wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jak vypovídá barva vozu o svém majiteli


Wahlgrenis

Stejně jako se rodíme pod "svou hvězdou", stejným způsobem jsme determinováni i jinými věcmi v životě.

Jsou nám do cesty předkládány konkrétní zkoušky, my volíme, jaké další písmeno, jaký směr zvolíme.

A podle toho jdeme k další zkoušce.

Je to jako ve hře.

Možná Vám ještě něco říká Člověče, nezlob se.

Nevím, je to už prakticky historie.

Dnes se hrají jiné hry, na počítači, kde ani nikoho druhého k sobě nepotřebujeme.

Už proto také mnohem méně zažíváme onen slastný pocit z vítězství,

když se nám podaří dostat poslední figurku do domečku jako prvním.

A naopak to hrozné zklamání z prohry.

Vztek na všechny, kdo hráli, na celý svět.

Aby se to už nikdy neopakovalo!

Ale vraťme se od hry zase do reality.

Procházíme zkouškami i když kostky ani figurky nejsou vidět.

(Nejsme nakonec my těmi figurkami?)

Vybíráme si podle určitého klíče své partnery, ale i další atributy v životě.

Někdy o tom ani nevíme...

Napadlo mě to docela nedávno, když jsem čekala na přechodu na Smíchově a kolem projížděla auta.

Jela z centra, aby mohla projet tunelem a vyjet pak někde v Břevnově.

Třeba.

Nebo jinde.

Prostě jela a mně v tu chvíli hlavou proběhla jediná myšlenka:

Všechna a auta byla stříbrná.

Jenom stříbrná.

Najednou jsem se zarazila a podívala se pozorně.

To přeci není možné, pomyslela jsem si.

Ale opravdu všechna projíždějící auta v tu chvíli byla ve stříbrné metalíze.

"Chudáci," proběhlo mi hlavou jediné slovo...

A to bylo všechno.

Další den přišla informace o červené barvě, pak modré atd.

Pochopila jsem, že barva auta prozrazuje hodně o svých majitelích.

Věřit tomu nemusíte, berte to třeba jako hru.

Jen tady chybí ta kostka...

Dokonce si člověk mění během života barvu svých vozidel podle toho, jak se sám vyvíjí.

 

 

Barva

Charakteristika

STŘÍBRNÁ

Majitel tohoto vozidla dává světu najevo, že si žije na vysoké noze, i když je to spíš jen jeho sen.

Rád by se výrazně prezentoval, chce, aby si ho druzí zapamatovali, chce být výrazný, ale obvykle za tím skrývá své trápení. Je tam něco, co by nechtěl druhým na sebe prozradit. Je to obraz nesplněných snů, kdy něco opakovaně nevychází, co se snad ještě včera zdálo, že by vyjít mohlo. Stříbrné auto - to je maska. Nejsem to já, kdo řídí toto auto, jen se potřebuji někam zařadit, někam patřit, někým být.

Dělám pro to maximum, tak už mi to věřte, jako by se snažil majitel tohoto auta dát celému světu najevo. Mám stříbrný vůz, přeci to musíte vidět, že jsem víc než ostatní...

ČERVENÁ

Majitel červeného auta má problém vztahový. Prožívá nešťastný partnerský vztah. Může se jednat o nerovnou dvojici - věkem, postavením, vzděláním, nebo i jinak. Především to ale je nenaplněná, zklamaná nebo předčasně vyhořelá láska. Takový člověk je sice na jedné straně plný citů,

rád by někoho miloval, ale ten druhý, odpovídající partner chybí. Je buď naladěn na jiné vlně, takže slova lásky neslyší, i když jsou řečena nahlas a srozumitelně. Anebo partner zcela chybí, protože už odešel z tohoto života nebo z života majitele tohoto vozidla. Bývá to často stav po rozvodu, po úmrtí partnera nebo je už situace hodně vážná, nalomená, nedobré zdraví v rodině apod. Čím je červená barva tmavší, tím hlubší propast k srdci druhého člověka je.

