wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Frank Liebke: Chlorella, malý zelený zázrak


"Moje nová kniha (www.rl-verlagskontor.de) je pro laiky i pro odborníky, je založena nejen na vědeckém základě, ale i na zkušenostech. Kdo přehání, nemá argumenty – my přehánět nemusíme, argumenty máme a jsou jich tisíce, jen je musíme znát a v tom je velká výzva chlorelly."
CHLORELLA je velmi malá, ale natolik komplexní, že mi umožnila napsat celou knihu.
Jako lékař mám velkou výhodu v tom, že řeknu „užívej to“ a lidé mi věří.
Ale tuto důvěru a víru je potřeba si zasloužit.
Pro vás je to složitější povídat blízkým o chlorelle a jejích přednostech.
Jediný důvod, proč tady dnes stojím já a ne někdo jiný, je ta kniha.
Je to něco jako bible o chlorelle.
Obsahuje 1200 argumentů, nasbíraných za 3 roky ve dvou tisících pokusů. Je to moje poslání, aby přibylo příznivců chlorelly.
Znám všechny farmy na světě, kde se chlorella pěstuje. GW si zaslouží pozornost, protože se zaměřuje na kvalitu a zaslouží si za to velkou pochvalu.

CHLORELLA IM LICHTE DER WISSENSCHAFT
Eine Erkentnisse aus Forschung und arztlicher Praxis rund um Chlorella
Dr. med. Frank Liebke, 2008

Buňka zdravá – všechno zdravé
Pokud mají lidé nějakou nemoc, snaží se mluvit vědeckými a medicínskými termíny, např. že chlorella je na tuhle a tamtu nemoc, nebo že léčí rakovinu.
Ale to není to nejdůležitější.
Z hlediska přírodní medicíny se moc nezajímám o léčení konkrétních orgánů a nemělo by to zajímat ani vás, protože léčení orgánů, to je dohoda farmacie a do toho nechci vstupovat.
My jsme na tom lépe, my to nepotřebujeme.
Chlorella se zaměřuje a cílí tam, kde je to potřeba v rámci celkového zdraví člověka – působí na zdraví buněk.
To je silný argument.
Neexistuje žádný klasický lék, který by se staral o zdraví buněk.
Jsou léky proti vysokému tlaku, antibiotika ničící nejen bakterie ale i buňky, hormony nahrazující nedostatečnou produkci hormonů v těle, přípravky blokující a potlačující kyseliny v žaludku…
Musíme pochopit a naučit se, že každé onemocnění a jeho léčení, celkový zdravotní stav, to, jak vypadáme, jak stárneme nebo naopak jak jsme mladí, vše souvisí s tím, jaké jsou naše buňky, jak jsou zdravé.
Tajemství zdraví a nemoci spočívá v buňce a právě tam řasa působí – to mi stále leží na srdci.
Argumentujte zdravím buněk a lékař z toho bude „paf“, on to nezná, není proti tomu schopen nic říct.
Všichni jsou jen odborní lékaři, mající čím dál větší odbornost.
Dospěl jsem k rozhodnutí přivést kolegy zpět, aby pochopili základní souvislosti a principy života a smrti, odradit je z té jejich špatné cesty a přivést je na tu správnou cestu.
A nebo se musím vydat touto cestou sám.
Cesta nevede kolem buňky, ale přímo do buňky.
Lidské tělo se skládá ze 70 bilionů buněk.
První buňka – buňka kmenová – nese základní informace o vytvoření celého těla. Buňky se specializují, ale všechny jsou si v jedné věci rovny, v látkové výměně, ve zdraví buňky.
Doktor, který nezná, nepotřebuje a nechce chlorellu, je ignorant.
Chlorella je na světě už 2 a půl miliardy let (fosilní chlorella), přežila dlouhou dobu a bude žít i tehdy, kdy my už tady nebudeme.
Chlorella a její vynikající látky – kde se vzaly? CH se stala nejlepším, nejvytrénovanějším rostlinným organismem vůbec. Přežila dobu ledovou, dinosaury, meteority, vulkány, hodně světla i skoro žádné světlo, špatné životní prostředí.CH se všemu přizpůsobila a vše se odráží v její různorodosti a v jejím složení. Má nejvíce chlorofylu ze všech rostlin, je jako slunečník zakrývající buňku, aby na slunci neshořela. Tím jí umožňuje získávat energii ze slunečního světla – to je úžasný proces, ze světla se tvoří hmota.
CH obsahuje řadu proteinů, které váží škodlivé látky. Tyto proteiny zůstávají živé i v podobě, kdy je CH vysušena a máme ji v tabletě.
V Asii ji považují za tajemství života – je to umělec v přežití. Je tady a bude tady věčně.
Chlorella je zelená mana z nebe. Buď si člověk po této maně sáhne a vezme si ji, nebo ji nechá ležet a půjde si koupit něco do lékárny. Jsem stále lékařem, který předepisuje léky, ale není jich tolik od té doby, co je kombinuji s přírodními doplňky.

