wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Koupit, nebo ještě počkat?


Dobrý den,
jste dnes jediný duchovní rádce v mé blízkosti pro moje rychlé rozhodnutí. Stojím před otázkou, zda si koupit autíčko, či ne. Je úžasné po všech stránkách, výbava, cena, barva, ale je větších rozměrů, to jediné mě děsí, možná i to, že budu vyčnívat pro ostatní všímavé lidi. Moje malé staré auto je kus mě, ale už bohužel dosluhuje. Tato nabídka na nový kup přišla nečekaně 3krát za sebou, aniž bych tomu chtěla já, ale vím, že to také něco znamená. Rozhodnout se musím téměř ihned, a už nevím, kam se obrátit. Mockrát Vám děkuji za cokoliv ke mně vyslané.
I číslo stojí za povšimnutí 44 -17.
Děkuju
Petra 28.01.2010

Milá Petro,
prosím, nechtějte po mně odpověď. Zrovna dnes jsem řešila příběh sedmnáctiletého mladíka, bez jediného varování odešel z domova. Někdy ale opravdu odpovídat nechci.
Auto si kupte, jaké budete chtít...
Věřím, že to chápete.

© Wahlgrenis 28.01.2010

Milá Wahlgerenis,
dnes mě opradu dostal článek ohledně koupi auta. To opravdu už nemá chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eva 29.01.2010

Milá Wahl,
když jsem si přečetla tenhle článek, tak jsem měla divný pocit. Jako by to byla otázka, na kterou neumím nebo nelze odpovědět. Teď si čtu příspěvek další a neustále mně něco nutká, napsat.
V té otázce jsou položené různé podotázky, linky. Ta úplně nahoře, to je povrchní dotaz na koupi auta. Z hlediska toho, co lze najít na těchto stránkách, banalita... Také se Wahl neptáme a nezneužíváme jí, zda si máme koupit sporák nebo pračku. Ty další linky jsou: v tom autě budu nápadnější... tomu lze rozumět ... bude to luxusní auto, které ohromí..., nebo bude to auto, které nikdo u mně nečeká,.. nebo ohromím tím autem... no jo, ale za jakou cenu... těch pocitů s tím dotazem mám víc...
No jo, ale ono auto je něco jiného než pračka. To je dopravní prostředek, zbraň i výkladní skříň svého majitele. Tazatelka se ptá na svůj osud, na to, jestli bude jezdit v novém autě stejně bez nehod a bezpečně, jako v tom starém, ve kterém ponechala svůj obtisk. Ptá se, jestli je to pro ni seriozní nabídka, nebo jen pokušení. A pokud je to pokušení, jak za to zaplatí...
Takže pro ni .. už to, že klade tuto otázku, že má pochybnosti,... by ji mělo zastavit a popřemýšlet, procítit...uvědomit si, k jakému účelu auto kupuje, co ji vlastně nutí k nákupu, .. co se jí líbí na tom novém autě,.. proč má pochybnosti... k jakému účelu jí sloužilo to staré, jaký má k tomu starému vztah,.. a dál už to neumím...
Olga 29.01.2010

Draha Wahl,
s uzasom citam clanok, teda vlastne otazku pani Petry, ci kupit nove auto, alebo este pockat... Pozeram na to a pravdupovediac... nechapem preco sa pyta teba??? Teraz som sa usmiala.... ved ona predsa musi vediet, ci potrebuje nove auto, alebo si jej este staci to stare... pripada mi doslova smiesne zaoberat sa na Tvojej stranke takymto problemom.... niektori ludia naberaju cele mesiace odvahu na to, ci ta nebudu zatazovat svojimi dolezitymi zivotnymi otazkami a tuto sa nam objavi dotaz ci kupit nove auto, alebo este pockat....
mila Petra, ved predsa tu nejde o zivot.... to je len auto, ktore nam sluzi na
prekonavanie vzdialenosti.
Takze prajem vela stastia v rozhodvani, to rozhodnutie je pre vas uplne jednoducha zalezitost...
Dadika 30.01.2010

Milá Wahlgrenis, nevím proč ,ale mám takový pocit, že toto moje zamyšlení někomu může pomoci pochopit souvislosti:
Každá SPZ obsahuje tajemství -
pod tímto názvem mám uloženu v paměti tvou odpověď na dotaz pisatelky z roku 2006.
"Milá Eli, dvě čtyřky ve značce auta znamenají varování od vyšších sil.
Součtu čísla 44 je osmička, nebo, chceš-li, také nekonečno...
K tomu není co dodat.
Něco se děje jinak, než by se dít mělo.
Člověk, kterému do života vstupují stále dvě čtyřky, by měl hodně rychle něco změnit.
W. 24.9.2006"


Naše auto má číslo 79-44. Když to sečtu 16-8. Jsem stále ve střehu. Ale neřídím, stejně tak mí dva synové. Necháváme se vozit manželem nebo dcerou. Pro někoho to může být nepochopitelné, ten zásek nebo blok je silnější.
Jedné listopadové noci předjížděl manžel náklaďák a na bílé středové čáře se "potkal" se sedmnáctiletou slečnou, která šla z diskotéky. Náhoda nebo osud? Dívka se domů již nevrátila, manžel (tehdy dvaadvacetiletý) až za dva roky. To osudné auto mělo číslo 32-07. Je to tedy jen v čísle? Dvě rodiny byly vtaženy do příběhu,který neznám.
Pár let již uběhlo, ale je to pořád tady.
Lze se zbavit strachu z řízení? a vůbec z aut?
Pokud to Petra cítila takhle, tak to chápu.
Lída 30.01.2010

Rozhodnutí pro Petru zcela zjevně úplně jednoduché není, jinak by nepsala.
Je ale možné, že má touto nejistotou projít a nechtít, aby někdo rozhodl za ni. Nepřipadá mi dobré dávat něčí otázce či nejistotě nálepku "Směšné". Mně to směšné nepřipadá, i když srovnání s jinými příběhy zde uveřejněnými takový pohled nabízí. Pro každého je nejtěžší jeho problém, nejvíc bolí vlastní bolest. Srovnávat závažnost či důležitost různých dotazů bych se neodvážila, nikdy neznám celý příběh.
Arentas 31.01.2010

Milá Arentas,
krásně jsi to napsala.
A já doplním mé oblíbené z knihy Hovory z bohem: Není to dobré, není to špatné, neznáme celý příběh.
Souhlasím s tím, co jsi napsala. Vždy jde o úhel pohledu. Někomu připadne směsné to a někomu zase tamto. Nikdy neznáme celý příběh, abychom mohli hodnotit, posuzovat. Jsi skvělá. Ráda na tebe vzpomínám.
S láskou

uvěřitelná Majka 01.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.