wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Záměr duše?


Milá Wahlgrenis,
prosím Vás, mohla byste mi říct, jak můžu zjistit záměr své duše pro tento život? Ptám se, ale odpověď mi "nepřichází"...
Moc Vám děkuji a přeji Vám krásný víkend

Amon 01.02.2010

Ahoj Amon,
poslání duše je uloženo v podvědomí každého z nás.
Zřejmě se ptáš na svoje povolání, že?
Dnes je situace trochu komplikovanější než se dostaneme k tomu svému místečku.
Rozhodují o tom peníze a a již "postavení" lidé. V každé práci, ve které jsi, i když je zdánlivě nepříjemná, lze se něčemu přiučit, objevit skvělé lidi a později se radovat z nového, které přichází.
modroočka 02.02.2010

Milá Wahlgrenis,
prosím Vás, chtěla bych reagovat na odpověď Modroočky na můj dotaz ohledně záměru duše. Moc Vám děkuji.
Milá Modroočko,
děkuji za tvůj čas, avšak můj dotaz se vůbec netýká povolání. To mám vyřešeno. Jsem v plném invalidním důchodu z důvodu nemoci. Měla jsem na mysli úkoly, které si moje duše stanovila, než se narodila do hmoty.
Přeji Vám vše nejlepší.
Amon 02.02.2010

Milá paní "Amon",
mohu Vám napsat jen svoji osobní zkušenost, nejsem tak daleko, abych mohla jakkoli tuhle zkušenost zobecnit.
Myslím, že záměr duše poodhalujeme celý život. Pokud se touto cestou vydáme, je to jako v pohádkách, zdoláním jedněch dveří, jednoho problému, jedné zkoušky... se posunujeme dál.
Od mala jsem bývala stále nemocná na průdušky - silné kašle, upoutání na lůžko, slabost, neohrabanost, tím i posměch mezi spolužáky... Toto období bylo naopak darem - Dar v podobě čtení od 4 let, v 10 letech přečteni hlavní světoví autoři minulosti i současnosti, malování atd. ...
Pak nic, jen tzv. zvýšená citlivost.. na co? Pak šel život dál... studia, radosti, prohry,.. ale také dar občas lidem poradit, naslouchat,... pak kolaps, totální zhroucení sebe i mého života,.... následná hospitalizace a léčba neurozy v délce 8 týdnů v sanatoriu - psychiatrickém, pak neplodnost - stále mě nic nedocházelo, jen citlivost a vnímavost na hudbu, umění,.. teprve syn a jeho problémy, jeho potíže s výchovou atd. mě přivedly na cestu. Dnes to vnímám tak, že prvním schůdkem nebyla tradiční psychologie před lety, ale kineziologie .. tam přicházíte na bloky v tomto svém současném životě... každý to má jinak... po několika letech individuálních sezení a absolvování 5 kursů z 12 možných stupňů něco ve mně řeklo dost... už se To vyčerpalo a nepomáhá to... opět hledání... reiki ... I a II... opět pootevřené dveře... nalezení metod odpouštění, jiných pohledů, tentokrát i maličko do mïnulosti... a také drobných odhadů diagnoz léčení a metod vyléčení. jen tak zlehka, pro okolí a známé... a zase hledání, vnitřní i vnější zápasy...
Pak přišly stránky Wahl a moje účast na jedné akci... seznámení se s Wahl a díky ní s jednou zajímavou osobou ... ta velmi zvláštním způsobem rozšířila a poznamenala cestu, ta už pracovala s nadvědomím... tohle vzájemné ovlivňování, jakási interakce pod jejím vedením trvala přesně na den 6 měsíců... pak se zase jakoby NÉco uzavřelo,...něco otevřelo... vyčistilo, vypustilo,... zase další vhledy,.. mezitím literatura... všechno možné, co padne do ruky "U Dobry" či jinde, mezitím tibetské misky, krystaly,... ticho samoty i krása přírody... zase vhledy... tentokrát již formou meditací.. jakoby malilinkaté úlomečky minulých životů, jakási mozaika...teď orgonit od Hoppley... cesta jde dál... otevírá se další a další kapitola... s tím ale přicházejí jakoby další a další závazky...
Je to velmi křehké, tyhle cennosti duše.. je to smutné.. zoufalé.. dívat se na to, co člověk v předchozích životech zbabral, zkazil... poničil.. zneužil... je těžké odpouštět sama sobě...
Pokud jste se vydala na tuto cestu, držím Vám palce a posílám hodně moc odvahy a síly. Pokud chcete vědět příčinu svých zdravotních potíží, zjistíte ji. Příčina bývá někdy uložena hluboko, hluboko v řadě minulých životů... je to jakoby sestup do nitra Země. Tahle kronika, zvaná Akaša, se neotvírá lehce a ne každému... a ne hned třeba najdete odpověď, hledá se to, pátrá se krok po kroku,..jakékoli zneužití se vždycky jako bumerang obrátí... a jen naši strážci - andělé a archandělé a celý tenhle svět ví a zkoumá Vaše důvody... pokud není čas nebo není uznán Váš důvod jako důvod pádný, prostě se ta odpověď nenajde.
Radovat se z oblaků, slunečních paprsků, blýskavých sněhových vloček,... východů a západů slunce, nádherného světla měsíce, zurčivého zvuku potůčku, vůně lesa, moře,.. unášet se melodií hudby,..hor, větru, vichru, příboje... těšit se z objetí, polibků,lásky.. nebo třeba z příjemného posezení v cukrárně, z dobré knížky,.. z hezkého kousku oblečení - třeba ze Second handu,.. usmát se na sebe, prostřít si hezky stůl,..těch radostí a drobných úlomků současného života je bezpočet, jen my je někdy nevidíme, protože se koukáme jen jedním směrem a ještě třeba na špičky svých bot...
Tohle všechno jsou záměry duše, duší,... záměr duše v tomto životě a obecný záměr duše je obrovitý rozdíl. Mnozí Mistři to zpodobňují tak, že si máme představit špejli, a na ní je navrstveno bezpočet životů. Ta špejhle spojuje minulost, současnost a budoucnost. Tam je ta osa.
Tak Vám posílám víru ve své uzdravení a mobilizaci sil k odpuštění všem, kteří to potřebují, hlavně k odpuštění Vás sobě.
Víte, že Amon byl egyptský bůh nebo faraon, tehdy to snad bylo i jedno a totéž?
Olga 02.02.2010

