wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Proč Wahlgrenis nebude mít akci u moře


Ahoj milá Wahl,
moc Tě zdravím ze zasněžené Břeclavi a posílám i pozdravy od dalších místních příznivkyň.
Píšu ohledně dovolené, jak jsme se bavily na semináři. Já vím, že jsi říkala, že nepojedeš, ale já se přiznám, že mě to táhne jak magnet a vzhledem k mé rodinné a finanční situaci je toto jediná možnost, jak se na takovou delší akci dostat. Tak to zkouším ještě jednou a říkám si, však co, hlavu mi neutrhneš a buď to vyjde, nebo ne.
Bavila jsem se o tom v práci s ředitelkou, udělala nám speciální nabídku, za jiné než katalogové ceny. Bylo by to Chorvatsko, ....., v termínu 21. 5 - 30. 5. 2010 za ..... V ceně je ubytování a cesta dle nástupních míst (nástupní místa bych řešila s každým zájemcem individuálně), zákonné pojištění, pobytová taxa, spotřeba energií, závěrečný úklid a služby delegáta. Prostě všechno mimo jídla (pro zájemce možnost polopenze) a případného pojištění na cesty. Dále je možný ermín 28. 5 - 6. 6. 2010.
Platbu je možné provést na 3x - 30 % při podpisu smlouvy, doplatek musí být zaplacen měsíc před odjezdem. Kapacita areálu je obrovská, klidně může jet třeba sto lidí. Pokud by se Ti nelíbila tato lokalita (já ji vybrala proto, že tam je i moře i lesy, půjčovna her, vybavení, sport.potřeb atd. za minimální poplatek v Kč, český obchod atd.), lze samozřejmě vybrat cokoli jiného, a to v jakémkoli termínu.
Kdybys chtěla, můžem se sejít a dát to nějak dohromady.
Zatím se měj krásně.
Eva 13.03.2010

Milá Evo,
mluvily jsme o této nabídce už na semináři v Břeclavi. Ano, je pravda, že většina mých akcí se koná tak, že někdo nabídne lokalitu a já tam přijedu. Tomu rozumím.
Ovšem akce u moře je pro mne za současné situace nepředstavitelná. Kdybych měla napsat všechno, co vnímám směrem k moři, psala bych hodně dlouho.
Moře už jsem navštívila. Zažila jsem průzračně modrou hladinu, hlaďounké kamínky, příjemné vlnky, ale bylo to "moře". Viděla jsem všechny ty osoby, které si užívaly sluníčka, ukazovaly svá odhalená těla, koupaly se ve vodě. Tohle není nic pro mne.
Já u moře trpím... Nebo aspoň tehdy jsem trpěla. Máme být totiž tam, kde jsme. Já jsem tehdy dovolenou (dvakrát ve Španělsku a jednou v Chorvatsku) přežívala jakoby za trest. Nemám ráda horké letní dny, kdy se skoro nedá dýchat, nemám ráda koupání ve slané vodě, i když někoho to může fascinovat. Já jsem jiná. Je pravda, že jsem celé dětství záviděla spolužákům, kteří mohli trávit část prázdnin u moře, ale když jsem si tento sen splnila, zjistila jsem, že ani tak o nic závratého nejde. Omlouvám se tímto všem Mořím, vím, že jsou úžasná a tajemná a nekonečná a plná síly a zázraků...
Ale jsou to vždy moře tam někde...
Zažila jsem je a vím, že čas už hodlám trávit jinak a jinde. Uvědomila jsem si, že nechci dělat věci, které se mi nějak příčí, nechci se setkávat s lidmi jen tak. Začala jsem žít tak nějak víc, naplno, všechno se mění, den po dni je to jinak.
Vím, že moře jsem už viděla, a je pravděpodobné, že na mne někde čeká něco jiného. Moře stačilo.
Navíc web Wahlgrenis, který je celý v českém jazyce, má přímou vazbu na naši zem, na Českou republiku. Proto se konají akce u nás nebo na Slovensku, které ani po rozdělení republiky nevnímám jako zahraničí... Týdenní akce se konají v Krkonoších, v horách, které mi jsou nejbližší. Tady znám každé místo, každou louku, znám vůni květů v těch nejteplejších dnech, znám vítr, který fouká jen tady, a ani takový déšť jinde nezažiju. Tady jsem doma, vím, že tyhle hory dýchají se mnou.
Proti Chorvatsku nic nemám, ale je to Chorvatsko.
Milá Evo,
děkuji. Nechtěla bych, abys tuto mou reakci brala nějak osobně. Ne, nemám nic proti Tobě ani proti nejspíš výhodné nabídce Vaší cestovní kanceláře, ale o cestě do Chorvatska opravdu neuvažuji.
Fascinuje mne naše zem, je tady tolik krás...
Ještě jednou Ti děkuji za nabídku.
© Wahlgrenis 13.03.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.