wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Spirituální vějíř


Wahlgrenis

Vějíř je rozdělen na sedm částí, což není náhodou.

Číslice od jedné do sedmi kolem magického středu představují čakry v lidském těle.

Každá sedmina vějíře má nejen svou číslici, ale také barvu, která nebyla zvolena náhodně.

V další části najdete slova charakterizující váš zdravotní stav a symboly k výkladu budoucnosti.

Na obloučcích po okraji vějíře jsou znázorněna čísla od 1 do 49.

 

Základem je práce s kyvadlem. Pokud nemáte esoterické kyvadlo, můžete pracovat i s prstýnkem na niti.

Je třeba uvolnit mysl od starostí a soustředit se na příjem energie.

Vyhledejte klidné místo, kde nebudete ničím rušeni, zaujměte příjemnou polohu.

Nit uchopte do projekční ruky (ta, kterou píšete), aby kyvadlo směřovalo nad střed vějíře.

Ruka je nehybná, po chvíli chaotického pohybu se nit ustálí.

Na váš pokyn, aby ukázala, co bude znamenat ANO, se pravděpodobně roztočí.

Po chvíli opět na váš pokyn ukáže, co bude znamenat NE. Bývá to většinou pohyb ze strany na stranu.

Vždy, když začínáte s věštěním – byť by to byl časem váš každodenní rituál,

je důležité začínat dotazem, zda je nyní vhodná chvíle a místo,

abyste získali informace potřebně pro váš budoucí život.

 

První, základní čakra je umístěna na dolním konci páteře a je ohnivě červená. Ze smyslů ovlivňuje čich a v těle páteř, kosti, zuby, nehty, nohy, tlusté střevo, konečník, prostatu, krev, celková vitalitu a tělesnou teplotu.Pokud není v pohodě, může přivodit alergie, astma, artrózu, bolesti zad, krevní onemocnění, rakovina, leukémie, nízká vitalita, pohlavní choroby, problémy s růstem, psychické problémy.

Druhá, pohlavní čakra je v podbřišku a barvy oranžové. Ovlivňuje chuť a v lidském těle pánev, pohlavní orgány, ledviny, močový měchýř, tělní tekutiny - krev, míza, trávicí šťávy a  sperma, ze žláz varlata, vaječníky a prostatu. Při nedostatečné aktivitě mohou nastat problémy s pohlavními orgány, případně nemoci močového měchýře. Dochází také k odmítání sexuality, hrubosti, sexu bez lásky, blokují se emocí, člověk pociťuje nedostatek sebeúcty, je smutný a trpí pocitem méněcennosti.

Třetí čakra, solar-plexu se nachází uprostřed břicha v místě břišního pletence a je zlatožlutá. Vliv má na zrak, na spodní část zad, břicho, trávicí systém, játra, slinivku břišní, slezinu, žlučník a vegetativní nervový systém. Její špatná funkce může způsobit nemoci ledvin, nízkou vitalitu, vysoký krevní tlak, problémy se zády, ale střevní potíže, komplikace při porodu, cukrovka, vředy, hepatitida, revmatická artróza a srdeční onemocnění. Není-li čakra v pořádku, člověk má touhu ovládat druhé, prožívá věčný vnitřní neklid, nezná sebeúcty, je výbušný, často může mít i strach ze života.

Čtvrtá, srdeční čakra je pod hrudní kostí pro kontakt se světem má zelenou barvu (dovnitř působí růžově). Ovlivňuje funkci hmatu a horní část zad, tedy srdce, hrudník, dolní část plic, dále krev a krevní oběh, kůži, ruce, ze žláz brzlík. Při její nedostatečné funkci dochází k nemoci plic, srdce a oběhového systému. Člověk je plný neporozumění, nedokáže přijmout nebo dávat lásku, je bezcitný, často se bezdůvodně uráží a je věčně v depresích.

Pátá, krční čakra je v přední části krku modré barvy. Ovlivňuje sluch a dále plíce, průdušky, hltan, hlasivky, hrdlo, krk, čelist a štítnou žlázu. Její špatná funkce způsobuje bolesti v krku, ztrátu hlasu i astma, ale i problémy v komunikaci s druhými lidmi. Někdy se projevuje neschopností správně se vyjádřit, zadrháváním v řeči, nebo naopak přílišnou výřečností, manipulací s ostatními a nejistotou.

Šestá, čelní čakra je v místech tzv. třetího oka, uprostřed čela, barvy indigo. Má vliv na mimosmyslové vnímání a na malý mozek, uši, oči, noc, dutiny, čelo a nervový systém. Její dysfunkce může způsobit astma, alergie, nemoci žláz s vnitřním vyměšováním, nemoci nervového systému i rakovinu. Člověk se nedokáže povznést nad běžné problémy, je skeptický, plný zmatků, zapomíná.

