wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

11. března 2010: Offline konference k miminkům   

Druhá offline konference věnovaná ženám, kterým se nedaří otěhotnět.



Wahlgrenis

Dotazy žen, které delší dobu nemohou otěhotnět, mi přicházejí poměrně často. Proto jsem se rozhodla pro další offline konferenci, věnovanou právě tomuto tématu.

Termín jsem stanovila na čtvrtek 11. března 2010 ve 13 hodin.

 

© Wahlgrenis 22.12.2009

 

1. otázka:

Dobry den,

prosim Vas o radu ohledne otehotneni.Uz pres dva roky se s manzelem snazime o miminko.Ja po nem touzim uz asi 6 let. Byla jsem uz i na laparoskopii a hysteroskopii, jestli jsem v poradku a vse je, jak ma byt. Manzel byl take na vysetreni a take je v poradku. Pili jsme spolecne i bylinkove caje na otehotneni, ja uzivam hormony a chodim na injekce a stale nic. Muzete mi prosim nejak poradit.

Veronika 22.12.2009

Odpověď:

Milá Veroniko,

miminka do tohoto světa přicházejí jinak, než si myslí většina lidí i doktorů. To, že někdo touží po miminku, není z vyššího hlediska žádný podstatný důvod. Některá žena, resp. pár, třeba ani miminko vůbec mít nemají. Dnes je nastavený tento režim: jsme dva - máme se rádi - máme kde bydlet - budeme mít dítě! Jakmile je tady ale nějaké prodlení, už se běží na umělé oplodnění. Přirozené oplodnění je tou nejideálnější cestou i miminku. Ale život tento plán občas narušuje... Jsou to stresy, tlak z okolí, rodiče, zaměstnavatelé, ale i způsob stravování, trávení volného času, barvy, v kterých existujete, to všechno Vás ovlivňuje. Nic z toho, co zkoumají doktoři (cyklus, kvalita spermií, ovulace, průchodnost vejcovodů ap.), není podstatné. Je třeba přehodit život do jiných kolejí. Ve Vašem případě to vypadá, že jste příliš dobře zabezpečeni, máte solidní místo i příjem. Jste v jistém smyslu nezastupitelní. Práce je významnou prioritou. Miminko se k Vám těší, ale v té podvědomé rovině vnímá, že mu nebude věnována maximální pozornost, snad už nyní uvažujete o návratu zpět do práce. Mateřství je nejkrásnějším obdobím ženy, ale jen málokterá si ho dokáže prožít úplně maximálně. Není bráno jako poslání, ale spíše jako zátěž.  

 

 

2. otázka:

Milá Wahlgrenis,

napsat vám tento email mne stálo něco přemáhání. A tak i když vím, že máte dotazů více než stačíte odpovědět, i přesto vás ze srdce prosím o radu.

I já mám problém s příchodem miminka. Sama si situaci rozebírám, otáčím ji ze všech stran a mám stále pocit že mi zbývá jen poslední střípek k pochopení – který ale nemůžu najít. Možná jste ten kdo mi jej pomůže najít a zasadit do obrazu mého a života. Budu Vám moc vděčná za jakoukoliv informaci.

S láskou Markéta 18.12.2009

Odpověď:

Milá Markéto,

problém, který řešíte směrem ke své osobě, se více než Vás týká partnera. Nějak se od Vás odklání, není zde už takové zaujetí, jako zde bylo. Vypadá to, že má spoustu jinch zájmů, které jsou pro něho nějak přednější než Vy. Workoholik? Měl by práci nechat malinko stranou a určit si zase jako prioritu Vás, resp. zase by zde měla mezi Vámi rozkvést láska. Sama tohle nemůžete zvládnout.

Na přelomu let 2010 a 2011 byste mohla otěhotnět, vypadá to, že by k Vám mohla přijít holčička... Ale k pohlaví se prosím neupínejte.

 

 

3. otázka:

Dobrý den, milá Wahlgrenis,
mám už delší dobu zdravotní problémy, jsem zoufalá a nevím si rady a chytám se už snad každého stébla. Jde o to, že bych se s manželem ráda pokusila o miminko. V září tohoto roku jsme se vzali, já už mám i dostatečný věk, prostě moc si to oba přejeme. Mám velký strach, že to nepůjde. Trpím na opakované infekce močového měchýře, což by nebylo to nejhorší. Mám od narození krevní poruchu, která by mohla být překážkou v těhotenství. Pokud se můžete podívat do mé budoucnosti a nastínit mi alespoň trochu, mohu-li doufat a věřit, budu velice ráda. Vím, že všechno, co se děje má nějaký smysl a má člověka duševně posunout, pochopit jisté věci, ale.... Samozřejmě Vám přeji všechno nejlepší do nového roku a spoustu spokojených návštěvníků Vašich stránek. Děkuji Vám předem za Váš čas a za odpověď na můj
dotaz. Alena 31.12.2009

Odpověď:

Milá Aleno,

u Vás zásadní problém není. Jste ve správnou chvíli na správném místě, máte vedle sebe milujícího partnera. Nesmíte o ničem pochybovat. Boží oko máte na své straně. Nic by nemělo bránit otěhotnění. Vaše zdravotní problémy souvisejí s tím, jak se sama sebe máte ráda. Zkuste se absolutně přijmout, nepochybujte o sobě, zkuste se zaměřit na rovnováhu mezi kyselotvornými a zásadotvornými potravinami.

Pokud náhodou už nejste těhotná, pak byste otěhotnět mohla v první polovině měsíce září. Mateřstvím úžasně rozkvetete, teprve pak se stanete pro svého manžela tou nejkrásnější ženou na světě.

 

 

4. otázka:

Milá Wahlgrenis,
k Tvým krásným narozeninám Ti dnes přeji hodně zdravíčka a lásky a sluníčko v duši, aby se Ti splnilnilo každé přání Tvého srdce, ať Tě Tvůj anděl strážný doprovází a jsi velmi šťastná. Vážím si Tě i Tvých stránek, ráda si je čtu a jsem věrná čtenářka.
Ráda bych se Tě zeptala sama na sebe. Ve svém srdci nosím velkou lásku a touhu po miminku. Učím se pracovat sama na sobě a hledat odpověďi sama v sobě, mít se ráda a odpouštět si i druhým. Učím se pokoře a děkovat za vše dobré, ale i za to bolavé, beru to tak, že mne to učí jít dal a poučit se ze svých chyb a děkovat za ně. Léčím sama sebe svojí láskou skrze Boha a andělíčky své srdce, duši i tělo, učím se být pozitivní. Již několik let miluji muže, se kterým bychom si přáli mít miminko. On se také snaží pracovat sám na sobě. Proto se na Tebe obracím, zda by ses podívala do mé budoucnosti, zda budeme mít spolu děti. Oba víme, že je to dar boží a ne samozřejmost. Intuitivně cítím, abych se Tě zeptala. Předem Ti moc a moc děkuji a vážím si toho, protože vím, že toho máš mnoho.
Niki 1.1.2010

Odpověď:

Milá Niki,

dušička, která se k Vám chystá, je s Vámi velice spoutána. Byl tady problém, snad jste se nedokázali s partnerem vyrovnat s tím, co mají druzí. Ale tahle fáze pominula. Těhotenství bude v pořádku, bez jakýchkoliv vážnějších komplikací. Přijde k Vám miminko, skutečný dar do Vašeho života. Netoužíte jen Vy po něm, ono to má stejně, také touží po Vás. Jako těhotná byste měla přijmout energie, které jsou tady všude kolem nás, nenažit se o nic násilím. Také pozor na závislosti. Přichází k Vám pravděpodobně chlapec, velice vyzrálá duše. Možnost otěhotnění je tady nejvýraznější ke konci roku 2010.

 

 

5. otázka:

Milá Wahl,

obracím se k vám opět s prosbou, kterou jsem pokládala již dříve. Nemužu otěhotnět, přestože jsme i s manželem absolvovali řadu vyšetření, která potvrdila, že miminko mít můžeme. Přemýšlím o své trpělivosti, o tom, zda je to osud, že k nám miminko nepřichází, o tom, jestli ještě můžeme něco vůbec dělat. Změnila se u nás řada věcí, vnímání života, nás dvou, jen však stále zůstává nezodpovězená jedna otázka, "proč..." Lenka 4.1.2010

Odpověď:

Milá Lenko,

neměla byste se ptát "proč", to je zbytečná otáka, ale spíš více otevřít své srdce. Všechno, co se nám děje, jsou výzvy. Měli bychom je přijmout a podle toho, jak se dokážeme pod vlivem těchto výzem měnit, přicházejí dary. Z pohledu Vašeho budoucího miminka vnímám Vás domov jako velice sterilní. Jako by zde všemu vládl takový až puntíčkářský řád, každá věc má sice své místo, ale láska a radost se nějak vytrácejí. Chybí tady cosi, co by se dalo charakterizovat jako hravý prvek. Zkuste se pocitově vrátit do dětství, opět se radujte z maličkostí, nebude to tak složité, jak si nyní myslíte.

Měla byste tento proces pochopit poměrně rychle. Těhotenství se ukazuje ještě na letošní jaro. Mohla by přijít holčička, kterou budete nade vše milovat.

 

 

6. otázka:

VÁŽENÁ PANÍ WAHLGRENÍS.
PSALA JSEM VAM SVUJ PROBLEM, BYLO TOHO VÍC NEŽ DOST, OBRACELA JSEM SE NA VAS Z PROSBOU V DOTAZU O POCHOPENÍ NĚKOLÍK VĚCÍ.
1.BYLO DUŠIČKA MIMINKA
2.ŽE VÍM, SE KTERYM MUŽEM TO MIMI BUDU MIT - VÍM NEZALEŽÍ ANI TAK NA MNĚ JAKO NA MIMINKU KDY OTĚHOTNÍM. (MUŽ V.)
3.PAK, ŽE JSEM V NEFUKČNIM VZTAHU A ABY TOHO NEBYLO MALO, SOUČASNY DRUH (MUŽ Š.) VYSILA NA MĚ NEGACE.
4.PTALA JSEM SE NA SVE ZDRAVÍ, CO MAM JIST A PÍT.
5.CO POCHOPENÍ SRDCEM MĚ A VLADIMIRA.
6.JAK SE OSVOBODIT OD SOUČASNEHO VZTAHU .
7.JAK USKUTEČNIT SVE ŠTĚSTÍ A JENOM NESNIT.
8.ZDA NEMAM NĚJAKY BLOK.
VÁŽENA WAHL, JA VAS ZE SRDCE PROSÍM O VAŠÍ POMOC, MAM V SOBĚ CHAOS, NEVÍM, JAK TO VYŘEŠÍT, VĚŘÍM ŽE MĚ V TOM NENECHATE, ŽE MI POMUŽETE, NECHCI PŘIJIT O ŠANCI MIT MIMI A PRAVĚ S TIMTO MUŽEM, CHCI ŽÍT, DÝCHAT, ŽIT TED A TADY V LASCE, VIM ŽE S TIMTO MUŽEM MUŽU BYT ŠTASTNA. PROSÍM O VAŠÍ POMOC...  DĚKUJI. 5.1.2010

 

Milá a Vážená paní Wahlgrenis, dobrý den.

Hodně se Vám omlouvam, že znovu píší. Tyka se to offlinne konference na 11.března 2010. Moje otázky jsou pod čislem 6. Tam jsem se zminovala o mem druhovi atd., dne 19.1.2010 jsem se odstěhovala na ubytovnu. Minuly rok v tomto čase jste mi to předpověděla z asistentka.cz, že se odstěhuji. Pani Wahl, nechci na nic tlačit, ani to nemam v umyslu. Tak nějak vnimam, že bych si přala od vas právě odpověd TED A TADY ohledně miminka. Pokud je pravý čas na odpověd od vas. PRAVĚ  S VAMI BYCH SE CHTĚLA PODĚLIT O TU RADOST. ŽE BRZY OTĚHOTNIM S MUŽEM, SE KTERYM BUDU ŠTASTNA.  VIM JAK MILUJETE MIMINKA. Vážena Pani Wahl, vážně si vas vážim za vaši pomoc ted a tady, ted je pro nas duležity okamžik, přitomnost pochopení, však vy vite z me strany k vam je to bez komentaře. PRO SVUJ ŽIVOT JSEM DULEŽITA JA......! Pani Wahl pokud vas mužu POPROSIT a nebudu obtěžovat budu vam velice vděčna za podporu a pomoc. Hezky den přeji.K. 26.1.2010

Odpověď:

Byl už nejvyšší čas, že jste se osvobodila z minulého absolutně nefunkčního vztahu. Váš minulý partner má pořád s Vaším novým směřováním problém, ale tohle vyřeší až čas. Není to nekonečné. Tenhle příběh už jednou skončil, teď je důležité obrátit list v té osudové knize a číst dál. Nesmíte se také ohlížet na to, co by na Vaši novou lásku řekli ostatní. To není vůbec důležité, měla byste myslet především na sebe a na partnera, na lásku mezi Vámi.

Ještě byste měla své zamýšlené těhotenství zvážiz s ohledem k Vašemu věku. Není nutné pořídit si miminko, když byste už konečně měla začít žít s láskou a s partnerem, o kterém víte, že Vás také miluje. Pokud se ale rozhodnete, že by miminko přijít mohlo, pak se tady ukazuje chlapeček, a to poměrně brzy.