MODRÁ

Kdo vlastní modré vozidlo, je pod vyšší ochranou. Čím je modrá barva světlejší, tím je toto napojení těsnější. Každý to jistě dobře sám vnímá. Znamená to také zvýšenou ochranu na silnicích. Ovšem pozor, ne že by takový člověk měl zapomenout na pravidla silničního povozu a třeba před jízdou klidně pít alkohol. To v žádném případě neplatí. Je to takové milé pohlazení shůry. Takový člověk nemívá větší problémy v životě. Přicházejí úžasné myšlenky pro tvůrce literárních děl, inspirace pro básníky a skladatele. Tato úžasná díla nejsou nikdy výplodem "mozku", ale přicházejí odjinud. Pokud se ale bude takový člověk stavět na první místo, bude se před druhými vychloubat a jednat nadutě, taková podpora skončí. Třeba právě tím, že takový člověk přesedne do vozu jiné barvy. 

BÍLÁ

Tohle je barva naděje. Když si někdo pořídí auto bílé, napovídá to o jeho přístupu k druhým lidem. O jeho přímosti, čestnosti, pravdomluvnosti, uctívání tradic, pravých lidských hodnot. To, jak by se mělo správně žít. Sice to v zásadě nijak nebolí, ale rozhodně toto není směr pro každého. Takový člověk to ale nemívá v životě příliš jednoduché, často totiž narazí na lidi právě z toho opačného spektra. Těžko se s tímto nárazem vyrovnává, často je taková jediná srážka zklamáním na celý život. On totiž maximálně věřil a byl zklamán... Tím to je. Pak se většinou uzavře do své ulity a dává si moc velký pozor, aby se příště podobnému zklamání vyvaroval. Je už opatrný, ví, jak bolí zklamání. Ale ani tohle není důvod k tomu, aby změnil své životní hodnoty. Zůstává dál tím ideálním a nejčistším, je o svých kvalitách totiž z hloubi duše přesvědčen a nevidí důvod, proč by on měl být jiný.

ŽLUTÁ - OKR - ZLATÁ

Barvy, které na dálku hlásí: "Dejte si na mého majitele pozor!" Takový člověk není ideální pro kamarádství, není vhodný ani jako společník ve větších akcích, kde rozhoduje sehranost celku a je třeba stejné nasazení ze všech stran. Rád se veze, když druzí táhnou, rád si půjčuje peníze, ale zas tak rád je nevrací. Ale líbí se mu být středem pozornosti, i když často není proč. Ale on se umí vnutit, vymyslí důvod, aby se na něho druzí dívali, poslouchali ho nebo dokonce mu zatleskali. Dokáže v první chvíli zaujmout, ale po nějaké době všem dojde, že to nebylo ono a příště už jeho společnost nevyhledávají. Čím je barva auta světlejší (až k vodově průhledné...), tím je jeho majitel nespolehlivější a je lepší držet si od něho odstup.

ZELENÁ

Majitel zeleného vozidla to v životě nemá příliš jednoduché. Něco buduje, staví kostky na sebe, ale v konečné fázi se stavba zbortí. Je třeba začínat znovu. Což se v životě mnohokrát opakuje. Takový člověk je ale na druhou stranu nesmírně pracovitý, čestný a nebojácný. Jeho překážky jakoby posunovaly dál, jakoby dostával křídla a mohl najednou létat. Dokáže toho hodně, jen má trochu smůlu. Potřebuje mít kolem sebe dobré spojence, kteří mu v pravou chvíli hodí pověstné stéblo, aby se neutopili. Není to snadný život, ale dá se zvládnout.

ORANŽOVÁ

Ten, kdo vlastní oranžové vozidlo, se výborně hodí do všech kolektivních akcí. Nezklame, nepodrazí, nedonáší a udělá všechno pro tým, pro vítězství. Nemyslí příliš na sebe, ale na druhé. Kdyby to šlo, rozdal by se. Není mu líto času ani peněz, které má dát lidem blízkým i neznámým. Má pocit, že je na světě proto, aby dělal druhým radost. Někdy to ale není dobře pochopeno. On se ale nevzdává, nemyslí na sebe, ale na obecný prospěch, myslí na rodinu, na firmu, na své město, svou vlast i na celou planetu. Uznává, že on je jen nepatrnou kapkou v moři. Je nesmírně skromný a trpělivý. Takový je jeho životní program.

