wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Bude nějaký seminář zaměřený na praktické dovednosti?


Wahl,
chtěla bych se zeptat, jestli výhledově neplánuješ nějaký seminář, zaměřený z 99 % na praktické dovednosti, například třeba kyvadlo, jak vnímat informace, které k nám přicházejí, tedy přirozenost "překladu" toho, co chodí. Člověk to totiž prožívá a učí se spontánně, často nemá s kým si o tom promluvit, porovnat zkušenosti. Někdy tápe...
Myslím, že by to bylo velmi užitečné, pro již "praktikující", myslím takový seminář pro "starší a pokročilé" haha...ne, to je legrace. Myslím tím, že spoustě lidem chybí - nebo se nedostává především praktických informací a zkušeností. Teorii si (pokud fakt chtějí) dokáží vyhledat i zpracovat (na nějakém základě) sami, ale praxe je složitější. Spousta pokusů a omylů... Bylo by to, myslím fakt přínosné. Tohle je jen takový nápad.
Pokud bych časově zvládala, přihlásila bych se jako první. Fakt.
Tuleň 28.02.2010

Milá Tuleni,
tohle není úplně jednoduché. Ne každý dokáže přijmout tyhle - jak píšeš - praktické věci... Každý má totiž svou cestu, je v určité fázi a nevím, jestli je možné naznačovat něco dalšího, co třeba ještě nemá vědět. Možná jsi zaznamenala, že nejsem zastáncem žádných škol, kurzů ani návodových knih, zastávám názor, že všechno, s čím by měl člověk "pracovat", si ho najde samo. Neexistuje podle mého nějaký univerzální postup. Já bych pouze mohla naznačit, jak to funguje mně, co ke mně promlouvá, kudy a kdy, kdy ne atd., ovšem pokud by to vůbec bylo průchodné... Ale abych někoho tohle "moje" učila, to se mi moc vhodné nezdá. Ono opravdu to prostředí tam "někde" není otevřené každému. Muselo by se hodně opatrně.
Je mi líto, ale slíbit v tuto chvíli nemohu opravdu nic.
© Wahlgrenis 28.02.2010

Milá Tuleni,
když jsem četla tvůj dotaz na Wahlgrenis, musela jsem se usmát. Přesně vím, jak jsi to myslela, ale taky přesně vím, proč to tak nejde....
Víš, právě to, jak píšeš "spousta pokusů a omylů", to je přesně to, co je potřeba. Každý člověk je individualita a s každým "to" komunikuje jinak.
Třeba, použiju-li jako příklad sebe, se mnou nikdy nemluvilo kyvadlo, ale informace dostávám jiným způsobem. Ne horším, ne lepším, prostě jiným.
Několikrát jsem např. zamířila do obchůdku v Celetné ( u Dobry ), že si koupím tarotové karty... A s čím jsem odešla? Jednou s runovými, jednou s mandalovými kartami. Prostě jsem urputně netrvala na své představě, ale nechala jsem se oslovit tím, co pro mě bylo vhodnější.
Víš, pro Wahl by určitě bylo jednoduché vychovat zástupy dalších Wahlgrenis, které by vše dělaly tak, jak jim jejich "vůdkyně" nadiktuje.
Ale protože má nesmírnou úctu nejen k jemnohmotnému světu, ale ke všem lidem obecně, neudělá to, a je to tak dobře.
Hledej svou cestu, scházej z té "hlavní" silnice, která je vyšlapaná a láká nejvíc. A i když si na těch uzounkých cestičkách, jejichž konec nevidíš, kolikrát si natlučeš kolena a budeš brečet, věř, že to není zbytečné a že i když se ti to v tu chvíli vůbec nebude zdát, k cíli vedou všechny.
S láskou
Orianna 28.02.2010

Wahl,
nemyslela jsem učit jako "učit"... spíš porovnání a sdělení zkušeností, žádná křeč, žádné násilí, vidím Tě málo - i jiné stejně orientované lidičky... Víš, schází mi to moc. A je jistě víc takových lidí, někdy jsem sama na půstém ostrově, jistě rozumíš. Takovéhle semináře...právě... byla by to nestandardní forma.
Já vím, on je celý život vlastně - od začátku až do konce neopakovatelný a nestandardní....hmmm... nevadí...
Už jen pouhá přítomnost lidí stejně naladěných dělá divy. Mám takovou zkušenost...
Tuleň 28.02.2010

Wahl,
teď jsem si četla reakci Orianny, děkuji za ni, ale myslím, že "přesně neví, jak jsem to myslela"...
Jak tak o tom přemýšlím, vhodnější slovo než seminář by bylo asi "pouhé setkání", každý máme svou cestu, ano, a různě rychle si po ní jdeme, někdo chůzí rozvážnou a houpavou, jiní běží tryskem, aby pak třeba klopýtli, dál už šli pomaleji a mohli si - stačili si všimnout, co je krásy kolem a zapřemýšlet, co je důležité a co míň... Přesto kontaktem - i jednorázovým setkáním s jinými lidmi - člověk roste, zpracovává podněty, na které by třeba jinak ani "nenarazil", zamýšlí se, zkouší... a jak už jsem psala: "slova jsou zvláštní médium a v tomhle případě velmi velmi nedostačující...kdybych Ti to mohla "zasálat"...bylo by to přesnější...hmmm.."
Ta svobodná vůle v rozhodování a individuální tempo... jsou strašně důležitou podmínkou.
Tuleň 28.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.