wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Měl bych pár návrhů k novému webu...


Dobrý den webmastři,
jen bych měl pár návrhů pro vylepšení.
První věc:
Když si najedu na úvodní stránku, tak je to fajn, ale chybí mi způsob, se vrátit odkazem zpět na úvodní stranu, když se dostanu jinde.
Třeba nějakým odkazem domů na každé stránce nebo vlevo na liště nebo
nějak jinak, to je vcelku jedno.
Dělám to teď tak, že pokaždé aktualizuji odkaz www.wahlgrenis.cz, ale je to dost nepohodlné...
Druhá věc ta s tím přímo souvisí:
Právě teď, když najedu na odkaz ke článku, napíše to, že nemám registraci, tak musím se přihlásit a opět nemám možnost, jak se vrátit na úvodní stranu nebo ještě lépe k poslednímu příspěvku, který jsem si chtěl přečíst.
A třetí věc je, že několikrát za den se musím znova přihlašovat po nějakém čase, nevím jestli tam je nastavena hodina nebo dvě, ale taky to není moc ideální.
Ono kdyby se dalo třeba, že by si to pamatovalo a nemusel bych se pořád znova hlásit, tak by to taky nebylo špatné.
To je asi tak vše doufám, že moje návrhy aspon zvážíte.
Přeji hezký den
Renda 25.02.2010

Dobrý den,
návrat na hlavní stranu obecně na všech webech má zajišťovat banner...
Jelikož Wahlgrenis nemá banner, zajišťuje tuto funkci obrázek s kyvadlem nahoře
vlevo.



Z kteréhokoli místa když na něj kliknete, navede Vás na hlavní stranu.
Návrat k poslednímu příspěvku po přihlášení je technicky složitější... Vás něco
napadá?
Já obvykle takové situace řeším tak, že po přihlášení kliknu párkrát na šipku Zpět v prohlížeči, dokud mě nenavede na kýžený odkaz, pak obnovím stránku (aby se aktualizoval stav, že jsem přihlášena).
Také lze otevřít druhé okno v prohlížeči a přihlásit se v něm a potom obnovit původní okno.
A konečně poslední věc - protože už nové texty nejsou bez přihlášení většinou přístupné, předpokládala jsem, že si každý zvykne jako první krok, než začne číst, se přihlásit. Toto přihlášení vydrží určitou dobu, po obnovení stránky nebo načtení nové stránky se tato doba vynuluje a začne se počítat znovu, takže by nemusely být až takové potíže s "vypadáváním" session.
K Vašemu poslednímu návrhu: ano přemýšlela jsem o tom, o pamatování si uživatele. Ale z hlediska bezpečnosti jsem tuto možnost zamítla, právě třeba z důvodu, že přihlášený uživatel si může sám měnit heslo... ne vždy ale zajistíte, že u Vašeho počítače budete sedět vždycky jen Vy.
Navíc po přihlášení se Vám vždy znovu připomene, na jak dlouho je Vaše registrace platná, což je docela důležitý údaj, pokud budete mít zájem o její prodloužení včas, bez prodlevy z dalšího čekání na transakce banky.
Doufám, že toto nevyznělo tak, že automaticky zamítám každé "šťourání" do naší práce, jak vidíte, máme své důvody, proč je to naprogramované zrovna tak a ne jinak. Ale třeba se mýlím, uvidíme, zda s tím bude mít problém více lidí...
S pozdravem
Programátorské oddělení 25.02.2010

Zdravím programátorské oddělení,
to s tím bannerem (obrázkem), mě vůbec nenapadlo, a to teda internet používám už hodně dlouho, a tak o mě až tak už teď nejde, když vím, jak na to. Spíš je otázka, jestli o tom vědí ostatní?
Co se týče návratu na příspěvek po registraci, tak technicky to určitě možné je a běžně to používají některá fóra, ale jak to udělat, to opravdu nevím, i když nějaké základní znalosti o tvorbě webu mám, ale opravdu jen základní, ale kdyby vám to pomohlo, určitě by nebyl problém to zjistit. Kamarád je celkem zdatný v php a nějaký čas tomu klidně věnuju.
A k té poslední věci, no mi se opravdu stává, že se musím několikrát denně znova registrovat a byl bych radši, kdybych nemusel. Co se týče té bezpečnosti, tak vzhledem k tomu, že dříve ty stránky byly celé přístupné, tak mi nepříjde jako nějaké velké nebezpečí, když se někdo, kdo s někým sdílí počítač, taky dostane na příspěvky od Wahl. A případ, že by někdo chtěl škodit a změnil třeba heslo tomu člověku, tak se vyřeší opětovným posláním na mail. Prostě mi to nepřijde nějak závažné, když o tom přemýšlím z hlediska bezpečnosti...
A co se týče připomínání registrace, určitě by se dal vymyslet ještě jiný způsob, třeba upozornění na mail, když se blíží konec registrace nebo zobrazování někde v rožku apod.
Taky by možná nebyla špatná nějaká anketa, kde by se k určitým tématům mohli vyjadřit i ostatní, třeba zrovna k těmhle.
Samozřejmě pochopím, když se dozvím, že za prográmatorským oddělením nestojí početná skupina programátorů i když samotný název toto docela evokuje, ale třeba jen jedna prográmatorka, jak jsem si vyvodil z odpovědi na můj mail. Takže chápu, že pro jednoho člověka to je třeba moc a už teď je vidět pořádný kus práce na webu od Wahl a myslím, že to je velkým přínosem jak pro Wahl, tak i pro většinu čtenářů.
Takže stránky jsou moc pěkné, jen jsem si říkal, že pár návrhů neuškodí.
Přeji hezký den
Renda 25.02.2010

