wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Po Radečkovi přichází holčička. Poradíš nám ještě jednou se jménem?


Milá Wahlgrenis,
kdysi jsem Ti psala o radu, Jaké jméno dát našemu chlapečkovi .
Tenkrát, ať jsem se snažila sebevíc, tak jméno stále nepřicházelo, ale nakonec po Tvé radě jsme jméno vybrali a jsme velmi spokojení. Radeček je živé dítě, které se chce prosazovat, a nyní moc rád pronáší věty "já sám", "né já".
Nyní jsme v podobné situaci.
Čekáme holčičku a nevíme, jak ji pojmenovat. Původně jsme chtěli také nějaké jméno od R, abychom měli všichni stejné iniciály, ale moc jich tam není.
Mně se docela líbí jméno Ester, ale manželovi ne. On by dal přednost českému jménu s a na konci. Tak nějak tápeme.
Chtěla bych Tě proto poprosit o radu, co by se hodilo na naši holčičku, která se má narodit za dva měsíce.
Radeček se na ni moc těší, stále mi chce pusinkovat břicho, nejspíš už ví, o koho se jedná. Jen já stále nejsem úplně "napojená" ačkoli se snažím.
Děkuji moc.
Hodně štěstí, lásky a úspěchů.
Vanilka 25.03.2010

Milá Wahlgrenis,
moc Tě zdravím, myslím na Tebe a přeji hodně "sluníčka" ve Tvé práci i v osobním životě.
Psala jsem Ti v březnu "Po Radečkovi přichází holčička..."
Pochopila jsem, že jméno si máme vybrat sami, ale stejně bych Tě chtěla moc poprosit jestli by jsi nám napsala, jak se Ti jeví osoba se jménem GITA a SILVIE. Každý den koukám do Tvých jmen . Mám 14 dní do porodu a se jménem nejsem ještě stále rozhodnutá.
Ještě mám jednu věc, kdybych Tě mohla poprosit, a to je Radeček. Přemýšlím, jestli něco dělám špatně ve výchově nebo on je prostě takový. Hlídala jsem děti v UK a v USA, tak mám takovou představu o výchově, že jde vše po dobrém, nikdy jsem žádné dítě neuhodila, ale s tím mým je to jiné. Často si vůbec nevím rady. Je mu 2,5 a mám pocit, že nejraději má slovo ´já´ a tak se i chová. Dneska u nás byla návštěva a čím tady byla déle, tím to bylo horší. Nechtěl půjčit hračky, brečel kvůli tomu, házel po nás, nechtěl se obléct, šťouchal do kamaráda a prostě pobíhal, poskakoval, neposlouchal. Je to i jindy, kdycž po něm něco chci, tak po dobrém to jde zřídka. Kamarádky o něm říkají, že je hyperaktivní nebo divoch. Jinak je myslím velmi šikovný, už v 9 měs. chodil a teď už umí všechny písmenka v abecedě, miluje knížky.
Prosím, řekni mi, co dělám špatně, že spolu často tak "bojujeme". Já jsem kozoroh, on střelec.
Možná má vliv i to, že jsem nyní těhotná, taková přecitlivělá a na výchovu vlastně sama. Manžel je s námi většinou jen o víkendech.
Já vím, že lidé mají daleko vážnější problémy, s kterými se na Tebe obrací. Např. moje známá se nedávno dozvěděla, že její 3létá holčička má leukémii. Moc se mě to dotklo, byli na sebe od jejího narození přímo fiksované..., ale jsi moje naděje.
Vanilka 07.05.2010

Milá Vanilko,
pochopila jsi to dobře. Nechtěla jsem reagovat. Jméno pro své dítě by měli vybrat především rodiče. Oni jsou těmi, kdo mu otevírají bránu do tohoto světa se vším, co k tomu patří - tedy i se jménem.
Jména GITA a SILVIE jsou doplněna do seznamu , ale závěr si udělejte, prosím, sami. Zvolit jméno pro své dítě je součást plánů, z kterých byste se neměli za žádných okolností pokoušet vystoupit, ani se nijak omlouvat. Tohle je především Vaše odpovědnost.
Věřím, že zvolíte nejlépe, jak budete moci.
© Wahlgrenis 08.05.2010

Milá Wahlgrenis,
děkuji Ti za odpověď a zařazení jmen, o která jsem Tě prosila.
Holčička se chtěla narodit dříve. Možná jsem tomu pomohla, spadla jsem venku ze schůdků. Po cestě do porodnice jsme s manželem mezi kontrakcemi vymysleli jméno Miriam.



Narodila se 8.5.2010 v 9:41 h. a měla 3,5 kg. Jménem jsme všechny doma překvapili. Sama jsem o něm ještě druhý den hodně přemýšlela, ale bylo už zvoleno a já byla ráda, zvlášť když nám ho známí chválili.
Tímto bych Tě chtěla poprosit také o jeho zařazení.
Přikládám její fotku, dalšího sluníčka v naší rodině.
Děkuji moc
vanilka 19.05.2010

Milá Vanilko,
gratuluji Vám k narození Vaší holčičky Miriam. Naprosto přesně si vzpomínám na tu chvíli, kdy jsem se chystala odpovědět na Vaši urgenci k otázce, jaké jméno dát holčičce. Bylo mi jasné, že jméno Vám napsat nemám, ale že moje slova, že to je na rodičích k Vám dorazit mají... A že to je také dost akutní.
A dnes se dozvídám, že maličká Miriam přišla na svět v den mé odpovědi. Úžasné, jak je to všechno řízeno.
Ještě jednou gratuluji. Jméno jsem do seznamu doplnila. Buďte jí těmi nejlepšími rodiči, jaké by si vůbec mohla představit...
© Wahlgrenis 19.05.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.