wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Robert a Kim Kiyosaki v Praze


Veřejné semináře Roberta a Kim Kiyosaki proběhnou v Praze již tento víkend.
Praha, 14. června 2011 – Populární američtí investoři a autoři několika bestsellerů, Robert a Kim Kiyosaki vystoupí na veřejných seminářích v pražském Kongresovém centru již tento víkend. Vydavatelství Pragma využilo návštěvy obou autorů a uspíšilo české vydání nejnovější knihy Roberta Kiyosakiho „Nefér výhoda“. Tuto horkou novinku si budou moci zakoupit návštěvníci obou seminářů a také si ji od autora nechat podepsat. Pořadatelé totiž přidali navíc po skončení seminářů autogramiádu obou autorů.



Organizační informace
Registrace a vstup do přednáškových sálů bude možný již od 8:30, samotné semináře začnou v 10.00. Od 10.00 do 12.15 proběhne první blok, následovat bude coffee break, druhý blok proběhne vždy mezi 13. a 15. hodinou. Následnou hodinu pak bude prostor pro dotazy. Po skončení semináře bude následovat autogramiáda. Zde si bude možné zakoupit knihy obou autorů nebo si přinést svoje.

Stručně o knize Nefér výhoda
Ve zbrusu nové knize Nefér výhoda vyzývá Robert Kiyosaki lidi na celém světě, aby přestali slepě přijímat klam, že je jim osudem předurčeno, aby celý život zápasili s financemi. Vybízí je, abyste změnili jedinou věc, kterou mají pod kontrolou, a to sami sebe. Jedině pravé finanční vzdělávání je cesta k vytvoření života, jaký si člověk přeje pro sebe a svou rodinu.

Tato kniha je o síle finančního vzdělání a pěti neférových výhodách, které skutečné finanční vzdělání nabízí:
- nefér výhodu vzdělání
- nefér výhodu daní
- nefér výhodu dluhu
- nefér výhodu rizika
- nefér výhodu reciprocity
Kniha Nefér výhoda vyzývá čtenáře ve stylu vlastním společnosti Rich Dad, aby zhodnotili všechna hlediska a vyzkoušeli, jak se síla opravdového finančního vzdělání stává jejich nespravedlivou výhodou.

Moderátoři, hosté, vstupenky
Oběma semináři budou provádět zkušení moderátoři ekonomického zpravodajského kanálu ČT 24, Michala Hergetová a David Borek. Michala Hergetová sobotní Kim Kiyosaki seminář, David Borek pak nedělní seminář Roberta Kiyosakiho. Oba jsou dlouholetými novináři a moderátory, oba za svou kariéru diskutovali s mnoha českými, ale i světovými ekonomickými odborníky a finančníky. Oba budou moderovat a vést diskusi v angličtině, vše bude simultánně překládáno do češtiny.
Na obou seminářích vystoupí jako host Tom Wheelwright, uznávaný odborník na business consulting a daňové strategie. Druhým hostem sobotního semináře Kim Kiyosaki bude Eliška Hašková Coolidge, která má dlouholetou praxi ve vedení kurzů etikety nejenom pro diplomatickou akademii a státní správu, ale i pro manažery korporací.

Více informací včetně konkrétního programu obou seminářů najdete na webech k akci www.robertkiyosaki.cz a www.kimkiyosaki.cz.

Robert Kiyosaki před červnovým veřejným seminářem v Praze zodpověděl několik otázek
Praha, 15. dubna 2011 - Robert Kiyosaki, americký investor, obchodník a autor knižních bestsellerů řady Bohatý táta, vystoupí poprvé v ČR na veřejné přednášce a fóru. „Rich Dad seminář s Robertem Kiyosakim“, jak zní úplný název akce, se uskuteční v neděli 19. června 2011 v pražském Kongresovém centru. Robert Kiyosaki pohovoří mimo jiné o svém pohledu na současnou ekonomickou situaci. U příležitosti jeho návštěvy v Praze Pro potřeby českých médií se vyjádřil exkluzivně k několika tématům.