 

 

7. otázka:

Milá wahl,
psala jsem Vám v září ohledně miminka které jsem čekala,bohužel miminko nevydrželo..víte..Cítím,že jsem si tím projít musela, bolí to, ale jdeme dál..
Chci se zeptat, jestli se nám s manželem narodí ještě alespoň jedno miminko..Už jednou nám dr. řekli, že nemáme šanci a máme přirozeně chlapečka..
Děkuji Jana 7.1.2010

Odpověď:

Milá Jano,

nesmíte si nic vyčítat, že Vaše těhotenství nedopadlo podle očekávání. Jste jiná, hodně jste se změnila, ale přesto se mi u Vás jeví silná fixace na práci, jako byste byla před ostatními ve svých očích nezastupitelná, nenahraditelná. Tohle by se mělo změnit, pokud chcete další miminko. Tento Váš profesní směr Vás odstavuje z linie mateřské. Jsou to nyní jako dvě rovnoběžky, které se ovšem logicky nemohou potkat. (Teď jsem si vzpomněla na definici z matematiky, že rovnoběžksy se protínají v nekonečnu... Tohle jsem nikdy nepochopila. Je to divné, co?)

Tahle dušička miminka by k Vám moc chtěla, ale jaksi nemá šanci. Rozhodně byste se neměli vzdávat. Jde jen o to upravit ve svém životě priority. Něco mít musíte a něco mít můžete... Tohle si vylaďte. Není to ale pro Vás úplně složitý úkol. Do půl roku byste mohla otěhotnět.

 

 

8. otázka:

Krásný zimní den, milá Wahlgrenis,
psala jsem Vám již před časem o svých životních peripetiích a problémech a svěřila jsem se Vám, že bych zde ráda přivítala ještě jedno děťátko, a to i přesto, že jsem již v pokročilém věku ohledně těhotenství. (Mám tři syny - 21, 18 a 12 let.)

Vím, že tento rok 2010 nám přinese mnoho krásných změn, na které se velmi těším a intenzivně těšení prožívám. Poslední dobou se zabývám sama s sebou, přestala jsem kouřit, hodně chodím pěšky a raduji se z přírody, která mi tolik dává. Také čtu esoterickou literaturu, vždy při cestě  z práce nahlédnu do esoterického obchůdku a nasávám tam příjemnou atmosféru. Už jsem si vyhlédla tibetskou mísu a čerpám informace, naposledy samozřejmě z vašich stránek. Moc ráda bych se k vám objednala, ale do Prahy je to pro mě časově náročné. Vím, že mě osobně neznáte, ale já mám pocit, že jste mi hodně blízká jako moje sestra. Proto jsem Vás chtěla poprosit, zda vnímáte nějakou informaci ohledně toho, zda ke mě přijde ještě dušička miminka (do mých snů chodí docela často). Budu vám  moc vděčná za jakoukoliv odpověď, i když se stále řídím slovy: Buď vůle tvá ....
PS. Byla bych také velmi ráda, kdyby jste naplánovala nějaký seminář poblíž Českých Budějovic, určitě se přihlásím.
Děkuji Vám za vše, za vaše stránky, které jsou plné informací a pozitivní energie.
Vaše Hanina 7.1.2010

Odpověď:

Milá Hanino,

to, že miminko vnímáte, není jen Váš subjektivní pocit. Je tady při Vás dušička už poměrně blízko, otětnět byste mohla přirozenou cestou, i když máte z těhotenství obavy vzhledem k Vašemu vyššímu věku. Neměla byste si ale předem žádné problémy připouštět, všechno bude, jak to má být. Láska je všude kolem Vás, nepochybujte o sobě ani o partnerovi. Otěhotnět byste mohla nejspíš v období od listopadu 2010 do ledna 2011.

 

 

9. otázka:

Milá Wahl,
uz dvakrat jsme se potkaly, vzdy jsem Te vyhledala, kdyz jsem prestavala doufat, ...mam ten pocit i nyni. Rada bych s manzelem privitala detatko, nedari se, podstoupila jsem i umele oplodneni, nyni vim, ze touto cestou jit nechci...muzes se prosim podivat do plastvi, jak jsme ke svemu prani nakroceni a kdy se nase prani vyplni?
Dekuji Ti, Michaela 8.1.2010

Odpověď:

Milá Michaelo,

pro Vás je mateřství na dosah ruky. Pokud ještě nejste těhotná nyní, budete jistě v nejbližších týdnech. Jste atraktivní, chápete sama sebe jako ženu, není zde žádný problém. Jdete tou správnou, dalo by se dokonce říci, že plujete v tom nejlepším možném proudu. Milujete a jste milována. K Vám přichází pravděpodobně holčička, která Váš domov naladí do jiných energií, jako by teprve s jejím příchodem pochopíte, co tady chybělo, jako byste pochopila opravdu rozměr lásky. Nesmíte o ničem pochybovat. Když jste s manželem spolu, nesmíte sem vnášet žádné plány, nesmíte myslet na to, že "zrovna děláte miminko", ale měla by zde být obrovská nekonečná láska, měli byste jeden vnímat jen toho druhého, měli byste oba vědět, jak moc se navzájem milujete. Nesmí zde být žádná pochybnost. Otěhotnění je pravděpodobné během letních prázdnin.

 

 

10. otázka:

Dobrý den Wahlgrenis,
chtěla by jsem Tě požádat o radu ohledně miminka. Už mám dvě děti a byli bychom s přítelem rádi, kdyby k nám přišlo miminko. Mohla by jsi mi prosím říct, jestli vůbec otěhotním? Přestala jsem kouřit a 8 měsíců se detoxikuji kapkami joalis. Chvílemi se mi zdá, jako bych dušičku cítila, ale ten pocit trvá jen chvíli. Tak bych se chtěla zeptat, jestli můžu miminko cítit, když nejsem těhotná. Moc Ti děkuji za tvůj čas a za to, že jsi. Petra 10.1.2010

Odpověď:

Milá Petro,

je určitě fajn, že jsi přestala kouřit a že své tělo podrobuješ detoxikaci. Kapky joalis, které zmiňuješ, neznám, ale to nic neznamená. Dušička budoucího miinka se hlásí právě ve chvíli, kdy ještě budoucí maminka těhotná není. Právě tehdy si s ním může vykomunikovat to, co mu vadí. Mohou to být problémy v práci, ale i doma, nebo směrem k druhým lidem. Tyto informace by měla žena brát vážně. Jedná se hlavně o ni a o její budoucí miminko. Tahle dušička ví víc. Měla byste svůj proces "vyladění vlastního těla" vzít vážně. Ještě se tady objevuje problém dalších závislostí, které Vás mohou spoutávat. Sama si odpovězte na otázku, co přesně to je, čeho se toto varování týká. Vypadá to, že tento proces pokračuje jakoby ve vlnách, chvíli vítězíte Vy , chvíli tato podivná závislost. Nesmíte dovolit, že byste byla otrokem, nikdy nesmíte ničemu sloužit, vládnout byste si měla za všech okolností jen sama. Jakmile se k sobě vrátíte a nebude tady nic, o čem by se  mohlo pochybovat, pak naprosto jednoduše otěhotníte. Až Vás to může překvapit. Radost z otěhotnění byste mohla zaznamenat po dovolené, v září 2010.

 

 

11. otázka:

Milá Wahlgrenis,
děkuji Vám za nádherné stránky, které mi neskutečně pomáhají. Měla bych také dotaz: S manželem se již delší dobu snažíme o  miminko, myslím, že je již blízko, ale to si myslím již přes dva roky. Dušičku oslovuji, objevují se mi taková znamení, nedávno mi upadly karty bohyně světla, a tak jsem si je vyložila a vypadla mi karta plodnosti - otěhotnění. Znamení mám často, ale stále k nám dušička nepřichází. Wahlgrenis, proč k nám stále dušička nepřichází? Co děláme špatně? S manželem jsme udělali hodně změn, nekouříme, doma jsme udělaly pořádek, dali jsme vše staré pryč, aby mohlo přijít něco nové a cítíme lehčeji, lépe, uvolněně  a náš nádherný byt je úžasně vzdušný, i náš vztah se zlepšil, milujeme se jako na začátku vztahu, prožíváme nádherné období, je to všechno krásné, ale ještě byjsme chtěli naši lásku dát i našemu miminku. V loni v létě ke mně přišla kamarádky malá, dala mi listy ze stromu, že je to pro moje miminko-chlapečka a dívala se jako by za mě, připadalo mi to, jako že ho vidí, bylo to moc krásné. 
Kamarádky mi říkají, že už čekáme dlouho na mi minko, at pro to něco uděláme, tím myslí, at jdeme na umělé oplodnění, na které nás doktoři posílají, ale já myslím, že dušička je u nás a čeká na správnou chvíli a jsme zdravotně v pořádku, nebo mám podstoupit nějaká vyšetření? Já myslím, že jsme udělaly s manželem opravdu pokrok a dušička k nám přijde přirozeně. Nechci jít na umělé oplodnění, manžel také ne. Prosím, Wahlgrenis, přijde k nám miminko? Také mám v poslední době sny o chlapečkovi, o našem chlapečkovi, o miminku, o porodu  a také, jak se o něj starám. Cítím se nádherně, jinak, nejde to popsat. Myslím, že i tímto se k nám miminko hlásí, protože jsem tyto sny dříve neměla. Moc Vám děkuji za případnou odpověd. Petruška 10.1.2010

Odpověď:

Milá Petruško,

ptala jste se v lednu, teď je ale docela možné, žě těhotná už jste. Opravdu to vypadá na chlapečka. Je tady už jakoby při Vás, už je součástí Vašeho budoucího života. Zkuste do svého domova vnést oranžový aspekt, měl by podpořit právě vibrace sloužící k oplodnění - kamínek, svíčky, textilie. Určitě zapomeňte na černé spodní prádlo. Tato barva blokuje průchod energií tělem. Jste už ale krásně vyladěná. Jen tady vnímám menší obavy z těhotenství a porodu. Chápu, nevíte, do čeho jdete. Nevíte, co na Vás čeká. Nesmíte se ale být. Tady nejde ani tak o Vás, jako o budoucí miminko. Když už se jednou objeví u Vás v bříšku, doktoři Vás pak už navedou tak, že bude všechno v pořádku. Neměla byste se bát. Vy jste "jenom branou", skrz kterou sem do tohoto světa přijde nový človíček. Tohle Vy zvládnete. Během těhotenství jistě pochopíte, že to je opravdu jiný stav a nebudete si nijak ubližovat.

 

 

12. otázka:

V prvom rade ti chcem popriat vsetko dobre v novom roku, a vsetko najlepsie k tvojim krasnym narodeninam. Nech Ta sprevadza vsade vela lasky a pochopenia.
Ked tak rozmyslam, kazdy rok sa zucastnujem na akcii, preco k nam miminko nechce.

A ked si oznamila na webe konferenciu ohladom miminiek, chcela by som sa spytat, ako to je s nami teraz. Mame za sebou nevydarene umele oplodnenie a vieme ze
tadeto cesta nevedie. Nakolko s celeho srdca tuzime s manzelom po dietatku, poziadali sme o adopciu. Absolvovali sme dlhu pripravu, psychologicke vysetrenia a aspon sme sa zase dozvedeli o sebe nieco nove a potvrdili si svoju nekonecnu lasku. Ale ani adopcia nevychadza.

Na poslednom stretnuti v Piestanoch si mi vravela, ze mame este pockat, necakali sme a dietatko stale neprichadza. Ale uz nedupeme, presli sme si kus cesty utpenia a pochopenia, pozerame sa na svet inak. Mila Wahl prosim ta dockame sa vytuzeneho miminka?  Dakujem velmi pekne za odpoved a som vdacana za toto, ze som ta mohla spoznat. Dakujem Misa 10.1.2010

Odpověď:

Milá Míšo,

nevysvětlím Ti, proč jste měli ještě počkat, jak jsem Ti řekla v Piešťanech. Informace ke mně přicházejí, pokdu přijít mají, a já je předávám dál, pokud mají dál přejít. Já je neupravuji ani nijak nekomentuji. Nic neí náhoda, všechno se děje, jak se dít má. Je tady jediná cesta, cesta k miminku, o tom určitě nepochybujete. Je tady také ale mírné znejsitění, snad zde byl důvod k žárlivosti - i to je možné. Přesto ale Vaše společná budoucí stavba roste, nesmíte o ní pochybovat, má smysl.

Možná jste si zakázala některé věci před manželem říkat. Jako byste se schovala pod masku, ole to je jenom Vaše zrcadlo. Jaká jste k okolí, takové je okolí i k Vám. Bylo by dobré, kdybyste se opět "odmaskovala" a byla tou tehdejší Míšou, bez otázek a komplikací. Je tady miminko - chlapeček, nalaldí Vás oba do zcela jiných hladin a barev. Otěhotnět byste měla přirozenou cestou pravděpodobně v srpnu 2010.

