wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Je vaše práce nutnost nebo radost?


Dnešní doba je tak nastavena. Svět uznává diktát peněz, které k člověku obvykle přicházejí jako odměna za jistou vykonanou práci. Peníze? Barevné papírky s nulami nebo malá lesklá kolečka... Většina obchodů probíhá ale už zcela běžně na virtuální rovině (platba nemovistosti, úvěr, leasing, peníze jako takové - fyzicky vlastně ani neexistují).
Dostáváme se do pasti. Čím více se poddáme tomuto kolotoči, tím více se ztrácíme. Sami v sobě. Je to, jako bychom přestali uznávat, co tady má platit, fungovat, nějaké hodnoty, lidské vlastnosti, Univerzum...
Pokud se člověk už delší dobu snaží najít práci, v té rovině kolem srdce vnímá, jestli s ním ladí nebo ne. Jít jen tak něco někam dělat, to není směr pro každého.
Citlivější člověk začne vnímat nesoulad s tímto směrem přes své tělo - ve fyzické oblasti. Mohou to být bolesti nebo tlaky kolem žaludku, stavy podobné závrati, jen těžko uchopitelné myšlenky, které jakoby utíkají všude možně. Mohou to být i reálné nemoci, které člověku znemožnují nastoupit. Ono toho je víc.
Člověk by si měl totiž začít vážit mnohem více sám sebe. Měl by víc chápat sám sebe a neutíkat do podivných vzorců, kterým se říká pracovní proces. Je to past.
Čím více se necháme ovládnout, tím méně jsme lidmi. Příroda je důležitá, to, jak dýcháme, je důležité, to, co máme kolem sebe, koho máme kolem sebe... Zbytečně se ale vzdalujeme od té cesty, kterou máme jít, jen pro to, abychom měli zdroj příjmů.
Tento proces je násilný, není to o radosti. Jen si zkusme vzpomenout na chvíle, kdy jsme něco dělali opravdu s láskou, s radostí, jak potom i výstup z této činnosti byl jiný, absolutně jiný, jakoby za nás i mluvil...
Je škoda, že nyní se mnoho - ne úplně všechno - realizuje v té rovině peněz, která je tak vzdálená tomu vnitřnímu pocitu štěstí. Ten by měl mít v našem životě jasné místo, štěstí je jasná priorita, každý sám sobě jsme prioritou.
Pokud nepochopíme, o co tady jde, budou přibývat další a další nemoci, krize, trápení, kalamity. Svět kolem nás je podivné divadlo, ale nesmíme být jenom loutkami, které se kývou podle toho, jak někdo tahá za provázky. Musíme být sami sebou...
© Wahlgrenis 21.01.2010

Milá Wahlgrenis,
srdečně Tě zdravím. :) Moc krásně jsi to vyjádřila.
Ano, tak je to správně, tak to má být. Jenže... poraď mi prosím, jak sama v sobě srovnat touhu po práci pro radost (jsem dlouhodobě nezaměstnaná, protože nechci vzít každou práci jen proto, abych pracovala, jen pro peníze) a faktem, že je nutné zabezpečit rodinu, domácnost, splácet hypotéky, dluhy?
Ano, moc ráda chci pracovat pro radost, mít práci, která mě bude naplňovat a bude mi radostí, a tím i radostí pro druhé. Ale jsou tady i všechny ty nutné výdaje a já začínám trpět výčitkami, které přiživují i někteří členové naší rodiny a někteří naši známí svými narážkami, že nic nedělám.
Ve Tvém horoskopu pro dnešní týden je napsáno:
Změna v pracovních projektech. Pokud jste už delší dobu bez práce, je velice pravděpodobné, že se objeví atraktivní nabídka. Neměli byste o ničem pochybovat, s nikým už se neraďte, tohle je opravdu přesně pro vás. Vykročte pravou nohou. Moc bych si přála, aby tomu tak opravdu bylo, ale týden se chýlí ke konci a nic se neobjevuje, nebo to nevidím.
Prosím, Wahlgrenis, jestli je možné, abys mi odpověděla, jak se v této situaci mám sladit, jak to se mnou a prací pro mě vypadá? Moc děkuji.
S úctou a láskou
Evelyn 22.01.2010

Wahlgrenis zdravím Tě,
když jsi dala na stránky poznámku, text, Je vaše práce nutnost nebo radost?,
přemýšlela jsem, proč teď a pro koho.. Zrovna jsem řešila nekonečně složité
a dost iracionální záležitosti, místo toho, abych se věnovala orgonitům, ale
po dlouhé době asi zas bylo na čase postavit se na správnou stranu, neuhnout,
nenechat se zmanipulovat. Vůbec si nejsem jistá, co se po mně chtělo, ale zvolila jsem sebe, zdravý rozum a čest. Muselo to vyjít, dnes mám opět mailovou schránku
plnou další a další práce a pozdravů.. nemusím přirozeně vědět všechno, jen
mi není jasné, proč snům rozumím a pamatuju si je (ty úrovně, ve kterých se DALO dýchat), ale zrovna tohle, co se dělo reálně, jsem nepochopila za mák.
Je to, jako když přeběhneš přes zmrzlou řeku, kde led praská, ale netušíš kudy - je tam mlha a tvoje kroky vede někdo jiný:o)
Je to pro mě tak nepochopitelné, že bych tě moc ráda poprosila o odkrytí v plástvích: co to vlastně bylo za zkoušku, nebo to byl omyl??
Až bude trochu času, nebo pokud přijedeš na setkání do Brna...
Moc děkuju
Hoplea 22.01.2010