O daních a DPH
Vím, že v České republice probíhají velké diskuse a změny v systému a sazbách DPH. Nejsem obeznámen s vaším systém do podrobna, ale problém nevidím v nastavení a výběru daní. Problém spočívá v tom, že většina státních státních úředníků neví, jak peníze vydělat, ale velmi dobře je umí utratit. To je důvod, proč daňový systém nefunguje. V zásadě to probíhá tak, že stát vybere daně, poté utratí víc, než vybral a v důsledku toho vymyslí nové daně či různě přeskupuje staré.

O penzích a důchodech
Lidé v důchodu se stávají největší časovanou bombou americké ekonomiky. Předpokládané budoucí náklady na důchodce jsou 75 bilionů dolarů. Z toho 15 biliónů půjde na systém sociálního zabezpeční a 60 bilionů na Medicare. To jsou zcela nepředstavitelné částky. Během pár let v USA, ale i Evropě a Japonsku propukne otevřená bitva mezi voliči z řad seniorů, kteří budou chtít hájit své penzijní benefity, a mladými voliči, kteří na tyto benefity nebudou ochotni přispívat. Zaměstnanci budou danit 40 % svých příjmů, a to ještě před dalším zdaněním, budou pracovat, aby zaplatili výdaje na důchodce.

O systému vzdělávání a školství
Nemám dostatek informací na to, abych byl kvalifikován hodnotit finanční gramotnost v České republice. Vím však, že vzdělávací systém v USA kolabuje, protože je ukotven v časové smyčce. Studenti jsou stále vzděláváni pro industriální období, ale my již žijeme v informačním věku. Další chyba tradičního vzdělávácího systému je ta, že pomalu reaguje na technologický vývoj. Učební metody tak vyhovují jen asi 30 % studentů, těm, kteří se nejlépe učí čtením a psaním.
Bylo prokázáno, že hry jsou lepším studijním nástrojem, během vzdělávacího procesu rozvíjejí studenta mentálně, emocionálně i psychicky. V USA a řadě dalších zemí světa jsou vzdělávací hry velice rychle rostoucím byznysem, silnějším než filmový průmysl v Hollywoodu. Předpokládám, že v budoucnosti budou tyto hry megahitem, zejména on-line hry přes internet, protože zrychlují a optimalizují proces učení.

Do čeho nyní investuji
Obchoduji po celém světě, takže obchodní příležitosti vidím všude. V současné chvíli stavím měděné doly v Argentině a Kanadě. Právě jsem koupil více než 1100 bytů v Texasu. Další investicí je dobrá práce s dluhy. Pokud má někdo silné finanční vzdělání, určitě ví, že jsou dva druhy dluhu, dobrý a špatný. Většina lidí má právě ten špatný dluh, a to je dělá ještě chudšími.
Já sám mám okolo 200 mil. dolarů dluhu, ale je to dobrý dluh, který mě činí bohatším. To je benefit mé finanční gramotnosti, bohužel to není ten druh vzdělání který dostanete ve škole. Moje nejnovější kniha „Unfair Advantage, co váš škola nenaučí o penězích“ je o tom, jak vás dluh a daně mohou učinit bohatými, ovšem pouze pokud máte solidní finanční vzdělání.
Americký dolar brzy upadne. Proto neukládám peníze, mám zlato a stříbrné mince. Abych bojoval s devalvací dolaru, využívám co největšího zadlužení, abych získal reality. Také investuji do produkce ropy, ne do akcií vázaných na ropu, protože pokud jde dolar dolů, vydělám více peněz.

Donald Trump nebo Warren Buffet
S oběma jsem strávil hodně času a vedl mnoho diskusí. Více jsem se ale popravdě naučil od Donalda Trumpa. Je mi bližší zejména v myšlení. Největší poučení, které jsem si od něho odnesl, je, že pro úspěch není možné myslet v malém.
© Wahlgrenis 17.06.2011

Chápu, že nic není náhoda...
Tohle nevymyslíte.
Opravdu se asi děje to, co se dít má.
V sobotu budu v Kongresovém centru.
© Wahlgrenis 17.06.2011

Kdo je Kim
Životopis Kim Kiosaki je pohádkovým příběhem ženy, která se nechala strhnout světem podnikání a obchodu a nebála se mířit vysoko. Také díky této odvaze je dnes úspěšnou podnikatelkou v oblasti trhu s realitami, autorkou světového bestselleru Rich Woman, spolumajitelkou vzdělávací společnosti v oblasti businessu a miliardářkou, která svým životním přístupem inspiruje ženy na celém světě.

