wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Dávejme si také velký pozor, na co talíř s jídlem pokládáme


Než zasedneme k jídlu, měli bychom si dát pozor na důležité detaily, které mohou celkovou chuť k jídlu, ale i celkový proces, při němž má s námi jídlo harmonizovat, narušit.

Například noviny a časopisy by nikdy neměly sloužit jako prostírání. Není to jenom nějaká "podložka", na kterou umístíme talíř, aby se náhodou neumazal ubrus. Jsou zde i informace, mnohdy velice zásadní, negativní a pro zdraví a život člověka zcela nedůležité, výrazně škodlivé. Ale málokdo si dokáže spojit, že jakákoliv informace má v sobě vibrace, které působí i na dálku, tedy v tomto případě přechází do jídla, které hodláme sníst.
Ani obrázky nejsou tím, co by se mělo i třeba takto zprostředkovaně podílet na stravovacích procesech.
Také reklamy, kterých je všude plno, v sobě mají podprahové informace, které ve spojení s jídlem působí mnohem drastičtěji.
Studenti by si měli při jídle odložit studijní materiály - skripta, učebnice, naučné texty, ale i vlastní poznámy z přednášek. Mají v sobě také zásadní sdělení, které je zcela neslučitelné se stravovacími procesy.

Během jídla bychom neměli zapomínat na sebe, na to, že naše tělo je chrám a právě začíná proces uctívání. Nesmí zde být nic, co by tento "posvátný" proces mělo narušit. Jíst jen tak něco z papíru, rychle, aby už to bylo za námi, je velkou chybou proti nám, proti člověku.

Pokusy s energetickými obrázky, na které se umístily vzorky vody, jsme si vyzkoušely na několika akcích. Kvalita vody se měnila až zcela zázračně (uvěřitelně!) podle toho, na jakém obrázku byla umístěna.

V kuchyni a tam, kde jíme, by měly být sladěny i další věci, jako například barva interiéru, jednotlivé kusy nádobí, příbory. Chaos na stole znamená i chaos v sobě.
Kvetoucí květiny v kuchyní jsou vždy vítané, ale na stůl neumisťujeme nikdy žádné v květináči. Na okenním parapetu se mohou krásně vyjímat africké fialky.
Bylinky mohou být také na světlém místě, ideální je, pokud máte vypěstované své vlastní. Zatím je ještě zima, ale s blížícím se jarem nastává čas myslet na domácí bylinky. Nemáte-li možnost pěstovat bylinky na zahradě, doma ze semínek je proces složitější. Ale dají se koupit kelímky s bylinkami, které si přesadíte do svého truhlíku a zalijete. Můžete jich mít v jednom truhlíku i více druhů, ale potřebují prostor, aby se mohly rozrůst. Vždy je důležitá kvalitní zemina.

Odpadky by neměly být vidět z místa, kde stolujeme. Odpadkový koš je nejlépe umístit tak, abychom o něj nikdy nezakopávali.
© Wahlgrenis 01.02.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji Ti, že jsi mi dneska "krásně nafackovala".
Četla jsem si Tvé pojednání o stolování a bylo to, jako když koukám do nastaveného zrcadla.
Díky Ti za to.
Potřebovala jsem si to uvědomit.
Jak je to vše důležité.
Děkuji z celého srdce, dnes jsem se "probudila", jak píše Markéta v jiné souvislosti.
S láskou
heřmánek 01.02.2010

...teda Wahl, díky...
Hlásím se jako druhá "nafackovaná" (k těm jídelním návykům).
Snažím se snažím, ale občas je jistě chybička vloudí. Hlavně s těmi studijními materiály, taková psychopatologie k obědu se fakt nehodí, tedy přímo škodí, to chápu ... neměla by, dám pozor, díky....
Měj se krásně...
Tuleň 01.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.