Mila Wahlgrenis,
uplne to tak citim, ako si napisala v prispevku "Je Vase prace nutnost nebo radost?"
Preto som pred niekolkymi mesiacmi nechala moju pracu... Citim a viem, ze chcem pracovat v niecom zmysluplnom, vidiet, ako to co "vytvaram" rastie, kvitne v laske... ze to, do coho vkladam energiu, ma zmysel pre mna aj pre druhych, a ze ked sa na konci mojho zivota pozriem spat, budem vediet, ze moj zivot tu mal zmysel...
No chcem Ti napisat hlavne to, co sa mi stalo dnes v noci, lepsie povedane rano...
Po tom, ako som sa prebudila, som si povedala, ze si este pospim a "vratim sa do stavu snivania".
Obcas, ked si to podvedome poviem takto rano, tak okamzite zacnem vedome snivat a ja sama kontrolujem, co v sne robim, mozem lietat apod. Viem, ze sa mi to sniva...(ale to sa mi stava malokedy, normalne zaspim a neviem ze snivam).
Dnes rano to bolo ale velmi zvlastne...
Ako som zaspavala, citila som obrovske hucanie, ako by silne sustanie igelitovych vreciek hned vedla mojej hlavy, silny praskot, citila som celu energiu mojho tela ako vybruje ako som nikdy v zivote nezazila (alebo neviem, co to bolo)... a zaspala som... zachvilu som sa zobudila a povedala som si nie, chcem sa vratit.. (naozaj neviem, co ma k tomu viedlo). Tentoraz bolo vsetko silnejsie, citila som, ako vstupujem niekam, ako sa cela energia mojho tela kruti, pohojdava, zasa ten silny hukot a praskot, vsetko okolo bolo akoby biele, jasne, bol to zo zaciatku prijemny pocit, take kolisanie, ale zrazu som citila, ako ma nejaka "energia" obopina, prechadza mi po vlasoch a uchopila ma silne okolo krku, tak silne zovretie, ze som zacala mat strach... stazilo sa mi dychanie a chcela som kricat a otvorit oci, ale nedalo sa ... zacala som v duchu prostit o pomoc mojho ochrancu, anjela, nech to prestane a zacalo to polavovat... ale tym to neskoncilo, citila som sa neprijmne a chcela otvorit oci... nemozne, modlila som sa a prosila... otvorila som oci (ale stale v stave spanku) a uvidela som maleho chlapca v pyzame, ako otvoril dvere do mojej izby, silne zatrieskal na dvere a so skodoradostnym usmevom sa rozbehol prec....potom som sa prebrala....
Uvedomila som si, ze ked som minuly tyzden zaspavala, uvidela som toho isteho chlapca (ten isty vek, pyzamo), ako sa mi zravu objavil v stave zaspavania a zacal mi nieco opakovat, nerozumela som mu... bolo to neprijemne, velmi zive, otvorila som oci a chcela som sa zbavit toho pocitu....
Kyvadlo som pred par mesiacmi odlozila, nedavalo mi jasne odpovede, neviem, ci som ho ovplyvnovala ja... ale povedala som si, ze ho na cas nebudem pouzivat, nezda sa mi ako vierohodny prostriedok pre mna...
Neviem si to vysvetlit, tie pocity, ani toho chlapca... Ak by si mohla povedat svoj nazor, budem velmi vdacna...
Inak este ma napada jedna vec... Davam hodiny jogy aj studujem v tomto centre, je zamerane na indicku kulturu... Docasne tam byva jedna moja kolegyna, ktora tam pracuje na recepcii a vlaste sa stara o chod centra. Velakrat, ked som tam ostala iba ja s nou a vsetci uz odisli, poculi sme buchnut vchodovymi dverami, cinknutie zvonceka na recepcii, zavrzganie dveri do kuchyne, a minule po tom ako som zhasla vsetky sviecky na oltaroch som sa do izby vratila a pred hlavnym majtrom (ktory bol v indii vyhlaseny za sveteho) bola zapalena sviecka... bola som si ista ze som zhasla vsetky...
Minule mi tato kamaratka povedala, ze toto sa deje iba ked som tam ja...a hovori: "Ked prides ty, akoby sa otvorili nejake dvere..."
Tak neviem ci su to odkazy pre mna a ako sa k tomu postavit...kyvadlo velmi pouzivat nechcem...
Ak mi odpises budem velmi rada.
S laskou
Michaela 24.01.2010

Ahoj Wahl,
chci vlastně napsat reakci pro Michaelu, ale je toho víc, co bych ti chtěl
napsat takže..
Nový webík je super. Moje nejoblíbenější sekce je nejnovější komentáře a už se těším, až někdy otestuji vyhledávání. To dříve chybělo, paráda...
Pak kniha od Drunvalda strašně moc mi dala, opět hromadu odpovědí a takový zvláštní pocit klidu navíc, nevím, neumím to moc popsat... nádhera.

A vzkazík pro Michaelu:

Milá Michaelo,
z vašeho příspěvku mi příjde, že tušíte, že se s Váma chce zkontaktovat ten klučina ze snu, ale chcete mít jistotu. Spoustu lidí se vlastně tady už takhle ptalo a jak říká Wahl: Nikdy není kontaktován ten, kdo to nezvládne. Takže ja myslím, že to zvládnete.
A co se týče toho vědomého snění, tak zrovna minulý týden, jsem četl o tom, že by lidé měli snít vědomě, že ve vyšších dimenzích se ani jinak nesní. A právě koukám,
že se Vám to povedlo. Přijde mi, že máte dobře našlápnuto. Ale já jsem spíš jen takový čtenář teoretik, tak mně zas neberte moc vážně.
Přeji Všem krásné mrazivé dny, nejlépe doma u krbu, pece či topení s horkým čajem v ruce
Renda 25.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.