Sedmá, temenní čakra je v nejvyšším bodě hlavy a barvu má fialovou. Ovlivňuje velký mozek a lebka. Pro zablokování této čakry dochází k psychickým poruchám, člověk vnímá jako základní pocit strach, přichází o radosti života, je egoistický, má přehnané nároky na svou osobu, chce, aby pro druhé byl nepostradatelný, vyžaduje přehnanou pozornost.

 

1 – čas začátků. Den výhodný na nové projekty, poznávat nové lidi, začít s novou prací. Čas pro první schůzku. Věřte sobě i své intuici, buďte originální a odvážní. Hněv, zatvrzelost, netrpělivost a obavy by mohly vést k narušení nastartovaných schopností.

2 – čas spolupráce. Den, kdy souhlasíte s ostatními. Dělejte víc, než se od vás očekává. Buďte trpěliví, taktní, příjemní a vnímaví.

Tvořte kolem sebe harmonii, krásu. Snažte se, aby se druzí s vámi cítili volně.  Nic nového nezačínejte. Čekejte.

3 – čas zábavy.Bavte se, radujte se. Všichni lidé jsou pro vás důležití. Zpívejte, tancujte, hrajte si, je radost žít. Prožijte radost, která ve vás je, a rozšiřujte ji kolem sebe. Je to den lidí, všichni si zaslouží, aby byli milováni.

4 – čas práce. Brzy vstaňte. Zvládněte nejdřív nepříjemné povinnosti. Ale máte spoustu energie, půjde to snadno. Zaplaťte účty, uspořádejte rozpočet, ukliďte. Buďte pořádní a spolehliví.Práci, kterou dnes uděláte, bude mít trvání.

5 – čas změny a překvapení. Buďte dnes krásní. Jděte ven, ve vzduchu je změna, očekávejte radost. Zkuste se podívat na život kolem sebe z druhé strany. Něčeho se vzdejte, něco prodejte. Nejlepší den pro zástřih vlasů nebo chirurgický zákrok. Dnes se cítíte nádherně, volně.

6 – čas příprav. Proveďte si osobní inventuru. Nemohla by být vaše povaha příjemnější? Dlužíte něco někomu? Je čas to zaplatit. Buďte doma. Necestujte. Radujte se se svou rodinou. Den naplňte příjemnou hudbou. Tvůrčí práci nechte na jindy.

7 – zastavení. Buďte úplně sami, alespoň chvíli. Přemýšlejte. Naslouchejte vnitřní hlas. Nemyslete na peníze, nebo o ně přijdete.

Věnujte se svým rostlinách a zvířatům. Dnešní den vám má něco odhalit. Nechte přírodu, aby vám napovídala. Buďte otevření.

 

Vějíř odpoví i na otázky, co vás čeká a nemine. Rozhoupe se přesně ve směru příslušné odpovědi. Zajímá vás třeba, zda má muž, který se v poslední době nějak podezřele plete do vašeho života, s vámi nějaké další plány? Zeptáte se kyvadla, co pro něho představujete.

Může se rozhoupat nad slovem Milenka a máte hned jasno, že ho nezajímá nic jiného než sex. Kdyby ale kyvadlo napovědělo Dům, znamená to pro vás, že by tento muž mohl být zárukou hlubších citů, jistotou. Můžete se ptát i na další okolnosti vašeho života, ale vždy tak, aby odpověď mohlo kyvadlo naznačit.

Nebudete třeba zjišťovat, do jaké země pojedete na dovolenou (kyvadlo nemluví), ale dokáže naznačit, zda během vaší dovolené podniknete Cestu, nebo vás čekají Nepříjemnosti, Svatba či jiné věci. Pokud řešíte konflikt s partnerem, může se řešení objevit hned z několika stran.

Jako nejvíce pravděpodobný rozchod se může jevit varianta Soud, i když v tuto chvíli nemusíte být ani oddáni.

Jinak bude vypadat odpověď u významu Nepříjemnost (malé přeháňky se brzy vyjasní), anebo u pojmu Boží oko (ať se děje cokoliv, je nad vámi ochranná ruka, všechno dobře dopadne). Každé slovo může v různých souvislostech vypovídat různě. Časem, až získáte v komunikaci s kyvadlem větší cvik, dobře pochopíte, co vám naznačuje.

