wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Nevím, jestli si na mě pamatuješ, ale věřím, že ano...


Milá Wahlgrenis,
opět jsem navštívila po delší době Tvoje stránky ..
To je neuvěřitelné !! máš ateliér !!
Strašně moc Ti gratuluji a přeji vše nejlepší při jeho chodu !!
Ty víš, že nejsem žádná spisovatelka ..
Když čtu příspěvky a dopisy druhých, jak vyjádří přesně svoje pocity, já to neumím ..
Ale přesto věřím, že víš, jak to spolu "máme" .. .-)) ..
Už je to rok a pár měsíců, co jsem u Tebe byla naposledy na návštěvě ..
Nevím, jestli si na mě pamatuješ, ale věřím, že ano ..
Měla jsem o Tebe strach, když jsem tehdy odjížděla, připadalo mi, že se toho na Tebe "valí" moc, že to nemůžeš "fyzicky" zvládnout, ale tys to zvládla .. .-))
Nevím proč se v určité chvíli rozhodnu Ti napsat, asi proto, že mám potřebu, někomu něco říct, ale jsou to věci, které "běžní" lidé nechápou ..
A vím, že jestli má být tenhle můj "výlev" přečtený Tebou, tak že si ho přečteš .. .-)) o nic jiného nejde ..
V první řadě chci reagovat na smrt Patricka S. ..
Zírala jsem s pusou dokořán na příspěvky ostatních ..
V den, kdy zemřel a hlásili to ve zprávách na Nově, ke mě přišel ..
Vím, že Ti můžu napsat cokoliv .. a nebudeš si klepat na čelo ..
Určité věci říkám známým, hodně věcí říkám mamce, ale tohle .. tohle napíšu opravdu jen Tobě ..
Zemřel kamarád mého x kdysi, zemřel děda kdysi, zemřela babi a teta ..
Zemřel pan trenér Mareček - fotbal, Růžičková, zemřel M. Jackson a ted i Patrick ..
Vždy když jsem tu zprávu slyšela a byla v klidu .. oni přišli .. a všichni říkali - vím, že ty mě slyšíš, proč ostatní ne ??
Je vás málo ..
A já odpovídala: no určitě jste tady ted se mnou a povídáte místo abyste byli s rodinou - nevěřím ..
A vždy mi bylo odpovězeno: jsme všude a se všemi .. tam kde chceme být prostě hned jsme .. mluvíme a mluvíme a jen někdo nás vnímá ..
Patrick mi říkal, že jeho žena mluví k němu, ale ne s ním.. že neví jak to udělat, že by jí chtěl říct, jak moc jí děkuje za život, který s ní prožil
- upřímně v tu chvíli jsem si říkala, že si to sugeruji a přehrávám film DUCH, ale Patrick se smál a říkal - anoo, to mi říkají všichni, kdo mě slyší .. proto jsem byla v šoku, když jsem u Tebe četla ty příspěvky ..
No já vždy zapálila čajovou svíčku a nechala hořet - i když to není nutné a povídala si ..
Každý z nich řekl, že než odejdou, můžou splnit přání - ptala jsem se jaké to je "tam" ..
A oni - nemůžeme přímo říct ale můžeš vše a vlastně nic ..
Díváme se na svět a je nám líto, že jsme si neužili vše "naplno" , že jsme nepochopili "o čem" život je .. že jsme "nevěřili" ..
Většinou mi tečou slzy ..
Je to prý takový pocit, jako když Ti někdo řekne : "já ti to říkal a tys nevěřil" ..
Vím přesně jaký ..
Je to prostě o tom "sakra, proč jsem tehdy neudělal to a to tak a tak" proč jsem byl tak slepý ?? .. "láska je nejvíc" .. to také hodně slyším ..
Ale abych se vrátila k Patrickovi ..
Někdy den nebo dva po jeho smrti běžel Hříšný tanec .. film,který zná většina "holek" nazpamět .. .-)) a ty kroky taneční taky .. .-)) .. dívala jsem se na něj a byla "dojatá" .. říkala jsem si "joo .. chci tu pravou lásku" někde přece musí být .. existuje .. počkám si .. .-)) ..
A najednou byl on vedle mě .. a říkal mi : nejlepší natáčení mého života, neuvěřitelně jsme si ten film všichni užili .. je to "hloupý" příběh ale byl tam takový zvláštní náboj - poslání.. a já si zase říkala : noo Lenííí .. dobrá fantazie opět a jemu jsem řekla : oohh Patricku, jak já záviděla tý BABY tanec s Tebou .. .-)) ..
Wahlgrenis, říkala jsem to "štiplavě" .. smála jsem se tomu, jako že to nemyslím vážně .. a najednou v tv akorát běželo to "buch buch", víš, jak ji učí poslouchat dech .. a najednou jsem cítila - slyšela - viděla - jeho ruku "tak pojd" .. seděla jsem na tom gauči a dívala se do prázdna a do prázdna říkala "děláš si prdeel ?? /promin/ .. nevěříš tomu že tady ted budu tančit s duchem .. .-))
