wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Tvůj web mě vždy příjemně potěší, ale registrace mě zklamala


Milá Wahlgrenis,
už nějaký ten pátek navštěvuji tvoje webově stránky a vždy mě příjemně potěší, nebo se něco zajímavého dočtu. Je to pro mě jakýsi způsob relaxace, jak na chvilku vypnout v tomto uspěchaném světě a zamyslet se nad pravou hodnotou života.
Když jsi se rozhodla, že svému webu dáš novou tvář, byla jsem nadšená. Říkala jsem, jak to bude super, možná přibudou nové příspěvky a možná otevřeš nějakou novou kategorii a stránky budou mnohem přehlednější.
Dneska ráno jsme se však nepříjemně zhrozila a jsem zklamaná. Chtěla jsem si přečíst nějaký článek z aktualit a ono mi to vypsalo krásnou větu, že se musím zaregistrovat. Říkala jsem si, že to nevadí, dnešní doba asi chce, aby návštěvníci takového webu byli zaregistrovaní, ale byla jsme velmi nemile překvapená, když jsem zjistila, že chceš uhradit nějaké členství.
Velmi mě to zklamalo, vím, že dneska nic není zadarmo, ale za toto by si člověk asi peníze brát neměl.
Mě moc zklamalo, že registrace a užívání webu má být placené. Je to, jako bych svým rodičům nebo blízkým musela platit každý měsíc nějakou taxu za to, že se s nimi mohu scházet.
Přeji Ti krásný den
Sefiella 14.02.2010

Milá Sefiello,
děkuji za Tvůj názor. Web Wahlgrenis.cz se touto registrací, ke které můžeš mít své výhrady, nestává uzavřený. Je zde celkem přes 6000 stran, kde jsou odpovědi na tisíce dotazů z oblasti týkající se jemnohmotného světa, magie, zdraví, těhotenství, které nevychází, výklady snů atd. Navíc horoskopy už od června 2005... Od vzniku webu - tj. od 14. února 2004 - bylo všechno, co se zde objevilo, zdarma. Původně tento web vznikl jako můj soukromý deník. Nikdy jsem nikoho ke čtení nenutila, nebyla tady žádná reklama, nestál při mně žádný sponzor. Ale tohle nikoho nezajímá... Proč taky?
Vše vznikalo paralelně vedle mých pracovních i osobních aktivit. To je myslím poměrně čitelné z jednotlivých příspěvků. Také jsem si procházela mnoha krizemi, kdy jsem nevěděla, jestli tohle je opravdu moje cesta.
Teď už to vím...
Každý, kdo se na mne obrátí, dostává odpověď současně i mailem. Ale takhle to bylo i všechny ty minulé roky... Není k tomu tedy nutná registrace na web.
Všechno, co se týká problematiky budoucího otěhotnění, jako dotazy, offline konference a akce pro budoucí maminky, je zcela otevřené.
Stejně tak i ostatní akce, na které je možné se přihlásit. Pouze ohlasy uvidí jenom zaregistrovaní.
Vím také, že ani teď nemohu nikoho k ničemu nutit. Každý má právo se rozhodnout...
© Wahlgrenis 14.02.2010