 

 

13. otázka:

Milá Wahlgrenis,

na tvoju stánku som sa dostala v pravý čas, bolo to nedávno, keď som potratila a aj keď som pri jej čítaní preplakala hodiny... strašne mi to pomohlo. Aj ja by som mala na teba jednu prosbu, ak je to možné.  Mám 24 ročný vzťah. Keď som mala 28, čakali sme miminko, ale dali sme ho preč. Nebudem tu písať, ako mi je to ľúto, pretože už to aj tak Bohu žiaľ nezmením. Snažila som sa to dlho sama v sebe, voči dušičke, voči Bohu  vyriešiť. Po dlhých rokoch som otehotnela, ale zároveň som v 9tt potratila, bolo to pred tromi mesiacmi. Viem, že Boh netresce, ale aj tak to nejak vnímam ako trest za to, čo sme spravili, karmicky je to dosť neodpustiteľné. Pracujem na svojom duchovnom vývoji, na svojej komplikovanej, výbušnej povahe, snažím sa meditovať, modlím sa, prosím a hlavne ďakujem za nasmerovanie na správnu cestu nie len Bohu, ale i anjelom. Viem, že je to málo a človek môže stále viac, len neviem čo urobiť a či to má všetko zmysel, aj keď niekde vo vnútri cítim, že má. Mám 42 a strašne túžime mať miminko. Mojou otázkou je len, či si zaslúžime a či nakoniec do tretice k nám príde zdravé, krásne mimčo. Ďakujem za tvoju odpoveď a želám len to najlepšie

Adriana 11.1.2010

Odpověď:

Milá Adriano,

způsobem svého života jsi už mnohé odčinila. Ne, nemusíš se bát, že by karma byla neměnná. Dokonce je možné zaznamenat nádherný potlesk shůry, mnoho se mění. Ve Tvém životě je nyní nejdůležitější láska, o tom není pochyb. Vypadá to, že dušička, která tehdy ve Tvých 20 letech přijít nemohla, se nyní chystý přijít na druhý pokus. Je to holčička, ale duše velice stará, vyzrálá. Ještě Vás má mnohé naučit. Malinko tady vnímám problém s Tvojí cestou proti přírodě. Někde to zatím jakoby drhne.Nepovyšuješ se nad někoho nebo nad něco? Jíš jídla našich babiček? Jsi vždy a za všech okolností kladným hrdinou? Neočekáváš od druhých, že Ti musí sloužit? Neprferuješ nejnovější technické vynálezy?

Pokud se podaří všechno vyladir, těhotenství vypadá na leden 2011.

 

 

14. otázka:

Milá Wahl,

předem mého dopisu Vás moc zdravím a přeju Vám vše nejlepší do nového roku. Už jsem Vám v minulosti psala, bylo to loni. Vy jediná z těch všech kartářek, věštců a nevím koho, jste mi blízká a to, co jste mi odpověděla, mně vždy pomohlo. Mám problém s tím, že nemůžu léta otěhotnět. Omlouvám se, že Vás zase obtěžuji, ale nedalo mi to jinak a chápu, že máte spoustu dopisů a práce a pochopím, když mi neodpovíte. Když už nic jiného, tak tím, že Vám píšu, se mi uleví. Nezlobte se prosím. Chci se zeptat, zda neplánujete někdy seminář někde v jižních Čechách a taky mi dovolte druhou otázku, zda nevidíte někde v dáli, že by ke mně mohlo přijít miminko. Je mi to líto a jsem z toho opravdu moc smutná. Začala jsem se řídit podle Vašich slov, nebo pravidel, promiňte, nevím, jak to nazvat, prostě to, co jste napsala na Vašich stránkách, co máme dělat a jak se chovat. Začínám být sama sebou, začínám se mít ráda a nedělat ze sebe něco, co nejsem. Myslím, že jsme se s manželem dost změnili. Byla bych Vám moc vděčná, aspoň za malinkatou naději… Ještě jednou se Vám moc omlouvám a předem děkuji za případnou odpověď. Přeji Vám moc úspěchů a zdravíčka. S pozdravem Jana 12.1.2010

Odpověď:

Milá Jano, přibližuje se k Vám dušička miminka, snad holčičky, neměla by zůstat sama... Ale zatím cesta k otěhotnění není jednoduchá. Jsou tady kolem Vás zmatky, nejsou ale trvalé a neměnné. Těžko říct, čeho všeho se tyhle zmatky týkají. V srdci mátě nějaké obavy, které souvisí s budoucím miminkem. Snad máte strach, jak bude těhotenství probíhat, snad máte strach z porodu. Měla byste se uvolnit, pustit si do srdce lásku, ta všechny obavy vytěsní, že pak už tady pro nic jiného není místo. Tady se ale nyní tluče Vaše touha po dítěti s podvědomým strachem, jak to všechno dopadně. Je tady hodně otazníků. Nebojte se ničeho. Váš strach dušičku miminka totiž odrazuje. Otěhotnět byste mohla, když se správně vyladíte, snad už v červnu nebo červenci 2010.

 

 

15. otázka:

Milá Wahlgrenis, přeji Vám krásný den.

Musím se přiznat, že jsem sbírala odvahu, než jsem se odhodlala Vám napsat mail s dotazem k miminku. Už jednou jsem se Vás na toto ptala, je to zhruba tak rok a půl, ale miminko k nám stále nepřichází. Nechci si miminko vynucovat, nechci sebe ani manžela nechat zkoumat jako nějaké zvířátka, zda je u nás všechno v pořádku po stránce fyziologické, protože vím, že toto není podstatné. Hodně věcí jsem změnila - zvolnila jsem v práci, snažím se více věnovat sama sobě, mít se ráda, trávit více času se svým mužem, sdílet.....Miluji děti, mám jich kolem sebe spousty, ale bohužel, ani jedno není "moje". Tak se sama sebe ptám, co dělám nebo děláme špatně, čím bráníme miminku k nám přijít? Chtěla bych se Vás tedy zeptat, zda je naděje, že se s manželem dočkáme vytouženého miminka. Děkuji za Váš čas a za Vaši odpověď, pokud má ke mně přijít. Jana 12.1.2010

Odpověď:

Milá Jano,

těhotenství u Vás už vnímám, jako by to byl přímý přenos. Vypadá to na holčičku, která se chystá vstoupit do Vašeho života. Nepochybujte o sobě. Dary přicházejí přesně ve chvíli, kdy si je zasloužíte. Nedivte se tomu. Láska z Vašeho vztahu přímo maximálně sálá, těhotenství je víc než jisté. Problémy a komplikace, které tady byly, se odsouvají do minulosti, mizí. Není tady už nic, co by Vám bránilo ve štěstí. Nejste-li nyní těhotná, měla byste pravděpodobně otěhotnět během července nebo srpna 2010.

 

 

16. otázka:

Mila Wahlgrenis,
(omlouvam se, nemuzu tu najit ceskou klavesnici, tak to bude jak od hotentotu, bez hacku a carek)
Dekuji Ti za tyto stranky. Jsou krasne a spouste lidi jako ja davaji silu a nadeji, nebo aspon nahlednuti jak krute jsou nektere zivotni pribehy. Brecela jsem jako zelva, kdyz jsem nektere z nich cetla. Byla bych Ti vdecna, kdybys mi poradila. Vim, ze toho mas moc, tak kdyz ne...nemelo to byt.
Muj pribeh je jako spousta ostatnich. Jiz 7 let se s manzelem pokousime o miminko.
Kdyz jsem ve 20ti odesla do ciziny, z velke casti jsem utikala pred bolesti a trapenim doma. Maminka si podrezala zily, kdyz mi bylo 15 let a trvalo mi skoro dalsich 15, nez jsem to v sobe prijala, pochopila ji a odpustila. Kdyz jsme se s manzelem zacali pokouset o miminko a neslo to, brzy jsem pripustila, ze musim pracovat sama na sobe, svych emocich a blocich z detstvi. (Lekari u nas, jako v mnoha jinych pripadech, nenasli zadny duvod k neplodnosti.) Po 4 letech bolestive a vzrusujici "driny" terapie, seminaru a kineziologie mne maminka zacala navstevovat ve snech a smirily jsme se.
Tesne pote jsem podstoupila umele oplodneni a po bezproblemovem tehotenstvi se nam narodila krasna holcicka. Vim, jak se divas na umele oplodneni a deti z nej vzesle, ale ja verim, ze by se nam dcerka narodila i tak. Jiz kdyz jsem na zakrok sla, instinktivne jsem vedela, ze vse dobre dopadne. Behem celeho tehotenstvi a jeste nekolik mesicu pote jsem byla jako v "ZONE". Vnitrne jsem vedela, ze budu mit holcicku a ze se nam nemuze nic zleho stat. S manzelem dcerku nesmirne milujem a dela nam obrovskou radost. Holcicce jsou uz skoro 3 roky a radi bychom ji poridili bratricka nebo sestricku. Jenze miminko k nam stale nechce. Nekdy citim jeho dusicku tak blizko... a pak se zase vzdali. Jsem prilis narocna? Mela bych byt osudu vdecna za milujiciho manzela a dceru? Vim, ze miminka prichazeji, kdyz chteji ony a ne kdyz chceme my. Presto bych mu rada pripravila pudu a pozvala ho k nam. Poradila bys mi jak? S laskou Kamca 16.1.2010

Odpověď:

Milá Kamčo,

kdybych se měla podívat na cestu Vašeho budoucího miminka směrem k Vám, vypadá to, že to pro něho v tuto chvíli není vůbec jednoduché. Připadá si jako cizinec, který má vstoupit do země, kde to vůbec nezná. Proto pochybuje o tomto svém kroku a nijak nespěchá. Sice vnímá, že je zde pro něho připravené jisté místo, a dokonce se otevírá i náruč, ale z Vašeho srdce vycházejí pochybnosti. To je to místo, skrz které zatím nemůže přijít. I když je tahle dušička docela blízko. Pochybuje, jestli vůbec je možné překonat Váš strach. Ale je tady řešení. Vy sice vnímáte, že se k Vám chystá miminko - poklad, ale neměla byste se k němu tak zásadně upínat. Naopak, zvolněte, pak se uvolní i energie kolem Vás a všechno bude najednou mnohem krásnější... i pro budoucí miminko. Zatím je zde velké napětí. O umělém oplodnění byste uvažovat neměla, tudy cesta nevede. Těhotná byste mohla být přirozenou cestou do půl roku, záleží ale hodně na Vás, jestli budete schopna upravit energie kolem Vás, aby se k Vám dušička budoucího miminka nebála.

 

 

17. otázka:

Dobrý den, milá Wahl...
obracím se na Vás s dotazem, jakých určitě chodí spousta denně, pokud uznáte za vhodné, budu ráda za odpověď.
V minulosti jsem Vás již kontaktovala ohledně vztahu. Nyní mám již téměř dva roky pěkný vztah s mužem, o  kterém jste mi psala, že to bude muž s velkým M, s charismatem... Nebydlíme spolu, protože stále řeší s bývalou manželkou vyrovnání společného jmění, a dům, v němž žije, je tedy prozatím i jejím majetkem... ale to se snad v brzské době dá do pořádku, i přítel by rád, abychom se mohli k sobě nastěhovat a žít spolu...

Chci se zeptat na jinou věc, a to, jestli budu moci mít ještě děti? Věk se mi stále přičítá, bude mi 35 let. Partner svoje děti nemá a když jsme se o tom bavili, moc by dítě nebo i děti chtěl. Od července jsem přestala užívat antikoncepci, aby se tělo trošku pročistilo... ale zatím se nezadařilo... Myslím, že 7 měsíců je docela dlouhá doba... možná ale není jen vhodná doba pro příchod mimča...nevím. Musím na to myslet, nedá mi to... Milá Wahl, děkuji za případnou odpověď a přeju samé duhové krásné dny... Lenka   17.1.2010

Odpověď:

Milá Lenko,

ve Vašem případě se v současné době jako zásadní problém jeví nemožnost společného bydlení. Dům, který se řeší, nedovoluje Vaší lásce, aby se naplno projevila. Zatím jsou tady ve hře ještě jiné figurky. Nesmíte se divit. Vaše "snažení" zatím vypadá jako cesta proti proudu, tohle nemůže vyjít, zbytečná námaha. Je to podobné, jako byste si v těchto jarních dnech chtěla stavět sněhuláka a pevně věřila, že bude stát. Už zítřejší oteplení Vás přesvědčí, že tato myšlenka není správná, po sněhulákovi zůstane jen louže. Jakmile se ale materiální záležitosti mezi Vaším přítelem a jeho bývalou ženou vyřeší, uvidíte, jak se mnohé ve vztahu mezi Vámi vyladí. Pak najednou budete těhotná, ani se nebudete stačit divit. Přichází dušička, která má s Vámi dokončit příběh z minulosti, potřebuje se Vám narodit, je to hodně naléhavé i z její strany, těší se k Vám. Nemusíte být tedy smutná, když se pár měsíců Vaše plány nedaří. Miminko je opravdu blízku.     

