wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Film Čtvrtý druh... aneb záleží na vás, čemu uvěříte


Zase mě dnes vedly jiné kroky, nebyla jsem to já. Najednou sedím v kině a sleduji film Čtvrtý druh. O podivných stavech, které se dějí ve městě Nome na Aljašce... Mnoho osob, ale mají mnoho společného. Podobné náhody, podobné detaily, podobné stavy... Jedna dějová linie prokládaná autentickými záběry a nahrávkami s pacienty, kteří si prošli podivnými zážitky.



Těžko vyprávět. Jedná se o kontakty mimozemskými civilizacemi, názor si musí udělat každý sám. Tohle není horror, i když je tak prezentován. Tohle je dokument na hranici přijatelnosti. Někdo může odcházet s dojmem, že i pohádky se dají natočit poměrně zajímavě. Tohle ale pohádka nebyla.
Sumerština, která zaznívá několikrát z diktafonu, je jazykem, který existoval 4000 let před Kristem.
To, co lidé zažívají s mimozemskými civilizacemi, lze rozdělit do 4 stupňů:
1. pozorování UFO
2. důkazy (kruhy v obilí, záření ap.)
3. kontakty s mimozemskými civilizacemi
4. přesun do jejich prostoru, dimenze.
Všechno se vším souvisí.
Mnohokrát se ve filmu objevil čas 3:33 .
Procházíte důležitou životní zkouškou, je nutná.
Nesnažte se jí vyhnout, nebo budete posunuti o stupínek níž.

Holčička hlavní protagonistky Abbey byla unesena stropem domu. Hmotné tělo bylo přeladěno do vyšších frekvencí, pak hmota není na překážku.
Některé detaily ve filmu byly provedené na efekt, aby se divák "bál" - například stopy po nehtech na podlaze, kde údajně probíhal zápas.
Hodnotila bych dobře, že se toto téma objevuje na plátnech kin. Události se staly na podzim roku 2000. Ale je smutné, že toto téma je zpracováno tak, že divák odchází vyděšen k smrti, že by se něco podobného mohlo stát i jemu.
Chybí tady důležitý bod, a to, že manžel hlavní protagonistky Tylerové zpracovával téma mimozemských civilizací z vědeckého hlediska a svými závěry se postavil k tomuto tématu bojovně. Tím si tyto bytosti proti sobě poštval. Nejspíš se pouštěl do úvah, které mu nepříslušely. Za jiných okolností by totiž k podobným atakům vůbec nedošlo.
© Wahlgrenis 14.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.