Milá Sefiello,
nevím, jestli mi přísluší právo odpovědět ti na tvůj dotaz ohledně placeného webu Wahl, ale stejně ti odpovím. Měla by jsi se stydět, že jsi něco takového vůbec napsala. Měla by jsi v sobě cítit pokoru a vděčnost, že ti bylo v tomto životě umožněno dostat se na web k Wahlgrenis.
Už jen tím, že můžeš číst její stránky. máš šanci změnit něco ve svém životě. Nemůžeme jen brát a brát vše jako samozřejmost. V životě není nic samozřejmé.
Znám osobně naší vzácnou Wahl a vím, že je dar pro mě číst její stránky plné lásky, porozumění.
Ona s námi sdílí lidství a ukaž ve svém okolí někoho, kdo změnil tolika lidem život jako Wahl. Je naprosto v pořádku, že Wahl konečně dospěla k rozhodnutí mít placené stránky. Nikdo z nás si nedovede představit, kolik hodin a času nám všem věnuje. Naučili jsme se její web používat každý den. Wahl je také jen člověk, není to virtuální bytost, která pracuje na 100 %.
Wahl prožívá každý příběh, nebere nás jako samozřejmost. I ve vesmírných zákonech platí "něco za něco". A je to tak naprosto v pořádku.
A ještě jedna věc pro tvůj život důležitá: vždy máš možnost svobodně se rozhodnout. Takže jestli nechceš platit, tak si najdi jiný web. Je to tvá volba, tvé rozhodnutí. Já ráda zaplatím Wahl za její stránky a s vděčností to přijímám a každý den děkuji, že jsem se mohla dostat na její stráky. V průběhu dvou let, co jsem je objevila, se mi změnil život. V životě nejde jen brát, ale musíme se naučit i dávat. To neznáš? Zkus o sobě přemýšlet. Měla by jsi být na jejich seminářích. To je pohlazení po duši. Lidé Wahl milují pro její kouzlo, osobnost, porozumění. Umí dávat lásku a cítění člověka k člověku. Byla jsem na několika seminářích a vím, že pro mě jsou balzám na duši.
Naučme se v životě nebrát nic jako samozřejmost. Protože až v momentě, kdy o to přijdeme, tak zjistíme, že to samozřejmost nebyla. Ale pamatuj. nejde vždy vrátit běh věcí. Vše je dar.
Uvěřitelná Majka 14.02.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji Ti za tvůj email. Samozřejmě tvoji snahu a tvoji pozornost celkově oceňuji, je vážně skvělé a úžasné, že jsi celou tu dobu toto vše psala a věnovala tomu tolik práce a úsilí. Chápu a vím, že to je těžké, že jsi vše tvořila sama a sponzoři nikde nebyli a že se na to ohlíží málo lidí.
A vím, že nikoho k ničemu nenutíš k žádné registraci ani ke čtení těchto stránek. Kdo chtěl a chce, tak si Tě najde anebo Tě na webu objeví. Vím, že ty stránky původně vznikaly jako tvůj "deník" nebo nějaké osobní stránky a je perfektní, že se chceš podělit o svoje zkušenosti a nabídnout pomocnou ruku.
Já si toho moc cením i přes to, že můj první email tak zřejmě nevyzněl. Ano, staré příspěvky a vše, co jsi napsala, samozřejmě přístupné volně jsou. Vím, že dneska nic není zadarmo a zřejmě prostě už to nějakou finanční podporu chce a tím nemyslím Tebe, ale například takový webmaster a tak.
Omlouvám se, jestli můj email vyzněl velmi ostře. Jen jsem nepočítala někdy vůbec s tím, že na tvých stránkách nastane až taková změna.
Ale změna je život a asi to tak má být, otevřela jsi mi alespoň oči, že dnes nic není zadarmo. Bohužel je taková doba, ale jen doufám, že se změnou celého webu jsi zůstala stále stejná a že budeš stále lidem rozjasňovat dny, jak to umíš.
Přeji ti hodně sil a hodně štěstí na tvé cestě.
Ostatně nemám Tě vůbec právo co kritizovat, jsem ještě životem pěkně nezkušená, neber tedy proto můj email nijak špatně, moje slova vyzněla možná ostře, protože teď řeším trošku složitější životní období, považuji ho za jakýsi vstup mezi dospělé nebo co :0D ale to je vlastně jedno.
Přeji Ti hodně sil a úspěchu
Sefiella 14.02.2010

Zdravím Vás uvěřitelná Majko,
nevím, jestli znáte Sefiellu, nejspíš ne. Je to velmi hodné a milé děvče.. Mám pocit, že letos MATURUJE... tzn. ze je jí 19, takže je celkem bez prostředků.. Proto ji cena mohla šokovat.. Takže si myslím, že se nemá za co stydět, jen napsala něco, co cítila.
Pěkný den
elkan 15.02.2010

