wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Camila Karolinss... náhlá smrt 31. 10. 2018


Náhlá smrt kartářky Bartošové, VIP host na pohřeb nedorazil
14. listopadu 2018 • 15:33
Pár příbuzných a hrstka známých včera vyprovodila na poslední cestu Kamilu Feisnerovou (+65), známější pod jménem Fleisleberová. Sestřenice Jarka (64) zvala i Michala Davida.



„Čekali jsme kvůli němu s datem pohřbu, ale omluvil se, že někde natáčí,“ řekla včera příbuzná před smuteční síní chomutovského hřbitova. „Měla pro něj psát libreto k muzikálu Děvčátko z předměstí, ale nestihla to. Zemřela náhle,“ zdůvodnila žena, proč skladatele a zpěváka zvala. „Byla jeho celoživotní ctitelkou,“ dodala. „Byla naivní, nepraktická, ale moc hodná,“ řekla ve smuteční řeči její neteř Katka.
Nejspíš i proto málokdo ví, že její texty zní na první desce zpěvačky Petry Černocké. Známá Yambalya, Pověz mi růžičko a Cikánské štěstí. Kamilin název nese i CD Černocké Souhvězdí střelce. Se zpěvačkou ji pojilo dlouholeté přátelství. V roce 2007 v pražském botelu Albatros pokřtila Černocká Fleisleberové dvě knihy Sedmá šifra Leonarda a Lásko má, já stůňu o Karlovi Svobodovi.






(Foto: Helena Lacinová a archiv Kamily F.)

Nejblíže Kamila měla k tragicky zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové. „Často mi telefonovala. Ve své branži neměla s kým lidsky promluvit. Párkrát v Chomutově byla. Nikdy jsem ji nechtěla zradit, tak jsem to nikomu neříkala. Posílala mi i fotky. Hodně s Arturem, když byla šťastná. Byly to prakticky první selfíčka, než začaly být moderní,“ řekla a ukázala je za života ve svém mobilu. Zesnulá je i autorkou knihy Jméno je tvůj osud. Sama používala pseudonymy, které vytvořila z písmen, jež si vypočetla jako šťastné. Právě Fleisleberová a Camila Karollins.
Zdroj
© Wahlgrenis 22.02.2020

Píšete mi denně, obracíte se na mne s dotazy i prosbami.
Občas přijde otázka na změnu jména nebo na vzorec osudu.
Zrovna jako dnes:
"... Před pár lety jsem oslovila paní Karolinss, zaplatila jí a rok jsem čekala na její výpočet, kdy mi neustále opakovala, že na to neměla čas. Pak zemřela. Nato jsem si přečetla v recenzích, že jsem nebyla jediná."
Tak touto cestou jsem se dozvěděla, že paní Camila Karolinss už nežije.
Potkala jsem se s ní osobně, první fotografie zcela odpovídá realitě, jak jsem ji zažila.
Taková byla...
V malé garsonce takový na pohled příjemný chaos, všechno všude, v každém koutě plyšáci, kolem noh se motal malý bílý pudl.
Přijela jsem za ní - tajně.
Musela jsem to udělat.
Šéf nakladatelství, u kterého jsem byla zaměstnaná, uvažoval o vydání jejího rukopisu Jméno je váš osud, který už několik let ležel ve skříni.
Nikdo ale textu příliš nerozuměl.
Já jsem se při nástupu zmínila, o co se mj. zajímám, a rukopis od mě neznámé autorky jsem najednou měla na stole.
Na první přečtení jsem věděla, že tady je sice nějaká silná nosná myšlenka, ale není čtenáři podána srozumitelně.
Původně jsem s autorkou komunikovala telefonicky, ale věděla jsem, že se potřebujeme potkat, abych si její vzorec osudu dokázala představit a abych pochopila jednotlivé propočty.
Ovšem nakladatelství můj plán nesdílelo.
Nezbylo tedy než se ponořit do lži - oznámila jsem tedy oficiální cestou nemoc, a vydala se autobusem do Chomutova, odkud jsem už měla cestu od Camily podrobně popsanou.
Konečně jsme si mohly nad rukopisem sednout, na mnoha příkladech mi vzorec osudu vysvětlila, dostaly jsme se i k dalším jejím postupům.
Ta kostka, která leží na stolečku před Camilou a nápadně připomíná rubikovu kostku, je kostka věštecká.
Tu jsem od ní dostala jako dárek i s návodem.
Protože jsem postupy paní Camily Karolinss pochopila, bylo možné text srozumitelně "učesat" a knížka mohla vyjít.
Dočkala se mnoha dotisků a stala se ve své kategorii skutečným bestsererem.
Kdo se věnuje numerologii, musel mít tuto knížku Jméno je váš osud jistě v ruce.
S Camilou jsem i po vydání knížky zůstala v kontaktu, často se na mne obracela, když si potřebovala něco tzv. potvrdit nebo ověřit, když si nebyla jistá.
Já jsem se na ni zase obrátila, když ke mně přišlo jméno Wahlgrenis.
Na moji otázku, co na to říká, mi tehdy odpověděla: "Je tam průchod do vyšších dimenzí, pozor, ať tě to tam nevtáhne..."
S pokorou jsem toto jméno přijala.
Z pozdější její doby ale vím, že pořád neměla čas.
Začala vydávat své knihy u jiného vydavatele, měla práce nad hlavu.
Camilo, nevěděla jsem...
Doufám, že to tam nahoře hlídáš, mávám...
© Wahlgrenis 22.02.2020


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.