wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Kožichy, kožešiny a kůže? Tady se děje něco moc nelidského...


Vážení přátele,
dostal jsem dnes ¤majlíka¤ od přátel z Německa s prosbou o přeposlaní všem, kterým není něco podobného lhostejné. Posílam tedy do Čech k posouzení a případnému zapojení se k protestu. Prosím však o jedno! Zůstaňte pokud možno v klidu a v rovnováze (vím, že je bude velmi těžké)!!! Nenechte se unést emocemi! Nejde o to živit negativní událost ještě negativnější myšlenkou či dokonce tvrdým odsouzením těch, kteří tyto ošklivé skutky činí. To by se pak celé minulo cílem.
Myslete na tyto lidi s láskou, protože oni nevědí co svými činy způsobují. Jiným a hlavně sami sobě. Těmto lidem asi ještě nikdo neřekl, co znamená mít soucit se zvířaty. Proto nevědí... že dělají něco nelidského. Jenom odsoudit by bylo velmi jednoduché.

Na tuto akci je potřeba upozornit co nejvíce lidí, protože jen tak je možné dosáhnout toho, aby se konečně přestaly vyrábět a také kupovat kožichy a výrobky, jejichž základní surovina – kůže, se získává podobným způsobem. Smrtí zvířete, které se neumí bránit.

Celý film je velice nelidský a brutalní. Je ale potřeba si uvědomit, že něco podobného se na světě děje každý den. A někdy dokonce i v naší bezprostřední blízkosti.

Co můžeme v našem denním životě udělat pro to, aby tyto obrázky zmizely ze světa? Stačí málo. Jen je potřeba si uvědomit, že... A něco změnit. Hlavně v sobě... Stojíme na prahu nového roku... Naši nejbližší souputníci na této zemi, zvířecí svět, nám za to budou vděční. Díky moc!

Motto:
"Naším úkolem je rozšiřovat okruh našeho soucitu tak, aby zahrnul všechna živá stvoření a přírodu v celé její kráse..."
Albert Einstein

Film, který najdete zde , natočil Mark Rossi v Číně.
Jaro, Luxembourg 04.01.2010

Ahoj Wahl,
Hrůza... pustila jsem si na Tvých stránkách ten film z Číny..
Po asi třech vteřinách a druhé ráně tomu nebohému tvorečkovi do hlavičky, jsem to musela vypnout...Hrůza !!!!! Úplně mě rozbolela levá část hlavy!!!! Asi je důležité pro hodně lidí, aby se na to podívali... Zamysleli se... Ale je to strašné!!! Já to vidět nemůžu!!!
elkan 04.01.2010

Wahl,
prosím tě, to video se nedá...
Asi po 10 vteřinách jsem to musel vypnout, úplně mě to rozhodilo...
Nechci ti psát, že máš ten odkaz na video dát pryč, protože je to tvůj "deník", ale nejsem si jistý, jestli to zrovna na tvé stránky patří...
Martin 04.01.2010

Já jsem to do konce dokoukala, ale dobře mi není. Sice adresát píše, že ti lidé neví nic o soucitu, ale to se mi nechce věřit. I když to jsou zvířata, stahovali je za živa a ještě jim šlapali na hlavu! A prý že končí zvířata smrtí.
Asi ano, musí to být strašná bolest být bez kůže a zakrvácený, ale proč aspoň ty drobečky nezabili hned, aby tak netrpěli? V tom se mi vůbec nepozdává nevědomost těchto sadistů v soucitu, spíš mit to připadá, že právě proto, aby co nejvíc ti drobci trpěli, tak je stahujou zaživa. Nechce se jim je kuchat, poničit kůži kulkou apod. tak jdou na to i právě takhle.
Představa, že by mne někdo stáhl ze své kůže a ještě zaživa... brrrr. No jo, ale hlavně že tohle hodně vynáší a že to uspokojuje náročné zákazníky. A koneckonců, nechci ani pomyslet, co čeká tyto lidi po smrti po setkání tváří v tvář s Bohem... Je mi jich už předem líto.
Anieska 04.01.2010