Jak a kde chlorella působí v lidském těle
Působí především ve střevech, hlavně v tlustém střevě, kde se voda odčerpává ze stolice do těla. Současně s vodou přechází do těla i hodně škodlivin, které předtím játra s velkou námahou vyprodukovaly a přes tenké střevo poslaly dál – marná snaha jater. Škodlivé látky se běžně ze střeva dostávají zpět do těla a ukládají se v bezprostředním okolí. Důsledkem toho jsou počínaje určitými roky gynekologické problémy u žen, obtíže s prostatou, rakovina a další onemocnění, která vždy souvisí se zvýšením škodlivých látek v okolí – v tomto případě nedokonalém přerozdělování škodlivých látek od jater směrem dolů. Naštěstí CH obsahuje růstový faktor CGF, jehož prostřednictvím se v těle proti tomu daří bojovat.
CH před užitím je vysušená a scvrklá v bobulce. Po opuštění žaludku se z ní uvolňují výživné látky a vitamíny, dává nám vše, co nám rostlina může poskytnout. Naopak dobrovolně bere s sebou vše, co nepotřebujeme. Na konci v toaletní míse má podobu rostlinné kostry s nestravitelnými zbytky a obrovským množstvím balastních látek.
Každý začátek s CH přináší potíže – organizmus není zvyklý na vlákninu, protože běžná strava ji neobsahuje. 20-30 bobulek CH je velkou zátěží, protože střevo do této doby spalo. CH je velkou výzvou pro líné střevo začít pracovat – ideální je vzít si po jídle CH a do hodiny až dvou mít stolici.
CH je biomagnet na škodlivé látky, které nasává a všechny je pohlcuje – všechny, které by se mohly obracet proti nám.
Proč CH odebírá jen špatné látky a ne ty dobré? CH má stejnou stavbu buňky jako my lidé, musela se po dobu 2,5 milionu let prosazovat proti virům, bakteriím, houbám a negativním vlivům okolního prostředí. A tak se stalo, že nebezpeční nepřátelé CH jsou i našimi životu nebezpečnými nepřáteli. Naopak řasu proto můžeme přijímat pozitivněji než dříve.