 

 

18. otázka:

Milá paní Wahl,

jsou věci mezi nebem a zemí, které se dějí a nelze je "vysvětlit" anebo se tomu říká prostě osud. Je to již podruhé co se v k Vám "dostávám" díky mé přítelkyni, díky jejímu impulzu a upozornění na offline konferenci k miminkům. V létě 2009 jsme u Vás byli s manželem kvůli problémům s otěhotněním. Mimo jiné jste nám řekla, že určitě otěhotním a sice, že nejprve budou nějaké problémy, ale pak se narodí zdravý chlapeček. Z důvodu prvního neúspěchu jsem se Vás dovolila zeptat, zda je možné zjistit, kdy otěhotním. Zkusila jste to a vyšlo vám, že za 4 měsíce, což vycházelo na říjen. Ještě v létě (asi v polovině července) jsem měla strašně živý sen a sice, že jsem porodila mrtvou holčičku. Napsala jsem Vám o tom, ale odpověď jsem neobdržela. Nejprve jsem z toho byla velmi smutná, ale pak jsem si řekla, že dotazů asi dostáváte stovky a proto nemůžete odpovědět na každý. V říjnu jsme pak měli dovolenou, cítili jsme se oba moc dobře a tak jsme věřili, že teď už nám naše snahy o miminko vyjdou. Bohužel jsem ale dostala menstruaci, ze které jsem byla dost smutná. Tento "neúspěch" nás vyburcoval k dalším aktivitám a tak jsme od října provedli řadu dalších změn. Rozhodli jsme se, co nejvíce omezit/zlikvidovat sladkosti (oba je máme velmi rádi), protože společně s bílou moukou a solí představují bílý jed. Za 2 měsíce jsme oba zhubli 4 kg a to tím, že jsme jen omezili sladkosti a tudíž se i večer nepřejídali. Tentokrát to ale určitě nebyla "jen vypocená" voda, ale nadbytečný tuk z břicha a zadku. Dál oba cvičíme cviky podle Mojžíšové, oba jíme denně 1 PL konopného bio oleje a konop. semínka (samozřejmě bez psychotropních látek, schválené k prodeji, dočetla jsem se o skvělých zdravotních účincích konopí), výsledek jsme už zaznamenali - lepší vlasy, nehty, pleť, absolvovali jsme několik olejových relaxačních thajských masáží (ale ne těch klasických lámavých), po kterých jsme oba měli pocit znovuzrození jak na duši tak i na těle (mám dojem, že se mi od té doby "jakoby" lépe chodí), na Vaši radu jsme omezili i hluk z rádia, pouštím jej minimálně a naopak zakoupila jsem si 2 CD meditační, relaxační hudby určené k léčení čaker a energetických drah a také pro cvičení jógy. Když si pustím hlavně to na léčení čaker, cítím se po něm velmi dobře, jako bych byla nabitá energií. Také jsem pro nás oba zakoupila mandaly. I přes vlivy mrazů, krátkých dnů, dlouhých večerů, brzkého stávání se oproti minulé zimě necítím tak unavená a naopak, i když se stane, že někdy spím špatně a málo, tak i přesto, když kráčím tmou ráno do práce, tak si plně uvědomuji, že mi je dobře. Mám pocit, že jsme již oba udělali, co bylo v našich silách a možnostech. Také jsem se několikrát snažila ve stavu uklidnění vysílat své dotazy směrem k universu, k Bohu ... jestli je ještě něco, co bychom měli udělat, změnit, aby k nám miminko přišlo, ale žádný impulz, náznak, odpověď jsme nedostali. Od října jsme se s manželem dál snažili o početí miminka přirozenou cestou. Prožili jsme také klidné a idylické vánoce, kdy nám opět bylo moc dobře psychicky i fyzicky, ale bohužel jsem minulý pátek dostala zase menstruaci. Musím se Vám upřímně přiznat, že mě to tentokrát psychicky pořádně "semlelo", sesypala jsem se jak domeček z karet, celý večer jsem pak probrečela a stále dokola se ptala, proč se nám to nedaří, co děláme špatně. Tak moc jsem tomu věřila, že nám to tentokrát vyjde (vánoce jsou kouzelný čas splněných přání...), tolik dalších změn jsme udělali i s viditelnými pozitivními výsledky , tak proč ..... Tentokrát se mi "zhroutil" svět, ale doslovně, tak moc jsem těm "vánocům věřila", v ten okamžik se mi ani nechtělo žít, měla jsem dojem, že jsem ztratila smysl života. Od té doby, co se snažíme o miminko, si připadám jak na houpačce - momenty nadějí střídají okamžiky bolesti, zoufalství, slz, snah být tzv. silná a jít dál (což je nesmírně těžké a vyčerpávající), pozitivní myšlení/energie je vystřídávána okamžiky bolestí a momentální negativní nálady. Samozřejmě, že to vždycky nakonec přejde, vždycky to "nějak" zvládnu, ale je to nesmírně náročné psychicky a v případě umělých oplodnění (které jsem v minulosti absolvovala) díky hormonům i fyzicky. Obdivuji ženy, které na miminko čekali 10-20 let, bojovaly, nevzdaly to a nakonec "zvítězily". Balancuji na hraně mezi tím dál se snažit o miminko přirozenou cestou, dál pozitivně věřit a doufat, mezi dalším umělým oplodněním a rezignací na všechno. Jediné co mě od toho odrazuje, je víra ve Vaše slova, že budu určitě těhotná a budu mít zdravého chlapečka. To je to jediné...., co teď mám ....., čeho se snažím držet, ale trvá to dlouho, to čekání, proto bychom byli šťastní, kdybychom věděli, že existuje něco, co ještě můžeme udělat, změnit, aby k nám miminko konečně přišlo. Využívám proto tuto příležitost a budu velmi šťastná, když můj dotaz zařadíte do konference a odpovíte mi. Stále si opakuji Vaše slova, že určitě otěhotním a budu mít zdravého chlapečka. Víme, že miminko si musí vybrat nás. Možná něco děláme špatně a proto miminko "otálí". Mockrát Vám děkuji. Jana 17.1.2010

Dobrý večer, pamatuju si na Vás. Když se teď dívám do pláství, opravdu tady chlapeček je, ale současně Vy jste moc smutná. To bude teď největší problém. Jste vnitřně vystresovaná z toho, že už nejste nejmladší... Já vím, tohle se těžko zakazuje... Potřebujete do života dostat maximální radost, ale takovou tu upřímnou od srdce, abyste nebyla ze sebe zklamaná při každém probuzení, abyste neměla pocity beznaděje a marnosti. W. 17.1.2010

Dobrý večer paní Wahl,
chci Vám moc poděkovat, že jste si našla čas a odpověděla jste mi osobně. Vůbec jsem to nečekala, myslela jsem  si, že když tak mi odpovíte až přes tu offline konferenci, čili v březnu. Musím ale říct, že Vaše odpověď přišla právě včas. Vaše slova mi "nalila" krev do těla a já jsem znovu začala doufat a věřit. Tento Váš email jsem si vytiskla a nosím jej v kabelce jako talisman. Ještě jednou ze srdce děkuji a už teď se moc těším, až Vám zašlu fotku svého chlapečka. Hezký večer Jana 17.1.2010

Odpověď:

Milá Jano,

procesy, které vedou k početí miminka, jsou vedeny odjinud. Mohlo se zkomplikovat cokoliv, nesmíte se zlobit na sebe ani na nikoho jiného. Naplňte svůj život maximální radostí a láskou. Ve Vašem vztahu není žádný blok, který by početí bránil. Je perfektní, že jste na sobě začali s manželem pracovat, že se čistíte a uvažujete jinak. To všechno je důležité. Vím, že se pořád díváte na ty symbolické hodinky a pořád jste v napětí. Tohle není správné. Je tady boží oko... Čas není, jste jenom Vy, Váš manžel a mezi Vámi nekonečná láska. Nedivte se ničemu. Přijímejte každý nový den a žijte maximálně tady a teď. Letošní jaro by mělo být pro Vás zlomové.

 

 

19. otázka:

Dobrý den paní Wahlgrenis,

již 6 let toužíme s manželem po miminku, bohužel stále nepřichází. Po třech letech s manželem jsem byla mimoděložně těhotná a pak se zase cca 3 roky nedařilo otěhotnět vůbec. Gynekolog mě poslal na umělé oplodnění (vzhledem k mému věku, by prý na nic nečekal), ale já "umělé" miminko za každou cenu nechci. Je mi 36 let. 

Nepřipadá mi to správné-prostě je to proti přírodě. Kliniku jsem sice s manželem navštívila, ale tam mě to utvrdilo, že to není cesta, po které chci jít!

V říjnu 2009 jsem si udělala úraz kotníku při sportu, musela jsem na operaci a zůstala v klidu (bez stresu v práci) doma. V listopadu jsem zjistila, že jsem podruhé otěhotněla. Měli jsme velikou radost. Byl to úžasný pocit. Bohužel na silvestra jsem začala krvácet a potratila. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli budu mít možnost dát manželovi miminko. Děkuji za odpověď. S láskou Karol 18.1.2010

Odpověď:

Milá Karol,

musíme začít od konce Vaší otázky. Vy nesmíte pojímat svou budoucí mateřskou roli pouze ve smyslu "vyrobit a předat někomu miminko". Tohle není Vaše zásluha. Miminko přichází ve chvíli, kdy je to pro obě strany nejlepší. Když to vezmeme opravdu do detailů, jste z tohoto pohledu "pouze branou", skrz kterou je dovoleno dušičce vstoupit do tohoto světa. Nikdy Vám nikdo nepatří. Nemůžete brát nikoho ve svém životě jako majetek, každý má svou cestu, může se kdykoliv od Vás vzdálit. Jste tady pouze Vy, Vy sama o sobě už jste sto procent. Všechno ostatní, co Vám do života přichází, i všichni ostatní, kteří Vám do života přicházejí, jsou pro Vás už jenom jakýmsi bonusem, odměnou, ale nemusí to být navždy... Proto byste měla pojmout tuto svou roli poněkud jinak. Vy rozhodně nejste "stroj na dítě". Miminko k Vám přijít má, ale až budete schopna se přeladit na jinou vlnu. Potřebujete naplno vnímat lásku, která je všude kolem Vás, nejvíc milujete svého partnera a také byste měla vnímat, jak on miluje Vás. Všechno ostatní je nepodstatné. Nesmíte se také dívat na Vaše minulá trápení s otěhotněním jako na trest. Všechno se děje tak, jak se dít má. Vnímám tady v jistém smyslu Vaše zastavení. Možná jste si byla příliš jista sama sebou, tím, že je všechno bezchybné, všechno vychází, a jinak to ani nebude... Tak právě proto bude. Jakmile ale přijmete trochu i jiný rozměr, jakmile pochopíte, že tímto světem nehýbáte Vy ani nikdo z lidí, pak se mohou stát zázraky. K Vám by mělo dorazit miminko - anděl, snad chlapeček... Ale těhotenství budete nejspíš v klidu, neměla byste přeceňovat své síly. Dejte na rady lékařů, šetřete se. Přichází k Vám velice vyzrálá duše. Časově to vypadá na období mezi třemi a šesti měsíci od doby, kdy přijmete svou novou roli.  

 

 

20. otázka:

Dobrý večer milá Wahlgrenis,

chcem Vás poprosit o pomoc. S manzelom sa snazíme o miminko uz 10 rokov. V priebehu posledných troch rokov som prekonala 2 potraty. Jeden v 10tt a druhy v 6tt. Je to pre nas dost tazke. Na vysetreniach u nás nenasli  nic vázne, len trochu pomalsie spermie. Obaja mame 35 rokov. Uz sme zvazovali umele opl. ale ja to stale oddialujem. Ja na to nechcem ist. U Vás v ateliery mi vyslo, ze miminko je uz velmi blízko. Budem Vám velmi vdacná, ak sa na mna pozriete este raz. Z celého srdca Vám Dakujem. Monika 21.1.2010

Odpověď:

Milá Moniko,

opravdu je dušička budoucího miminka velice blízko. Vypadá to na holčičku. Otěhotnění se ve Vašem případě nejeví jako problém, ale pak, když už jste těhotná, se jakoby změníte. Nevím, jak Vám to nejlépe vysvětlit. Na mě to dělá dojem, že jakmile otěhotníte, stanete nebo se toužíte stát tím motorem, který řídí Vaše kroky. Ovšem tak to není. Během těhotenství, kterému se také říká "jiný stav", je všechno zcela jinak. Proto byste neměla v ničem, co jste dělala před otěhotněním, pokračovat. Nejvýrazněji tady vystupuje obraz Vaší profesní dráhy, kterou nejspíš budete muset na tuhle chvíli, než se miminko narodí, zcela opustit. Nemůžete dělat nic na půl, mateřstvím se všechno ve Vašem životě mění. Mělo by nastat naprosté vykolejení z Vašich stereotypů. Teprve potom lze uvidět nádherné boží oko, které se nad tím vším vyloupne a už s ani na chvíli od Vás nevzdálí. Nesmíte o své cestě pochybovat. Zapomeňte na to, jak je důležité vydělávat peníze, ale přelaďte se na maximální lásku. Nejen k partnerovi, ale i k sobě a vlastně k celému světu. Tahle láska dokáže zázraky. Nesmí zde být ani náznak nenávisti. Bude to pro Vás poměrně náročný proces, ale je zřejmé, že ho zvládnete. Časově byste mohla otěhotnět, pokud všechno správně přijmete, někdy na konci školních prázdnin.

