wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Constantine, film, který by měli vidět všichni sebevrazi


Milá Wahl,
nedá mi to, ale už delší dobu mám nutkání napsat "doporučení" na film "Constantine", který shodou okolností včera dávali v televizi... - a to je ten impuls, proč se ozývám, asi si to nemám nechávat pro sebe.

Od prvních okamžiků, kdy jsem ho viděla, jsem přesvědčená, že by ho měli shlédnout především všichni ti, kteří už nevidí cestu dál a chtějí si sáhnout na život.... Nechci to nijak rozepisovat, kdo ho viděl, pochopí...
Všichni, kdo jsou bezradní a neví jak dál, by měli vědět, že to, co je čeká v momentě, kdy sami zvolí odchod z této reality, je něco strašného...
Marcela 20.02.2010

Milá Marcelo,
nevím, jestli by měl nebo vůbec mohl film promlouvat k sebevrahům. Člověk, který se už jednou pro takový skutek rozhodne, nejspíš neřeší nic jiného, nedá na slova blízkých, na zkušenosti, ale ani na film. Sebevraha pohltí jeho vlastní problém. Nevidí cestu dál, spadne před něj závora, která nedovoluje už udělat ani jeden krok, tam někde je jenom černo... Abslutní beznaděj.
Pokud se do tohoto stavu sebevrah dostane, je moc složité vrátit ho zpět.
Domnívám se, že chyba je někde jinde. Každý by měl brát svůj život jako dar, nikdo si nesmí na svůj život sáhnout... O významu života z tohoto hlediska se ale nikde moc nemluví, nevím, že by se to probíralo ve školách... Je škoda, že život je obecně brán příliš samozřejmě, že není nikde vyzdvihována "cena" lidského života. Proto se pak velice snadno stane, že člověk, který ztratí své jistoty v životě, nemá žádné vyšší zábrany a rozhodne se pro ten poslední, velice smutný skutek.
© Wahlgrenis 21.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.