Wahl,
prosím tě, řekni mi, co ty si o tom myslíš.. Anebo.. co kdybys tuto korespondenci zveřejnila?
Tvá zástupkyně Programátorského oddělení 25.02.2010

Mila Wahl,
zaujal mne problem "zlepseni stranek"... PHP neni nic nez skript, ktery bezi na serveru a generuje HTML. Hodne zalezi na tom, jak je to cele napsane. Z meho pohledu by tlacitko "zpatky" nemusel byt problem (snad vic se mi libi myslenka "historie" kterou maji snad vsechny prohlizece), a tak jsem se ptala kamarada, ktery ma v tomhle ohledu rozhodne vic praxe. Hodne lidi pouziva IE a to byva trosku problem (treba Opera uklada "sessions" v pameti, odkud se daji snadneji "vyvolat"). Pokud je stranka napsana jako "post-back friendly", tak by to slo pridat "back" tlacitko, ale hadam, ze neni, to by Tve programatorske oddeleni davno snadno vyresilo.
Takovehle vetsi a rozsahlejsi stranky by se nemely psat v poznamkovem bloku, programy maji predpripravene sablony (programatorske, ne graficke) a ty usnadni mnoho prace. Ten kamarad mne navedl na web www.joomla.org (CMS system, je soucasti licence GPU, tudiz zadarmo, navic, GPU programy jsou vetsinou na vysoke urovni). Problem je v tom, ze by asi bylo treba tady vytvorit stranky znovu s tim, ze cast veci se da pretahnout z jiz vytvoreneho. Tenhle system resi mnoho veci, spousta veci uz je v nem zabudovana, a tak neni treba je od zakladu psat, mozna by pomohlo, kdyby se tam Tve programatorske oddeleni podivalo a usoudilo, jestli je to dobry napad.
Pokud je web napsany v poznamkovem bloku a je treba vyresit nejake mensi obtize, tak tady: www.zend.com/en/ jsou nejake pripravene ramy, i to by mozna v necem pomohlo.
Preji hodne stesti a kdyby byl nejaky konkretni problem, tak se prosim nevahejte ozvat.
Krasny den,
Elleanor 27.02.2010

Zdravím,
joomlu znám, ano má hodně výhod, dle mého má ale tak složitý kód, že je "neprůhledná". Takové programy používám jen, když musím. Podstrkávají vám spoustu už předprogramovaných věcí, ale když potřebujete něco jiného, je potřeba zásah do kódu, i když ani to není nemožné.
Hlavní problém bych viděla ale v designu. S joomlou by se nikdy nedaly vytvořit stránky, které by aspoň vzdáleně připomínaly původní podobu Wahlgrenis.cz, a to byla jedna z důležitých podmínek.
Když se na to tak podívám... Proč bychom měli nyní, když už nové stránky máme, uvažovat o jiném řešení? Ano, toto bylo třeba zvážit hned na začátku.
Nyní je asi otázka taková: schází vám něco důležitého, co se opomenulo naprogramovat? Pokud ano, ozvěte se a já udělám, co je v mých silách
:-)
S pozdravem
Programátorské oddělení 01.03.2010

Zdravim programatorske oddeleni,
tak to je samozrejme na cloveku, z ktere strany to vezme.
Jako ve vsem... nenutim nikomu me zpusoby.
Cloveku, co tohle vyvolal (Renda), chybelo "back" tlacitko, nevim presne, jestli tim myslel co ja, ale lepsi prohlizec by jeho problem mohl vyresit. Mozna jen nevedel o banneru (a to nebyl jiste sam), kdo vi...
Mne osobne trosku vadi velikost stredoveho ramu.
Na notebooku obzvlast je mirne nepohodlne text porad posouvat (navic pomoci dvou posuvniku). Neslo by to prosim roztahnout?
Nejde o vizualni stranku veci, spis o praktickou.
Jinak ja tu nekde nekdo zminoval vesely barevny web ... to si vazne neumim predstavit, ackoliv mne ta predstava pobavila :-)
Preji krasny den a vecer,
Elleanor 02.03.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.