 

 

21. otázka:

Drahá Wahl, již opět sedám a píši Ti. Tentokrát jsem se rozhodla, že je to naposled. Že je lepší někdy nic nevědět. Byla jsem zvědavá, utrápená a myslím, že právě proto teď nemám klid na duši. Stále si čtu tvé stránky. Abych byla konkrétní, nemůžu otěhotnět. Když čtu jiné dotazy, tak většinou uvádíš, že někde v dáli čeká miminko, dokonce říkáš, že je to holčička, nebo kluk. Omlouvám se teď za svůj dotaz, možná to vím a možná to tuším, ale asi to potřebuju vidět na vlastní oči. Psala jsem ti asi třikrát a nikdy jsi mi nic takového nenapsala. Z toho tedy usuzuji, že mi dítě není souzeno. Nevím, zda je to přechodné, nebo je to karma. Možná je to hloupé, ale tak nějak vnitřně potřebuju vědět, jak je to, abych mohla žít dál a hledat svojí cestu životem. Drahá wahl, moc tě prosím, odepiš mi něco, ta nejistota je k zbláznění a já už opravdu nevím kudy kam. Možná jsem hloupá a nerozumím tomu, co jsi mi psala. Já ti předem moc moc děkuji a omlouvám se, vím, že toho máš moc. S pozdravem Jana 25.1.2010

Odpověď:

Milá Jano,

neznám celý Váš příběh, teď si nevybavím žádné souvislosti. Ale nemám z Vás pocit, že byste otěhotnět nemohla. Jste sladěná s Univerzem, netápete, všechno, co jste ve svém životě řešila, se zdárně podařilo anebo to odešlo do minulosti a už se Vás to tedy netýká. Dokonce ani v pracovní oblasti nejste příliš ponořená, je zde prostor i pro jiné aktivity. Plujete krásně proudem života, nic si zbytečně nekomplikujete, neřešíte nic, co by se Vás netýkalo. Otevírají se Vám jiné cesty, není tady jediný problém. Jako malinko s otazníkem vnímám lásku mezi Vámi a Vaším partnerem, tady byste měli na proces početí zapomenout a opravdu se "jenom maximálně milovat". Tohle slovo je o všem, co nyní potřebujete vnímat. Otěhotnět byste mohla ke konci roku 2010, možná už v listopadu.

 

 

22. otázka:

Dobrý den Wahlgrenis,
chtěla bych Vás taky poprosit o pár rad ohledně miminka. Jste moc hodná, že jste otevřela další konferenci..
Už přes rok se s manželem snažíme o miminko. Chce nám dušička něco říct, co jí třeba trápí, že nepříchází? Chtěla bych vědět, jestli se k nám nějaká dušička vůbec chystá a jestli ano, kdy otěhotním? Kdy k nám přijde? Wahl, děkuju. Mějte se krásně... Laryanis 27.1.2010

Odpověď:

Milá Laryanis,

Tvůj příběh na rozdíl od Jany (21.) znám důkladně. Vím o Vaší Lucince i o tom, jak jsi přestala kouřit. Ve Tvém životě se odehrávají pořád zásadní změny, nežiješ ve stereotypech, to je krása... Miminko, na které se ptáš, je už skoro tady. Chlapeček. Nesmíš o něm pochybovat, on se moc těší, jen vnímá, že Vám možná zkomplikuje finanční rozpočet. Ne všechno je ideální v dnešní době, to je jasné. Miminko může někde ve Vašem podvědomí na tuhle bariéru narazit. Otevřená náruč by měla být naplněna láskou. Nezažíváte nyní s manželem nějaké krizové období? Tady je jakési nevyladění, jako byste se složitě potkávali nebo se Vaše slova míjí. Všechno je to nějak narušené. Ale zase bude dobře. V létě se Vaše soužití opět srovná a ke konci roku (říjen, listopad nebo prosinec) bys mohla otěhotnět.

 

 

23. otázka:

Milá Wahlgrenis,
moc Tě zdravím.
Stalo se mi něco zvláštního. Chtěli jsme s manželem druhé miminko. Po dlouhých třech letech snažení se nám to povedlo a já byla moc šťastná. Byla jsem ve třetím měsíci těhotenství.  Před pěti dny jsem začala trochu krvácet a včera jsem se u svého lékaře dozvěděla, že nám miminko umřelo. Pobrečela jsem si, a dnes - druhý den - jsem úplně v klidu. Cítím se moc dobře a přitom by jsem měla být smutná. Je to pro mě moc zvláštní situace, všichni kolem mě jsou smutní a pláčou a já si v klidu přemýšlím o práci, o budoucnosti....
Dnes mě také proběhlo hlavou jedno přísloví: Co tě nezabije, to tě posílí. Kéž bych to tak měla ve všem.
Jen by jsem se chtěla zeptat, jestli se dušička našeho miminka na nás nezlobí a chtěla by k nám ještě přijít.
Měj se moc hezky a děkuji za případnou odpověď.
Ila 27.01.2010

Odpověď:

Milá Ilo,

už jsem k Vašemu dotazu reagovala. Teď ještě dodatek. Přijala jste svou situaci výborně, opravdu jako dar, poděkovala jste, a nyní můžete postoupit o schůdek výš.Shůry zaznívá krásný potlesk. Miminko k Vám přijít má, pravděpodobně chlapeček, už je k Vám stočen velice výrazně. Potřebujete ho k doplnění celé Vaší rodiny, zatím ještě nejste kompletní. Vnímám zde jako doporučení pro Vás mírný odklon od pracovních povinností, ale spíše se více přiblížit k sobě, ke své ženě, kterou máte někde uvnitř. Tu byste měla hýčkat a předcházet si ji. Zaslouží si to. Otěhotnět byste měla pravděpodobně v červnu, těhotenství bude, pokud se někde něco nezkříží, zcela bez problémů.

 

 

24. otázka:

Drahá Wahl,
odkedy si otvorila konferenciu k bábätkám, uvažujem, či sa Ťa mám spýtať na dieťatko aj ja....
Ale je toľko žien, ktoré sa už roky snažia otehotnieť a ja som sa o to vlastne ani nepokúšala. Iba dúfam, že aj ja raz budem mama :-)
Problém je strach a obava, ale nie je to už také silné, ako to bolo kedysi. Takže, asi treba ešte na sebe popracovať... len roky bežia.
Čo ma ale nakoplo k tomu, že Ti píšem....
Pred chvíľkou som išla do kúpeľne a v ceste mi stojí Perwol. Stalo sa to viackrát, že tekuté pracie prostriedky boli popresúvané, ale v ceste mi ešte nestál žiadny.
Mierne som stŕpla :-) Je tu niekto so mnou, nasvedčujú tomu aj iné indície, len nemám stopercentnú odvahu pustiť sa do komunikácie. Napadlo ma aj, či to nie je dušička toho dieťatka. A práve preto Ti píšem. Viem, že máš toho veľmi veľa, ale nedalo mi to nenapísať. Myslím na Teba, veľmi často. A teším sa, že Ťa opäť uvidím.
S Láskou Mia 28.1.2010

Odpověď:

Milá Mio,

kdybych měla napsat bezprosttředně to, co nyní vnímám, byl by to především potlesk shůry - nad Tebou. Nesmíš o sobě pochybovat, ale větší priorita je pro Tebe práce než budování domova. Tady bude nejspíš chyba. Je zde roztříštěnost zájmů, nejsi pro sebe důležitá, proto řeším raději všechno ostatní, ale k sobě se dostáváš málokdy. Měla bys nechat rozkvést ten květ uvnitř své duše, tu ženu, která zatím spíše pláče místo toho, aby si užívala Tvé podpory. Jste jakoby dvě - jedna ta perfektní, profesionálně zdatná, úžasná kolegyně, a pak druhá, smutná... A ještě něco - jakoby pro Tebe všichni muži byli v nějaké jakoby bublině, v jiném světě, který se Tě netýká, protože Ty jsi úplně jinde. Tento rozpor ale souvisí zase jenom s Tebou. Jakmile tu ženu uvnitř sebe probudíš, začneš se najednou i jinak orientovat ve svých vztazích. Čeká Tě zásadní lekce, ale vyjdeš z ní vítězně. Muž, který se má stát otcem Tvého budoucího dítěte, ve Tvém životě už figuroval, ale z nějakých důvodů musel jinam, něco se tehdy nepovedlo. Nyní se mají Vaše kroky opět sejít. Nepochybuj o sobě, ale ani o něm. Najednou všechny problémy zmizí, jakoby ani nikdy nebyly... Pak teprve otěhotníš a bude z Tebe šťastná budoucí maminka. Chystá se k Tobě pravděpodobně holčička.

 

 

25. otázka:

Dobrý den Wahl,
ani vlastně nevím, zda Vám vykat nebo tykat, ale nějak cítím, že pro dnešek Vám asi budu vykat, i když jsem si dovolila toto důvěrné oslovení. Odkaz na Vaše stránky mi předala v nemocnici naše dobrá přítelkyně Ester v souvislosti s událostí, která se nám přihodila v posledních dnech. Bohužel jsme již podruhé přišli o nenarozené miminko.
Dovolte mi, abych Vám naši situaci trochu blíže popsala. Můj e-mail bude delší, přesto věřím, že bude přečten.

S manželem jsme spolu již dlouho, po skoro třinácti letech vztahu jsme se v roce 2008 vzali. Náš vztah vydržel mé studium vysoké školy v Brně i dva pobyty ve Spojených státech. Po svatbě jsme dali věcem volný průběh a začali se snažit o miminko. Když jsem po osmi měsících neotěhotněla, začala jsem si na doporučení lékaře měřit teplotu. Závěr byl takový, že nemám ovulaci. Mezitím jsem začala chodit na akupunkturu a začala užívat homeopata, snažili jsme se věc řešit přírodní cestou. Na radu lékaře jsem však vyzkoušela hormonální tabletku, po které jsem v červnu loňského roku ihned otěhotněla. Bohužel mé tělo nebylo na takovou "pomoc" podle všeho připravené a ve 4. týdnu došlo k samovolnému potratu. Celou tuto skutečnost jsme s manželem přičetli hormonální léčbě a ze zklamání jsme se myslím poměrně rychle dostali. Od té doby jsem již žádnou hormonální léčbu nepodstoupila. Pokračuji stále v akupunktuře a v užívání homeopat, byla jsem několikrát na masáži Dornovou metodou a užívám rovněž přírodní přípravky značky Energy. Proto jsme byli s manželem velice potěšeni, když jsem v prosinci loňského roku znovu otěhotněla. Bohužel právě minulou nedělí 31.1.2010 došlo v 8. týdnu těhotenství k dalšímu samovolnému potratu. Miminko se bohužel do zmiňovaného 8. týdne nevyvíjelo podle všeho dobře, na 8. týden bylo malé a nebylo plodem se srdeční činností.
Samozřejmě nás tato skutečnost velice mrzí, ale nepřestáváme věřit, že do třetice to vyjde. Já si v nemocnici slíbila, že příště "odsud pojedu se zdravým miminkem". Dovolili bychom se na Vás proto obrátit s dotazem, zda nám můžete poradit, zda cítíte možnou příčinu vzniklých skutečností. Musím přiznat, že mě velice zaujala Vaše odpověď na dotaz Veroniky ze dne 22.12.2009 (tato offline konference - 1. otázka) a možná podobnost se mnou. Je pravdou, že zejména já mám psychicky náročnou práci, jsem neustále pod tlakem termínů a věcí, které je třeba stihnout a udělat. Někdy si nosím práci i domů. Mými povahovými rysy je také poctivost, důslednost, zodpovědnost, nedokážu pracovní věci odbýt, i když se snažím, aby mi nekazily osobní život. Můžete nám prosím naznačit, zda toto je možná příčina našich zklamání?
Četla jsem na Vašich stránkách, že se snažíte zodpovídat zejména dotazy, které nejsou shodné. S manželem věříme, že si najdete čas a snad nám nastíníte cestu, kterou bychom se měli třeba dát, aby se naše rodinka brzo rozrostla.
Velice děkujeme za přečtení a budeme doufat ve Vaši odpověď. Na závěr dosti dlouhého e-mailu bych už snad chtěla jen dodat, že mě velice zaujal text v záhlaví Vašich webových stránek. Vždycky říkám, že věřím na věci mezi nebem a zemí, ale že nevím, jestli je to Bůh.
Ještě jednou děkujeme a zůstávme s pozdravem Šárka a Kája 3.2.2010

Odpověď:

Milá Šárko, milý Kájo,

na první pohled by se mohlo zdát, že mezi Vámi není něco v pořádku, jako by tady bylo něco, co neumožňuje zdravý vývoj. Ostatně Šárka sama naznačuje, že by to mohlo být přílišné zaujetí prací, kariérou, vztahy mezi kolegy, tohle je pro Vás piorita, i když láska mezi Vámi je, nemá takový prostor, jaký by si zasluhovala. Možná by nebylo marné, kdybyste se pokusili zavzpomínat, jaké to mezi Vámi bylo, když jste spolu začínali. Ta vlna zamilovanosti by Vás opět měla zcela prostoupit. Zase byste se měli vnímat jako muž a žena, tohle je ta nejdůležitější priorita. O ničem nepochybujte. Miminko se k Vám chystá (snad holčička), je to jasné. Je zde totiž jediná naprosto nepřehlédnutelná cesta, nikudy jinudy se vydávat nemůžete. A tam se s miminkem potkáte.Jakmile si přehodnotíte své priority, otěhotnění by mělo nastat, a to zcela přirozeně. Časově to vypadá na období přelomu mezi jarem a létem letošního roku, tuto zprávu ale přijměte s pokorou. Opravdu je cosi mezi nebem a zemí. Opravdu to není vidět a opravdu - věřte - je to Bůh... 

