wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Novoroční projev prezidenta republiky...


Před několika minutami skončil novoroční projev prezidenta republiky. Dívala jsem se, ano. Zazněla slova, která často neslyšíme ani nečteme. Přitom jsou tak jasná. Pan prezident pojmenoval pravými jmény věci, kterých jsme všichni svědky a o kterých se raději nikdo nevyjadřuje.
Není možné žít na úkor budoucích generací, není možné čerpat neomezeně přírodní bohatství. Jsme tady pouze na návštěvě, nic není nevyčerpatelné, nic není navěky jen naše. Nemůžeme se obracet do minulosti ani se upínat k budoucnosti, nejdůležitější je, že jsme tady a teď. Každý musí začít u sebe. Byl to srozumitelný projev, o nás, o rodinách, o jistotě, kterou máme sami v sobě. Jako by mi mluvil ze duše...
Padla i zmínka směrem k vládě. Pomyslný políček za vládnutí dostal Mirek Topolánek, naopak současný premier Jan Fischer byl veřejně pochválen. Věci se - doufejme, jak uvedl, normalizují... Krize se dotkla každého z nás, ale už bychom se měli pozvolna vracet z toho velkého propadu na naši původní cestu. Zmíněny byly i volby, které nás letos čekají. A je podle prezidenta na každém z nás, jaký směr tato společnost nabere.
Pane prezidente, děkuji.

© Wahlgrenis 01.01.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.