Duhovy utorkovy podvecer milunka Wahl,
krasny podvecer mila Olinka a Amon,
klaniam sa Olinka nad mudrostou odpovede Amon. Je tak pokorna, tak vzacna a zivotne pravdiva. Mam velku uctu k pismenkam a k forme sdielania tej najhlbsej - zivotnej mudrosti. Vas list, mila Olinka, sa ma niecim dotkol. Citim sucit, ale sucasne krasu a velku cast zivotnej cesty odvahy a sily.
Nemam prilis pisat, ved vsetko je napisane. Mila Amon, uz zijete zamer duse. Kazdu sekundu ste v spojeni a putujete podla svojeho vnutorneho kopasu dalej, tak ako Vam srdce sepka. A ked sa Vam zda, ze ste odbocili alebo uz zmizol vanok, ktory dava lahkost zitia? Aj to je v poriadku, pretoze velkym darom je opatovne vratenie sa k sebe a ta cesta je tak carovna, tak poucna, ze o jej dolezitosti sa viac neda pochybovat. Nepamatame si minulost. Je to tak v poriadku, inak by nase kroky boli prilis iste a nasa mysel by sa znudila. Zastavila by sa dynamika. Sme ako male deti, ktore idu tmou. Vidia len kusok pred seba...a ich viera je duha, ktora ich taha a dodava odvahu kracat vpred. Minulost je vysvetlenie pritomnosti a buducnost je nasledok pritomnosti. Avsak obe maju spolocneho menovatela a tym je pritomnost. To je ten okamih nasho uzasu maleho dietata a zrodu odvahy a lasky. To je pre Vas to, co Vas posilnuje a dava zmysel.. kde sa prave teraz nachadzate a kde vas Vas zamer duse doviedol.
Posielam silu leva a lahkost motyla na Vasej ceste, mila Amon,
s laskou
Semanthiell 02.02.2010

Milá Amon,
z minulého života sis přinesla jeden velikánský úkol. Máš se naučit vycházet s lidmi. Toto Ti bylo stanoveno karmou, nikoli že by si toto vybrala duše. Je to Tvoje "slabé místo".
modroočka 03.02.2010

Milá Wahlgrenis,
moc Vám děkuji za Vaše stránky a za to, že jsem směla dostat odpovědi od paní Modroočky, paní Olgy a paní Semanthiell.
Prosím Vás, mohla bych na ně reagovat? Moc Vám děkuji. Amon

Milá paní "Modroočko",
děkuji Vám. Ještě nikdy nikdo mi neřekl něco tak konkrétního ohledně mě. Ano, někdo by mohl říct, že naučit se vycházet s lidmi by se měl učit každý, avšak Váš e-mail byl pouze pro mě.
Děkuji Vám. Amon