HNĚDÁ - BÉŽOVÁ - RůŽOVÁ

Majitelé těchto aut jsou jasní vítězové. Mají před sebou jednoznačný směr, který si většinou definovali už v dětství. Jdou za svým snem a den po dni si jej postupně naplňují. Nejsou to jen sny pracovní - tedy to čím budou, ale i sny vztahové, partnerské. Dlouho hledají svůj ideál, dlouho, ale nakonec ho najdou. Nevzdávají se před překážkami, jdou pořád dál. Jsou ochotni na sobě pracovat, dobře se učí

a nemají problém přijímat do života nové informace a nové věci. Je to pro ně příjemné dobrodružství.

S takovými lidmi je fajn žít, nikdy nepadnou na kolena, nikdy nebrečí a  nechtějí utěšovat. Mají pevně dané řády a pravidla, vědí, co se nemá dělat. Mají svoji úroveň, svoji hrdost, svoji čest. Kralují a baví je to.

ČERNÁ

Majitelé černých vozidel mají život ulehčený obrovskou intuicí. Vědí mnoho věcí dřív, než se uskuteční. Mají často i věštecké sny. U nich funguje šestý smysl, i když sami o tom mluví jen neradi. Berou své auto trochu jako skrýš. Když jsou v něm, mají pocit, že je není vidět. Často mají i tmavá skla, aby měli před ostatními co největší soukromí. Chtějí se před světem schovat, chtějí být nenápadní, neviditelní,

často jezdí i s tmavými brýlemi na očích. Žijí v iluzi, že když jsou takto ukryti, nikdo na ně nemůže.

Ze své intuice mají trochu strach, často jsou zaskočeni reálnými fakty, která k nim přicházejí. Hlavně ale o tom nechtějí s nikým mluvit. Myslí si, že by se znemožnili. A tak si to nechávají jen pro sebe.

FIALOVÁ

Kdo má fialové auto, je tak trochu z jiného světa. Připadá si u ostatních nepochopený, jako by mu nikdo nerozuměl. Má jiné názory, jiné představy, jiné plány. Všechno je tak trochu na hraně, je třeba hodně ohleduplnosti, aby se dokázal zařadit mezi druhé. Častokrát zůstává sám s pocitem, že mu nemůže nikdo rozumět. Přesto ale jeho vnitřní svět je nesmírně bohatý. Takový člověk dokáže spoustu zvláštních věcí - třeba nakreslí obrázek, z něhož přímo sálá energie. Má svůj vlastní svět. Jako by teprve čekal na svůj okamžik, na správnou chvíli, kdy to bude moci druhým přiblížit. Zatím je to jen uvnitř jeho duše.

 

© Wahlgrenis, 7.9.2005

 

Mila Wahlgrenis,

dneska jsem nasla na Tvych strankach "Jak vypovida barva vozu o svem majiteli".. cteni bylo opravdu zajimave.

Vis, moje babicka si kdysi "vystala frontu" na Moskvice.

Kdyz se podle poradniku dostala na radu, tak ji byl prideleny Moskvic bily.

Ten odmitla, ze se ji ta barva nelibi a tak radeji cekala dal.

Az se konecne dockala barvy, ktera se ji libila.

U techto druhu lidi beru barvu vozu skutecne k vlastnosti, kterou "maji pridelenou z vyssich sfer",

ale copak je s lidmi, kteri dostanou barvu pridelenou treba pracovne a nebo si vybiraji barvu podle prakticnosti.

Treba takova stribrna metaliza je ta nejpraktictejsi barva ve svete automobilu.

Je na ni videt nejmin spiny a prachu ze silnic.

Proto jich je videt hodne ;o).

Nezlob se za moji zvedavost.

Myslim, ze kdyz napises clanek, lze ocekavat reakci.

Pak tvoje prace neni zbytecna ;o), ale to Ty prece vis i beztak.

Opatruj se!! Krasny podzimni den preji!