Jonas Liebke – syn
Je to nejvitálnější příklad celkové očisty těla.
V 8 letech začal mít problémy se soustředěním při mluvení – pokud se objeví v rodině lékaře podezření na nějaké onemocnění, nastávají postupně 3 fáze: nejdříve jsem se to snažil bagatelizovat, pak jsem mu začal říkat, ať se dá dohromady a nakonec jsem byl donucen se tím vážně zabývat. Mezitím uplynulo hodně času, než se zjistilo, že má specifickou formu epilepsie. Bez křečí, ale i 40x za den najednou „ztuhne“ právě v tom, co dělá a později jako by nic pokračuje zase dál.
Závěr neurologa: těžká forma epilepsie na celý život. To ve mě probudilo sílu ukázat mu, že existuje cesta.
V té době jsem se vrátil z dlouhodobého pobytu v USA, kde jsem se zabýval čištěním organismu. Do té doby jsem nic nevěděl o chronických důsledcích všeobecného zamoření našeho životního prostředí škodlivinami. V USA jsem pobýval v radioaktivně zamořeném místě v New Mexiko. Ve 40. letech tam dělali pokusy s atomovými hlavicemi a stále je to neobyvatelná oblast v důsledku radioaktivního zamoření. Nicméně lidé spokojeně opouštěli ordinaci s krabičkou CH – tím můj zájem v účinky CH vzrostl. Chronické projevy zatížení organismu škodlivými látkami se totiž můžou projevit v podobě jakékoliv nemoci: arteriosklerosa, vysoký krevní tlak, chronické infekce, záněty žaludku a střev, bolesti kloubů, problémy se štítnou žlázou, nemoci kostní dřeně, poruchy jater, … Prostě jakákoliv nemoc měla spojitost se škodlivinami.
Vybaven tímto poznáním jsem se vrhl na Jonase a začal diagnostikovat. Vlasy, moč i stolici jsem poslal na rozbor z hlediska přítomnosti škodlivých látek – přišly katastrofální výsledky. Nechal jsem vyšetřit i svoji ženu, mladšího syna i sebe. Profil byl identický. Pokud bylo něco zvýšeno, bylo to zvýšeno u všech podobně.
V prenatální fázi se Jonasovi změnil vývoj jeho mozku důsledkem vysokého množství olova a cínu (olovo má neurotické účinky). Začal jsem ho čistit a zbavovat ho jedů. I injekcemi aj., ale CH tvořila podstatnou část této očisty. Po 3 letech jsem dostal lékařskou zprávu – EKG mozku. Nález bez negativních patologických změn – a už se mu to nikdy nevrátilo.
Po 10-15 letech můžu říct: byla to léčba. Těžko se to říká – medicína nepoužívá slovo léčba, spíš mírnění bolestí. Ale v jeho případě by to znamenalo dodnes jíst tabletky…
Jsem rád, že jsem kolegům nevěřil a šel jsem do toho. Jonas je zdravý člověk a příznivec CH. Sice ji nejí denně (rebel vůči otci), ale alkohol s tím úspěšně léčí…

