wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Můj synovec (9 měsíců) má zánět ledvin


Dobrý den Wahl.
Mám prosbičku, dotaz. Můj synovec (9 měsíců) dnes do rána dostal zánět ledvin, byl modrý, má citlivé bříško a zvracel. Moc prosím, bude vše v pořádku?
V tuto chvíli jede se sestrou do nemocnice.
Budu moc ráda, když odpovíš, sestra na tvoje stránky chodí také často a navštěvuje tvé konference .
V současné době máme v nemocnici i babičku se silným zánetem žlučníku, je toho na nás všechny v tuto chvíli moc.
Děkuji moc za odpověď
Andreica 30.06.2010

Milá Andreico,
nemoc jako výkřik duše vypovídá obvykle přesně. Ovšem u malých dětí dochází často k přenosu problémů matky, obou rodičů, anebo do hry vstupuje minulý život.
U Vašeho malého chlapečka vnímám znejistění nad situací, která kolem něho nastala. Je pravděpodobné, že se děje něco zcela přirozeného, co mu ale vůbec jako pirozené nepřipadá. Jsou to zmatky, které pak přijímá do svého života, nechápe, co se děje. Problém, který nyní řešíte, je jasným důsledkem této situace. Navíc je zřejmé, že on sám nic s touto situací dělat nemůže.
Těch důvodů, které za tám mohou být, je víc. Například mohl přijít do rodiny v ne příliš vhodnou dobu, možná byla očekávána holčička... Těžko říct, co je hlavním důvodem. Jeho duše chápe, že není přijata, jako by nebyl na správném místě ve správnou dobu. Je tady ale řešení - láskou chlapečka celého obklopit, nedat mu prostor, aby jeho duše mohla mít nějaké pochybnosti o jeho místě v životě.
Není to rozmazlování, ale trochu jiný přístup by rodiče zaujmout měli. Na životě ohrožen není, jen by byl rád, aby mu bylo nasloucháno. Vím, psala jste, že mu je devět měsíců, ale to nevadí. Miminka "mluví" od prvního dne, jen se dospělí musí dostat na jejich vlnu. Rodiče by se o to měli určitě pokusit.
© Wahlgrenis 30.06.2010

Děkuji ti moc za rychlou odpověď.
Sestře vše vyřídím a po návratu z nemocnice si určitě tvou odpověď přečte.
Já sama se snažím o miminko 3 roky, svého synovce mám moc ráda, je to zlatíčko, tak mám o něho a sestru strach.
Ještě jednou děkuji a přeji krásný den
Andreica 30.06.2010

Milá Wahl,
obracím se na tebe znovu s dotazem.
Synovec je v pořádku, z nemocnice je již doma. Dnes jde na krevní testy ještě ohledně uzlin, ale ledviny by měly být již v pořádku.
Včera jsem byla u sestry na návštěvě, spinkal a z ničeho nic ve 22 hodin se ozval z jeho postýlky strašný pláč. Nevěděli jsme, co se děje, neboť když se budí, tak se budí na 00:00 hodinu na kojení příp. pokud se mu klube zoubek, tak se kroutí a pobrekává, ale zcela jinak...
K postýlce běžel sestry přítel a sestra, která se vrátila vystrašená se slovy, že chlapečkovi asi něco je, že jen pláče a má bezvládné tělíčko, zavřená očička a že nereaguje na nic.
Položili jsme ho do postele, otřeli studenou žínkou hlavičku a vzbudil se, napil se a byl klid. Sestra říká, že se mu stane občas v noci něco obdobného, ale ne v takovéhle míře a to od té doby, co se vrátili z nemocnice.
Chci se tě zeptat, zda je možné, že by tyto stavy pláče mohly být nějaké špatné vzpomínky na nemocnici, na to, co mu tam vše dělali(cévkování, odebírání krve, kapačky v noci atp.) a zda se mu to vše co nejdříve srovná a takhle se již nebál anebo zda je možné, že se mu již zdál nějaký moc ošklivý sen a ne a ne se z něj probudit až pomocí studené vody a navlhčením čelíčka.
Děkuji moc za odpověď, přeju ti krásný den
Andreica 21.07.2010

Milá Andreico,
to, co popisujete, bývá u malých dětí poměrně časté. Příčin je celá řada. V případě Vašeho synovce to vypadá, že on byl opravdu pobytem v nemocnici znejistěn, nyní si připadá, že nikam nepatří, tak trochu se vnímá jako cizinec, kterému nikdo nerozumí, neví, co by měl dělat, aby se stav normalizoval. Situace je to pro něho poměrně složitá, potřeboval by se opět na své okolí naladit. Ale zase bude dobře, jsou při něho jeho ochránci a andělé, nemusí se ničeho obávat, dochází ke zklidnění, zmatky postupně mizí a jeho stav se zklidňuje.
To, co se stalo, je hlavně hlášení pro rodiče, měli by vystoupit ze svých stereotypů a vnímat chlapečka jako osobnost, která má své tužky, přání, ale i svou cestu. Oni jsou pro něho největšími důvěrníky na světě, nesmějí udělat chybu, chlapeček jim věří. Pomaloučku by se mělo všechno uklidňovat, není třeba se obávat dalších komplikací.
© Wahlgrenis 21.07.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.