wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Dcera chce ísť ako vy tiež cestou bez liekov


Drahá Wahl,
napísali ste, že cca od r. 2003 nechodíte k lekárovi... Moja dcéra mala pred nedávnom zápal priedušiek a chce ísť tiež cestou bez liekov. Nebrala predpísané antibiotiká. Zápal sa jej vrátil asi po 3 týždňoch - hoci je už slabší - lieky zase odmieta a cituje Vás. Bojím sa, aby jej nezostali následky, lebo nás je v rodine viac astmatikov. Vidím, že sa necíti dobre, ale nechce lieky zobrať, vraj musí vydržať...
Má to tak byť?
Možno si na nás spomínate... dve Alexandry z Trnavy .
Ešte raz ďakujeme a s láskou na Vás spomíname.
Ak by ste plánovali akciu opäť u nás, radi Vám pomôžeme s prípravou.
Alexandra 21.12.2009

Milá Alexandra,
není dobré snažit se být jako někdo druhý... ani třeba jen proto, že to jde. Každý má svou cestu, po které jde, na které dochází k určitému poznání a podle toho se posouvá dál nebo výš, anebo také zpět a dolů. Záleží, jak v daný okamžik zareaguje...
Cesta bez léků je možná, samozřejmě, funguje to. Ale je před tím důležité pochopit určité zásady. Nic není zadarmo. Nemohu si jen tak žít jednoduše "bez léků", aniž bych na druhé straně nedala něco jiného. Nejdůležitější je pochopit vlastní tělo, nebojovat s ním, maximálně se na něho naladit. Pojmout ho jako nejcennější dar, který jsme do života dostali. S tím ale souvisejí i další postupy, které by měly s vlastním tělem souviset. Například jídlo by mělo být přijímáno jako jistý slavnostní rituál, oblékání je také třeba vyladit... Těchto atributů je mnohem víc, tento prostor by nám nestačil. Je to docela dlouhodobý proces, ale stojí za to se do něho pustit, protože v závěru se opravdu člověk může všech užívaných léků zbavit. Nemoci totiž ohrožují pouze člověka, který není v souladu sám se sebou nebo s ostatními.
Vaše dcera by měla sama vědět, jak na tom je, jestli už léky opravdu může ze svého života jednou a provždy škrtnout. Ono to vlastně není o tom, že škrtne léky, ale o tom, že nebude nemocná, to je velký rozdíl...
© Wahlgrenis 21.12.2009

Ďakujem,
určite si Váš článok nájde sama a pochopí. Od stretnutia s Vami sa u nej už zmenilo mnoho a často už upozorní aj mňa, keď niekedy klesám.
Krásne a slniečkové dni praje

Alexandra 22.12.2009

I já cítím potřebu napsat pár řádek.
Žiji téměř bez léků. Ale tu tam se objeví nějaká nemoc, která je v tu chvíli silnější než já, v takovou chvíli je pozdě užívat přírodní preparáty, medici apod. Netrápím své tělo, nenechám nemoc rozrůst. V takovém případě sahám po lécích... po odeznění je tělo nutné vyčistit.
V případě Vaší rodiny, astmatiků... toto je nemoc, která by vůbec nemusela být.
Pokud použiji slovník údržbářů, s prominutím, jde "jen" o ucpané dutiny, které je třeba vyčistit. Jasně že nemůžeme jen natáhnout drát anebo použít klasický zvon.
Kdysi dávno se používal ohřívač na zánět středního ucha.
Můžete jej použít k nahřání hlavy do maximální možné míry (použijtě ručník jako ochranu hlavy) a po té vypijte 1 štamprli nejlépe domácí slivovice. Pak je třeba mít po ruce papírové kapesníky a odpadkový koš. :)
Zatím to všem zúčastněným pomohlo.
S přáním krásných Vánočních svátků Wahlgrenis a všem čtenářům
modroočka 22.12.2009


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.