wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Prasečí chřipka - osobní zkušenost - ne hrozba, ale dar


Milá Wahl,
popravdě řečeno, už delší čas ve mně zraje potřeba sdělit neurčitému okruhu podobně naladěných lidí dvě věci. První je k prasečí chřipce a druhá k nálepkování - co je černá a co je bílá magie .

Všude slyšíme, jak je tahle nemoc zákeřná, hrozná, děsí nás media, lékaři,.. jsou to pohádky. Každá chřipka může být smrtelná, v minulosti tu byla španělská, honkongská,.. a byly to jistě stejnocenné chřipky... záleží na mnoha okolnostech.
Z hodiny na hodinu se mi udělalo nepředstavitelně zle. Do svých 53 let jsem takových okamžiků moc nezažila. Zvracení, úporná bolest hlavy, strašlivá slabost, vysoká horečka,..nešlo mluvit, nic poslouchat, otevřít oči. otočit se v posteli, nohy mně nenesly,.. natož nadzvednout se,..totální ochromení ducha i těla ...kyblík jsem musela mít vedle postele a to byla nepředstavitelná námaha. První 3 dny jsem prospala... od prvního okamžiku to bylo ale tělo, které jsem poslechla... takže ... na zavolání, čekání a přijetí lékaře nebylo ani pomyšlení, vzala jsem si dovolenou a skutečně ulehla. Na nic se nedalo myslet, v hlavě pusto a prázno.
Nevzala jsem jediný lék, na nic, protože jsem nevěděla, co bude dál. Mobil s číslem rychlé záchranky jsem měla po ruce.
Nestalo se ale nic fatálního, jen se zmobilizoval vnitřní obranný systém a začal zřetelně diktovat, co se má dělat. Takže - omotat se mokrým studeným obkladem, totéž hlavu, a pít hodně moc studené vody... nedbat na rady kolegů, jak se potit, zahřát,..jak dát tělu hodně živin v podobě vydatného jídla,.. ta horečka a to zle bylo tak těžké, že kromě vody jsem první dny nepozřela nic.
Nejhorší byly první 3 - 4 dny.
Poté jsem začala přidávat bylinné čaje, ovoce, horečka pomalu ustupovala a síla se pomalounku vracela. Každý den se lišil od druhého v tom dobrém, takže po 7 dnech se dalo již se obléknout, vykoupat, popocházet, jíst lehkou stravu,.. když horečka zmizela, nastupoval kašel. Zde pomohly obklady z vepřového sádla na prsa a záda, na kolečka pokrájená cibule, masáž francovkou, kafrovým krémem a jitrocelový sirup, možno i Biotussil. Koupele v odvaru z dubové kůry, z kopřiv,.. z heřmánku,...

Zase zaznívaly kolem zasvěcené hrozby o zápalu plic... to jsem byla nucená už chodit do práce... lze používat i Švédské kapky... a mít úlevný režim, patrně optimální by bylo být 14 dnů doma.. nicméně... jak chřipka přišla, tak odešla.. Pokud je tělo zdravé, poradí si samo, myslím, že žádné Tamiflu ani nic podobného potřeba není pro toho, kdo se zdravě pohybuje, nekouří, nepije alkohol!!!, a nemá žádné zdravotní komplikace. U dětí bych vůbec žádné léky nedoporučovala. Naopak - proděláním nemoci získají cenné protilátky.
Navíc, brala jsem to jako další očistný proces, zhubla o 4 kg, změnila chutě i jídelníček, myslím, že pozitivněji. Změnilo to i vztahy kolem mne,.. jakoby pohled na okolí byl jiný...
Dost mi lidi nerozuměli, když jsem jim sdělovala, že pro mne byla chřipka DAR.
Olga 21.01.2010

Mila Olgo,
toto je "jen prvni faze".
Asi za 3 tydny se zacalo vsechno opakovat jen ne v takove intenzite.
modroocka 24.01.2010

