wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Moc bych to místo chtěla


Moc Vás zdravím, milá Wahl,
obracím se na Vás se žádostí, která mi moc leží na srdci. Mám za sebou složitější životní období, kdy mám velkou radost, že se mi daří vše zdolávat.
Cca před třemi roky jsem se snažila udělat konkurz na místo, o kterém jsem snila už dlouho. O této funkci jsem snila již v době mých studií, ale potom jsem vše nějak zasunula do svého "spodního šuplíčku" a honila se za něčím, co mi potom způsobilo dost bolesti a co se ukázalo jako slepá ulička.
V době, kdy jsem se snažila vyhrát konkurz na toto místo, jsem již měla v sobě téměř jasno, že chcí dělat to, co odpovídá mojí osobnosti a v žádném případě nejde proti mému srdci. Ale nebyla jsem ještě až tak moc psychicky v pohodě, protože jsem se v té době ještě nebyla úplně schopna srovnat s tím, co se mi stalo v mém předchozím zaměstnání.
Po tom místě jsem sice moc toužila, ale nějak jsem cítila, že na něj ještě nemám. Konkurz byl navíc vyhlášen na místo, které bylo daleko od mého bydliště, takže bych se musela stěhovat. I toto jsem však byla připravena v té době podstoupit, jen abych to místo získala. Nevyšlo to, byla jsem moc zklamaná, přístup komise nebyl zrovna příjemný.
Stala se však jedna věc, která už v té době, tj. před cca dvěma roky, zvláštní. Podotýkám, že místa, kam jsem se chtěla dostat, jsou jen cca dvě na okres, a když se tam někdo dostane, tak už tam vydrží celý život. Najednou se uvolnilo toto místo v blízkosti mého bydliště. Moc jsem o tom přemýšlela, ale nakonec jsem se s ohledem na předchozí nepříjemnou zkušenost, kterou jsem si ještě dost živě pamatovala, jsem se vůbec nepřihlásila. Sice mně to mrzelo, ale mladý muž, který to místo získal (dokonce jsem se s ním i s ohledem na profesi seznámila), byl opravdu dobrý a solidní.
Co se týká této práce, uvědomila jsem si, že jsem prošvihla prakticky poslední možnost tuto práci získat, protože jsem již nyní v situaci, kdy stěhovat se jinam nemohu - starám se o staré rodiče a nemocného manžela.
Ale stalo se něco, o čem jsem ani nesnila. Ten mladý muž, který konkurz na místo vyhrál, dojížděl denně z poměrně velké dálky. Ale ani ve snu mne nenapadlo, že by se mohlo uvolnit stejné místo v blízkosti jeho bydliště a on zde udělal konkurz. Toto se mu teď podařilo a on je již na novém místě.
Místo v blízkosti mého bydliště se opět - po dvou letech - uvolnilo (před oním mladým mužem tam byla pracovnice cca čtyřicet let) a byl vypsán nový konkurz. Vím, že se jedná o velmi prestižní místo, o které je velký zájem a že budu jedna z řady zájemců.
Mám pocit, že TEĎ nebo NIKDY. V každém případě se určitě přihlásím, využiji všech zkušeností, které mám z předchozího konkurzu a JDU DO TOHO.
Určitě udělám vše, co mne napadne pro zdárný výsledek. Konkurz se bude konat 30.3.2010. Moc prosím, napište mi, co mám ještě udělat z Vašeho pohledu. Moc bych to místo chtěla.
Moc a moc děkuji
Valasata 07.02.2010

© Wahlgrenis 07.02.2010

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.