Zbavení organismu škodlivin
Lidská těla jsou plna škodlivých látek a může se z toho stát problém.
V roce 2005 žádal starosta města Sao Paulo v Brazílii lidi, aby neumírali, protože nemohl rozšířit místní hřbitov kvůli velkému zamoření spodních vod. V lidském těle je 40 l tekutiny, která je úložištěm škodlivin. Voda se testuje pouze na 33 chemikálií, což je velmi málo. Pokud by se mělo zjistit, jestli je voda opravdu pitná, chtělo by to test na 150 chemikálií. Dalším problémem jsou krematoria – zplodiny se uvolňují do ovzduší.
Samuel Epstein, expert na životní prostředí z USA, řekl: „Nikdy se nám nepodaří vyhrát náš boj proti škodlivinám a znečištěnému životnímu prostředí, a tím ani boj proti chronickým onemocněním a rakovině.“ Je to určité tabu, ale situace je taková jaká je. A CH vynikajícím způsobem organizmus čistí a zbavuje jedů. Nemusíme si jen smutně povzdechnout, můžeme naopak hrdě a spokojeně prohlásit, že pokud CH užíváte, začínáte se zabývat jádrem toho všeho..
Politici v EU chtěli téma znečištění organismu sprovodit ze světa a nechali si udělat průzkum zabývající se chemikáliemi v krvi. 14 z nich mělo až 76 škodlivých chemikálií v těle. Ty ale vznikají v každodenním prostředí – z barev, lepidel, hasicích přístrojů, plastikových hraček, kosmetiky, dřevotřísky, teflonu, prostě ze všeho a není šance se tomu vyhnout. Odvolávat se na nejvyšší možné přípustné hodnoty je nesmysl.
Myslet si, že když těchto kritických hodnot naštěstí nedosahujete, tak můžete být klidní, je hloupost. Počítá se každá molekula škodlivin.
Jedna Britská studie potvrdila, že škodliviny, které samy o sobě neškodí, se mohou sdružovat s ostatními a vykazují škodlivé působení jako v případě některých hormonů. Jediná věc, která má smysl, je snažit se denně snižovat zatížení organismu jedovatými látkami, aby se zatížení dostalo na přijatelnou úroveň. Každé chronické onemocnění je až do okamžiku prokázání opaku vždy možné přičítat příčině v oblasti znečištění životního prostředí.
Jedovatými látkami se provádějí atentáty –Viktor Juščenko byl otráven dioxinem. Ten má 200 součástí, je bez chuti a bez zápachu. Je to vedlejší produkt v průmyslu (jako doprovodný proces jiných procesů, např. procesu dělení). A je to také časovaná bomba. Nejběžnějším způsobem, jak se dioxin dostává do těla, je potrava – existuje podezření, že způsobuje rakovinu, ale podle mě může způsobit v lidském těle úplně všechny nemoci.
Opatrnost zde není na místě, není možné bagatelizovat příčiny onemocnění rakovinou v souvislosti se škodlivinami a znečištěním životního prostředí. Vždy se rozčílím, když čtu, že není žádná terapie proti otravě dioxinem v lidském těle!
Je! Existuje skutečně vynikající prostředek k vyčištění lidského těla od otravy dioxinem – CH, ta malá, zelená, kulatá věc…
Sehrává výjimečnou roli už v těhotenství. Všechny budoucí matky a otcové, berte toto poselství vážně a ať se šíří dál! Početí, tedy oplodnění vajíčka a vývoj embrya v mateřském těle, jsou enormně náchylné věci, které ovlivňuje i to nejmenší množství škodlivin v našem prostředí. Páry, které nemohou počít, kdy žena nemůže otěhotnět, by měly bezpodmínečně brát CH. Znám spoustu párů, kde se narodily děti až tehdy, kdy začali brát CH. Ty děti existují jen proto, že existuje CH .Chlorella přináší děti. Lidé se můžou snažit, dělat všechno možné, ale bez CH se jim to nepodaří.
Jiná, Japonská studie, 6 měsíců sledovala kojící matky. 30 jich bralo CH, 30 ne (ty bylo těžké najít, v Japonsku se CH jí zcela běžně). U žen, které jedly CH, kleslo o 30 % zatížení škodlivinami u matky i u dítěte. Byl jsem překvapen, že to bylo pouze 30 %. Došlo k podezření, že některé ze 30, které CH neměly jíst, ji jedly tajně – zkreslený výsledek
Studie vědců svědčí o tom, že jsou přesvědčeni o pozitivních účincích CH. Kdyby škodila a nepůsobila pozitivně, tak by nikdy žádné studie nevznikly.

Otrava organismu
Devět nejdůležitějších bodů k dosažení ideálního stavu očisty organismu:
1. mobilizovat škodliviny
2. navazovat zpětně tyto škodliviny na pokud možno rostlinné komplexy
3. nepřímou cestou dostat škodliviny mimo buňky a dostat je především k orgánům, které se zabývají čištěním těla
4. poté, co se škodliviny na něco navážou, zamezit jejich opětnému uvolňování – musí jít z těla pryč
5. podporovat odvod škodlivin a jedů, toxinů přes játra a žlučník z těla ven
6. přerušit proces zpětného uvolňování škodlivin do těla z tlustého střeva
7. kompletně odvést zplodiny látkové výměny a škodliviny z těla ven prostřednictvím stolice a moči, v ideálním případě prostřednictvím pokožky na základě formulek, které CH obsahuje
8. podporovat enzymy, tj.. katalyzátory látkové výměny
9. opravit opět to, co napáchaly škodlivé látky v našem těle
V přírodě existuje množství látek, které působí cíleně přímo na určité věci a hodně toho dokáží. CH je v tomto jednička.
Je tu problém amalgamu, zubní výplně. Dělal jsem přednášku pro zubní lékaře ohledně působení amalgamu v ústech. Po odstranění starých plomb je třeba novou výplň na 5 minut ponořit do roztoku z CH a buď prášek nebo roztok dát i do vyvrtané díry, aby na sebe navázala CH zbytky amalgamu, které pronikly do zubů. Po 5 minutách vypláchnout.