Vazena pani Wahlgrenis,
ozyvam se jeste jednou z Luxu. A jeste jednou Vam chci podekovat za odvahu, kterou jste projevila a dala muj mail na stranky.
Kdyz jsem preposilal a preposilal... znamym a kamaradum, myslel jsem hlavne na petici a na podpisy. Pak jsem take narazil na vasi adresu. V ten moment se mi vybavil prispevek a diskuze kolem. Rikal jsem si uz tehdy, ze ta slecna ci pani ma ale odvahu lidem servirovat svoje myslenky! Moc se mi ten jeji prispevek libil, byl bych ochoten kazdou vetu podepsat svym souhlasem. A i stejnym zajmem jsem si cetl v reakcich.
Bylo tam od vseho a bylo to tak dobre. A urcite se v kazdem prispivajicim a i v kazdem ctenari zachytilo seminko poznani, i kdyz zrovna vehementne nesouhlasil. A o to prave jde.
Cele to psani me samotneho prekvapilo. Kdyz vcera rano prisel majlik od kamaradky Kerstin z Berlina, tak jsem se taky prvne zatrasl hruzou a az pote se zacal zase vracet do stredu sveho ja.
Organizaci Peta znam uz dlouho a vim, ze opravdu jdou problemum na dren kosti a nastavuji zrcadlo. Tak jak to je, bez prikraslovani.
Vcera zbyvalo do 500 podpisu jeste 8. Tak jsem se podepsal sam a zacal jsem aktivne schanet jeste 7 dalsich. To se mi povedlo a kompletni listinu jsem hrde poslal nazpet.
Do toho najednou priletla myslenka to cele prepracovat a poslat do Cech. Byl jsem presvedcen o tom, ze i v me stare vlasti najdu dost lidi, kteri maji srdce na svem miste a podepisi.
Pak to uz byla jen lavina myslenek se sestavovanim pruvodniho dopisu, ktery by tu hruzu trosku dovedl do jinych dimenzi. Nevim, jestli se mi to podarilo. Nakonec jsem si dodal odvahy a zacal jsem preposilat.
Podle prvnich reakci bude zajimave pozorovat diskuzi. Kolik asi lidi pochopi, ze tahle hruza se kazdodene kona i v Cechach a cele Evrope - na jatkach, velkovykrmnach a podobnych zarizeni? Myslim, ze se ani tam tak moc zabyvaji tim, jestli to ktere zvire je uz uplne mrtve? Nebo videl uz nekdo, jak to chodi ve velkovykrmnach na to tak zdrave kureci maso? Nebo jeste kousek dal – uz nekdo videl jak se ziskava tzv. koser maso? Vse je k videni v plne nahote v dokumentu Pozemstane .

Kolik lidi najde odvahu se podivat na cely dokument? Nejde o to se divat na ty vsechny zrudnosti. Jde prece o to zacit se vazne zabyvat tim, proc se to tak deje a co mohu proti tomu udelat ja sam. Udelat neco pro to, aby se tyto udalosti uz nedely ci prestaly dit.
Stale slysim, ze se stejne nic neda zmenit, ze ja jsem malej Jarda z Vysociny a svet nezmenim. Neni to uplne pravda. Ja jako malej Jarda jsem zmenil svuj svet a mohu Vam s jistotou rict, ze jsem tim zacal menit i svoje nejblizsi okoli.
Je jedno jak, ale zacal jsem byt pro okoli jiny, lidi to nenecha v klidu. Mam velkou nadeji ze i to nejblizsi okoli se take zacne menit...vlna se zacne zvetsovat. Kazdy z nas ma neuveritelne velke moznosti, jen je potreba si je uvedomit a hlavne pripustit.
Jak rika jeden muj kamarad : ...je jednodusi pro spolecnost prijmout, ze jsi konvertovat k Islamu, nez ze jsi se stal presvedcenym vegetarianem...

