wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

V září nastoupil syn do školky a od té doby prodělal 4 bronchitidy


Krásný páteční podvečer,
omlouvám se, že žádám o pomoc, doufala jsem, že to "vydrží" do květnové akce v Českých Budějovicích , ale bohužel.
Trápí mě nemocnost mého syna. V září nastoupil do školky a od té doby už prodělal 4 bronchitidy. Bohužel nejsem typ, který se spokojí s odpovědí, že je to normální, když díte nastoupí do školky. Jsem si vědoma, že se jedná o synův pocit méněcennosti, rodinné rozepře nebo případné pošetilé jednání dospělích v jeho okolí. Paradoxně bohužel ted máme bezvadně fungující rodinu (sice je to teprve rok a půl, co se mi rozpadlo manželství, ale s přítelem mi přijde, že všichni tři fungujeme ve shodě).
Zavedla jsem se synem večerní rituál, kdy si povídáme, jak je šikovný, báječný, jak krásně maluje, že ho moc milujeme, že jsme rádi, že je tu s námi.. přijímá to velmi pozitivně, viděla jsem i zlepšení v chování, ale průdušky nám opět přišly již po druhé za měsíc.
Pokládám si otázku: "Proč právě tato nemoc? Co nám má naznačit?" ale odpověd se mi nedostává. Mám pocit, že mám odpověď dostat, ale ne tak jednoduše...
Budu vdečná, pokud mi můžete ukázat možnost cesty, jakým způsobem může být syn štastný.
Velice děkuji a přeji naplněné srdičko láskou.
Isiska 14.05.2010

Vážená paní Isisko,
bronchitida, tedy zánětlivé průduškové onemocnění, které provází úporný kašel, je jednoznačná diagnoza. Podle Luis Hay je bronchitida reakcí na rozjitřené rodinné prostředí, hádky a křik a dusné ticho. Kašel znamená potlačovaný hněv a zánět jako takový strach, zlobu a frustraci, co se děje v mém životě.
Synek je citlivý, zřetelně nemá rodinné téma vyřešené a ve školce se cítí značně nejistě. Vím z vlastní zkušenosti, že děti jsou citlivější, než si vůbec dovedeme představit, a když si myslíme, že jsme všichni vklidu,.. dítě vycítí něco jiného. Také třeba my - dospělí, když jsme šťastní a spokojení a máme věci pod kontrolou, nepochopíme, že dítě to má jinak. Často "vidí" dál, než si vůbec my dospělí můžeme připustit.
V tomto případě mně ještě bliká téma - synkův otec, ... téma prarodičů,.. vůbec nejste v jednoduché rodinné a osobní situaci,... a i když se povrchně zdá, že synek všechno chápe a akceptuje, tedy - že ve vědomí je všechno v pořádku,... jeho dušička v hloubi jeho osobnosti to bere jinak. Mnohé je součástí jeho volby a jeho výběru,.. takže to už se změnit a vrátit nazpět nedá,.. pokud můžete zachránit přítomnost ... tak cestou je se synkovi maximálně a s láskou a trpělivostí věnovat, v podvědomí moc Vašeho přítele nevnímá,... trpělivě nevysvětlovat, ale hrát si s ním, atd... a pokud by to šlo, patrně ho nedávat do školy, pokud možno vůbec, nebo jeho pobyt tam znatelně zkrátit. Na tuto nemoc nezaberou žádná antibiotika,.. vařte mu čaj z meduňky, květů lípy, mateřídoušky,..možná by pomohl i obkládek - namazat troškou vepřového sádla prsa synka a naklást kolečka cibule, zavázat a alespoň 2 hodiny vydržet v teple - nejlépe zavázané nechat celou noc.
Synkovi také neprospěje vysedávání doma, ale být co nejvíc v přírodě, na vzduchu, v lese,...a pravidelně a zhluboka dýchat. Tato dýchací cvičení můžete provádět dohromady a spolu, uvidíte, že se i zasmějete.
V tuhle chvíli máte něco pochopit, co Vám sděluje synek.
Olga 18.05.2010

Paní Olgo,
velice Vám ze srdce děkuji za Váš názor, s něčím máte absolutní pravdu, o některých věcech bych s Vámi polemizovala.
Přesto Vám doopravdy děkuji za Váš čas a vynaloženou energii.
Přeji krásné dny!



Isiska 19.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.