wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Syndrom náhlého umrtí kojenců do 6 měsíce života


Krásný den přeji,
po včerejším shlédnutí pořadu Střepiny mi nedá se nezeptat a nenapsat Vám...jednalo se tam mimo jiné i o téma syndromu náhlého umrtí kojenců do 6 měsíce života miminka. Lékaři nevědí, jak si tento jev vysvětlit. Prý miminko začne z ničeho nic pomaleji dýchat až dojde k úplnému zastavení dechu a miminko zemře i přesto, že je zcela zdravé a plné síly. Proč se tomu tak děje a miminka z ničeho nic odejdou? Určitě toto téma by zajímalo více žen a maminek. Nevíte, proč tomu tak je?
Děkuji za odpověď Wahl a přeji krásný den
Aloisie 21.06.2010

Milá Aloisie,
píšete, že lékaři nevědí, jak si tento jev vysvětlit. To je to, oni potřebují mít ve všem jasno, všechno se musí nějak pojmenovat, změřit, zvážit. Všechno má mít nějaké důvody. Jenomže tady to takhle nejde. Lékaři se na úmrtí miminek dívají jen tím svým jediným, "neomylným" způsobem.
Tady je to ale jinak. Tady jsou jiné důvody, které tento svět odmítá přijmou. Důvody, proč nemá malé miminko žít. Jsou to obvykle složité příběhy, smutné příběhy. Mluvila jsem také s rodiči, kterým miminko odešlo, tolik ho chtěli. Tolik komplikvaných procedur podstoupili... Nepochopili ale jediné, že miminko mít vůbec neměli. Proto se jich smrt dotkla právě tímto způsobem, proto to tolik bolí.
Opravdu jsou tady ještě jiné důvody, proč se tohle děje, nemusíme všemu rozumět. Smrt je vždy v pořádku, i když se týká malých miminek. Režii toho, co se bude dít na tomto světě, má někdo jiný...
© Wahlgrenis 05.07.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.