wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Proč mě bolí pata?


Dobrý večer,
vyprávěla mi o Vás moje známá, říkala, čemu všemu se věnujete, tak bych se na Vás také rád obrátil s mým dotazem. Obešel jsem už několik odborných lékařů, ale nikdo si se mnou neví rady.
Bolí mě pata zespodu na pravé noze. Je to bolest, tlak, jako kdyby v té noze uvnitř něco bylo. Při vyšetřeních se nic neukáže.
Teď mě bolí pravá, ale ještě před měsícem bolela levá. Je to záhada. Nedokážu si to vysvětlit. Kdyby Vás něco napadlo, prosím napište mi.
Předem děkuji za odpověď.
Kamil 26.05.2010

Milý Kamile,
bolest, která Vás trápí, je nepříjemná. Vadí při sportu i při běžné chůzi. Možná jste už někdy slyšel o tom, že nemoc je výkřikem duše. Něco ve Vašem životě není v pořádku, posunul jste se na špatnou cestu, proto se ozvala bolest. Jakmile se zase vrátíte tam, kde byste měl být, bude Vám dobře. Tohle nejsou pohádky...
Z Vašeho dotazu vnímám nevyrovnaný poměr v partnerství, jak byste se svou partnerkou měli každý jinou představu, nejde se domluvit, vyladit. Nepíšete, kolik Vám je let ani nic o sobě, ale dělá to na mě dojem, že Vaše žena má o Vaší společné budoucnosti jinou představu.
Jakmile si tohle vysvětlíte, je pravděpodobné, že bolest paty zcela zmizí.
© Wahlgrenis 26.05.2010

Milá Wahl,
dovolíš, prosím, abych po přečtení Kamilova dotazu, napsala ve zkratce zkušenost s podobným problémem.
Bolela mě pata, pravá, přesně tak jako Kamila. Lékaři nezjistili ostruhu, nezjistili nic. Je fakt, že jsem jich moc nenavštívila, snažila jsem se pochopit sama. Šla jsem asi pěkně "proti proudu", protože mě začala současně bolet i levá pata, to už fakt nešlo skoro chodit. Byla jsem jako ta vodní víla, která musí pro lásku člověka trpět bolestí při každém kroku.
Nakonec jsem si nechala do pravé paty píchnout injekci /bolest neskutečná, a to mám laťku pro bolest dost vysoko/. Podle pana doktora by mě to mělo do tří dnů přestat. Samozřejmě, že nepřestalo.
Pořád jsem pátrala, proč ta moje duše tak strašně křičí.
Zřejmě jsem na to přišla, protože... neuvěřitelně uvěřitelně /milá Majko uvěřitelná/....mě nejdříve přestala bolet ta pravá pata, která dostala injekci a skoro současně i ta levá.
Svět byl najednou neskutečně krásný a barevný. Chodila jsem bez sebemenší bolest.
A pak....
Byly tady další Kunratice.
Wahl, tam jsi měla s sebou kníhu od pana Hrabici. Dala jsi ji kolovat. V momentě, kdy jsem ji držela v ruce, věděla jsem, že si pro ni v pondělí půjdu k Džoudýmu. A tam jsem si přečetla vše o bolesti v patě, o ostruhách.
Pravda pravdoucí
Moc Ti Wahl děkuji, za všechno...ať Ti prší štěstí...
Heřmánek 26.05.2010

Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď. Překvapila mě rychlost, s jakou jste mi odepsala. Máte nejspíš pravdu. Ale není mi jasné, jak tohle může být propojené. Mám partnerku, už přes deset let, ale nežijeme spolu ve vztahu. Ona je vdaná, rozvádět se svým manželem se nechce nebo nemůže. O těchto věcech se moc nebavíme. Nenapadlo by mě, že tohlo může mít nějaký vliv na moji patu.
Ale co s tím? Jak by se to dalo řešit? Měl bych vztah zlegalizovat? Tlačit na ni, aby se rozvedla a byla se mnou? Oni mají děti, určitě nechce bourat rodinu...
Budu o tom uvažovat.
Díky,
Kamil 26.05.2010

Abychom věděli, o čem píše Heřmánek, oscanovala jsem z knihy Miroslava Hrabici Co nám tělo říká aneb po stopách nemocí to, co se týká bolesti paty:


© Wahlgrenis 26.05.2010

Milá Wahlgrenis,
čtu si - jako ostatně každý den - na Vašem webu a dnes mě zaujala informace k bolesti paty. Měla jsem známou (předloni zemřela), která si vytrpěla své... Podobně jako Kamil si prošla náročnými vyšetřeními, ale nikdy jí nic nenašli. Nemohla nosit běžné boty z obchodu, bolest popisovala, jako by uvnitř nohy bylo nějaké těleso. Jenže na rengenu se neukázalo a ani pohmatem doktoři na nic nepřišli. Tehdy mě nenapadlo, že to může mít nějakou souvislost se vztahy nebo s poměry, v kterých člověk žije.
Tahle moje známá byla sice vdaná, ale udržovala dlouhodobý vztah s mužem, za kterým dokonce jezdila do zahraničí. Navštěvovala ho několikrát do roka a myslím, že ho velice milovala. Ale nedokázala se odpoutat od své rodiny, možná si sama namlouvala, že to takhle je v pořádku. Nechtěla své nejbližší zklamat. Pak ale onemocněla rakovinou a do tří měsíců zemřela. Možná že kdyby začala řešit svoji patu nebo vztah ke svému partnerovi dřív, že by tady ještě byla.
Děkuji za všechny informace, které si tady mohu číst, a přeji hezký i když trochu uplakaný den.
Kleopatra 26.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.