wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Dcera trpí velmi často bolestí hlavy


Milá Wahl,
dnes si dovolím obrátit se na Tebe s prosbou o pomoc nebo o radu.
Moje 19-letá dcera, trpí velmi často bolestí hlavy. Takovou, že bývá úplně vyřazená z normálního fungování. Poprvé ji začala hlava bolet asi v šestnácti letech, prošli jsme snad všechny lékařské vyšetření, s naprosto jednoznačnou diagnózou, tj. že po zdravotní stránce je dcera naprosto zdravá. Původ bolesti neznámý.
Bolest během doby ustoupila, případně se dala utlumit práškama, ale nikdy nezmizela úplně. Teď se vrátila opět znovu (po třech letech) a opět si s ní nevíme rady. Je to reakce na životní změny?
První začátky bolesti časově souvisí se začátkem jejího sexuálního života... teď zase úspěšně složila maturitu, dostala se na vysokou školu. Nevím, možná si dávám do souvislostí věci, které nesouvisí, tak proto se zkouším zeptat Tebe, třeba mě navedeš na nějakou cestu.
Děkuji a přeji krásný den.
S úsměvem
Rudbekie 18.06.2010

Milá Rudbekie,
není vždy úplně jednoduché odpovídat na otázky kolem zdraví. Většina lidí očekává logické řešení jejich problému. Něco jako - čaj, mastička nebo spát hlavou na sever. Někdy je ale problém ukrytý jinde.
Teď mám pocit, že by se měla použít úplně jiná slova. Zkusím to:
Tvoje dcera sem do tohoto života přišla s jistým plánem, snad s posláním, které měla naplnit. Nějakou dobu jí to vyhovovalo, všechno bylo v pořádku, žádné komplikace. Ovšem pak došlo ke konflkiktu, který by se dal zařadit do kategorie duchovních. Došlo k jejímu znejistění. V tu chvíli zjistila, že není cesty zpět, že se musí podřídit místních zvyklostem. Píšeme o prožívání její duše, ne o ní, to je rozdíl.
Vypadá to na propojení s jejím citovým životem, Ty dokonce zmiňuješ začátek pohlavního života. To je dobré vodítka. Ale právě tehdy se začaly objevovat výtky odněkud shora, že měla jít jistým směrem, že je jinde, že se snad spletla, zpochybnila tuto cestu, nebo dokonce zabloudila. Sice navenek žije zdejší život, pozemský, se všemi jeho radostmi, ale současně je sunuta jinam. Tomu totiž nerozumí. Nechápe, co se po ní chce. Bolesti hlavy často souvisí právě s duchovními světy, kdy člověk neslyší, co by měl slyšet, a nevidí, co by měl vidět. U ní jde o jediné: vykomunikovat si, co se po ní chce.
Jakmile tohle zjistí a zakomponuje do svého života, o bolesti hlavy nebude vědět.
© Wahlgrenis 18.06.2010

Milá Wahl,
děkuji. Po odeslání mejlu jsem se Ti v duchu omlouvala, že Tě otravuju, když máš k řešení spoustu důležitějších věcí.
Ale jsem moc ráda, že jsi odepsala, protože jsi mi potvrdila to, co já jsem spíš jen tušila. Dcera není nějak moc nakloněna duchovním věcem, je na tom stejně jako já, ano já, před pár lety.
Připouští, že jsou věci mezi nebem a zemí, ale nějak se brání tomu věnovat víc pozornosti.
Nebudu jí násilím otvírat oči, ale pokud ona dovolí, zkusíme komunikaci. ;-)
Ještě jednou díky, mimochodem jsi mi Tvojí odpovědí potvrdila i to, proč i mě postihovala před pár lety bolest hlavy a pak ze dne na den zmizela a dodnes se nevrátila ;-)
Měj se krásně.
Rudbekie 19.06.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.