 

 

26. otázka:

Dobrý den milá Wahlgrenis,
nejdříve Vás co nejsrdečněji zdravím. Obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně příchodu miminka. Již řadu let toužím po miminku, které nepřichází. Nic se neděje náhodou a vím, že to byla v mém životě cesta a zkušenost, kterou jsem si měla projít. Jsem za ni vděčná a nesmírně ráda, protože mi dala poznání, že jsou jiné cesty než jen ty, které jsou vidět a jsou všem zřejmé. Dostala jsem se k jemnohmotnému světu, na Vaše stránky, semináře a v neposlední řadě jsem přestala jíst před pár měsíci maso. To vše přišlo tak nějak samo. Jsem dál a jsem za to všem, kteří mi na této cestě pomáhali, vděčná a moc děkuji. Pochopila jsem, že děti nepřicházejí na přání, pochopila jsem, že nejdůležitejší je láska. Že dítě je dar, ten nejcennější. Že láska je důležitá vůči všemu a vůči všem. Že máme mít rádi sami sebe. Ale pokud má přijít miminko, že důležitá láska mezi partnery. Na této cestě se stalo, že jsem si uvědomila, že mezi mnou a manželem už láska není. A proto nepřicházelo ani miminko. Objevil se však jiný muž. Jsme pouze kamarádi, i když já jsem se do něho zamilovala, protože mě hodně naučil a ukázal, jací LIDÉ mají být. Také ke mně přišly informace, že bych s tímto mužem měla být v budoucnu jako partnerka.
Milá Wahl, prosím, bude mi dáno být maminkou a prožít si zázrak zrození dítěte? Pokud ano, jak bych tomu mohla pomoci? Je mi přes 30 a vím, že čas neexistuje, přesto mi občas nějaký "dobrák" připomene biologické hodiny a trošku mě znervozní. Děkuji Vám za všechno. Dáša 4.2.2010

Odpověď:

Milá Dášo,

muž, který Vám vstoupil do života, je pro Vás velice zásadní. Vnímám tady, že jste se spolu potkat měli. Nic není náhoda. Už jste si pravděpodobně prožili část příběhu v minulosti, ale tehdy jste nedostali správný impuls, nemohlo to vyjít. Tentokrát jste oba jiní a máte šanci pochopit mnohé. Začíná Vám zcela nový života, uvažujete jinak, je to nová cesta pro Vás pro oba. Miminko k Vám přijít může, ale nesmíte zapomenout na lásku, která má pořád mezi Vámi dvěma zůstat jako prioritní. Tohle miminko by mělo přijít jako dar, jako odměna za všechna předešlá trápení. Můžete se už těšit. Ti "dobráci" jsou Vám schválně stavěni do cesty, berte jejich informace pro Vás jako zkoušku, jak zareagujete. Čas neexistuje, to, kolik je Vám let, není důležité. Důležitý je pouze Váš pocit, Váš vnitřní dojem. Pokud se cítíte mladá, pak i mladá jste. O tom nepochybujte. Ti "dobráci" mají smůlu...

 

 

27. otázka:

Milá Wahlgrenis,
setkali jsme se osobně koncem loňského roku, kdy jsem Vás navštívila v Praze. Dost často na Vás vzpomínám a řídím se Vašemi cennými radami (mimo jiné jsem odvezla z bytu miminkovské oblečky, začala jsem nosit jenom bílé spodní prádlo atd.). Snažím se nemyslet na svůj věk, ale v poslední době mi občas někdo velmi významě připomene, že ve 37 letech už nemusím vůbec přirozeně otěhotnět a mám jít co nejdříve na umělé oplodnění. Já ale stále věřím v přirozené otěhotnění, neboť jsem před více jak rokem už těhotná byla, ale bohužel jsem miminko v 9. t. samovolně potratila. Moc Vás tedy prosím o nahlédnutí do pláství, zdali se k nám dušička miminka zase o kousek přiblížila....a zdali k nám přijde přirozenou cestou. Vím, že čas neexistuje, ale někdy člověk potřebuje trochu pohladit po duši, dodat síly a podpořit, a to Vy tak krásně umíte.... Za všechno Vám z celého srdce děkuji a těším se zase na setkání. Mějte se krásně Martina 4.2.2010

Odpověď:

Milá Martino,

dušička je velice blízko, ale zatím je tady malý klacík přes cestu, nemůže k Vám tedy tak jednoduše, jak si myslíte. Připadá mi to tak, že miminko nyní potřebujete jako svou nálepku, jako znak, že umíte být matkou - jako ostatní, že se nijak nelišíte, že jste v pořádku. Důležitější tady ale je to, jak vnímáte vztah mezi Vámi a Vaším partnerem. Potřebujete se na sebe více naladit, více se k sobě přimknout, uvažovat, jako byste byli čerstvě zamilovaní a nikdo jiný na světě neexstoval, jenom Vy dva. V takové chvíli může dojít k přeladění na správnou vlnu a najednou budete těhotná. Tahle rychlost Vás až může překvapit. Je velice pravděpodobné, že toto těhotenství bude přirozenou cestou, bez komplikací. Časově by to mohlo být po těch největších vedrech, snad v září 2010.

 

 

28. otázka:

Milá Wahl,

již je tomu skoro 3 roky, co jsem se Tě ptala na význam času. Stále navštěvuji Tvé stránky a nechávám se jimi pohladit, když je mi ouvej na duši a nebo jen tak pro potěšení. Od té doby, kdy jsem nevěděla kudy kam, se můj život změnil a událo se spousty krásného. Setkala jsem se s úžasným mužem, se kterým jsme se do sebe zamilovali. Přes rok spolu žijeme a rádi bychom, aby k nám přišlo miminko. Oba máme děti z předchozích vztahů a vím, že jestli s námi dvěma někdo má být, že s námi bude. Přeci jen bych ráda věděla, zda budeme rodina a podaří se mi vzhledem k mému věku letos otěhotnět a zdravé miminko ještě mít. S láskou děkuji předem za odpověď Klára 10.2.2010

Odpověď:

Milá Kláro,

miminko se k Vám chystá. Ovšem je tady stín pochybnosti, snad žárlivost. Tohle byste si ještě měli vyladit. Nesmí zde být žádná pochybnost, nic, co byste vnímala nečistě nebo s náznakem otazníků. Jen čistý proud nekonečné lásky má procházet od Vašeho srdce k srdci Vašeho partnera a stejně tak i zpátky. Vaším otěhotněním se začne odvíjet zcela nový příběh. Budete jakoby znovu na začátku. Ale nesmí Vás nic zastavit ani nesmíte nijak zpochybnit tuto cestu. Miminko přichází v tu nejlepší možnou dobu, tohle nehodnoťte. Samozřejmě všechno jsou zkoušky a lekce, kterými musíme procházet. Denně jsme zkoušeni, i když zkoušejícího třeba ani nebereme na vědomí. Všechny naše myšlenky jsou za všech okolností monitorovány. Nesmíte se ničeho bát. Otevřte budoucímu miminku svou náruč a těšte se na ten neopakovatelný zázrak. S myšlenkami na budoucí miminko ale nesmíte zapomínat na své už narozené děti.

 

 

29. otázka:

Milá Wahlgrenis,
opět mne cosi zavedlo na Vaše stránky, a to ke konferenci k miminkům. Bude to už pár měsíců, co jsem Vám psala o snaze otěhotnět a vyprávěla o matce svého přítele, která trpí neskutečnou, opičí láskou. Už to bude 7 let, co se snažíme o miminko, to stále nepřichází. Absolvovali jsme další vyšetření a partnerovi zjistili, že jeho spermie mají mrtvé hlavičky. Já mám endometriozu, neprůchodný vaječník, před lety, kdy jsem podstoupila 2 IVF, mé tělo reagovalo vypuzením.. nepřijmutím. Dnes vím, že přes IVF cesta nevede a z toho důvodu jsem již 3. pokus nepodstoupila. V podstatě po zjištění stavu partnera, kdy nám doporučili dárce, jsem přestala věřit, že miminko někdy budeme mít, ale naděje umírá poslední a ve mně stále dřímá ten malý plamínek naděje a cosi mi říká.. "třeba to není ztracené, zázraky se dějí.."

Proto jsem se rozhodla napsat do konference k miminkům a požádat o Vaši radu. Jsme s přítelem spolu 9 let, milujeme se a tento rok bychom se rádi vzali. Něco mi říká, že i toto může být důvod, proč miminko nepřichází.. pominu-li naše zdravotní problémy. Bude mi 37 let, partner je o rok starší, čas běží a naše víra, že se miminka dočkáme... pomalu mizí. Prosím Wahlgrenis o Váš pohled... můžeme doufat? Moc děkuji a přeji Vám ze srdce to nejkrásnější. Zuzka 11.2.2010

Odpověď:

Milá Zuzko,

miminko nepřichází, když se s partnerem domluvíte, ale když ono si zvolí tu nejlepší možný termín. U Vás vnímám těhotenství jako nastavený program, skoro nic jiného neřešíte, ale hlavně zapomínáte sama na sebe. Někam se vytrácí Vaše vnitřní žena, tu byste měla objevit a oživit. Budoucí miminko je z Vás nešťastné, vidí, jak se trápíte a co všechno podstupujete. Tohle je totiž zbytečné. Měla byste se zaměřit na vlastní krev, tady bude možná problém. Doporučila bych Vám takéknížku Kurta Tepperweina - Pryč s kyselostí. Jde o Vaše vnitřní prostředí. Také byste možná mohla přehodnotit svůj jídelníček, některé potraviny jsou pro Vás zcela nevhodné. Ideální je jíst s láskou pokrmy, které byly s láskou připraveny. V ideálním případě když si je s láskou připravíte Vy sama, pak je v nich Vaše energie a všechno je tolik jiné. Tenhle spouštěč, jak probudit Vaši vnitřní ženu, je přes vnitřní prostředí... Doporučila bych ještě zábal z ricinového oleje. Možná si sama doplníte důležitý dílek mozaiky. Ale zázraky se opravdu dějí, o tom nepochybujte. Nezkoumejte "fyziognomii" svého partnera, nezkoumejte, co říkají doktoři... Zázraky se dějí jinudy, ne přes tabulky a čísla. Pokud se naladíte na tu správnou cestu, otěhotnět byste mohla pravděpodobně v říjnu 2010. Přijímejte, co k Vám přichází, ponořte se více do sebe.

 

 

30. otázka:

Milá Wahlgrenis.
mám dvě děti (u obou jsem od samého začátku věděla pohlaví a když jsem Vás viděla v tom odkazu na repotáž na Nově, pochopila jsem, že jste byla ta žena, která mi ve snu před 2 roky přišla říct, že budu mít Aničku) a mám pocit, že někde na mě ještě jedno miminko čeká, jakoby až za delší dobu, ale.... je tam někde?

Nebo je to jen moje přání?? Děkuju Vám Zuzana 14.2.2010

Odpověď:

Milá Zuzano,

má k Vám ještě jedno miminko přijít. Připadá mi, že už ale o sobě víte. Nějak jako byste spolu už komunikovaly... Snad chlapeček. Neměla byste o sobě pochybovat, těhotenství bude naprosto v pořádku, žádné komplikace. Je to nová láska, nová cesta, Vy dobře víte, že jste tady správně. Těšte se na tohle období. Těhotenství si užívejte, jsou to jedny z nejkrásnějších období v životě ženy. Všechno ostatní počká. Nadechujte naplno každý den, každou hodinu, minutu, vteřinu...

 

 

31. otázka:

Dobrý den, milá Wahlgrenis,

i my patříme k párům, které mnoho let marně touží po dítěti a to i přesto, že jsme oba v pořádku. Není a nikdy nebylo (po fyzické stránce) co řešit. Všechny výsledky jsou dobré. Troufám si říct, že náš zdravotní stav je dobrý (a hned to ťukám), dokonce velmi dobrý. Je to určitě také vlivem naší cesty za miminkem. Pracujeme na sobě nejen fyzicky, ale i duchovně a výsledky jsou opravdu viditelné. Cítíme se velmi dobře, mnohé vidíme úplně z jiného úhlu než před touto cestou a jsme za to rádi. Jsme spolu velice šťastní, jen to miminko stále nepřichází. Cítím, že určitě přijde, jen mám někdy strach, jestli už si náhodou tento pocit díky dlouhému čekání nenamlouvám - věřím, že ne. Vím, že všechno je a bude tak, jak má být, ale ten strach někdy převládne. Pracuji na to, aby nebyl už ani "někdy" a myslím, že se mi dokonce i daří, jen je to občas opravdu těžké. Ráda bych se Vás zeptala, jestli je třeba se bát, že se nedočkáme nebo mám být v klidu a čekat, až se k nám miminku bude chtít? Velmi děkuji za Vaši odpověď a přeji Vám jen to dobré. Michaela 15.2.2010

Odpověď:

Milá Michaelo,

strach Vám vůbec nesluší. Potřebujete se rozkvést, rozjasnit. Strach Vás jen škrtá, začerňuje. Připadá mi, že zásadní problém, proč už delší dobu nemůžete otěhotnět, souvisí s Vaší profesí nebo přímo s pracovním prostředím. Tady je něco nezdravého. Jako by se zde naznačovalo, že tohle není práce pro Vás, že byste ji dělat neměla. Vím, že v současné době jsou existenční otázky docela zásadní, možná si sama odpovíte, kde je problém a čeho přesně se týká. Nemusíte třeba ani měnit místo, což je složité, ale možná bude stačit, když jen upravíte svůj přístup k práci nebo k lidem, s kterými se zde potkáváte. Odtud vnímám totiž velký zápor směrem k Vám. S tím byste měla něco udělat. Určitě nesmíte dělat nic proti své vůli, žádné tlaky kolem žaludku Vám neprospívají. Potřebujete se položit do proudu čisté a nekonečné lásky. Jakmile se Vám tohle podaří, měla byste otěhotnět. Jen nesmíte řešit to, co Vás trápí hlavou, ale srdcem. Časově se ukazuje červenec jako období, kdy byste mohla otěhotnět.