Vláknina – sekundární látka v rostlinách
Lidské tělo vlákninu nedokáže strávit, ale sama o sobě má velice široké spektrum působnosti a vysoké účinky. Působí podpůrně téměř u všech onemocnění.
CH obsahuje 50x víc vlákniny než ostatní ovoce a zelenina. Ne každý z nás má čas si ráno připravit hodnotnou potravu, která by obsahovala potřebné množství vlákniny. V životě je potřeba dělat nějaké kompromisy a ty se týkají i jídla. My je dělat nemusíme, máme CH. Ve své podobě nám tyto kompromisy nahradí. Plně vynahradí to, co tělo jinak přijímá v podobě čerstvě upravené zeleniny a ovoce.

Léčivé účinky chlorelly
CH v žádném případě nemá nahrazovat zdravou výživu nebo pohyb. Přesto je to něco, na co není možné rezignovat. Existují vynikající studie dokazující její účinky a působení.
Chlorella reguluje krevní tlak, léčí záněty střev, léčí arteriosklerosu, která může být jednou z příčin rakoviny. Pomáhá také proti fibromialgii, kdy s různou intenzitou bolí klouby na různých místech těla. Tato nemoc se vyskytuje hlavně v USA a říká se jí také „syndrom jedovatých kovů“. To samo o sobě ukazuje na to, co se předpokládá, že je příčinou tohoto onemocnění. CH v mnoha studiích prokázala schopnost pozitivně ovlivňovat látkovou výměnu v lidském těle. Chlorella umí snižovat hodnoty cholesterolu účinnějším a rychlejším způsobem než klasické léky. Zvířata dostávají stále více cholesterolu, který se pak přenáší do lidského organismu. Pokud toho zvířata zůstanou ušetřena, budou negativní účinky cholesterolu menší i u lidí. CH mění zvláštní nastavení buňky na zatížení stresem. Toto stresové zatížení buněk na sebe váže cholesterol a tím způsobuje arteriosklerosu. Ukazuje se, že právě ta je příčinou všech chronických onemocnění, předčasného stárnutí organismu a buněk všeobecně. Jen málo klasických lékařů stanoví diagnózu jako oxidační stres buněk, tedy jejich zatížení – oni to léčí jako nemoc lidských orgánů nebo onemocnění látkové výměny v organismu. Společnou příčinou jsou ale opět škodlivé látky a jedy všude kolem nás, které tento stres způsobují.
Denham Harman – dnes 90letý - v 50. letech napsal studii potvrzující jeho domněnku, že příčinou mnoha onemocnění je zatížení buněk oxidačním stresem.
Seznam onemocnění z působení volných radikálů: arteriosklerosa, rakovina, Alzheimerova choroba, Parkinsonova nemoc, vysoký krevní tlak, oční onemocnění, cukrovka. Studie byla postupně doplňována, i v současné době se u hodně nemocí jako příčina udává právě působení volných radikálů.
Výsledky z mé praxe: při dávkování 10g = 50 tablet/250mg denně po dobu 8 týdnů pravidelně docházelo ke zvyšování hodnot a ve zvýšené míře začaly působit antioxidační procesy v organismu. Pokud roste antioxidační kapacita, tak se výrazně snižuje nebezpečí onemocnění uvedenými nemocemi.
Zde jsou argumenty, jak může malá tabletka CH pomoci od tolika nemocí.
Chlorella působí na úrovni buněčné
působí antioxidačně a detoxikačně
působí u jádra buňky
Chlorella způsobuje, že každá buňka začne být zdravější. Tím začne být zdravější celé tělo a začne pozitivně reagovat i na už vzniklá onemocnění.
Chronické bolesti jsou symptomem závažného hluboko usazeného onemocnění nebo nějaké poruchy v našem těle. Lékař má léčit příčinu a ne jen předepisovat léky na zmírnění bolestí, proto je potřeba rozumět něčemu takovému, jako je zdraví buněk. Tato cesta ale potřebuje velkou trpělivost. Podléháme pokušení zažívat rychlé a okamžité úspěchy a necháváme stranou skutečnost, že chronické bolesti a chronická onemocnění se tvoří v organismu pomalu a nenápadně, plíživým způsobem dlouhá léta. Proto je 18-20 tablet denně po dobu 3 měsíců skutečné minimum. Někdy je zapotřebí i delší doba, mnohdy i klasické léky a veškerá snaha lékaře. Důsledkem toho ty nejhorší bolesti a projevy onemocnění skutečně poleví.
Zkušenost z praxe: Pacient se po několika měsících intenzivní kůry, kdy byl léčen na sklerosu multiplex a dvě další nemoci, dostal mimo akutní ohrožení života a po několika dalších letech se na tomografickém vyšetření zjistilo, že je bez zánětlivých procesů v mozku. Ale dodnes jsme spolu v kontaktu, protože možná trpí legastenií – v posledním dopise mě oslovil „Liedke“…
Další zkušenost – pacientka odmítla operaci obou prsou, prognóza života bylo 5 dní, těžká rakovina. Po léčbě CH nádory zmizely, zemřela po 5ti letech. V mateřském mléce jsou také škodlivé látky, které se usazují i v buněčné tkáni v okolí, proto je velice důležité v případě rakoviny prsu co nejdříve zahájit léčbu CH.


