wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jak zacházet s kartami?


Milá Wahl,
čtu tvé stránky už nějakou dobu, ještě jsem ti nepsala. Chtěla bych tě dnes se zeptat, jestli existuji nějaké zásady, jak by se mělo správně zacházet s kartami. Začala jsem se s nimi seznamovat, ale nerada bych něco podcenila.
Předem moc děkuji za tvůj čas.

Vendulka 12.02.2010

Milá Vendulko,
karty a vůbec všechny věci, které se používají k té "jiné komunikaci", si zaslouží naši úctu. Použila jsi krásné slovo - začínám se "seznamovat". Z toho už je patrné, že nechceš do tajemství karet proniknout hned. Všechno má svůj čas.
Já osobně s klasickými kartami nepracuji, ale to není důležité. Používám věštecké pomůcky , které ke mně postupně během let přišly. Vím, že tohle nebyly náhody.
Všechny mají nějaké své místo, pouzdra, krabičky. Například věštecká mapa je uložena ve fialovém látkovém obalu, dřevěné kostky jsou v batůžku, dřevěné trojhránky v korálkové kabelce, plástve v kapsičce na zip... Nikdy je nenechávám jen tak rozložené. Když odcházím, ukládám je do skřínky. Nepřísluší mi nechat je jen tak venku.
Dokonce i když s nimi pracuji, ty, které jsou momentálně neaktivní, mám stranou, vyrovnané, s lícovou stranou dolů. Neměly by je vidět "nepovolané oči", těch je všude kolem spousta...
Mezi Tebou a Tvými kartami by se měla vytvořit vazba, je v nich Tvá energie, není proto dobré, aby je používal ještě někdo jiný. Nedávno mi byla představena jedna kartářka, která své karty používá možná už přes dvacet let. Nikdo jiný je za tu doby v rukou neměl. Ostatně je to na nich vidět, obrázky byly sotva čitelné...
Všechno souvisí se vším, i to, jak na své karty myslíš, jaký náboj jim dáváš, i když s nimi momentálně nepracuješ, vytváří se mezi Tebou a nimi neviditelná nit. Možná až časem oceníš to, co Ti vrátí zpět...
© Wahlgrenis 13.02.2010

Milá Wahl,
děkuji za odpověď. Tušila jsem, že to nebude jen tak...
Vendulka 13.02.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.