Milá paní Olgo,
velice Vám děkuji za popis Vaší cesty. Ano, každý má cestu svou, jedinečnou, avšak náhody nejsou, proto jsem se měla najít ve Vašich řádcích. Je to skutečně tak - jsem na cestě už asi 10 let. Avšak nyní jsem se ocitla na křižovatce, se kterou si nevím rady. Stojím na začátku a vím, že se mohu dát kudykoli. Ale chci to udělat správně, dle záměru své duše. Chci jít přímo, žádnými oklikami. Situace se týká mého manžela. Známe se 21 let, 11 let jsme manželé. Za dobu, kdy jsme se spolu chodili, jsme se rozešli mnohokrát. Za dobu,kdy jsme manželé 1x. A to před 2 lety, kdy ode mne a od naší dcery manžel odešel. Myslela jsem si, že je to konec, vše mu dlouhou dobu odpouštěla, až mě setkání s ním přestaly bolet. Myslela jsem si, že jsem to zvládla. Jenže tehdy přišel manžel s tím, že bez nás nemůže žít. A já jsem ho vzala zpět.
Avšak teď je to tu zpět - manžel se před týdnem odstěhoval k rodičům a vše se zdá být naprosto stejné jako tenkrát. Až mám někdy pocit, že jsem se posunula v čase. (bez předchozích známek nespokojenosti si vzal své osobní věci, chodí sem každý druhý den, klíč mi dát nechce s odůvodněním, že tu bydlí aj.)
A to je ta křižovatka: co jsem tenkrát udělala jinak než dle záměru své duše? Měla jsem ho nevzít zpět? Máme být spolu? Nemáme být spolu? Jak poznám, že jsem mu skutečně odpustila?
Ano, jsem na cestě, na vědomé cestě a také jsem se setkala s Wahlgrenis na její akci v Brně, také mám orgonit od Hoplei, také se mi dějí zázraky... Snažím se tvořit svůj vesmír, protože vím, že vše je jen zrcadlo a já jsem těch 100%! Já to vím, ale co teď? To je oblast, kdy si nevím rady...
Paní Olgo, také Vám přeji hodně sil a ticha a děkuji Vám.
Amon
P.S. Někdy říkám své dceři Amonka, tak mě napadlo napsat prostě Amon. Děkuji.

Milá Semanthiell,
Vaše řádky pro mě byly jako pohlazení a Vaše věta: ..."Posílám sílu lva a lehkost motýla...." mě doprovází...
Děkuji Vám a přeji Vám krásné dny.
Amon 03.02.2010

Milá paní Amon(ko),
když mě bylo asi 40 let, ptala jsem se jednoho kněze, staršího pána, který nebyl dogmatik a měla jsem k němu velkou důvěru, jak člověk pozná, co je vůle boží. /Tedy záměr duše, dnes by se dalo říct/.
On řekl, že ty věci prostě tak jdou... Jdu po cestě, dlouhé, s oklikami. Byla jsem 16 let vdaná, 2 roky jsme spolu chodili, muž mě opustil pro mne v nejhorší době, v r. 2002, nechal mě se synem a starými, nemocnými rodiči. Cítila jsem křivdu, předtím zášť a nenávist. Jevilo se mě to nespravedlivé.
Mezitím se mnohé událo. Dnes to vidím jako obrovský dar, výzvu, šanci. Jsem se synem stále sama, ale jdu dál...!!! Dnes plno věcí vidím jinak.
Záměr duše je ve Vaší intuici, pocitu. Dosáhnete ho upřímnou modlitbou, slova si volte sama, prosbou duchodní síly o pomoc a vedení. Já si u toho zapaluji svíčku a vizuálně čistím sebe a prostor. Dostala jsem se do minulých životů a pochopila jsem důvody a souvislosti. Kdo hledá, najde. Vy to jistě najdete také. Není to ale z minuty na minutu, ani ze dne na den. Je třeba investovat do toho síly, čas, sebe, peníze, narazíte na různé " draky" v podobě nezdarů, oklik, zatáček..
Klíčové je odpuštění. Odpuštění sobě i ostatním. Jak to poznáte? Lehce - budete lehčí, krásnější, uvolněnější, spokojenější, mladší, možná i zhubtete.. nebo přiberete do krásy těla... je to proces, musíte to mnohokrát opakovat, zas a zas... není to nic lehkého a není to okamžitě!!!
V životě nic není zadarmo. Je to o vnitřní očistě sebe, přiznání si mnoha chyb a vin, patrně toho dost propláčete, provztekáte, procítíte... nebudete výjimkou, je to zcela normální proces... záměr duše jste Vy sama.
S láskou
Olga 04.02.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji Vám za vše, za to, že jste, za to, jaká jste, za Vaše stránky, za to, že jsem směla napsat Vám dotaz, za to, že jsem směla dostat reakcí lidí, které vůbec neznám, přesto jsou skuteční a jsou tu pro mě.
Je to jako malý-velký zázrak. Děkuji Vám.

Milá paní Olgo,
děkuji Vám za Vaše řádky. Každé slovo si čtu znovu a znovu a tečou mi slzy a přichází opět ten klid...
Děkuji Vám a přeji Vám vše pěkné a hodně síly.
Třeba se někdy setkáme...
Amon 04.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.