wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Co bude dál se Zemí a co s námi jako lidmi tohoto tisíciletí?


Drahá Wahl,
někdy před 20 lety jsem při hudbě Čtvero ročních dob od Vivaldiho namalovala Zemi v prostoru Vesmíru jako Ženu.
Je to normální, říkáme "matička Země", "Matka Příroda" apod.
Teď, v souvislosti s vizualizacemi amazonských pralesů mě napadlo, že povodně jsou slzy za to, jak naše Matka se trápí.
Amazonské pralesy jsou plíce, pulsující srdce je kdesi v hloubce, skalnatý substrát je kostra, vody jsou krev atd.
Tornáda a zemětřesení jsou již rozhněvaným gestem - prosím, tady jsem, zastavte se!
Naše matka trpí a naříká nad tím, jak jsme povrchní, poživační i zbabělí.
Jak nás ovládají ďáblovy plíšky, jak nás miliony elektromagnetických a jiných vibrací počítačů a všech přístrojů omamují a znemožňují SLYŠET, VIDĚT, CÍTIT, MILOVAT a v tom smyslu JEDNAT.
Naše matka začíná být nemocná a nemocní jsme i my.
Nemocní stressem, nemocní neláskou, špínou negativních myšlenek a postojů, touhou uchopit život, jak je nám neustále předkládáno, nemocní neuvědomělou touhou běžet za všemi těmi pozlátky v hypermarketech, za všemi šidítky autosalonů, atd.... všude se skloňuje SPOTŘEBA.
TRH.
OBCHOD.
ELEKTRONIKA.
TECHNIKA a věda vůbec.
Neustále víc a víc.
Vnímám to jako rouhání.
Neustále nové léky, nové léčebné metody - ve skutečnosti technické opravárenské návody, čipy, náhrady všech orgánů, zázračné léky... roste spotřeba sedativ a narkotik - lidstvo se necítí šťastně ani dobře, ani jejich Matka Země, ale jakoby neví, co s tím dělat.
Jako by je už všechno rozběhnuté, marné, jakoby už není východiska...
Jako by Ti, co stojí v čele vlád a států, uskupení i mocenských struktur, které ovládají za zády vlád SVĚT, byli hluší, slepí, jako by to byli rukojmí bez vůle a citu.
Přicházejí varování, ale nikdo je neslyší, nevidí, necítí, všichni jsou jako by omráčení, mrtví?!
Láska tiše odchází, se skloněnou hlavou ani nedutá kdesi v koutku, ...
Nedávno jsem slyšela, že v současnosti vydělávají velké peníze kosmetické salony na mužích a že to není o homosexuálech ani transvestitech.
Že je to o relaxaci, zastavení se, možnosti se v příjemném prostředí uvolnit, vypovídat, nechat se pohladit po tváři a čele,...
Tito muži mají své ženy, milenky a děti.
Jak se chovají a jak se k sobě chováme navzájem, že se už neumíme hladit, dotýkat, líbat, podávat si ruce, atd.?
Jak se chováme ke svým blízkým, k dětem, ke zvířatům, ke stromům, Současnost je naše zrcadlo.
Media ukazují jednotlivé lidské osudy v povodních - z tohoto pohledu jde o krutost přírody, živlu, jakousi nespravedlnost na lidech, dětech, zvířatech, stavbách...
Neukazují už ale ty osudy lidí, kteří umírají předčasně na různé nemoci, ovlivněné špatným vzduchem, nedostatkem potravy, naopak přežraností, chemizací všeho, neukazují, jaké následky mají všechny ty technické vymoženosti mikrovlnek, počítačů, reklamy viditelné i té skryté - každý x tý obrázek ve vysoké frekvenci v reklamě na prací prášek je např. o cigaretě ( nebo o nějaké pochutině) - pak se nedivme, že po této reklamě má řada lidí zvýšenou chuť na cigaretu, apod. apod. -
Je to zakázané, kdo to ale kontroluje v televizích, v kinech,.... že otylost mezi dětmi i dospělými se stává normální fyzickou strukturou.
Z pohledu jednotlivých rodin dochází teď v povodních k tragediím.
Máme veškeré technické a vědecké vymoženosti, seismografy, počítačové animace, výsledky vědy ve všech oblastech, matematické, radarové a elektronické spojení a výpočty, a jsme na tom hůř, než když moje babička stála před 40 lety na zápraží, rozhlédla se, pomodlila se jako obvykle a ráno řekla: "Přijde do večera velká voda, musíme začít nosit písek k plotu a ke dveřím".
A stalo se.
- Kromě záplav v r. 2002 jsem ale za svých 53 let svého života neviděla takto zničené domy, podemleté silnice, tu spoušť.
Posíláme poukázky, peníze, šatstvo, SMS, pomáháme, mocní tohoto světa ale mlčí, ukrytí ve svých nedobytných bunkrech, v anonymitě bank, peněz a laboratoří.
Není jich moc a je jich stále míň.
Vlády jsou jen loutková divadla.
Co bude dál se Zemí a s námi jako lidmi tohoto tisíciletí?
Olga 29.06.2009

© Wahlgrenis 29.06.2009

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.