wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Je možné dělat něco s padáním vlasů?


Mila Wahlgrenis,
preji vam pekne rano a zdravim. Mela bych na vas dotaz, zda je mozne delat neco s mym problemem padani vlasu.
Jsem pul roku po porodu uzasneho synka a tento problem mne trapi zhruba od 3. mesice po porodu. Vycetla jsem, ze je to fyziologicka reakce tela a zcela bezna po porodu. Asi bych to tedy neresila nebyt toho, ze s vlasy bojuji odjakziva a mam jich malo. Ted po tom masivnim vypadu mi jiz prosvita kuze.
Nechce se mi chodit mezi lidi, trapi mne, ze na to kazdy kouka. No, jsem z toho psychicky rozhozena. Porad synka plne kojim a zatim se mi nechce prestavat, i kdyz rikaji, ze po kojeni se to taky spravilo. Kdyz on ale ma moje mlicko moc rad :-) Ale jak pisu, s vlasama se trapim uz tak od 23 let, takže skoro deset let.
Vase stranky ctu jiz nekolik let a vzpomnela jsem si na experiment s prsama . Myslite, ze by se to same dalo aplikovat na rust vlasu? Pokud ano, poradila byste mi polohy na prijem energie a vubec jak na to?
Nebo pokud by byla vhodna jina terapie, necham to samozrejme na vas.
Chci byt pro svoje mimco spokojena mamina, tak bych chtela vyzkouset vse, co se da.
Dekuji a preji pekny slunecny den.
Michaela 06.04.2010

Milá Michaelo,
vlasy jsou ozdobou každé ženy. Ovšem Vaše tělo je momentálně hodně oslabené po porodu a souvisí také s kojením malého. Tohle je Vám jasné.
Přestože na trhu existuje celá řada "naprosto zaručených" prostředků, já bych Vám doporučila jinou cestu. Ta sice není možná tak úžasná a zázračná, přesto funguje. Zvažte si, zda chcete polykat zázračné léky, anebo přejít na jiný směr.
Všechno, co je nabízeno právě s tím zázračným a naprosto neuvěřitelným účinkem, nemůže trvat dlouhodobě, pokud jste naladěna jinak.
Zkusme takový obraz: Je to stejné, jako byste na nějakou plíseň v těle použila třeba náplast. Sice tak plíseň už nebude vidět, ale určitě nezmizí. Navíc je docela pravděpodobné, že nebude moci dýchat a rozšíří se ještě dál...
Také jsem ještě docela nedávno řešila problémy s vlasy, nehty, podváhou. Teď je všechno jinak. A pokud chcete, mohu Vám své tajemství přiblížit.
Začala jsem totiž někdy v listopadu loňského roku přistupovat ke svému tělu jako ke chrámu. Tento proces začal prakticky ve chvíli, kdy ke mně přišel recept na domácí bramborový chléb , při jehož přípravě jsem si uvědomila, že se rodí opravdový boží dar. V souvislosti s tím došlo u mě k obrovské změně. Uvědomila jsem si, že všechno, co nějak souvisí s přípravou jídla a vůbec konzumací potravin, je třeba pochopit zcela jinak.
Jakmile se do těla začnou dostávat pouze potraviny, které s Vámi opravdu ladí, začne se měnit všechno ve Vašem těle. Odcházejí kožní problémy, přebytečná těla, tělo se tvaruje podle toho, jak jste to vždycky chtěla, zlepšují se vlasy, celkově člověk zažívá proces mládnutí v přímém přenosu.
Není tedy možné přemýšlet o nějakých speciálních polohách na příjem vesmírné energie, ale je důležité najít v životě tu správnou cestu, po které máte dál jít. Je to proces naprosto nezávadný, nikoho tím neohrožujete, jen je Vám mnohem lépe, cítíte se odpočinutá, tělo si najednou oddychne, protože dojde k absolutnímu souladu mezi jím a Vaší duší.
Nikdy ale nesmíte připustit v této oblasti boj.
Zatím jste kojící matka, měla byste mnohem více odpočívat, ale také byste potřebovala upravit jídelníček. Je to poměrně náročný proces. Sama vím moc dobře, co to znamená, kojila jsem 23 měsíců. Rozhodně nyní ale myslete víc na chlapečka, ten je priorita. Nepřestávejte kojit, i když by se Vás mohl někdo pokoušet odradit. To, co nyní malému dáte, už nikdy jindy do života nedostane...
Vlasy Vás sice možná nyní trápí, ale po době kojení dojde k přeladění a začnete zase jinak žít. Pak si jistě budete moci dovolit hledět sama sebe víc než nyní. Role matky je ale pro Vás zatím nad tím vším.
© Wahlgrenis 06.04.2010

Milá Wahlgrenis,
moc Tě zdravím....
Jen jsem chtěla přidat svoji zkušenost s vlasy...... Tento problém se mě po porodu také týkal, a taky vždycky v období, kdy jsem byla hodně vyčerpaná.
Jakmile vidím, že se vlasům začíná dařit špatně a hlásí se o svou pozornost, začínám s mazlením, hlazením... Žádný fén, tužidlo, stříhání, nic..... a pěkně je každý třetí den polívám 2 dcl pívečkem, nechám uschnout.... v létě nejlépe větříkem. Vlasům se to dost líbí, daleko víc mi rostou a jsou zdravější.... a po zaschnutí není cítit vůně, pro mě smrad piva. Dostanou do sebe vitamín B.... a hlavně jsou opravdu hýčkané....
To je ta láska..... Mám fakt krásný vlasy !!!!
Hezké jaro
Edita 08.04.2010

Mila Wahl,
dekuji za odpoved.
Zkusim se nad tim zamyslet a pokud bych si nevedela rady, tak se na vas obratim a rada prijedu do Pardubic. Sama vite, ze na materske lze odpocivat tezko - bydlime v dome se zahradou, takze je prace i venku. Ale je jasne, ze uprava stravy a reseni problemu zevnitr je zaklad. Na druhou stranu mi nepripada, ze jim nezdrave. Ale urcite je co zlepsovat. Jen mit tak cas si upect svuj chleba :-)
Diky za novy podnet, jak se lecit....
Michaela 08.04.2010

Milá Edito,
děkuji za Tvou zkušenost, jak pečuješ o vlasy. Krásně to ladí s celou to teorií, že tělo máme jako chrám, měli bychom se mi klanět.
Každá naše buňka zaznamená, jak ji máme rádi, jaké je zde propojení, jak tady proudí láska. Každá buňka našeho těla dokáže na naše reakce zareagovat, dokáže "odpovídat, jednat". Tělo není "jenom tělo". Je to živý organismus, který s námi opravdu mluví. Jak my se chováme k němu, tak ono reaguje zpět.
Příklad s Tvými vlasy - znám je, jsou opravdu nádherné... - je jako z čítanky. A přesně tak se dá komunikovat i s dalšími částmi. Jen nám to připadá divné. Tohle jsme se ve škole neučili... Přitom záleží jen na každém z nás, záleží na změně postoje nás samých k sobě. Tohle jsou ty nejkrásnější zázraky, které nám vstupují do života. Nepotřebujeme žádné složité preparáty nebo drahé zákroky, abychom byli zdraví a krásní. Největší mechanismy máme ve svých rukou a ve svém srdci. To vůbec nejdůležitější tajemství našeho života se jmenuje LÁSKA.
Ještě jednou Ti děkuji.
© Wahlgrenis 09.04.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.