlgrenis 13.04.2010

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.