Jsem zvedav, kolik lidi zacne premyslet timto smerem. Jsem zvedav kolik lidi pochopi - kdy se podivaji na to, co nosi na nohach, do ceho se oblekaji, cim se opasaji a taky co jedi?
Kolik lidi pochopi, ze se jim vcera nastavilo zrcadlo jejich vlastnich skutku. Uz vidim tu vlnu odporu – jak si ten drzi clovek muze dovolit neco takoveho tvrdit. Nikdo z nich by prece nebyl schopen takovych hruz.
Jsme tichymi a anonymnimi podporovateli toho, co se nam v tom filmu tak hnusi a jsme otreseni, kdyz to vidime. Ceho je ten clovek schopen!!!
My jen kupujeme pokud mozno lacine kozene boty, lacine kozene bundy, opasame se opasky, jime lacine maso...a ty neme tvare dal trpelive a pokorne klopi hlavu, jdou na porazku a veri, ze ta jejich smrt nebyla zbytecna. Ze snad prijde brzo cas a ti lide se konecne vzbudi a zacnou premyslet srdcem...
To cele je opravdu brutalni setkani s realitou zabijeni zvirat na profit.
Omlouvam se vsem, kterym jsem zpusobil nevolno ci dokonce bolest. Cele to tak prislo a ja jsem jen predal dal.
Jestli tato akce zachrani i jedno jedine zvire od podobne zkusenosti, nebo zasadi seminko poznani v jednom ci vice lidi, tak splnila svuj ucel.
Preji Vam krasne, klidne a hlavne spokojene dny celeho noveho roku.
S laskou v srdci
Jaro, Luxembourg 05.01.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji Vám, co pro nás děláte...často čtu Vaše stránky...jsou to stránky, ke kterým se vždycky budu vracet, mám to již ověřené...
Nic není náhoda, a to jsem nečekala, že mě dostihne dnes.... Zrovna dnes jsem se bavila s jednou kamarádkou, že bych si místo bundy pořídila krátký kožich... Ale počkejte, než třeba přestanete číst... měla jsem své důvody...
No vlastně já si ho nepotřebuji pořídit, jeden jsem - dubeňák zdědila po mamce, je starý 30 let, nádherný, a hlavně teploučký, což se nedá srovnat s dnešními bundami, ve kterých je mi vždy zima... ale to je trošku jiný problém...
Dnes se skoro všechny látky vyrábějí z umělých vlákem... často z ropy... až snad 90 procent věcí kolem nás?
Kdysi mi jedna paní tvrdila, že naleziště ropy jsou zničenými lidskými civilizacemi.
Jak dopadla třeba Atlantida, nebo spíše proč to tam tak špatně dopadlo? Sice jsou moje znalosti pramalé, ale podle všeho to bylo lidmi, energiemi, v nichž došlo ke zhroucení. A pokud by to byla pravda, my si těmi energiemi vše zamořujeme!? To nejsme už jenom MY, ale i ONI! Spalování benzínu, výroba chemikálií, plastů - tedy obuvi, oblečení... Nosilli bychom v tomto případě cizí energie. No potažmo i naše, samozřejmě, z minulých životů.
Je to všechno jako z bláta do louže. Nevím, čemu mám věřit... (Místo mám jsem původně napsala Vám i s tím velkým písmenem.)
Ropná naleziště jsou obvykle chráněna solnými krustami. Často si kupujeme solné lampy... Sůl se používá ke svěcení vody... Sůl se používá pro odehnání negativních energií, k vyčistění prostoru... Všechno to tak zapadá...
Je to všechno jako z bláta do louže. Ekologické materiály, ale za jakou cenu? Cenu ještě útrpnější než v těch videích... Tedy trvale udržitelný rozvoj, hospodářství v souladu s přírodou! S naším svědomím!
Nebo umělé materiály? Skládky umělých materiálů, které se nerozloží ani za 200 let!
Připadá mi, že člověk neustále volí mezi menším a větším zlem. Co je ale menší a co je větší zlo?
A kde je dobro?
Zbývají jen tyto otázky, které se mi vkrádají v poslední době stále do mysli.
Dalka 06.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.