wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Či je aj nadmerné potenie prejav duše?


Milá Wahlgrenis,
neviem, či uznáte za vhodné mi odpovedať, ale ešte som nenašla na vašej stránke otázku nadmerného potenia. Zamyslela som sa nad tým, či aj to je prejav duše.
Od detstva to riešim tak, že keď niekam idem a je leto, musím mať oblečené niečo v bielej farbe, aby prepotené nebolo tak veľmi vidieť.
V ten deň nepijem, až kým sa nedostanem do chládku. Potím sa, aj keď spím, nie vždy, ale už mám 41 rokov a ešte som si na to nezvykla. Mám pocit, že sa prehrievam oveľa rýchlejšie ako ostatný.
Vraví sa, že sa potia pevný ľudia, ja som štíhla rada chodím do posilňovne, behám v prírode a som šťastná na cestnom bicykli. Raz mi bolo povedané, že sú to nespracované energie, aby som pila čaj z bylín a robila si silicové kúpele. Vydržala som asi rok, ale nemala som pocit, že by to pomohlo. Ak aj neodpoviete ďakujem, že mám aspoň možnosť sa opýtať.
Mája 10.06.2010

Milá Mája,
ano, i nadměrné pocetí je projevem duše. Zajímavé je, v jakých obrazech mi přišla odpověď pro Vás. Jako první bylo lesní zvířátko - tchoř, jehož pachové projevy odpuzují. Chápu z toho, jak se asi cítíte, jak je tato situace pro Vás složitá a těžko zvládnutelná.
Za běžných okolností se člověk potí při velké námaze, při sportu, při neobvyklých výkonech. Z toho je zřejmé, pokud vnímáte nadměrné pocetí, bylo by dobré, abyste do svého života vnesla větší klid. Pokud to jen půjde, měla byste zapomenout na stresem zaplněné chvíle, měla byste se více naladit na sebe sama, naučit se mít ráda, přijmout se a maximálně si užívat přítomný okamžik. Žít maximálně tady a teď.
Možná nějakou dobu potrvá, než se do tohoto stavu bude schopná přeladit, ale jakmile v něm už jednou budete, pochopíte, že cesta zpět už nevede.
Vaše problémy souvisí s nenaplněným očekáváním. Příliš se snažíte vstoupit do zornéhoúhlu ostatních, upozornit na sebe, zviditelnit se. Ani tolhe není v pořádku. Nejdůležitější jste, to ano, ale především sama pro sebe. Měla byste to o sobě vědět a také až se vám to podaří, ostatní začnou reagovat směrem k Vám jinak. Ale obráceně tento proces nefunguje.
Uvidíte, až tato slova přijmete, co se začne dít. Pak najednou sama zjistíte, že nadměrné pocení se Vás už jaksi ani netýká.
Přeji Vám to, moc...
© Wahlgrenis 18.06.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.