wahlgrenis.cz



 WAHLGRENIS        

 

...veci mezi nebem a zemi...




     REGISTRACE       Přihlášení

Kam až člověk zajde?? Nemůžete otěhotnět? Vyhrajte vajíčko v soutěži


14.3.2010, 15:20
Britská klinika zabývající se umělou reprodukcí Bridge Centre nabízí jako výhru ve své soutěži lidské vajíčko, které mohou výherkyně použít pro své mimoděložní oplodnění.

Zájemkyně si mohou zvolit "profil" svého budoucího dítěte, mohou si vybrat vajíčko podle různých hledisek, podle rasového původu dárkyně, podle jejího vzdělání i podle prostředí, z něhož vzešla, píše týdeník The Sunday Times a uvádí, že se tím de facto obchází britská legislativa. Všechny dárkyněmi jsou Američanky. Britské zákony totiž toto nedovolují.
Ženy, které mají zájem o oplodnění vajíčka od zvolené americké dárkyně, jsou pozvány na seminář do Londýna, který organizuje americká klinika FIVF ve Fairfaxu ve státě Virginie. Ta je partnerskou organizací Bridge Centre.
"Jedna účastnice semináře ve středu 17. března dostane zdarma zákrok umělého oplodnění vajíčka dárkyně," uvádí britská klinika. Vítězka prodělá umělé oplodnění ve Spojených státech v ceně 14.300 eur (přes 364.000 korun).

Komerční prodej vajíček je ve Velké Británii zakázán, proto je dárkyň velmi málo. Dárkyně nemohou být anonymní, protože dítě, které se narodí z tohoto vajíčka, má po dosažení 18 let právo dárkyni vyhledat a kontaktovat ji.
Americkým ženám naopak zákony umožňují prodávat svá vajíčka, což jim může vynést až 10.000 dolarů, pokud jsou jejich vlastnosti uznány za vyhovující.
Vajíčka mohou americké klinice GIVF nabídnout Američanky ve věku 19 až 32 let, nesmějí to být kuřačky nebo ženy, které mají problém s váhou.
"Kvůli přísné politice je mnohem těžší najít dárkyně ve Velké Británii," vysvětlil odborník na plodnost z Bridge Centre Michael Summers. Zdůraznil, že darování spermatu se praktikuje už dlouho bez jakýchkoli námitek, protože je mnohem snazší ho získat.
Naopak dárkyně musejí podstoupit velkou léčbu, aby jejich vaječníky produkovaly desítku vajíček místo jednoho, které vzniká přirozenou cestou každý měsíc.
Autor: šim, ČTK
© Wahlgrenis 15.03.2010


© 2004-2024 Wahlgrenis Zveřejněné materiály jsou chráněny autorským zákonem. Kopírování a šíření jakékoliv části obsahu bez svolení autora je zakázáno.