Paní Elkan,
v pořádku... Také jsem vyjádřila svůj názor a stojím si za ním. I na Wahlgrenis byste měli brát všichni ohledy. I ona není nevyčerpatelná. Na tom, že nemůžeme jen brát, ale i dávat, si trvám.
Nikdo se nezajímá, z čeho Wahl žije a kolik tráví času pro nás všechny. Nepřísluší mi ale nikoho soudit...
Krásné žití
Majka 15.02.2010

Wahlgrenis,
ad - Tvůj web mě vždy příjemně potěší, ale registrace mě zklamala - mě to napadlo že kdosi zaspal..., ale podobně zní jeden dobrý dobrý vtip:)
Je to nějak takhle, že?:
"Jmenuji se Věrka, budu u vás bydlet, zubní kartáček mám, zbytek si půjčím."
:o)) hezký den všem
Hoplea 15.02.2010

Milá Wahl...
ta částka sice není tak úplně symbolická - což možná dost lidí odradí - jak už bylo znát z jednoho příspěvku, nicméně je natolik nízká (jsou to asi tak tři kávy v kavárně za měsíc - to přirovnání s kavárnou "dost sedí"), že své příznivce, své ovečky, neztratíš a můžeš jít s klidem po své cestě.
Jsi člověk, z masa a kostí, tady a teď.. Tak to vnímám já. To, co znamenáš pro mě, a i pro ostatní, a co děláš, čeho jsi tvůrcem a čemu dáváš rámec, je služba lidem -ale ne charita. Ty váhy by byly příliš vychýlené. Je to tak správně, ať si říká kdo co chce...
Hanka 15.02.2010

Wahlinko moje milá,
nebudu pátrat po tom, co tě vedlo ke zpoplatnění webu, přece jen už se pár let známe, tak je mi jasný, že to není touha po zisku, ale je to nějak jinak, a to mi stačí...
Mám tě ráda, a přeju ať se daří.
S láskou

Orianna 22.02.2010

Milé návštěvnice webu Wahlgrenis,
nerada se pletu lidem do života, ale myslím, že by se každý měl nad sebou zamyslet dřív, než napíše Wahlgrenis.
Všichni bychom chtěli jen brát..., ale co takhle dávat že? To se nám moc nechce, že?
Když nám ale - jak se říká - teče do bot, tak už hned píšeme a prosíme Walunku o pomoc. Jak je možné, že se najednou divíme, že to SLUNÍČKO, KTERÉ PRO NÁS ZÁŘÍ A SNAŽÍ SE NÁM TOLIK POMOCI, najednou nechceme pochopit, že ona má také právo na život...
Ona nám pomáhá najít tu správnou cestu. A vy se divíte? Ono je velice jednoduché jen brát, ale rada, která je nad zlato, je k nezaplacení.
Majko, máš úplnou pravdu, plně s Tebou souhlasím a zároveň Tě mnohokrát zdravím.
S láskou a pokorou Ti přeji hodně láska, hodně štěstí a hodně zdraví.
Tvá
Evička 23.02.2010

Milá Wahlgrenis,
tak nějak mi nedá nereagovat na stýskání na placení příspěvku do Tvého "klubu". Zpoplatnění jsem očekávala už dřív, ani nevím, jak mě to napadlo..., takže mě to vůbec nepřekvapilo.
Někdo zmiňuje, že to vnímá, jako by musel platit rodině a blízkým poplatek za to, že s nimi může být. U nás je zvykem, že na návštěvu k rodině, blízkým i přátelům s sebou přineseme něco na zub. Příspěvek tedy vnímám jako přinesení zákusku, bonboniéry nebo lahvinky něčeho dobrého k milému posezení resp. počtení.
Přeji Ti hodně zdaru a síly v práci, kterou málokdo vnímá jako práci.
Felisín 23.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.