U každého může být průběh trochu jiný,... vůbec tuhle svoji zkušenost nenutím ostatním... je to na každém z nás, co nám tělo řekne...
ALE...
Prasečí chřipku jsem dostala první týden v listopadu.
Informace pro paní Modroočku - vím o tom, že se tyhle chřipky rády opakují. Je to z důvodu buď oslabení jinou nemocí nebo léčením, nebo nevyléčeného vnitřního procesu "puštění" nějaké záležitosti, starosti, konfliktu, zloby, neodpuštění,..... apod... a zánětlivého procesu v těle.
Ty dny, kdy už člověk nemá horečky a postupně se regeneruje, ale je ještě unavený a nutí ho to ležet a poposedat,.. může buď poslouchat radio nebo televizi, nebo se dají využít právě k různým meditacím, přemýšlení,.. u mě to bylo tak, že mě horečka přestala po 3 dnech, den jsem byla s podnormálem, 5. den se mě horečka ráno vrátila znovu. Upadla jsem do beznaděje, že se z toho nedostanu bez lékaře.
Prosila jsem známou, aby mi poradila, co dál. Odpověď přišla: vypustíš-li to, co držíš, jsi z toho venku, pokud ne, bez doktora to nepůjde.
Tak jsem si sedla do meditace a otázku si položila, co to je.
Odpověď přišla...
Poplakala jsem si... zavzpomínala... osprchovala se studenou i teplou vodou na střídačku, pak nakonec vlažnou... poprosila o odpuštění... poděkovala za všechno....odpoledne byla horečka pryč a od té doby jsem FIT.
Olga 25.01.2010

Milá Olgo,
děkuji za Tvůj prožitek. Každá nemoc je dar. Popsala jsi to nádherně. Nesmíme se nikdy snažit s nemocí, která nás zaskočí, nijak bojovat. Ale spíš je důležité ji přijmout, otevřít jí dveře do svého nitra a v klidu si s ní popovídat... jako s milou návštěvou.
Boj není v pořádku. Kdo se snaží s nemocí jakkoliv zatočit, zvítězit nad ní, přeprat ji, ten končívá obvykle špatně... V životě nejsme za bojovníky, jde o řeč srdce, kterou bychom se měli naučit. A čím dříve to bude, tím lépe.
Olgo, děkuju...
© Wahlgrenis 29.01.2010

Wahl,
ozýváš se právě ve chvíli, kdy na tebe myslím velmi intenzívně. V létě jsi Honzovi předpovídala úraz s technikou,... myslela jsem, že se to naplnilo tím, že na táboře spadl z kola a natáhl si sval. Pár dnů ho to bolelo.
Ba ne... od včerejška má zlomenou levou ruku. Prováděli jsme meditaci, zjišťovali příčinu, ... už to víme nebo si myslíme, že to víme.
Myslím si, že když člověk začne víc a víc pracovat s energiemi, dostává víc a víc vhledů a darů, ale jaksi se zavazuje, o to víc, čím víc ví, musí nebo měl by dávat.... a vydávat. Ten svět jemnohmotný, jak ty říkáš, má jemná, ale neúprosná pravidla hry...
Moc Ti děkuju, otevíráš mnohé dveře.
I my dvě - Ty a já (to jsem tedy zírala) ... a s Honzou a Jakšielem - resp. Jaksielaiem - máme mnohé, za co bychom si měli všichni vzájemně odpustit v minulých životech. Myslím, že tam byly nejméně dvě linky ... jedna za dob Atlantidy a druhá tzv. egyptská...
Přeji Ti krásný bělostný víkend plný pohody a lásky
Olga 29.01.2010

Wahl,
Honzova zlomenina má pokračování. Zatímco dle lékařské zprávy a přeposlaných rentgenových snímků z Vinohradské nemocnice tam zlomenina byla, dnes to Honzovi revidovali v Motole na orthopedii - zlomenina tam není - snímali mu to dvakrát - se sádrou a dvakrát bez!!! Sádru mu tedy sundali a odešel s lehkým zpevňujícím obvazem a bez dalšího klinického nálezu!!!
Olga 01.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.