jenže, Wahlgrenis, já vstala .. zimnice po celém těle - znáš to - zaujmula jsem "postoj" a on přesně jak v tom filmu říká "zavři ty oči" .. a já zavřela a začla jsem tancovat ..
Wahlgrenis, doufám že se nesměješ nebo si neklepeš na čelo .. .-)) .. nikdy to nikomu neřeknuuu !!
jsi první a poslední !! .-)) .. ted mě šimrá v nose jak to píšu .. dotančili jsme a on řekl - děkuju, žes mi dovolila to ještě jednou prožít a doufám, že ted už věříš .. pak jsem samozřejmě brečela .. ne krz Patricka .. ale krz vše .. o tom později .. tak to můj zážitek s Patrickem..
ted mě ještě na mysl přišel M. Jackson .. jak to bylo s ním .. seděl vedle mě a říkal : "já vůbec ničemu nerozumím" díval se na mě velkýma očima .. jako dítě..
a také mi řekl : "nikdy jsem nikomu neublížil" "chtěl jsem aby se měli všichni rádi" "nechápu proč se lidé nemají rádi" .-(( ..
s ním to bylo jiné ..
Wahlgrenis, vždy to přijde samo .. nechci .. nemyslím na ty lidi .. najednou je cítím .. bojím se toho .. kdyby to šlo dál .. víc ..
dám vždy STOP .. nejsem připravená ..
ted můj příběh ..
slíbila jsem Ti že Tě budu průběžně informovat .. jak víš, už je to přes dva roky co jsem po 11letech odešla od mého x přítele .. bil mě, bral drogy .. hodně jsem to s Tebou kdysi řešila .. odešla jsem od něj .. a přes internet jsem začala poznávat nové lidi .. přišel on Patrik .. z Prahy .. o 6 let mladší .. láska na první pohled .. byla jsem u Tebe když odjel na dovolenou do Venezuely a přestal se mi ozývat .. řeklas mi tehdy : je tam někdo - žena .. která ho drží .. ale ty si ho nenech vzít .. ještě to není konec.. má Tě rád .. ještě se uvidíte .. ozve se Ti .. je to už rok a pár měsíců co jsem ho neviděla .. párkrát se ozval .. chtěla jsem po něm vysvětlit co se stalo .. co jsem udělala .. nebo neudělala .. nevím jestli tohle znáš .. ale většina lidí, když je někdo opustí chce vědět sakraaa prooč ??!! .. asi po půl roce mi přišla sms - neudělalas nic špatně, to já .. nechci ti plést hlavu, už nepřijedu, je to tak lepší .. věř mi .. nechtěl jsem ti nikdy ublížit .. ptala jsem se ho jestli je zamilovaný .. a on odpověděl : ne už nejsem .. asi měsíc po tom jsem měla zlou náladu a napsala jsem mu : už mi nikdy nepiš, smaž moje číslo, kdybys měl někdy zase náladu psát někomu ty své výlevy .. .-(( .. odpověděl mi : tos neměla .. tohle je poslední sms ode mě tak si jí třeba zarámuj .. tvé číslo už dávno nemám .. .-(( .. občas se podívá na můj profil na internetu .. ale nepíše .. já mu občas napíšu .. ale bez odezvy .. Wahlgrenis, poznala jsem po něm hodně kluků .. se 3 jsem měla sex a doufala jsem že na Patrika zapomenu .. 2 z nich chtějí vztah .. já to bohužel necítím .. přeji si potkat někoho kdo Patrika nahradí .. do koho se zamiluji stejně jako do něj .. ale nejde mi to .. chvílemi Patrika nenávidím .. ale v duchu mu pak vždy děkuji za to že už za mnou nikdy nepřijel , pokud se do mě nezamiloval jako já do něho .. jen bych se rápila .. ale .. stala se jedna věc .. v srpnu jsem byla s mamkou na dovolené ve Venezuele na Isla Margaritě - stejně jako Patrik tehdy .. nečekala jsem žádné love story .. ale hned první den blesk .. kluk 32 let .. ital .. taky s maminkou a tetou na dovolené .. první den při večeři si sedl k našemu stolu .. všude bylo obsazeno .. .-)) .. mlčel a jedl .. když dojedl .. zeptal se mě odkud jsme .. a začal rozhovor .. moje mamka která anglicky neumí mi pak řekla : nikdy jsem nic podobného neviděla .. vy jste oba úplně zářili .. bylo to tak pohádkový .. .-)) .. za tu hodinu co jsme rozmlouvali jsme si o sobě stihli říct snad úplně vše ..
a vše jsme měli společné - oběma kolem 32 .. oba 2 roky bez stálého vztahu..
