wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jak je to s chřipkovými epidemiemi?


Milá Wahlgrenis,
zamýšlím se ještě nad chřipkovými epidemiemi obecně. Každý rok jsou epidemie, každý rok skolí řadu lidí (ale většinu nechá bez povšimnutí...).
Podle čeho si epidemie vybírá, jaký klíč volí? Protože to, že by někdo měl jen takové štěstí, to si myslím, že ne...
Je to podle toho, kdo potřebuje zastavit a něco si uvědomit?
Obávám se ale, že v dnešním materiálně laděném světě to lidem málokdy dojde, prostě mají "běhavku," dva dny si naordinují dietku a nedojde jim, že to vlastně duše říká něco není ok, zamysleme se...
Díky
Orianna 28.02.2010

Milá Orianno,
problém chřipkových epidemií - i jiných - vnímám podobně jako Ty. Není to vlna, která má za cíl každého nakazit, zrušit, položit do postele. Každá nemoc "mluví" s každým člověkem jinak. Jsou to všechno informace, které k nám přicházejí, kterým bychom měli rozumět.
Už se hodně probrala tzv. prasečí chřipka, na povrch vypluly i podivné machinace s vakcínami, farmaceutické koncerny potřebují u něčeho existovat, tak se mezi lidi uměle nasadí problém, ideálně funguje panika, před kterou jakoby není úniku. Bohužel na tato slova mnoho lidí naletí. Ale je to pouze manipulace, kde navíc pracuje strach. Člověk podlehne tomu, čeho se bojí a co nezná.
Jakmile se ale člověk přijme jako rozumně uvažující bytost, která ctí své tělo, váží si sama sebe a nepochybuje o sobě, pak není proč se žádných epidemií bát. A že mohou mít nejrůznější jména...
Nevím už, jak to je dlouho od chvíle, co jsem nesnědla žádný lék nebo co jsem nebyla v ordinaci žádného lékaře. Proces zdraví a nemoci chápu jinak. Není možné dělat z lidí nějakou šedou masu, proto ani není možné nasadit jednotné očkování. Ale tohle je téma spíše pro nějaká vědecké konsilia... Já jen vím, čemu rozhodně říkám: ne.
© Wahlgrenis 28.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.