wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Jaké máme vybrat jméno pro miminko?


Dobrý večer milá Wahl,
pokud je to možné, prosím o Vaši radu. Čekáme miminko (termín máme cca 5.10. 2010). Vzhledem k tomu, že jsem četla knihu Camily Karolinss - Jméno je váš osud a zkoušela hledat i na internetu a už jsem z toho celá zmatená, tak teď nevím, jaké jméno by bylo pro našeho miminko vhodné. Podle výpočtů knihy paní Camily nemáme moc příznivé příjmení a tak bych chtěla alespoň vhodné křestní jméno.
Ještě nevíme pohlaví miminka a tak vybíráme pro holčičku i chlapečka. Pro chlapečka se mi již několik let líbí jméno Tobiáš, ale manželovi ne.
Dále máme v pořadí a přiznám se, že podle knihy paní Camily: Kristián, Maxmilián, Oliver a pro holčičku Amálie nebo Zuzana.
Mám také ale obavu, kdybychom vybrali jméno podle této knihy, abychom ještě něco nepokazili a miminku to naopak nepřitížilo. Na miminko se moc těšíme, ale vůbec mi nepřichází opravdu to pravé jméno. Taky se mi ze začátku těhotenství ve snu zdálo, že budeme mít chlapečka a pak zase že holčičku.
Pokud budete mít čas, těším se na Vaši odpověď.
Moc děkuji
S pozdravem
Kristina 14.05.2010

Milá Kristino,
ke knížce Jméno je váš osud paní Camily Karolinss jsem se již několikrát vyjadřovala. Je to jen jedna z teorií.
Nejdůležitější tady jste pro své budoucí miminko Vy dva. Zvolte si takové jméno, s kterým budete oba souhlasit. Nesmí si ho prosazovat jenom jeden z partnerů, to by se časem ukázalo jako velký problém. Pokuste se přihlížet také k dětskému věku, dítě bude vyrůstat v kolektivu, mezi ostatními. Zvažujte tak, aby se pro své jméno nestalo středem pozornosti.
Nechte si čas, nespěchejte na sebe. Jméno se k Vám dostane samo, uvidíte. Hlaďte své bříško, mluvte s dušičkou budoucího miminka, nebraňte se citům. Sledujte všechno kolem Vás i to, co se Vás třeba netýká. Pozorujte mraky na obloze, procházejte se přírodou. Jméno se Vám objeví zcela nečekaně.
Ke konkrétnímu pohlaví se nefixujte, tohle nemusí vyjít a pak by bylo Vaše miminko smutné, že se mu nepodařilo naplnit to, co jste očekávali. Určitě se ale těšte. Těhotenství je jedním z nejkrásnějších období ženy.
© Wahlgrenis 14.05.2010

Milá Wahl,
děkuji moc, že jste mi věnovala Váš čas a odpověděla mi. Velice si toho vážím.
S Vaší odpovědí souhlasím, jen jsem to asi potřebovala slyšet naplno.
Člověk úplně zblbne, ale jen proto, že chce pro své mimi to nejlepší a přestane se řídit srdcem a pořád vymýšlí a vymýšlí...
Přeji Vám krásný a pohodový den.
S pozdravem
Kristina 15.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.