Boží oko – ať se děje cokoliv, je nad vámi ochranná ruka, všechno dobře dopadne

Cesta – výjezd, dovolená, také změna dosavadního způsobu života

Ďábel - sex, ale i negativní myšlenky. Vždy nebezpečí, že se může něco neočekávaného přihodit
Dárek – získáte milou věc, budete potěšeni pozorností od blízkého člověka

Dítě – potomek na cestě, příznivá doba pro početí, úspěšný projekt, co rozjíždíte, se zdaří

Dům – pevný bod v životě, zázemí, jistota, pevný svazek v životě, nestrádáte

Faleš – nevěřte nikomu, i vlastní bratr dokáže zradit a kamarád může proti vám obrátit zbraň

Láska – krásný citový vztah, milující partner, naplnění

Milenec – krásný, sympatický, inteligentní, bohatý muž

Milenka – krásná, úžasná, dlouhonohá, chytrá žena

Naděje – vaše plány se zdaří, všechno je na dobré cestě, vsadili jste na dobou kartu

Nemoc – objeví se komplikace, o kterých nevíte, zlom ve vývoji, pozitivní nebo negativní

Nepříjemnost – setkání s arogantním člověkem, malé přeháňky se brzy vyjasní

Nepřítel – podvodník, sok, lhář, vrah, varování: buďte opatrní

Nestálost – vztah, na který se ptáte, není dlouhodobý, flirt, povrchnost

Peníze - finanční příjem, zvýšení platu, dobrý nápad, který přinese peníze, bohatství, slávu
Smrt – něco končí, aby něco jiného, nového mohlo začít, není to nutně konec života

Soud – ukončení sporu, právní řešení, oficiální postup, dohoda po dobrém se nedaří

Spravedlnost – všechno dopadne, jak má, neexistují žádná podvodná jednání, žádné úplatky

Svatba – zpečetění vztahu mezi mužem a ženou, i když se nemusí jednat čistě o úřední akt

Štěstí – pozitivní řešení, šťastná náhoda, možná výhra, radost

Věrnost – mezi vámi a vaším partnerem nejsou žádné nejasnosti, vztah je férový

Zpráva – dopis, nová informace, oficiální sdělení, pozvánka

Ztráta – přijdete o něco, pozor na kapsáře, hlídejte si osobní věci, zamykejte byt

Žárlivost – pozor na scény s partnerem, pravděpodobně je tady někdo třetí

 

V obloučcí po okraji vějíře jsou znázorněna čísla od 1 do 49. Jsou to čísla sportky, která mohou zásadním způsobem změnit váš život.

Peníze do vašeho života přijdou, na tom není nic divného, nebo nelogického. Ale je důležité, jak budete s kyvadlem komunikovat.

Když energie pochopí, že peníze musíte mít nutně a hned a že včera už bylo pozdě, pravděpodobně vám čísla prozradí (ostatně co jiného vámi může dělat?), ale výhra za nimi skrytá nebude.

Peníze k vám doopravdy přijdou, jestliže dáte najevo své čisté úmysly a především to, že už v tuto chvíli dobře víte, jak byste s nimi naložili.

Neměli byste pouze vidět hromady bankovek, ale skutečnou věc, která přibude do vašeho života. Komu jde jenom o peníze, ten je ani nepotřebuje.

Energie pomůže každému, kdo má vytvořenu logickou představu své budoucnosti, vizi, jasný plán.  

Pokud máte pocit, že s vás je toto všechno v pořádku a trváte na zjištění výherních čísel,

můžete nejprve požádat kyvadlo, zda si zasloužíte, aby vám prozradilo čísla sportky na nejbližší tah.

Ale žádné nucené příkazy nebo vyhrožovaní z vašich ústa zaznít nesmí.

Měli byste už také v tuto chvíli mít jistou zkušenost s prací kyvadla nad vějířem. Jít hned na čísla se nevyplácí!

Když všechno probíhá podle plánu a vy jste dostali kladnou odpověď, zeptáte se na číslo prvního tahu. Kyvadlo se rozhoupe nad jedním číslem. Je dobré tento proces nepřerušovat pokládáním kyvadla a manipulací s tužkou. Čísla si pamatujte.

V případě výhry byste neměli zapomínat, odkud k vám peníze přišly.

V daném okamžiku záleželo na tom, že vyšší síly přijaly váš plán a uznaly vaše potřeby.

Všechno zůstalo zakódováno a pokud byste své původní záměry změnili, mohli byste přijít o mnohem víc.

 

Není to varování, je to jen nutné stanovení jasných pravidel.

 

© Wahlgrenis, 09.03.2004

 

K výrobě spirituálního vějíře

 

Draha Wahlgrenis,
Zaujal mne na Tvych strankach ve vesteckych pomuckach spiritualni vejir.

Chtela bych si ho vyrobit sama, ale je tam takovy "maly hacek".