 

 

32. otázka:

Milá Wahlgrenis, viděla jsem, že pořádáš další koferenci na téma otěhotnění. Byla jsem u Tebe v Pardubicích v ateliéru v červnu 2009. V plástvích vyšlo, že bych měla otěhotnět kolem Vánoc, což se bohužel nestalo. Nevím proč, napadá mne, zda jsem neudělala nějakou chybu, nebo je něco špatně a já nevím co. Ach jo, je mi smutno, připadám si, že jsem ztratila poslední naději kterou jsem měla. Alena 16.2.2010

Odpověď:

Milá Aleno,

kdybych to měla pojmout jednoduše, připadá mi, že jste se vzdálila od té své ženy někam hodně daleko a stal se z Vás stroj. To není dobře. Váš partner je na zcela jiné vlně, ten to má dobře, ale u Vás jsou nějaké pochybnosti, pochybujete nejvíc o sobě, už byste chtěla mít svůj úkol splněný. Ale tohle není Váš úkol, tohle je propojení jinam, spolupráce ještě s jinými světy, kterou jen tak obejít nemůžete. Ani ve Vašem případě by neměla být práce prioritou, všechno byste měla přeorganizovat směrem k sobě. Jiný jídelníček, jiné způsoby kolem přípravy jídla, jiný režim spaní, ale hlavně Vy tady jste tou prioritou, bez ohledu, jestli jste nebo nejste těhotná. Tohle je základ, který byste měla pochopit ze všeho nejdřív. Teprve potom - až v druhé fázi - můžete uvažovat o miminku. Teď jste malinkou zabloudila. Ale rozhodně nejste ztracená absolutně. Miminko k Vám přichází a určitě se potkáte. Jako potvrzení je nad vším boží oko. Nepochybujte o sobě. 

 

 

33. otázka:

Ráda bych věděla, zda budu mít někdy děti, když mi bude 35 let a jsem stále sama a na lásku i na početí dítěte jsou zapotřebí dva a jejich vzájemná láska a důvěra? Miluji sice muže, jenže nevím, zda mi nám oběma dá ještě šanci? Mějte se hezky.Niki 21.2.2010

Odpověď:

Milá Niki,

miminko k Vám přijde, zatím si zpracováváte minulé otřesy, pravděpodobně je za Vámi složitá krize nebo trápení. Postupně se ale přelaďujete na sebe a to je moc dobře. Nesmíte se ohlížet na čas, ani na to, co říkají ostatní lidé. Tohle je "program" Váš a Vašeho budoucího dítěte. Miminko přichází, ale Vy byste mohla být těhotenstvím mírně znejistěna. Tohle se také občas stává, maminka se nedokáže s novou situací vyrovnat, má strach o sebe, je tady nejistota, co bude a jak to všechno vlastně zvládne. Tady totiž ale vůbec není důležitá matka, jako spíš její role, kterou zvládnout má v každém případě. Matka jako brána do tohoto světa. Z toho vyššího hlediska tedy o ženu jakoby ani nejde, skrz ni je "pouze" umožněno přijít novému človíčku. To je největší zázrak života. Některé budoucí maminky mají právě z této situace strach, nedokáží ale přijmout to, že to, co se nyní děje, je v režii někoho jiného. Miminko je pak výsledek tohoto celého procesu, procesu přijetí, kdy se nesmí o ničem pochybovat. Postupně se stáváte součástí tohoto procesu, není to jednoduchá cesta... Miminko k Vám přichází za vyšší podpory. Období, kdy byste mohla otěhotnět, vypadá na měsíce od července do konce roku 2010.

 

 

34. otázka:

Milá Wahlgrenis,
dlouho jsem se rozmýšlela, jestli mohu využít Vaší konference, kterou pořádáte pro maminky toužící po miminku. Možná si můj příběh pamatujete. Psala jsem Vám, když nám lékaři oznámili vážnou vývojovou vadu našeho očekávaného miminka, psala jsem i o našem rozhodnutí a pak o mém hledání toho, co jsem neznala a co mě tolik obohatilo a co mi přináší odpovědi na řadu otázek dodnes. Také jsem Vás se svým manželem navštívila a pak psala i o druhém miminku, které přišlo, ale velmi brzy zase odešlo.
U mě se znovu rozvinula ta šňůrka otázek, pocitů beznaděje a obrovské touhy. Byly to nekonečné otázky, co dělám špatně, co mám teď pochopit, proč miminko nechtělo zůstat... Tuším, že jedním důvodem byl vztah v soužití s manželovou maminkou a jím velmi ovlivněný i náš vztah s manželem. Moc mě to všechno mrzelo. Dnes se díky některým změnám vztahy uklidnily, myslím, že získaly na upřímnosti, vřelosti a vzájemné radosti ze setkání. Poslední dny cítím, že znovu se i mezi nás dva s manželem vrací ta pravá láska, která se poslední dobou schovávala kdesi za rohem. Oba moc toužíme po miminku, ale současně oba moc dobře víme, že pokud má přijít, samo si vybere, kdy to bude. Učím se nepočítat dny, ani ty nejvhodnější dny pro příchod dušičky, těším se na jaro, kytičky a zelenou trávu a v koutku duše doufám, že si nás miminko přece jen jednou vyhlédne. Někdy to jde snáz, někdy hůř, ale už se nedívám na kočárky s lítostí, v duši cítím radost a naději, že se snad také jednou dočkám. V létě se mé sestře a švagrové narodí miminko, moc bych si přála, aby se to štěstí v naší rodině alespoň maličko pozdrželo. Myslíte, milá Wahlgrenis, že se u nás to štěstí přece jen na chvíli zastaví a miminko přijde i k nám?
Chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaše stránky, za možnost si číst a čerpat nové poznatky a nacházet odpovědi na otázky. Také děkuji za tip na ricinový zábal a knížku pana M. Hrabici. Mockrát děkuji, pokud můžu konference využít.
S přáním všeho nejhezčího Jaris 22.2.2010

Odpověď:

Milá Jaris,

velice dobře si na Váš příběh pamatuji. Teď zažíváte období zmatků, ale rozhodně by to nemělo trvad dlouho. Na konci této váhavé cesty je vyladění do zcela jiných vibrací, nacházíte cestu k sobě, k té ženě ve Vás, která se malinko ztratila. Zase bude dobře. Nevím, jestli jsme spolu mluvily o důležitosti změnit jídelníček a jakým způsobem, co byste měla omezit a co naopak nově zařadit... Nesmíte si nic z toho, co jste prožívala, vyčítat. Tohle už doufám chápete. Blíží se k Vám holčička, ale budete muset jí vyjít vstříc. Otevřená náruč ale nestačí. Tohle miminko se dívá, jestli jste vyladěná na sebe, jestli se máte opravdu ráda, jestli si neubližujete, jestli mluvíte ze srdce a všechno děláte s láskou. Je toho hodně, já vím. Ale rozhodně je důležitá, jinudy se nevydávejte. Pravděpodobně v listopadu 2010 byste už měla být těhotná. Tentokrát zažijete krásné těhotenství, jehož vyvrcholením bude krásné miminko. Bude to nové zrození i pro Vás. Pak už bude všechno úplně jinak. Ale to této fáze musíte teprve dozrát. Půjde to, nebojte se.

 

 

35. otázka:

Milá Wahlgrenis,
moc vás zdravím a posílám mnoho pozdravů a lásky. Gratuluji vám k 6. výročí webu, jsem se ráda zaregistrovala. Trávíte na webu spoustu času a odpovídáte lidem hledajícím a toužícím po odpovědi, takže vše je v pořádku, jak má být.
Byla jsem týden na horách a když jsem se vrátila, tak i já ve stejný den vašeho výročí webu oslavila své 35. narozeniny. Oslavila jsem je hezky - celý den jsem uklízela dům, utírala starý usazený prach a zárověń jako bych ho uklízela v sobě. Měla jsem z toho nádherný pocit a zároveň,jako by mě to nabíjelo. Celý byt pak zářil čistotou... řekla jsem si, že takhle, jak září můj byt, chci od teď i zářit já, a tak na to myslím, a stále si ten pocit připomínám.
Myslím si, přeji si, že od mých 35 let to půjde jinak, že se budu svou cestou ubírat rychleji, už vím, co chci a kudy chci jít a čemu už umím říct - děkuji nechci, to není můj život, toto odmítám, jako bych sundala svoji masku a už si ji nechci znova navléci. Chci mluvit přímo a jasně, s láskou... Budu se o to snažit a každý den to vylepšovat.
Dokonce mě už 14 dní nebolí kolena, párkrát jsem si na ně klekla před Bohem, jak jste se o tom zmiňovala v Lanškrouně.
Věřím, že miminko ke mně přijde, moc si to přeji a prosím o něj, jen mě pořád napadá, proč mám hormonální nerovnováhu, proč nemám menstruaci. Jak mám na to přijít a odstranit tu příčinu. Chtěla bych na to přijít proč, proč to je...? Jak z toho ven.
Pořád si pročítám offline k miminkům a přemýšlím, jestli se znova ptát na příčinu, na radu, abych neusnula na vavřínech a miminko ke mně našlo cestu. Jestli vás můžu poprosit, a jestli by to šlo zařadit mě taky do office k miminkům, jestli se neukáže nějaká změna, rada nebo objasnění. Už to bude rok, co jsem po čtyřech letech měla slabé měsíčky, ale od té doby se mi neukázaly, někdy jsem z toho zoufalá, i když se snažím na to myslet pozitivně. Ale vy víte, jak to je...
Také mám teď problémy v práci, nenaplňuje mě, a tak přemýšlím, kam se vrtnout, kudy jít...
Děkuji vám za případnou odpověď, mám vás moc ráda a těším se, až vás zas uvidím.
Děkuji, s úctou k vám Hanka 27.2.2010

Odpověď:

Milá Hanko,

s Vaší otázkou jsem si vzpomněla na poslední akci, která byla v Turčianských Teplicích. Tam byla paní, která zmínila tři zázraky v přímém přenosu. S prosbou "nahoru" požádala o větší prsa... pak prý řekla, že už to stačí... Tohle mi nepřísluší hodnotit, ale prsa měla. Druhá prosba nahoru byla vyrůst alespoň o kousek. Do té doby měřila 154 cm. Opravdu vyrostla, o celých 6 cm - má 160 cm. Je to už dospělá žena, nezmiňovala věk, ale odhadla bych ji tak na padesát. Prostě vyrostla. A třetí zázrak, s kterým se nám svěřila: Nějakou dobu začala se sebou pracovat, změnila jídelníček a vůbec udělala v životě změny, kterých se předtím bála. A po přechodu začala znovu menstruovat. Sice doktoři z toho byli mírně vykolejení, nechápali to, ale ona věděla své...

Pokora v životě je moc důležitá, dějí se zázraky, pokud je jich člověk hoden. Vím, co jsme spolu probíraly. Nejspíš jsou tady ještě rezervy, to si ale nedovoluji hodnotit. Připadá mi, že jste toho ve svém životě změnila už poměrně hodně, dostala jste se na novou vlnu, jako by se teprve nyní mohl otevřít nový příběh. Jste už vyladěná, jako když objevíte staré chraptící rádio, chvilku si s ním hrajete a najednou se ozve krásná písnička. Řeknete si, že to snad ani není možné. Opravdu se pod Vašima rukama rozehrává nový děj, podařilo se Vám nemožné, objevujete svá tajná vrátka jinam. Ještě více byste ale měla zintenzivnit láskyplné prožívání, ten proud od Vás směrem k partnerovi a zase od něho směrem k Vám. Měli byste si navzájem před sebou říct, že jste pro sebe tou nejvyšší bohyní a tím nejvyšším bohem, budeme-li se chvíli pohybovat v těchto vzletných termínech. Žádný jiný muž by neměl existovat, žádná jiná žena by neměla existovat. Láska dokáže nastartovat všechny procesy v těle, opravdu stačí jen uvěřit. Tady se mi pořád jeví Vaše miminko jako reálné. Nebudu se ptát na termíny, touha a láska by Vám měly odpovědět nejlépe. Ta Vaše vnitřní žena potřebuje probudit, zůstala totiž někde ve Vás zakletá. Potřebujete se dostat o několik úrovní výš, zatím se jen necháváte zneklidnět těmi fyziologickými procesy, které neprobíhají.



