wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Proč nám moje malá sestřička skoro umřela?


Krásný den Wahlgrenis,
předem dopisu bych tě chtěla pozdravit a popřát Ti krásné skorojarní dny. Nevím, proč všichni pořád nadávají na počasí...
Setkaly jsme se na akci v Kunraticích 6. února, možná si na mne pamatuješ - Ptala jsi se, proč jsem v černém - a na moji rodinu, (Janičky kresba, kde jsem já a celá moje rodina ode mne odtrhnutá). Dělaly jsme i výklad zdraví mé malé sestry, ani z automatické kresby zdraví nevyšlo dobře...
Sestřička je hodně nemocná již od malinka (předčasné narození 25. tt; střeva, žaludek, uši, močový měchýř, atd.), moc bych si přála, aby se jí zdraví zlepšilo. Bohužel to zatím není ani v silách lékařů. Moc bych jí chtěla pomoci, nevím jak...

V neděli dostala nějaký střevní bacil, její zdravotní stav se prudce zhoršil, odvezla ji záchranka do nemocnice, a protože se dále horšila (během pár hodin těžké poškození ledvin a vynechávalo srdíčko), nakonec letěla vrtulníkem do Motola, kde ji naštěstí stabilizovali.
Protože žiji v Praze, tak jsem utekla z práce a za ní honem jela a seděla jsem u jejího lůžka cele odpoledne a večer, modlila se za ni a snažila se jí předávat svoji energii... Chvílemi mne vůbec nepoznávala. Je tak statečná a tak úžasná...
Včera se se mnou točil celý svět, když mi maminka zavolala, jak na tom malá je, moc mne bolelo srdce...
Před pár dny mi zemřel milovaný děda a tohle přišlo jako další rána...
Prosím, moc prosím, Wahlinko naše, je nějaký důvod, proč nám skoro umřela? Co se stalo? Jakou mám já hrát úlohu v jejím životě? Můžu jí nějak pomoci?
Už se trápí tolik let... Má stomii a střeva moc nemocná, měla by jít na operaci, ale je to vážné a nemusela by ji přežít.
Tolik bych si přála, aby mohla žít jako ostatní děti...
Děkuji.
S láskou

Lenaf 16.03.2010

Milá Lenaf,
u Vaší sestřičky vnímám problém ještě z období, než vůbec byla na tomto světě. Je tady nějaké znejistění. Její duše tušila, že ji čeká trápení, ani se nechtěla narodit. Píšete o jejím předčasném narození a o zdravotních komplikacích v dětství. Opravdu nemá jednoduchý život. Když jsem četla Vaši otázku, vnímala jsem u holčičky jako zásadní ohnisko jejích trápení v břiše. Asi toho bude víc... Trávicí trakt, ledviny, ale i srdce. Připadá mi to, jako by v jejím těle žila ještě jedna bytost, která zde ovšem je přes protesty malé, prostě tady parazituje, chová se, jako by to bylo to nejlepší, co může být. Od tohot se odvíjejí všechny její problémy. Ona vlastně ani není sama sebou, to nejde.
Tato druhá bytost dává čas od času vědět, kdo je tady pánem, a holčička kolabuje. Připadá mi to, jako by tady byla v roli vykřičníku, jako by signalizovala, že něco není v pořádku, jako by se holčička měla probrat. Ale na pochopení tohoto "boje" je zatím malá. On by to vlastně ani neměl být boj, spíše příjemná domluva s touto druhou bytostí, kdy ta by měla pochopit, že místo, které se vybrala k životu, pro život není. Mělo by dojít k pochopení, že existuje Vaše sestřička - zcela v pořádku a zdravá - a vedle ní (aspoň si to tak představit) je druhá bytost, která se tady ale ztratila, nepatří sem. Té by se mělo vyložit, že patří do jiného rozměru, do jiné dimenze.
Pro Vaši sestřičku je tohle zkouška. Zatím je ještě malá, ale až dospěje, měla by mít vedle sebe muže, který pro ni bude opravdovým partnerem, ochráncem, rytířem.
© Wahlgrenis 16.03.2010

Milá Wahlgrenis,
přeji Ti krásné jaro...
I když žiju t.č. v Praze, opravdu mám velkou radost z toho, jak "jarně" voní vzduch, že zpívají ptáci a raší svěží travička... co teprve, až pokvetou keře a stromy...
Miluji procházky po nábřeží, vždycky s sebou vezmu trochu starého pečiva pro kačenky a labutě, a v těchto chvílích cítím, jak Prahu miluji...i když se mi občas zasteskne po rodném kraji...
Moc bych Ti chtěla poděkovat za odpověď na můj dotaz ohledně mojí sestřičky. Psala jsi, že u ní vidíš přivtělenou duši. Může to mít příčinu v matčině chtěném potratu? Také mi kdysi jedna paní řekla, že před jejím narozením si někdo přál, aby se nenarodila... Nebo je to kvůli mně? Dětství jsem neměla pěkné a nikdy mi rodiče nerozuměli.
Jsem z toho zmatená, nevím, zda se mám snažit vyhledat nějakou odbornější pomoc, zda tu duši od sestřičky odvést, anebo počkat a snažit se pomoci sestře do budoucna, až bude vyspělá ta schopná to pochopit sama?
Tak strašně ji miluji...
Mám tě ráda..
Přeji krásné dni..
Lenaf 02.04.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.