Totiz jsem moc nepochopila z Tvyho popisu, kde se tam nachazi symboly k vykladu budoucnosti (protoze vejir se deli na sedm casti, tak se to asi musi nejak rozdelit..).

Byla bych velice vdecna kdybys mi opet trochu poradila.

Pekny den

Natty

 

Milá Natty,

ten spirituální vějíř, který Tě zaujal, byl určen především pro čtenáře časopisu Ring.

Proto v něm jsou i některé aspekty, které pro běžné věštění nejsou vůbec důležité.

Například čísla sportky na okraji vějíře.

Ta se nikdy neukáží správně, protože pohyb peněz k člověku není smyslem jeho duchovního růstu.

Vyšší síly, od nichž odpovědi přicházejí, mají jiné plány.

Ideální by bylo, kdyby sis vytvořila takový vějíř, který by odpovídat přesně Tvým požadavkům.

Já mám také takový, pro svou potřebu.

Spirituální vějíř je dalším stupněm, když je zvládnuta práce s kyvadlem při odpovědích na otázky typu ANO a NE.

Kyvadlo totiž může odpovídat v širším spektru.

Když mě zajímá budoucnost, nepotřebuji zkoumat čarky...

Doporučuji rozdělit vějíř na dílky po deseti.

Celý oblouk je 100, nahoře uprostřed 50, čtvrtina je 25 atd.

Tohle je důležité při zjišťování časových údajů.

A jaká slova do vějíře použít?

Taková, která zahrnují všechno, co se děje v životě:

Dítě - Dům - Nemoc - Smrt - Svatba - Milenka - Milenec - Ďábel - Boží oko - Dar - Nepřítel

Láska - Cesta - Naděje - Štěstí - Faleš - Spravedlnost - Soud - Zpráva - Nestálost - Věrnost - Váhavost

Žárlivost - Nepříjemnost - Měsíc - Slunce - Blázen - Šašek - Zpráva - Ztráta - Setkání - Peníze - Touha

Pod každým termínem bys měla jasně vědět, co znamená.

Pak teprve se můžeš začít ptát.

Zase je dobré vycházet od obecnějších termínů ke konkrétnějším.

Snažíš se téma, které zpracováváš, stále zužovat.

Jedině tak se můžeš dostat k jádru problému.

Barevnost vějíře není důležitá.

Hlavně bys měla porozumět pohybům kyvadlu, někdy se totiž může jeho směr vychylovat jen nepatrně.

Pak záleží spíš na Tvé citlivosti, jaké slovo zvolíš.

Ale časem by k Tobě měl vějíř promlouvat sám.

Nebudeš muset dlouho váhat nad jednotlivými slůvky.

 

© Wahlgrenis, 21.7.2005

 

Draha Wahlgrenis,
nedavno jsem se Te ptala na ten spiritualni vejir...

Vyrobila jsem ho a musim Ti za nej jeste jednou podekovat.

Uz jsem si ho vyzkousela a musim rict, ze jsem se docela bala, ze nepoznam spravne pohyby kyvadla.

Nevim, co mne vedlo k tomu, abych si jej vyrobila... proste rano jsem se probudila a rekla si, ze potrebuju neco takoveho.

Jeste jsem nevedela co.

Pak jsem se podivala na Tve stranky a napadlo me to.

Proc Ti to pisu.. Posledni dobou se snazim najit nejaky ten svuj problem z minulosti, vim, ze mam neco nevyreseneho, ale nedari se mi.

Nevim, kde je chyba..

Asi dva dny potom, co jsem si vejir vyrobila a vyzkousela, strasne mne zacala bolet hlava (asi 2 dny v kuse, nepomahaly mi ani prasky ).

Vzpomnela jsem si na ty krece, jak jsem mela pri praci s kyvadlem a na Tve rady.

Uvedomila jsem si, ze se nemam na nic ptat - bolesti byly okamzite pryc.

Prijde mi to vsechno zvlastni, proc to nemam zjistovat, kdyz ja vim, ze mam.

Nechci to zkouset nasilim.. mozna, ze se mnou vyssi sily maji jine plany, nebo ja necemu nerozumim.

Diky za odpoved.

Ahoj Natty 25.7.2005

 

Je to jasné, ještě nenastala ta správná chvíle, počkej si na ni.

Ty sice o nějakém problému víš, ale nemáš jej řešit.

Je možné, že bys ještě nemusela mít správného partnera do diskuse, ještě sis neodžila dost dní,

abys mohla všechno pochopit.

Sem nemůže chodit každý, jak si jen usmyslí.

Všechno je součástí vyššího plánu.

Ber to také tak a nechtěj být netrpělivá jako malé děcko.

Ten správný čas dobře poznáš.

W. 26.7.2005




© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.