Vesnach 27.9.2005

Ahoj Wahl,
tak Ti zase po dlouhe dobe pisi.
Neudalo se nic co by stalo za zminku,
chtela jsem Ti jen rici, ze s temi barvami aut a s jejimi poznavacimi cisly to asi nebude jen tak,
asi na tom vazne neco bude, meli jsme krasne stribrne auto,
o vikende mi pritel sdelil ze ho prodava a kupujeme tmave modre,
i SPZ nam byla zmenena , uz nebude trojuhelnik ale mame lomenou caru s jednim bodem zlomu,
chtela jsem si ponechat nasi starou SPZ ale neslo to, jakmile jsem si precetla,
co vypovida ta lomena cara, bylo mi to jasne,
i kdyz je to jenom auto, zase to znamena ze nic neni nahoda a ze i tak se veci deji,
Wahl, je to neuveritelne jak to vsechno zapada do sebe, a nejenom to o tech aut,
preji Ti krasne proziti podzimu, uzivej si pohledu na ty barvy listi,
tady nam to hraje snad vsemi barvami, podzim je krasny, i kdyz prsi,
mej se bajecne
pa
sona 8.11.2005

                                                                                                                         



Dobry vecer mila Wahl.
Jsem moc rada, ze jste dnes na Vase stranky napsala neco o cislech na autech.
Uz asi 9 mesicu si lamu hlavu s cislem naseho auta, ale nejak jsem si netroufala Vam ohledne toho napsat.
Loni pred koncem roku jsme byli s manzelem v situaci, kdy jsme si museli koupit auto.
Nejake vahani, rozhodovani, jake, moc neprichazelo v uvahu, bylo ke konci roku.
Doslova na nas zbylo modre...
Precetla jsem si u Vas, ze modra barva je pod vyssi ochranou.
Kdyz jsme si sli pro cislo, byla jsem strasne udivena, jake jsme dostali.
Ten pan mi rekl, ze se pro nas proste hodi.
Je to cislo 5U9 59-39.
Davala jsem si cisla do mrizky, ale vychazi mi V, pokud jsem to pochopila dobre. Jenze V tam neni popsane.
Moc rada bych vedela, co to znamena, jestli Vas mohu poprosit.
Preji Vam krasny vecer
s laskou
Milena 27.10.2010

Zdravím,
posílám pozdrav z podzimního barevného západu Čech.
Opět jsem se zastavila nahlédnout:
- jak se Vám daří,
- jaké jsou ohlasy na probíhající transformaci,
- jak to ostatní lidičky zvládají...
Jestli jenom mně to přijde, že se každý den něco děje a že je to poměrně zdánlivě náročné.
Podle pár příspěvků jsem si všimla, že je to poměrně stejně náročné pro všechny, kdo žijeme ještě v duálním světě, nicméně je vidět, že všichni se snaží nějakým způsobem na sobě pracovat a posunovat se ke světlým zítřkům.
Zaujal mne Váš titulek "Jak vypovídá barva vozu o svém majiteli".
Před pár měsíci jsem myla auto, které mne a děti přepravuje z míst, kde nemáme dopravní spojení, do civilizace.
Je to auto, které kdysi přivezl manžel z Francie a my, když jsme se spolu seznámili, ačkoli to auto nebylo nové starší (z r. 1995), jsme k sobě nějak přilnuli, ačkoli do té doby jsem to s žádným autem takto neměla.
Byly to výhradně vždy záležitosti manželů, já jezdila poměrně dost MHD či pěšky s kočárkem, protože v tamějším místě bydliště jezdilo hojně MHD.
Abych se vrátila...
V létě jsem myla auto, které má barvu zelenou.
Tak trochu jsem zauvažovala, že by se mi líbilo auto bílé.
Na druhou stranu mám citové pouto k autu zelenému.
Je pohodlné, vejdou se do něj děti, pes i nákup.
Je na mne hodné, dováží mne všude, kam je zapotřebí a nezlobí.
Takže jsem myšlenku o bílém autu vypustila s tím, že až jednou toto doslouží, tak pokud ho budu ještě potřebovat, tak by následující auto bylo bílé barvy.
A dnes jsem narazila na Váš článek, říkala jsem si, ha - jdeme koukout zase pravdě do očí, neboť u jmen to opravdu na mne sedlo.
A i tentokrát to je poměrně výstižné, tak nějak se v tom cítím.
Lásku a požehnání všem
Arieska 28.10.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.