wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Palmové listy... Máme vůbec svobodnou vůli?


Milá Wahlgrenis,
četla jsem, že do Prahy budou přivezeny Palmové listy, na kterých je napsána minulost, přítomnost a budoucnost konkrétních lidí.
Prosím Vás, chtěla bych se v této souvislosti zeptat, zda máme svobodnou vůli, či zda je vše dáno.
Moc Vám děkuji a přeji Vám krásné dny.
Amon 12.02.2010

Milá Amon,
palmové listy jsou dodnes opředeny mnoha tajemstvími. Na internetu jsou o nich pouhé útržky, ale jedno je zřejmé. Jsou pravdivé, skoro pravdivější než čistá pravda.
Proroctví o Evropě z knihovny palmových listů
To, co je zapsáno v palmových listech, nevzniklo na podnět člověka, není to suché slohové cvičení, ale přenos informací, které zaznamenali během let proroci. Ti měli napojení jinam, dokázali zaznamenat skutečnosti, které se s obdivuhodnou přeností shodovaly s budoucími ději. Na tohle není rozumové vysvětlení... Tak to prostě je.
Počty palmových listů neodpovídají celkovému počtu lidí, ale jsou zde jen osudy těch, kteří se někdy nějakým způsobem do této knihovny vypraví a začnou se po tom svém palmovém listu shánět...
Tohle je až za hranicí rozumu, to normální lidský mozek nepochopí.
Už se dávno před okamžikem, než se tento člověk narodil, vědělo, že sem přijde. Zvláštní...
Z toho vyplývá Tvá zcela logická otázka. Máme vůbec svobodnou vůli?
Několikrát jsem se k tomuto tématu vyjadřovala. Ale ne až takhle zásadně.
Moje definice je: "Osud je to, co chceme."
My se rozhodujeme, s jakým partnerem budeme, jakou školu vystudujeme, čemu se budeme v životě věnovat atd. Volby jsou na nás - vpravo nebo vlevo, nahoru nebo dolů, černá nebo bílá.
Tady je ta lidská svoboda. Tohle si můžeme každý nalinkovat po svém. Tady se rozhodujeme sami za sebe.
Ovšem ještě mnohem výš je rovina, kde je nastaveno, jak to vlastně budeme chtít. A to souhlasí s palmovými listy.
Přestože je několik možností, z kterých si můžeme vybrat, jen jedna je ta, po které půjdeme. Možná o tomto rozhodování nějakou dobu přemýšlíme, ale to není podstatné. V palmových listech je zapsáno, jaká ta možnost to bude.
To, co si zvolíme, je to, co mělo nastat...
© Wahlgrenis 12.02.2010

Milá Wahlgrenis,
velice Vám děkuji za Vaši odpověď.
Touto otázkou se zabývám už několik let, přečetla jsem spousty knih, spousty článků na internetu, ale nikdy nikdo mi to takto nevysvětlil. Chyběl mi tam ten spojovací článek, který jste mi dnes dala Vy.
Děkuji Vám velice a přeji Vám pěkný večer
Amon 12.02.2010

Krásný den milá Wahlgrenis,
tak teď jsem přečetla Vaše vyjádření k palmovým listům. To pak tedy opravdu znamená, že vše je už dané? A my se snažíme a myslíme, že jsou to naše rozhodnutí, ale ony vlastně jsou už daná. Takže to by pak vypadalo tak, že nemusím o nic usilovat, ono to stejně přijde?
Děkuji
Hanka 17.02.2010

Milá Hanko,
neměla byste mít ale pocit, že všechno je předem dáno. Právě rozhodnutí o všem, co děláte, o každém zlomovém okamžiku svého života, je na Vás...
Ale je tady ještě něco vyššího, ale o tom se moc nemluví.
© Wahlgrenis 17.02.2010

Milá Wahl,
možná už o těchle akcích víš... Pokud ne, třeba Tě to bude zajímat a zase na se Čertovce potkáme. Chystám se na besedu se Zdeňkem Ordeltem.
Na Tvých stránkách se objevily příspěvky týkající se knihoven palmových listů. Ve čtvrtek, 4.3. od 19 hodin, je v Městské knihovně na Mariánském náměstí beseda o nich.
Moc Tě zdravím,
Jana 21.02.2010

Milá Wahlgrenis,
právě jsem narazila na článek Palmové listy... Máme vůbec svobodnou vůli?, ve kterém odpovídáš pisatelce Amon, že - cituji: "Už se dávno před okamžikem, než se tento člověk narodil, vědělo, že sem přijde".
Tuto velice poutavou knihu jsem četla s velkým zájmem a dobře si pamatuji, jak je zde vyjádřena odpověď na otázku, kdy mohly být listy napsány.
Dovolím si zde citovat ze strany č. 87 - 88:
"Během těchto deseti dní, kdy slavíme puju k uctění Bhagavana Šrí Šuky Maharišiho, se výklad nádí neposkytuje,...... všechny svazky palmových listů jsou postupně přinášeny do této místnosti, vždy na jeden den. V této době se nově nabíjejí energií rišiů. Je to okamžik, kdy se uskutečňuje transformace textů. Během těchto deseti dnů se mění obsah palmových listů a knihovna se tak každý rok obnovuje................... Je to otázka vnímání - jak vnímáme to, co je na listech napsáno. Některé listy vypadají jako prázdné, o několik let později jsou však najednou popsané. To se odehraje v okamžiku, kdy knihovnu navštíví osoba, pro niž jsou tyto listy určeny................ Mohli bychom říci, že ve své původní podobě byly texty palmových listů vytvořeny před více než 7000 lety. Stejně tak ovšem můžeme říci, že rišiové vytvářejí texty palmových listů dodnes.

Je možné, že pro Vaše časové vytížení jste knihu nečetla, to jistě chápu, ale tím, co je psáno v knize, vypadá celá záležitost o "předurčení" přeci jenom trochu jinak. Dalo by se na toto téma jistě dlouho hovořit, ale na to zde teď není prostor.
Děkuji, že jste věnovala chvilku na čtení této zprávy a přeji Vám hezký den.
Monika 24.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.