Ve dvaceti letech pracovala Kim v prestižní reklamní agentuře v Honolulu, kde poprvé nahlédla pod pokličku světu byznysu. Pro ambiciózní mladou ženu ale pohodlné a bezpečné zaměstnání nebylo dostatečně naplňující, takže v pětadvaceti letech agenturu opustila a začala pracovat pro časopis věnovaný byznysmenům v Honolulu. Právě tady získala inspiraci a odvahu snít velké sny a rozhodla se stát se svým vlastním šéfem. O dva roky později začala s podnikáním, když založila obchod s oblečením, který distribuoval do celých Spojených států. V této době se také seznámila se svým budoucím manželem, Robertem Kiyosakim, na jednom z jeho seminářů.

Pár let po svatbě, v roce 1984, objevila Kim kouzlo a nekonečné možnosti trhu s nemovitostmi. Její první investicí byl nákup malinkého bytu v Oregonu. Tak skromný je začátek příběhu, na jehož konci je z Kim Kiyosaki uznávaný magnát na poli obchodu s nemovitostmi a majitelka investiční společnosti, která denně obchoduje v miliónových částkách. Kimin úspěch je důkazem toho, že neexistuje důvod, proč se ve svých snech a plánech držet zpátky. Důležité je začít, i když to bude začátek velmi skromný.

Kim Kiyosaki se inspirovala svými zkušenostmi z cest a z vlastního života a dospěla k závěru, že je ten pravý čas, kdy by všechny ženy měly vzít své finanční záležitosti do vlastních rukou, získat kontrolu nad svou budoucností a zbavit se finanční závislosti na mužských partnerech. Vydáním knihy a účastí na mnoha vzdělávacích seminářích dodává ženám po celém světě odvahu k prvnímu kroku na cestě k úspěchu.

Nyní mají i české ženy příležitost poslechnout si Kiminu přednášku o jejím systému GPS – Guide to Phenomenal Succes (Návod na fenomenální úspěch), který umožňuje plánování financí a v důsledku toho dosažení nezávislosti a svobody. Seminář, který bude otevřený pro veřejnost, se uskuteční 18. června v Praze.
Zdroj: http://www.kimkiyosaki.cz/
© Wahlgrenis 17.06.2011

Program akce
08,30 - 10,00 : registrace účastníků, coffee break
10,00 - 12,15 : 1. část semináře
12,15 - 13,00 : coffee break
13,00 - 15,00 : 2. část semináře
15,00 - 16,00 : otázky a odpovědi, diskuse

Hlavní body semináře:
Důvody, proč by se měly ženy starat o své finance samy
GPS – Guide to Phenomenal Succes - Návod na fenomenální úspěch
Jak začít s málem peněz a pokračovat krok po kroku k finanční nezávislosti
Specifika ženského přístupu k byznysu (výhody, předsudky, překážky)
Osobní příklady a příběhy žen, které to dokázaly, jak využít jejich zkušenosti