OHLASY:

Krásný den (i když již březnový, tak stále sněhový) milá Wahlgrenis,
chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaši odpověď ke konferenci ohledně miminek.
Měla jsem z ní ohromnou radost a tak nějak cítím, že se to vše stane a bude to podle Božího plánu. Moc se těším na příchod miminka, je ve mně hodně lásky, kterou bych chtěla rozdat.
Velmi se mi líbilo Vaše sdělení ohledně toho, abych o ničem nepochybovala, ani o partnerovi, protože on je opravdu tím nejlepším, co mě mohlo potkat a připadá mi, že je zde proto, aby byl můj anděl strážný!!!
Jen by mě zajímalo, zda také vnímáte ženskou energii v dušičce, která kolem mne krouží? Vím, že bych přijala každé miminko (chlapce i holčičku), jen jsem chtěla potvrdit reakci mého kyvadla, které mi neustále ukazuje děvčátko. Ještě jednou děkuji moc a také se těším, až bude seminář v Českých Budějovicích. Posílám Vám hřejivou lásku a mnoho pozitivní energie,
Vaše Hanina 11.3.2010

Milá Wahlgrenis,
ze srdce Vám děkuji za Vaši odpověď v dnešní konferenci ohledně miminek. Je to až neuvěřitelné, jak přesně dokážete vystihnout pravou podstatu věcí, které ve skrytu duše třeba víme, ale nechceme si je přiznat...
Měla jsem z radosti slzy v očích a úplně jsem cítila, jak mnou prostupuje něco zvláštního, nevím jak to nazvat, něco jako pokora a vnitřní vyladění.
Děkuji Vám za všechno, mějte krásné jaro a já už se teď těším, až bude po těch největších vedrech...
Určitě se Vám ozvu.
Martina 11.3.2010

MILÁ A VÁŽENA PANI WAHLGRENIS, DOBRÝ DEN.
NEJDŘIVE BYCH VAM CHTĚLA PODĚKOVAT ZA OFFLINNE KONFERENCI, ZA ODPOVĚD POD ČISLEM 6.
JAK UŽ JSEM VAM PSALA ŽE 19.LEDNA JSEM SE ODSTĚHOVALA OD SVEHO PŘITELE - DRUHA, BYLA JSEM NA UBYTOVNĚ. 14 DNU BYLO VŠE V POŘADKU, CHODILA JSEM SE BAVIT, PROSTE TRAVILA SVUJ ČAS PODLE SVYCH MOŽNOSTI, JEDNOHO KRASNYHO DNE TO JEST 6.2.MĚ V NOCI ODVEZLI NA POHOTOVOST, ANI ONI SAMI NEVĚDĚLI, CO MI JE, JEN MI NASADILI DO ŽILI GLUKOZU A POTOM MĚ PUSTILI DOMU.
NEBYLO MI DOBŘE, V TEN DEN MUJ DRUH HLEDAL SVOJI SEGRU, OBVOLAVAL VŠE, NAŠTĚSTÍ JI NAŠEL A KDYŽ JSEM S NI MLUVILA, ŘEKLA JI ŽE MĚ ODVEZLI NA POHOTOVOST, V TOM JSEM SLYŠELA, JAK MUJ DRUH VOLAL, AT SE VRATÍM.
MUJ STAV MI NEDOVOLIL BYT SAMA. TEN STAV TRVA OD 6.2. A JA NEVIM, CO MI JE. TED NEDAVNO JSEM BYLA ODVEZENA 3.KRAT NA POHOTOVOST ZE ZVLAŠTNYMI STAVY, MAM V MOČÍ KREV A DALI MI PRAŠKY NA UKLIDNĚNÍ.
VÁŽENA A MILA PANÍ WAHLGRENIS S CELYHO SRDCE VAS PROSÍM O POMOC, PROSIM VAS, CO MI JE? PŘALA BYCH SE UZDRAVIT. ZNAMENA TO, ŽE ODPOVĚD OD VAS Z 11.BŘEZNA UŽ NEPLATÍ?
MOC VAS PROSÍM O POMOC, NEBOT ANI DOKTOŘI NEVĚDÍ, CO MI JE.
Z CELYHO SRDCE VAM PŘEJI KRASNY NIČIM NERUŠENY DEN.
Z POZDRAVEM TEREZA 12.3.2010
Vážena paní wahlgrenis, dobrý den, nechci vas zatěžovat, vim, kolik toho mate, rada bych vas poprosila o vysvětlení, co se mi děje - udělala jsem někde chybu? Vubec nemam tušení, kdo mě miluje, jaky muž? Z CELYHO SRDCE VAS PROSÍM O VYSVĚTLENÍ JSEM NA VAŠKACH. JESTLY MI ROZUMITE. NEMAM V UMYSLU VAS OTRAVOVAT, JEN VAS PROSÍM O VYSVĚTLENÍ. MOC VAM DĚKUJI A PŘEJU PŘEKRASNY DEN SLUNEČNY.
Z POZDRAVEM TEREZA 15.3.2010

Miloučká Wahlgrenis,
chtěla bych za sebe a za manžela strašně moc poděkovat za nádhernou odpověď. Po spuštění konference mi manžel hned volal a ptal se, co Wahlgrenis napsala?
A když jsem mu přečetla, co jsi nám nádherného napsala, tak bylo slyšet, jak je dojatý a neskutečně šťastný.
Doma mě pořád objímal a nechtěl mě pustit, bylo to nádherné. Vím, že se naše čekání vyplatilo a ted mi připadá, že jsme ani nečekali - co jsou to čtyři roky ....... Jsme ti opravdu moc vděčni. Jakmile zjistíme tu úžasnou zprávičku, tak ti napíši. Vždyť nebýt tebe a tvých kouzelných stránek, tak bych nežila, ale přežívala. A já ted propolouvám životem a je to nádherný pocit. Děkujeme, děkujeme, děkujeme. Mám tě moc ráda Wahlgrenis.
Petruška 12.3.2010

Mila Wahl,
dekuji za odpoved pri konferenci k miminkum... Krasne mne naladila do pozitivni vlny... nestihla jsem uz reagovat pred konferenci, ale mam pocit, ze je dusicka detatka nekde velmi blizko, vim, ze je to mozna "nadpozemsky smyslejici", ale problikava nam svetlo na manzelove kole - je to jak svetylko na daleke ceste, ale uz je blizko, priblizujeme se.
Mejte se krasne, jarne!
Za chvilku je tu DEN, kdy se budu loucit se svymi kastany z podzima, jak s nimi mam nalozit? Jen tak vyhodit je preci nemuzu, udelaly mi krasnou sluzbu! Prosim, poradite?
Michaela 12.3.2010

Milá Wahlgrenis,
moc Vám děkuji za včerejší konferenci i za odpověď. Je opravdu krásné vidět, jak zázraky přicházejí, když je chceme do svého života vpustit. Těším se, až Vám budu napíši, že vše je tak, jak má.
Děkuji a ať Vám vstupují do života jen krásné zážitky a zázraky
Dáša 12.3.2010

Dobrý večer,
moc děkujeme za Vaši odpověď na on-line konferenci, za naději a povzbuzení. Už od února se snažím nebrat práci "tak moc vážně".
S pozdravem
Šárka a Kája 13.3.2010

Milá Wahlgrenis,
přeji krásný nedělní den. Chtěla bych velice poděkovat za krásnou odpověď k mému dotazu na miminko.
Přiznám se, že když jsem Vaši odpověď četla, rozplakala jsem se. Nejen proto, že mám naději a miminko už je tak blízko, ale také proto, že i od Vás mi přišel vzkaz, že o sobě nemám pochybovat.
Tolik se snažím, ale je to těžké, přesto se nevzdávám. A najednou - tou Vaší odpovědí - se mi zdá, že se to nějak odlehčilo, jakoby mi ze srdce spadl těžký kámen. Teď už vím, že si dary zasloužím....
Děkuji za to, Jana 14.3.2019

Milá Wahgrenis,
jste báječná.
Pár slovy dokážete rozpustit ty největší zakořeněné strachy.
Místo nich vsadíte semínko lásky - které klíčí v každé z nás, které jste dala naději.
Požehnaná buď zahradnice života.
Děkuji.
Markéta 15.3.2010

Milá wahlgrenis,
ešte nedávno som počítala dni kedy bude 11.3. a už je aj po ňom, ten čas tak rýchlo beží.
Rada by som ti poďakovala za tvoju odpoveď na dotaz č.13. Niekde vo vnútri som cítila, cítim, že dušička príde či už skôr alebo neskôr i napriek môjmu veku, ale predsa len dni sú rôzne a pochybnosť sa z času na čas dostaví.
K tomu, čo si mi napísala, sedí moje občasné povýšenecké správanie voči ľuďom, mám problém akceptovať niektorých ľudí, pritom jednotlivcom milujem. A aj využívanie môjho partnera na určité veci ak som lenivá. Som si toho už dlhšiu dobu vedomá a snažím sa s tým niečo robiť, ale som rada, že si mi to na tvrdovku povedala, potrebovala som to počuť J
Ešte raz ti z celého srdca ďakujem za odpoveď a želám čo najšťastnejšie dni a hlavne veľa zdravia.
Adriana 15.3.2010

Milá Wahlgrenis,
mockrát vám děkuji za odpověď v konferenci k miminkům,moc si toho vážím. Mám z toho rozporuplné pocity, radost i smutek. Radost z toho, že mám naději a že jsem už naladěná, a smutek z toho, že je to pořád málo. Máte pravdu, že bych měla víc procitovat proud lásky ode mne k partnerovi a od něj ke mně.
Cítím vevnitř, že to pořád ještě není ono, i když cítím a vím, že náš vztah se zlepšil, jsme na sebe víc naladění, milujeme se, jsme štastn, že jsme spolu a zároveň si dáváme svobodu. Partner udělal veliké vnitřní změny (byly jsme v divadle na Čtyřech dohodách, a to na něj hodně zapůsobilo). I já citím lásku, ale opravdu ji tak neprocituji, mám problém to procítit naplno, i když to vnitřním zrakem vidím, že to ke mně od něj přichází a ode mne k němu.
Zapracuji na tom... I ta uvězněná žena ve mně, také vím, že ji tam mám, ale spíš nevím, jak ji vysvobodit, tak moc si to přeji....
Minulý týden se mi o vás zdálo, bylo to poprvé a nádherné. Přišla jste k nám na návštěvu a dala jste si na klín moji holčičku Aličku (je jí 8 let), a najednou z ní bylo malé miminko. Ráno jsem se proudila a měla jsem nádherný pocit.
O víkendu u mě byla kamarádka, co jí znám roky a mám ji moc ráda. Vyprávěla mi, jak je na tom špatně, že se rozešla po 6 letech s milencem. Vlastně je vdaná 20 let a milenci ji provázejí celé manželství... Já ji poslouchala, bylo mi jí líto, ale vůbec jsem jí nerozuměla, vůbec jsem nerozuměla, co říká, jestli víte, jak to myslím, ale asi víte..
Druhý den mi bylo divně, byla jsem hodně nervozní, až jsem se neměla ráda, byla to docela veliká bouře, ale přeběhla rychle, vybrečela jsem se a bylo to pryč.
V noci se mi pak zdál sen, že jsem byla partnerovi nevěrná, a když mi ráno zazvonil budík, tak jsem byla moc štastná, že to byl jen sen, že s tím nemusím žít, že jsem mu byla nevěrná (ve snu jsem byla zoufalá...), opravdu jsem byla moc štástná, že to byl "jen"sen..
Ani nevím, proč vám to píšu, ale přišlo mi, že vám to mám napsat, byla jsem z toho zmatená.
Děkuji vám za přečtení mých řádků a ještě jednou za odpověď k miminku, každý den si ji pročítám...
S láskou Hanka 17.3.2010

Dobrý den Wahlgrenis,
ještě jednou bych Ti chtěla poděkovat za odpověď ohledně miminka (otázka č.10).
Petra 18.3.2010

Drahá Wahl,
prvé pocity po prečítaní odpovede boli úžasne oslobodzujúce. Dostala som guráž a väčšiu chuť žiť...
Ale potom sa vo mne vytancovali asi všetky emócie a cez víkend, ktorý som trávila s partnerom, obzvlášť. Jasné, že mi to všetko vytkol, chápem ho, bolo mi to aj ľúto.
Stále som z toho trochu zmätená, ani som hneď nedokázala reagovať na Tvoje slová.
Verím ale, že všetko dopadne najlepšie, ako je to len možné.
Ďakujem Ti z celého srdca, za všetko!
Mia 18.3.2010

Milá Wahl,
děkuji Vám za odpověď v březnové konferenci k miminkům. Přestože vypadá tak optimisticky a jaro ještě nekončí, tak nějak poslední dobou mám čím dál silnější pocit (i když mám živé sny o dítěti a cítím jeho přítomnost), že nám není souzené mít miminko a že teď čas, co je před náma, je o smíření se s tímto osudem a nalezení jiné společné cesty. Bohužel si miminko nepřivoláme žádným výkladem karet ani jiným způsobem, kouzlem. Proto bych Vám chtěla moc poděkovat za Váš čas, který jste nám věnovala.
díky Lenka 12.4.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.