oba s mami na dovolené .. obě mami chtějí aby se děti co nejdříve zadali, byla svatba a vnoučata .. a plno dalších věcí kterým jsme se museli smát .. byl tam na týden .. my na dva .. následujících 6 dní ale nic - pouze hi, how are you .. nebo good apetit .. enjoy your evening .. good night .. jiné věty nepadly ..
jakoby se ten první večer vůbec nestal .. na pláž chodil sám .. občas se tam potkal s jeho rodinou .. na jídlo sám .. s mojí mamkou jsme nechápaly .. ale neřešila jsem to .. poslední noc jsem si říkala - tak se mu prostě nelíbim .. byl to jen nějaký blud .. a co bych s ním dělala .. rok bude ted ve venezuele a já nemám čas čekat na někoho kdo je tak daleko .. ještě detail .. než jsme odjely .. povídala jsem si se sestřenkou jaká města bychom chtěli navštívit a já řekla ŘÍM .. a nezávazně na to .. stejně by mi nevadilo najít si manžela Itala .. .-))))) .. mám pro ně slabost .. no nic .. zpět k dovolené .. poslední den - den jeho odjezdu .. kolem nás zase kroužil na pláži .. až mamka řekla .. já už se na to nemůžu koukat ..
jdu do moře .. jestli ted nepřijde sem k Tobě .. tak už má ale vážně smůlu ..
a odešla .. v mžiku seděl vedle mě a začli jsme povídat .. a on mi řekl : kdykoliv bys chtěla přijet sem do caracasu nebo ke mě domů - DO ŘÍMA DO ITÁLIE .. přijed a já vše zařídím .. i s přáteli nebo s rodinou .. není problém.. já mu nabídla to mé .. ,-))) .. ze zdvořilosti .. protože jsem si říkala co by tady v ČR dělal .. .-))) .. dali jsme si kontakt na facebook .. na skype .. a odjel .. .-))) .. já za týden přijela domů a hned jsme se na skype sešli .. strávili jsme tam 4 hodiny .. a já si řekla : NĚKDO KDO NAHRADÍ TO MÍSTO PO PATRIKOVI JE TADY .. napsal že v říjnu jede do Itálie na pár dní a že by rád přijel i za mnou .. nevěřila jsem svým očím .. někdo kdo mě zná tak málo .. pracuje na italské ambasádě ve venezuele ..jeho maminka je z venezuely .. jeho tatínek byl ital .. voják .. zabili ho před 20 lety ..
Milá Wahlgrenis .. tady je můj příběh .. chtěla bych mít křištálovou kouli a kouknout, co se stalo s Patrikem, proč ta změna, co se stane s tímhle Italem..
je to ten pravý ?? nebo přijde někdo úplně jiný ?? .. ale na druhou stranu .. je to právě na životě to vzrušující a hezké že nevíme co bude .. když ted shrnu svůj život ..mám se strašně dobře .. nebolí mě břícho od stresu .. zlepšila se mi plet .. odpočívám někdy jsem až líná .. a nadávám si .. ale můj Nikolas /anděl/ mi vždy řekne : nezlob .. 11 let jsi měla starosti, musíš si odpočinout .. .-)) .. zasloužíš si .. .-)) .. užívej si to .. nemám Wahlgrenis žádné starosti ..
jen maminka a tatínek pořád dokola říkají - tak už si někoho najdi .. at víme, že je o Tebe postaráno .. že tu nebudeš jednou sama .. a taky děti .. Wahlgrenis .. bojím se že nebudou ?? chtěla bych .. ale bojím se .. co když to nestihnu ?? .-(( .. bude mi 32 let .. bojím se že nenajdu nikoho kdo mě bude mít rád ..
druhý den se ale těmhle starostem usměju .. když si vzpomenu na to čím jsem prošla .. co vše jsem zvládla .. tohle je prkotina prkotinka .. .-)) .. jestli jsi to dočetla až sem .. moc Ti děkuji za Tvůj čas a omlouvám se .. nemám takové problémy jako ostatní .. jen jsem Tě chtěla pozdravit .. .-)) opatruj se ..
doufám, že se opět někdy uvidíme .. .-))
budu se těšit ..
Leni 27.09.2009


Milá Leni,
buď šťastná, žij tady a teď, láska si Tě najde, resp. našla.
W. 27.09.2009


.. proč mě při čtení zpráv od Tebe vždy zašimrá v nose a jdou mi slzy do očí ?? .-)) .. Děkuji Ti moc za odpověd a těším se někdy na viděnou ..
Leni 27.9.2009


Mila Wahlgrenis,
jenom jsem zacala cist, co psala Leni, a uz jsem vedela, ze mi je hodne blizka.
Nevim proc, mozna jen tusim.
Leni, timto te moc zdravim a uprimne preji krasne uzivani si zivota.
Janka 01.10.2009
Leni 27.09.2009

© Wahlgrenis 27.09.2009

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.