© Wahlgrenis 17.06.2011



Jak už jsem napsala, vůbec ničemu se nedivím.
Knížka "Bohatý táta, chudý táta" ke mně dorazila už mnohem dřív.
Dostala jsem ji od maminky, přesně řečeno, půjčila jsem si ji od ni, ale nějak jsem k ní dlouho nenacházela cestu.
Pak jsem ji jednou otevřela, začala číst a zdála se mi dobrá, ale dost těžká a nepoužitelná na naše poměry.
O investicích, prodeji a koupi několika nemovitostí jsem si mohla tak možná jen nechat zdát.
Potom někdy se tahle knížka vydala na výlet.
To se stane tak, že k Vám přijde domů návštěva a zadívá se do knihovny...
Tady něco objeví a vysloví otázku, jestli by si "to" nemohla půjčit.
Tudy ode mne knížka odešla.
Nevím, kde je, u koho, ani jak se má.
Ovšem maminka se po nějaké době začala po osudu knížky ptát.
Všechno jsem prohledala, nebyla nikde, ale ani na pultech.
Bude to možná rok zpátky, co jsem na ni opět narazila.
Vlastně to vím přesně, to bylo v Brně, kde jsem byla s Ájou a Pájou, byl konec října 2010.
Měli ji v jednom knihkupectví, a pouze jeden kus.
Čekala na mě.
Mohla jsem ji s klidem vrátit mamince, ale ona už ji nechtěla.
"To máš jako studijní materiál, nech si ji..." řekla mi a já to pochopila jako výzvu.
Začala jsem číst znova, ovšem najednou to bylo zcela jiné.
Písmenka se skládala do smysluplných celků, vnímala jsem text přesně.
Je to zvláštní, jak stejná kniha může s jistým časovým odstupem promlouvat různě.
Možná tady to "různé" nebylo o knize, ale o mně.
Věděla jsem, že má autor této knihy přijet do Prahy, ale připadalo mi nemožné, že bych se mohla na jeho přednášku dostat.
Věci se mění.
Mám tam asi být.
A protože jdu na sobotní program, který je věnovaný ženám, byla jsem si před chvílí koupit titul "Bohatá žena", který napsala jeho manželka Kim.
Zatím čtu, abych věděla, o čem to je.
Jasné...
Chápu...
Je to prakticky můj příběh.
Strach opustit manželství i z finančních důvodů, pak udělat krok do neznáma a stát se nezávislou.
Kdo nezažil, nepochopí.
Mám v plánu knihu dočíst a zítra zažít všechno živě.
"Nefér výhodu" jsem si koupila také.
Aby jí to nebylo líto...
Těším se.
© Wahlgrenis 17.06.2011

Str. 47:
Nejhorší na tom všem bylo, že jak jsem šla ke dnu, přestávala jsem si vážit sama sebe.

Str. 61:
Robertův bohatý táta vždycky říkal, že se musí naučit, jak peníze mohou pracovat tvrdě pro něho, aniž by musel tvrdě pracovat pro peníze. Říkal, že dokud pracuješ kvůli penězům, nezískáš nikdy nezávislost, protože budeš muset stále pracovat, aby ti přicházely nějaké peníze.

Str. 64:
Vidím spoustu žen, které jsou lapeny do pasti nešťastných manželství jen proto, že potřebují peníze a jsou finančně závislé na svých manželech, nebo ženy, které dělají práci, ačkoliv ji nenávidí, protože musejí zvládat platby. Podle mého názoru ve své situaci zůstávají proto, že si zvolili ´bezpečí´ nad ´sebeúctou´. A to je podle mého největší zločin.

Str. 114:
Strach má i svou negativní stránku. Na jedné straně nás varuje před situacemi, které mohou ohrozit život, ale zároveň se z něho může stát i vrah - zabíjející sny, příležitosti, osobní růst a nadšení, prožívání života v jeho plnosti.

Str. 136:
Nemít peníze může být v oblasti investic tím největším přínosem.

Str. 190:
Woody Allen kdysi řekl: "Devadesát procent úspěchu spočívá v tom, že se někde objevíte."

Dočteno v 19:40.
© Wahlgrenis 17.06.2011

Ahoj Wahlgrenis,
koukám, teď čteš...
Děkuji za tip.
Zasáhla mě ta věta:
"Str. 64:
Vidím spoustu žen, které jsou lapeny do pasti nešťastných manželství jen proto, že potřebují peníze a jsou finančně závislé na svých manželech, nebo ženy, které dělají práci, ačkoliv ji nenávidí, protože musejí zvládat platby. Podle mého názoru ve své situaci zůstávají proto, že si zvolili ´bezpečí´ nad ´sebeúctou´. A to je podle mého největší zločin."
Posílám pozdrav z Brna, těšíme se na tebe...
Hoplea 17.06.2011

Milá Wahl,
líbí se mi ten seminář, na který půjdeš v sobotu...
Jak to pěkně do sebe zapadá /teda mi to tak přijde/.
Rosé 17.06.2011

Milá Wahl,
neuvěřitelné - ten seminář..
Přeji ti nádherné sdílení..
Tento víkend jsem s dětmi a když jsem to nechala plynout, uvědomila jsem si, že takto si ke mně našla cestu kniha Drunvala ..
A musela jsem se usmát, když jsem x krát četla, pokud chcete podrobněji.. zajděte na můj seminář..
Všechno si tak krásně plyne, opravdu..
S láskou
Mek 18.06.2011





















Informace z konference Bohatá žena najdete zde .
© Wahlgrenis 19.06.2011


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.