wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Bože, co se to děje?


Nějak tomu nerozumím čím dál víc, co se to děje?

Personál porodnice, kde uhořelo pět novorozeňat, v době požáru slavil
Zdravotnický personál rumunské nemocnice, kde minulý týden uhořelo pět novorozených dětí, byl v době požáru v jiné místnosti a pravděpodobně oslavoval. V pátek to podle CNN uvedl hlavní prokurátor, který má na starosti vyšetřování případu.

"Vyšetřovatelé dostali hlášení, že těsně před vypuknutím požáru vyšel z pokoje pro personál člověk s dortem," sdělil prokurátor Marius Iacob. V rumunském tisku se objevily spekulace, že personál v pracovní době opožděně slavil den sv. Marie.

Neštěstí spustila závada na klimatizaci
Požár propukl minulé pondělí v porodnici Giulesti v Bukurešti na pokoji pro nedonošené děti. Neštěstí nepřežilo pět novorozeňat - dva chlapci a tři holčičky. Závažné popáleniny utrpělo i šest dalších miminek. Ta stále bojují o přežití, sdělila mluvčí dětské nemocnice Grigore Alexandrescu. Při požáru byly zraněny i dvě těhotné matky.
Podle předběžných závěrů vyšetřovatelů začal požár vznícením elektrického kabelu připojeného ke klimatizaci na jednotce intenzivní péče. Oheň se velmi rychle šířil pokojem, pálil inkubátory a tavil zdravotnické vybavení.

Chyběla karta k otevření dveří
Na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět zoufalé snažení zdravotnického personálu prolomit židlí dveře do hořícího pokoje a dostat se dovnitř. Automatické dveře se však daly otevřít pouze s pomocí karty, kterou ale nikdo z personálu neměl u sebe.
"Teplota uvnitř hořícího pokoje zatím dosahovala více než dvě stě stupňů Celsia." řekl Iacob. O několik sekund později už byla chodba plná kouře.
"Vyšetřování ukázalo, že k otevření automatických dveří existovala jen jedna karta a tu měla sestra, jež opustila jednotku intenzivní péče a nebyla v době požáru na místě, " vylíčil prokurátor.

"Manažeři nemocnice Giulesti byli suspendováni do doby, než bude vyšetřování uzavřeno, " řekl bukurešťský starosta Sorin Oprescu.

Veronika Hušková, Novinky
Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/209329-personal-porodnice-kde-uhorelo-pet-novorozenat-v-dobe-pozaru-slavil.html

Po kontaminované infuzi zemřel v Německu třetí kojenec
Na klinice v německé Mohuči v pondělí večer zemřel zřejmě kvůli kontaminované infuzi třetí kojenec, uvedla v úterý agentura DPA. Policie případ řeší jako zabití z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví.

Dva kojenci, oba se srdeční vadou, zemřeli o víkendu, další dva byli v ohrožení života a čtyři ve vážném stavu. Všichni dostali infuzi, která byla podle prvních zpráv kontaminovaná střevními bakteriemi.
Ke kontaminaci výživy mohlo dojít kvůli znečištěným hadičkám. Právě hadičky jsou jedinou částí zařízení, které se pracovníci lékařského zařízení přímo dotýkají. Klinika již připustila, že roztok mohl být kontaminován ve vlastní nemocniční lékárně. Nechala proto uzavřít zvláštní místnost, kde se roztok připravoval.

Infuzi dostalo celkem jedenáct dětí.

Novinky, ČTK
Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/209471-po-kontaminovane-infuzi-zemrel-v-nemecku-treti-kojenec.html


Pradlenka 24.08.2010

Milá Pradlenko,
také jsem tyto informace zaregistrovala. Vím, že všechno se děje, jak se dít má. Nemá smysl bojovat s tím, co už se stalo. Jistě je tady nějaký vyšší záměr, tohle jediné mi bliklo hlavou.
Teprve teď mohu napsat odpověď na Tvou otázku. Vnímám tady všechna ta nešťastná miminka jako sdělení k nám, lidem. Jsou to nejcennější, co máme, jsou prioritou. Nikdo nemůže jít slavit, když má být u nich, nesmí s k nim dostat závadná infuze. Tady se staly neomluvitelné chyby, které zpochybňují péči o děti.
To se stát nesmí.
Život je pro nás vším, nebo spíš měl by být pro nás vším.
Je tady varování, jako bychom si podřezávali tu větev, na které sedíme. Člověk má pořád jiné zájmy, spíše v té rovině materiální, ale o miminka, o děti, o mladé lidi tady nejde. Tudy cesta dál nevede. Je třeba začít tohle všechno vnímat jinak.
Umělá oplodnění nejsou dobrým řešení, když miminko nepřichází. Nevím, jestli miminka, která zemřela, byla vytvořena umělou cestou.
Opět by mělo být chápáno prestižní období dětství. Děti se potřebují vrátit, potřebují, aby byly vnímány naplno. Přicházejí nás sem učit, ne že my je přelijeme do nějakých anonymních krabiček s nápisy. Děti mají svůj svět, své hodnoty, které uznávají.
Dospělí jim nestačí.
Anebo na ně dospělí nemají čas, protože musí být jinde, dělat něco jiného, u čeho děti nepotřebují. Je to podivný kruh, bludný kruh.
Přitom by stačilo tak málo.
Pustit sem zase lásku, pak najednou mnohé věci nebudou vůbec důležité, možná i člověk dojde k tomu, že mnohé věci vůbec nejsou potřeba, že cenu má smích a společně prožitá radost. Ale kdo to ale ještě vůbec umí? Koho to baví?
Dostali jsme někam, kde jsme být nechtěli, děláme bezmyšlenovitě věci, fungujeme někteří už spíše jako stroje. Je čas vrátit se zase k sobě, najít cestu k partnerovi, k dětem. Děti nás učí žít tento život, nemůžeme je odstrkovat a tvářit se, že život žijeme bez nich, a lepší, že ony musí teprve vyrůst. Ne takhle by to nešlo. Děti jsou těmi nejdůležitějšími...
Dívejme se na ně, poslouchejme je, i když nemluví.
Pořád nám něco říkají...
© Wahlgrenis 25.08.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.