wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Stále častější poruchovost vozidel


Milá Wahlgrenis,
poslední dobou se kolem nás děje spousta věcí, které mi tak trochu leží v hlavě. Jednou z nich jsou i poslední dobou stále častější "poruchová vozidla", tu je vadná série brzd, tam zase hořlavý motor, případně nefunkční zabrždění...
A lidem stále nedochází, proč se to děje. Technika se stala alfou a omegou lidského žití. Teď to bude znít staromilsky a je mi jasné, že v dnešní době je to už neudržitelné. Ale kde je doba kdy každý měl své tři čtyři koníčky, láskyplně se o ně staral, hřebelcoval je, říkal jim jménem...??
Dneska?
Naleješ do té plechovky benzín, jednou za rok necháš zkontrolovat technický stav, uděláš technickou a nazdar.
Ale sama vnímám, že problém není v autech vyrobených dříve, ale v těch nových. Dřív to totiž aspoň podle mého byl opravdu "spotřebič", když to řeknu takhle, zkrátka sluha, který měl lidem ušetřit čas (otázkou zbývá proč, když ho lidi neumí využít pro své nejdražší a ušetřený čas utratí dalším pachtěním se někam), ale v dnešní době už leckdy auto rodině vládne, mění se ne když doslouží, ale když už přestane být měřítkem luxusu a prestiže...
Jsem na dobré stopě? Je to proto, tyhle varování?
Víš, tehdy mě zarazilo, že takovéto problémy se objevovaly u asijských aut, když Asiaté jsou pověstní svou precizností, ale tak nějak dnes mi to leží na srdci víc než obvykle.
I my máme auto, už plnoletého Favorita (a to jen díky kamarádce, která dostala nového Roomstera), jsme rádi, že ho máme, ale bereme ho skutečně jen jako "přibližovadlo". Máme v plánu "nové", ojeté větší, aby se nám tam v pohodě vešly dvě dětské sedačky a vybavení pro rodinu na dovolenou, ale...
Asi víš, co jsem měla na srdci, že ano...
Tak krásný zasněžený den (skutečně nechápu, proč 90 % lidí "držkuje" v únoru kvůli tomu, že je sníh, vždyť to tak je přirozené a měli by mít radost, ne?)
S láskou
Orianna 11.02.2010

Milá Wahl,
Orianna to vystihla fakt super!!! Velmi čistě a přesně, a to i včetně toho "držkování"...
Je to prostě tak.
Já mám ojetého červeného Peugeotka /nar. 1994/, jmenuje se Peugeotek, haha, vážně mu tak říkám... Když ho někde zaparkuju a pak se blížím obtěžkána nákupem zase zpátky, hledám očima na tom zaplněném parkovišti, pravidelně zapomínám, kde přesně jsem zaparkovala, lítám totiž obvykle ve zcela jiných sférách - chápeš:o) a mám vždycky takovou radost, že ho vidím... Mimochodem, má i velmi milý výraz v tváři (bez uvozovek) a když se mu rozsvítí oči:o)))... Je to prostě už člen rodiny - i když už má svá "lepší léta za sebou".
"Nedám ho"...
Tuleň 11.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.