Dotazy
Jak dlouho berete chlorellu a kolik denně?
CH beru 15 let, minimálně 10-15 denně, ale spíš do 50ti bobulek. CH nejsou léky, tak používám na pacienty trik: „Kdybyste bral 10g chlorelly, vadilo by vám to?“ Poukazuji na to, že jedna porce masa má 100-150g. Oni říkají, že budou klidně brát i 30g CH denně – „Já vám blahopřeji, tak berte 150 tablet denně!“ Někomu stačí čtvrtletní nebo pololetní kůra, ale je potřeba CH brát každý den.
Poznáte CH podle původu a máte jejich srovnání?
Co se týká chlorelly, mohl bych být somelier, poznám ji i se zavázanýma očima. Lidé si zvykli na špatnou kvalitu CH, a protože jinou neznají, nabyli přesvědčení, že CH smrdí, pálí na jazyku, že má na tabletkách skvrny, ale to je ta levná, třeba z Číny. Naopak dobrá kvalita vzbuzuje asociace spojené s mořem, senem, chutná kořeněně, ale nechutná hořce. Otázka kvality, to je můj každodenní chleba. Neakceptuji pozvání k přednášce od firmy, u které nejsem 100% přesvědčen o kvalitě jejich výrobků.
Jak připravit ženy na těhotenství?
Těhotenství, to je období ženy, kdy nastává velká potřeba výživy zárodku dítěte, je to mobilizování všech tělesných orgánů. Proto je nejlépe začít co možná nejdříve, už v přípravě na těhotenství najet na hladinu až 50 tablet denně. Přesné dávkování je těžké. CH není lék – je to zelenina, a já se opírám o výsledky svých studií, kdy CH těhotným opravdu pomáhá.
Autor: Dr. med. Frank Liebke, nar. 1959 Praha 25.4.2008
Modroočko 29.07.2011

© Wahlgrenis 29.07.2011

© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.