wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Zaměstnavatel nabízí zdarma očkování proti klíšťové encefalitidě


Dobrý den, milá Wahl,
prosím, jaký máš názor na očkování proti klíšťové encefalitidě?
U nás v práci teď nabízí zaměstnavatel očkování zdarma, lidi se hromadně hlásí, ale mně se do toho nějak nechce. I rodina mě přesvědčuje, ať se nechám očkovat,
že chodíme často do lesa a hrozí nebezpečí nakažení od klíšťat.
Tak nevím, na jedné straně poslouchám reálné argumenty, na druhé straně si říkám,
proč bych se měla nechat očkovat s davem, když se mi nechce...
Co si o tom myslíš? Omlouvám se za tykání, tak nějak Tě beru jako osobu blízkou
Krásný jarní den.
S láskou
Simi 18.03.2010

Milá Simi,
Tvá otázka je zcela logická. Zaměstnavatel přichází s nabídkou uhradit Vám očkování proti klíšťové encefalitidě. Vypadá to sice lákavě, ale být Vámi, byla bych opatrná.
Jakékoliv očkování totiž přináší do Vašeho těla látky, které nemusí s Vámi vůbec ladit. Ano, možná namítnete, že o tom je právě očkování, že si má tělo vytvořit protilátky tím, že nemoc probíhá s mnohem menšími příznaky, reaguje na ni a vytváří si protilátky. Tohle nás naučili ve školách a tak nějak by to nejspíš mělo fungovat, ovšem dodejme, že za ideálních, nejlépe laboratorních podmínek. Člověk obvykle reaguje jinak, což - a tomu se divím nejvíce - lékaři nechápou.
Každý člověk je jiný, každý jinak reaguje, každý má za sebou jiné nemoci, pochází z jiného prostředí. Není možné všem obecně naočkovat jednu látku. Kdo tohle vymyslel? Ani to nechci vědět... Tady není člověk na prvním místě, ale bohužel jsou zde jiné priority. Že by peníze...?
Zdraví má každý své a za ideálního stavu nikdo nepotřebuje žádné léky. Ale k tomuto stavu je třeba dojít, není možné se rozhodnout ze dne na den.
Setkala jsem se s několika případy lidí, kteří byli očkováni právě proti klíšťové encefalitidě, a místo toho, aby tělo lehounce zareagovalo na nemoc, tak se tato projevila v tom nejsilnějším možném rozsahu... Paní, která byla očkována, přišla o paměť a také o sluch. Pracovala do té doby s lidmi, ale po očkování si najednou na tváře neupamatovávala, ztratila představu o prostoru, nevěděla, kde byla, co s kým řešila. Sluch byl také tragický. Očkováním byla totiž zasažena důležitá centra v mozku. Paní se tak dostala zcela mimo pracovní proces, a byla závislá na mnoha lécích. Sluch se jí postupně navracel, ale tato fáze jednoduchá rozhodně nebyla...
Tohle je možné jen malá ilustrace.
Je jasné, že to, co nevychází, se na veřejnost nedostane. Všude kolem na reklamních letáčcích vidíme mladé rozesmáté obličeje, jako by opravdu nebylo větší štěstí než se nechat očkovat. Jak je to ale klamné.
Ale Vaše tělo patří Vám, měla byste se svobodně rozhodnout, jestli si do těla necháte nějakou cizorodou látku píchnout.
Může přijít otázka, jak to tedy řešit v lese...
S tím já osobně nemám žádný problém. Nejdou na mě klíšťata, vosy, komáři, žádný dotěrný hmyz. Nikdy jsem s nimi nebojovala, nikdy jsem se nemusela potírat žádnými repelenty. Připadá mi, že tady existuje nějaká domluva, podle které je zřejmé, že neubližuji já jim, proto ani nemohou oni ubližovat mně.
Když jde někdo do války po zuby ozbrojen, je logické, že se potká s podobně vyzbrojeným nepřítelem...
© Wahlgrenis 19.03.2010

Dobré ráno, milá Wahl,
děkuji za odpověď, tak nějak jsem to cítila také...
Cizí látka do těla, manipulace s lidmi..atd.
Rozhodla jsem se, že se očkovat nenechám a odmítla jsem v práci očkování už včera,
ještě, než jsem si přečetla Tvůj názor :o)
Přeji krásný den a moc děkuji...
Simi 22.03.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji za odpověď k článku o očkování proti klíšťové encefalitidě.
Právě jsem se zvažovala, zda mám nechat očkovat svého syna (16 let), už jenom proto, že se v létě často pohybuje po lese.
Vím, nebyla to náhoda ..
Ještě jednou děkuji a přeji hezké jarní dny..
Erika 22.03.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.